Son dakika soğuk su haberleri ile ilgili Posta.com.tr'ye eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan soğuk su gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan soğuk su haber sayfamızda...
Kahve lekesi, günlük yaşamda sıkça karşılaşılan ve can sıkıcı olabilen bir durumdur. Ancak endişelenmeyin, evde kolayca bulabileceğiniz malzemelerle bu lekelerden kurtulmak mümkündür. İşte kahve lekesini çıkarmanın doğal yöntemleri...
Aydın'ın Söke ilçesinde, iki bebeğin öz babaları tarafından öldürüldüğü yıllar sonra Adli Tıp Kurumu'nun raporu ile ortaya çıktı. 17 kardeşten 5'inin ölümü şüpheli! Ağabeyin söyledikleri kan dondurdu.
Her gün yüzlerce turistin ziyaret ettiği Çıldır Gölü, ilginç görüntülere sahne oluyor. Bir kadın Çıldır Gölü'nde buzlu suya girerek yaklaşık 30 saniye suyun içerisinde kaldı. O anlar soysal medyada viral oldu.
İlk ve Acil Yardım Program Başkanı Öğr. Gör. Özlem Karagöl, "Yangınlarda solunum zehirlenmeleri ve yanık vakalarına yapılacak doğru ilk müdahaleler hayat kurtarıyor. Yanıklara ve solunum zehirlenmelerine doğru müdahale edilmemesi hayati sonuçlar doğurabilir. Acil durumlarda soğukkanlı davranmak önemli" dedi.
Farklı hastalıkların üşüme hissi oluşturabileceğine dikkat çeken İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Hakani Hazar, “Solunum yolu, mide-bağırsak ve idrar yolu enfeksiyonları, menenjit, hipotiroidi, romatolojik hastalıklar, mineral eksiklikleri, kalp-damar hastalıkları, diyabet, böbrek hastalıkları ve hipotermi üşüme hissi oluşturabilir. Üşüme vücutta yeteri kadar D vitamini bulunmadığında olabilir. Yorgunluk, kemik ve kaslarda güç kaybı, vücut ağrısı, üşüme, uykusuzluk ve yaraların daha geç iyileşmesi görülen semptomlardır” dedi.
Yaşlılıkta su tüketiminin azalmasının ciddi sorunlara yol açabileceğini belirten Prof. Dr. Mehtap Kaçar, “Yapılan çalışmalara göre yaşlı bireylerin yaklaşık yüzde 40’ı kronik susuzluk ve yol açtığı sorunlarla karşı karşıya kalıyor. Vücut susuz kalınca beyin susuzluk sinyali gönderir ve su içme ihtiyacı doğar. Ancak yaşlanma ile birlikte sinir sisteminin bu işlevi de zayıflıyor ve yaşlılar susadıklarını hissettiklerinde, büyük ihtimalle zaten uzun bir süredir susuz kalmış oluyorlar” dedi.
Avrupa Baş Boyun Derneği (EHNS) ve Baş ve Boyun Kanserleri Derneği Genel Sekreteri Prof. Dr. Şefik Hoşal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yüz, baş ve boyun bölgesinde beyin ve göz dışındaki yerlerde gelişen tümörlerin baş boyun kanserleri alanına girdiğini söyledi.
Balık, sofralarımızdan eksik etmediğimiz ve sağlığa birçok faydası olan bir besin olsa da her gün tüketilmeyebilir. Ancak, pek çok kişi sezon balıklarını en uygun koşullarda saklamak istiyor ve bu durumda akıllara, buzlukta saklanacak balığın tazeliğiyle ilgili sorular geliyor. Doğru şekilde saklandığında, balıklar 6 aya kadar taze kalabilir. İşte dikkat edilmesi gereken önemli noktalar.
Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Tevfik Özlü, yaz sıcaklarında soğuk su içmenin boğaz iltihabına yol açmayacağını belirterek, “Tıbbi bilgilere baktığımız zaman soğuk su içmenin boğaz iltihabı yapması söz konusu değil. Çünkü boğaz iltihabı dediğimiz bademcik, faranjit gibi hastalıklar asıl olarak enfeksiyon hastalıklarıdır ve bu hastalıkların sebebi virüsler ya da bakteriler gibi mikroorganizmalardır. Yani soğuk su içtiğiniz için boğaz iltihabı olmazsınız” dedi.
MasterChef Türkiye yeni sezonun eleme oyununda Fransız usulü kiş yapılması istendi. Şeflerin tüm detaylarıyla anlattığı kişi yapmak ise son derece kolay. İşte evde kolay ve pratik bir şekilde hazırlanabilen lezzetli kiş tarifi!
Her kültürün kendine dair hamur işleri, evde sabah sofralarını süsleyen börekler, kruvasanlar, simitler ya da akşam yemeğinde sunulacak içerikleri daha zengin öğünleri vardır. Özellikle sabah fırıncıların erken saatlerde pişirdiği ekmek ve eşlikçileri olan poğaça, simit gibi geleneksel kahvaltılıklarla hızla güne başlarken aslında bir kültürü de tüketiyoruz diyebiliriz. Bu hafta dünyada sıkça karşımıza çıkan, ülkemizde de yaygınlaşan Kruvasan-Fransızca: croissant hikayesinden bahsetmek istiyorum.Yaygın olarak Fransız sanılan kruvasan aslen Viyanalı. Hikayesi de Osmanlı’nın Viyana Kuşatması’na dayanıyor.
Yaz aylarının gelmesiyle birlikte yoğunluk gösteren sıvı kaybı bol su tüketimine ihtiyaç duyulmasına neden oluyor. Uzmanlar ise yaz aylarında su ihtiyacı olsa da soğuk suyun lıkır lıkır değil yudum yudum içilmesi için net uyarılarda bulunuyor. Peki, su nasıl içilmeli?
Cesur tarzıyla ve açıklamalarıyla magazin gündeminden düşmeyen ünlü oyuncu ve şarkıcı Defne Samyeli son olarak sosyal medya hesabından soğuk su ile dolu küvete girdiği anları paylaştı. Leopar desenli bikinisiyle buz gibi suyun içerisine giren Samyeli fit fiziğiyle nefes kesti.
Tv8 ekranlarının popüler yarışması MasterChef Türkiye'de bugün yarışmacılar çiğ köfte tarifi yapıyor. Ekran başında izleyen seyircilerin ağzını sulandıracak çiğ köfte tarifi, evde yapmak isteyenler için de müthiş bir tarif. Posta.com.tr okuyucuları için hem etli hem de etsiz en güze ve pratik çiğ köfte tarifi araştırdık. Peki, evde etli veya etsiz çiğ köfte nasıl yapılır? Yaparken tavana yapıştırmak isteyeceğiniz müthiş kıvamlı çiğ köfte tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...
Sıcak havalarda serinlemek için alınan soğuk suyla duşun damarları büzüştürebileceğini açıklayan Uzman Aile Hekimi Saadet Gök, "Su, ısı enerjisini havaya göre 30 kat daha fazla iletir. Bu sebeple soğuk suyun, soğuk havaya kıyasla dolaşım sistemi üzerine olan etkisi daha hızlı ve fazla olur. Çok sıcak bir ortamdan ani soğuk duşa girmek bayılmalara hatta ölüme varan olumsuz sonuçlara neden olabilir" dedi.
Vişneli tart, hem lezzetli hem de görsel olarak etkileyici bir tatlıdır. Tatlı ve ekşi tatların mükemmel uyumu, her lokmada keyif verir. İşte vişneli tart tarifi!
Sıcak havalarda serinlemek için alınan soğuk suyla duşun damarları büzüştürebileceğini açıklayan Prof. Dr. Bilal Boztosun, “Su, ısı enerjisini havaya göre 30 kat daha fazla iletir. Bu sebeple soğuk suyun, soğuk havaya kıyasla dolaşım sistemi üzerine olan etkisi daha hızlı ve fazla olur. Çok sıcak bir ortamdan ani soğuk duşa girmek bayılmalara hatta ölüme varan olumsuz sonuçlara neden olabilir” dedi.
Gastroenteroloji Uzmanı Prof. Dr. Vedat Göral, sıcak havalarda serinlemek amacıyla tüketilen soğuk içeceklerin mide-bağırsak sağlığına verdiği zararları açıkladı. Prof. Dr. Vedat Göral, “Bazı kişilerde soğuk su içilmesi olumsuzluklara neden olabilir. Normal bir insanın vücut ısısı 36 ila 37 derecedir. İçtiğimiz soğuk su ile vücudumuzun sıcaklığı arasındaki 10 ila 12 derece fark bir soruna yol açmaz. Ancak suyun soğukluğu daha çok olursa vücudumuz zarar görmeye başlayabilir. Soğuk suyu hızlı içmek, yemek borusunda kasılmalara ve rahatsızlığa yol açabilir. Gastrit ve ülser hastalığı olanlarda soğuk su içilmesi, mide asidini arttıracağı için midede aşırı gaz, kramp şeklinde ağrı, yanma ve mide rahatsızlıklarının artmasına neden olur” diye konuştu.
Sıcak havalarda serinlemek için alınan soğuk suyla duşun damarları büzüştürebileceğini açıklayan Prof. Dr. Bilal Boztosun, “Su, ısı enerjisini havaya göre 30 kat daha fazla iletir. Bu sebeple soğuk suyun, soğuk havaya kıyasla dolaşım sistemi üzerine olan etkisi daha hızlı ve fazla olur. Çok sıcak bir ortamdan ani soğuk duşa girmek bayılmalara hatta ölüme varan olumsuz sonuçlara neden olabilir” dedi.
Çağla Şıkel sayesinde geçen yaz herkesin buz dolu fıçıya girme deneyiminden haberi olmuştu. Diğer ünlüler de onu takip etmişti. Trendi bir yıl gecikmeyle Mustafa Sandal ve Engin Altan Düzyatan da yakaladı.
Ülke genelindeki aşırı sıcaklar insan sağlığını olumsuz yönde etkiliyor. Uzmanlar, özellikle öğle saatlerinde doğrudan güneşe maruz kalmanın ve kapalı ortamda aşırı sıcakta bulunmanın, beyin, kalp ve böbrek gibi organlarda sorunlar oluşturabildiği konusunda uyarıyor. Aşırı sıcaklıkların çeşitli rahatsızlıklara yol açacağı konusunda açıklama yapan Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Tevfik Özlü, “Sıcağa maruziyetin süresi, şiddeti ve kişinin genel durumuna bağlı olarak beyin, kalp, böbrek gibi organlarda sorunlar oluşabilir. Kalp yetmezliği, aritmiler, karaciğer hasarı, epileptik nöbetler, damar içi pıhtı oluşumları, solunum ve böbrek yetmezliği görülebilir. Aşırı sıcaklar sağlık açısından risktir. Özellikle bebekler, çocuklar, yaşlılar, kronik hastalığı olanlar, gebeler, işi konumu gereği ağır efor yapmak durumunda olanlar, sporcular, askerler, yol, inşaat ve tarım çalışanları için bu risk çok daha fazladır. Bağıl nem oranının yüksekliği ve efor yapmak sıcağın etkisini artırır. Aşırı sıcak ve nem vücudun ısı regülasyonunu bozar, vücut sıcaklığı 40 dereceyi aşar. Vücutta su ve elektrolit kaybı meydana gelir” diye konuştu.
Denizli’de 3 gün boyunca 40 derecenin üstüne çıkacak hava sıcaklıklarında sıcak çarpmasına karşı uyarıda bulunan İl Sağlık Müdürü Uz. Dr. Berna Öztürk, özellikle yaşlılar, çocuklar ve belirli hastalıkları olan kişilere en sıcak zaman olan 11 ile 16 saatleri arasında dışarı çıkmamaları tavsiye etti.
Denizli’de 3 gün boyunca 40 derecenin üstüne çıkacak hava sıcaklıklarında sıcak çarpmasına karşı uyarıda bulunan İl Sağlık Müdürü Uz. Dr. Berna Öztürk, özellikle yaşlılar, çocuklar ve belirli hastalıkları olan kişilere en sıcak zaman olan 11 ile 16 saatleri arasında dışarı çıkmamaları tavsiye etti. Peki, sıcaktan nasıl korunur? Uzman isim neler önerdi?