Son dakika sütlü tatlılar haberleri ile ilgili Posta.com.tr'ye eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan sütlü tatlılar gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan sütlü tatlılar haber sayfamızda...
Ramazanda tatlı tüketimi konusunda uyarılarda bulunan Beslenme ve Diyet Uzmanı Fatma Gizem Bahadır, “Tatlıyı iftarı açar açmaz tüketmek yerine iftardan 1-2 saat sonra tercih etmek sindirimi kolaylaştırır. Küçük porsiyonlar tercih edilmeli, aşırı şeker ve yağ içeren tatlılardan kaçınılmalıdır. Şerbetli, ağır tatlılar yerine sütlü tatlılar veya meyve bazlı tatlılar tercih edilmelidir” dedi.
Ramazan ayının en sevilen tatlılarından biri olan güllaç, hafif ve ferahlatıcı lezzetiyle iftar sofralarının vazgeçilmezi olmaya devam ediyor. Ancak tam kıvamında, lezzetli bir güllaç yapmak için bazı püf noktalarına dikkat etmek gerekiyor. İşte güllaç tatlısı yaparken bilinmesi gerekenler…
Ramazan ayında bazı besinlerin, özellikle uzun açlık süresinin ardından mideyi zorlayabileceğini ve mide sorunlarına yol açabileceğini belirten Gastroenteroloji Uzmanı Prof. Dr. Aslı Çifcibaşı Örmeci, ‘Baharatlar, mide asidini artırabilir ve mide yanması gibi sorunlara yol açabilir. Portakal, domates gibi asidik gıdalar, özellikle mide asidini artırarak reflü gibi sorunlara yol açabilir. Şekerli tatlılar kan şekerini hızlıca yükseltip ardından düşmesine sebep olur, bu da halsizlik ve yorgunluk yaratabilir’ dedi.
Mevsim geçişlerinde değişkenlik gösteren hava sıcaklıkları birçok hastalığa davetiye çıkarabiliyor. Beslenmeninse bağışıklık üzerinde büyük etkileri bulunuyor. Beslenme ve Diyet Bölümü’nden Dyt. Seda Uşarer, "Kıştan bahara geçiş döneminde çeşitli solunum yolları hastalıkları ve alerji sıkça görülmektedir. Bu yüzden oruç tutarken vücut direncini korumak gerekli" diyerek sahur ve iftarda bağışıklığı desteklemenin etkili yollarını paylaştı.
Hava sıcaklıklarının artmasıyla birlikte pek çok kişinin beslenme düzeni değişmeye başladı! Bu durumun sağlık üzerinde olumsuz etkilerinin olduğuna değinen Dr. Hüseyin Sarıkaya, sıcak havalarda beslenme düzenine dikkat çekti. Peki, sıcak havalarda nasıl beslenilir? Yaz aylarında beslenme düzeni nasıl olmalıdır? İşte tüm detaylar...
Dr. Yasin Yılmaz sıcak havalarda besinlerin bozulma riski arttığından besin kaynaklı zehirlenmelerin sık görüldüğünü bildirdi. Dikkat edilmesi gerekenlere dair uyardı.
Kurban Bayram'ında et tüketiminin artmasıyla birlikte anne adaylarının özellikle Toksoplazma riskine karşı dikkatli olması gerektiğini belirten Kadın Hastalıkları ve Tüp Bebek Uzmanı Doç. Dr. Önder Sakin, “Vücutlarında Toksoplazma paraziti bulunduran bazı hayvanların etlerinin çiğ ya da az pişmiş olarak yenmesi ile insana bulaşabilen enfeksiyon hem anne adayı hem de bebek sağlığı açısından olumsuz sonuçlar doğurabilir. Bu nedenle daha önce Toksoplazma geçirmemiş olan hamilelerin çiğ ete temas etmemesi, etleri iyi pişmiş olarak tüketmesi gerekir. Az pişmiş etlerde Toksoplazma dışında Salmonella, Brusella ve tenya gibi enfeksiyon riskleri de bulunmaktadır. Diğer yandan etlerin çok yüksek ısılarda uzun süre pişirilmesi de ette protein kaybına neden olmaktadır. Bu sebeple etlerin haşlama şeklinde pişirilerek tüketilmesini önermekteyiz" diye konuştu.
Bayramlar, tüm aileyi bir araya getiren, sevgi ve mutluluk ile özdeşleşen, uzun sofraların kurulduğu özel günlerdir. Bir arada olmanın verdiği sevinç sofraların içeriğine fazlasıyla yansıdığında yoğun ve yüksek kalorili öğünlere sebep olabilir. Özellikle Kurban Bayramı’nda kırmızı et tüketiminin yanında bir de işin içine tatlılar, limonata gibi şekerli içecekler ve yüksek kafein de girince bazı sağlık sorunları görülebilir. Ülkemizde özellikle Kurban Bayramı’nda, kırmızı etin tüketim miktarı ve sıklığı da artmaktadır. Hayvansal kaynaklı proteinlerin, doymuş yağ ve kolesterol içeriği yüksek olduğundan, bu dönemde tüketim miktarına dikkat edilmelidir. Aynı zamanda kurban etlerini pişirirken ve saklarken çok özen gösterilmelidir.
Kurban Bayramı'na sayılı gün kala birçok kişi bayram hazırlıklarına başladı. Bayram sıcağında hafif ve lezzetli ikramlarda bulunmak isteyenler bayram için yapılabilecek sütlü tatlı tarifleri araştırıyor. Herkesin parmaklarını yiyeceği sütlü tatlı tarifleri
Kurban bayramında et tüketiminin artmasıyla birlikte anne adaylarının özellikle Toksoplazma riskine karşı dikkatli olması gerektiğini belirten Kadın Hastalıkları ve Tüp Bebek Uzmanı Doç. Dr. Önder Sakin, “Vücutlarında Toksoplazma paraziti bulunduran bazı hayvanların etlerinin çiğ ya da az pişmiş olarak yenmesi ile insana bulaşabilen enfeksiyon hem anne adayı hem de bebek sağlığı açısından olumsuz sonuçlar doğurabilir. Bu nedenle daha önce Toksoplazma geçirmemiş olan hamilelerin çiğ ete temas etmemesi, etleri iyi pişmiş olarak tüketmesi gerekir. Az pişmiş etlerde Toksoplazma dışında Salmonella, Brusella ve tenya gibi enfeksiyon riskleri de bulunmaktadır. Diğer yandan etlerin çok yüksek ısılarda uzun süre pişirilmesi de ette protein kaybına neden olmaktadır. Bu sebeple etlerin haşlama şeklinde pişirilerek tüketilmesini önermekteyiz" diye konuştu.
Kurban Bayramı, yıl boyunca büyük bir heyecanla beklenen dönemlerden biri. İslam’a ait olan ibadetler ve akraba ziyaretleri, bu süreçte gerçekleştiriliyor. Bayram, büyüklerin ellerinin öpülmesi ve küçüklerin bayram harçlığı sevinciyle geçip gidiyor. Bu özel dönemin keyifli yanlarından biri de bol bol kavurma yemek oluyor. Fakat etin en özel bölümlerinden hazırlanan bu kavurmayı tüketirken bazı detaylara dikkat etmek gerekiyor. Peki, bunlar nelerdir? Bayramda neler yapılmalı? Neler yapılmamalı?
Diyetisyen Sena Genç, Ramazan Bayramı’nda beslenmede nelere dikkat etmemiz gerektiği konusunda uyarılarda bulundu. Ramazan ayı boyunca beslenme düzenindeki değişiklikler sebebiyle kişinin, bayramda psikolojik olarak daha fazla yeme eğilimine girdiğini belirten Dyt. Genç, “Fakat Ramazan ayının ardından aşırı yemek, maalesef bazı problemlere sebep olabilir. Bir anda fazla yemeye başlamak hem vücudu yoracak hem de kilo almanıza sebep olacaktır “diye konuştu.
Beslenme ve Diyet Uzmanı Dyt. Sena Pekşen, Ramazan Bayramı dolayısıyla bilgilendirmelerde bulundu. Pekşen, bayramda aile ve arkadaşların bir araya gelmesi, özel yemekler hazırlanması ve zengin sofraların kurulması gibi çeşitli geleneksel uygulamaları içerdiğini belirterek önemli uyarılar yaptı.
Dr. Yasin Yılmaz, “Bayram ziyaretlerinde sunulan ikramlara dikkat edilmeli, aşırıya kaçılmamalı, yeterli ve dengeli beslenme ilkeleri unutulmamalıdır” uyarısında bulundu.
Ramazan ayı boyunca oruç tuttuysanız öğün sayısını azalttınız, beslenme düzeniniz tamamen değişti bütün gün süren açlığın üzerine oturduğunuz iftar sofralarından belki de haddinden fazlaca yiyerek kalktınız. Uzun süren açlık ve susuzluğa; belki sahur nedeniyle uykusuzluk da eşlik etti. Metabolizma hızınız düştü, vücut adaptasyon geliştirdi. Ramazan ayının bitmesiyle birlikte şimdi eski düzeninize geri döneceksiniz ancak bundan önce araya bayram girecek.
Bayramlar en çok tatlı tüketilen özel günlerin başında geldiğini ifade Uzm. Dyt. Veysel Ciğerli, ancak bayram ziyaretlerinde ikram edilen tatlılara hayır diyememek, bazı şikayetlere ve sağlık sorunlarına yol açabileceğini söyledi.
Bayramlar en çok tatlı tüketilen özel günlerin başında geldiğini ifade Uzm. Dyt. Veysel Ciğerli, ancak bayram ziyaretlerinde ikram edilen tatlılara hayır diyememek, bazı şikayetlere ve sağlık sorunlarına yol açabileceğini söyledi.
Ramazan boyunca vücudun iki öğünlük beslenme düzenine alıştığını bu nedenle bir anda çok fazla öğün tüketilmemesi gerektiğini söyleyen Beslenme ve Diyetetik uzmanı Ecenur Özkul Erdoğan, “Özellikle sahurda 30 gün boyunca uyanıldığı için alışkanlık oluyor ve muhtemelen bireyler bundan sonraki 10 gün boyunca sahur saatlerinde aç uyanabilir. Bu durumda mümkün olduğunca yataktan çıkmadan 1 bardak su içip geri uykuya geçmek en doğrusu olur. Bu dönemde yavaş yavaş kademeli bir beslenme programına geçilmeli” dedi.
Ramazan ayı sonrasında metabolizmayı nasıl hızlandırabilir? sorusunun yanıtı merak ediliyor. Ramazan ayı sonrasında vatandaşların nasıl beslenmesi gerektiği hakkında açıklama Beslenme ve Diyet Uzmanı İlayda Kuzucu, “Tutulan oruçlardan sonra metabolizmamız yavaşladı. Ramazan ayından sonra metabolizmamızı hızlandırmalıyız” dedi.
Ramazan'da fazla kilolarınızdan kurtulmak sandığınız kadar zor değil. Beslenme ve Diyet Uzmanı Asya Naz Al, Ramazan ayında kilo vermenin yollarını anlattı ve Posta.com.tr okurlarına özel örnek diyet menüsü paylaştı.
Hindistancevizi, tropikal iklimlerde yetişen ve sağlık açısından pek çok fayda sağlayan bir meyvedir. Hem etli kısmı hem de suyu, besleyici özellikleriyle dikkat çeker. Son yıllarda sağlıklı yaşam trendlerinde önemli bir yer tutan hindistancevizi, içerdiği besin öğeleri sayesinde sindirimden cilt bakımına kadar birçok alanda faydalıdır. Peki, hindistancevizinin faydaları nelerdir ve nasıl tüketilmelidir? İşte hindistancevizi hakkında bilmeniz gerekenler.
Ramazan ayında oruç, tüm beslenme alışkanlıklarını değiştiriyor. Bu nedenle uzmanlar, özellikle sağlık için doğru beslenmeye özen gösterilmesi gerektiğini vurguluyor. Geniş iftar sofraları kilo artışında çok etkili oluyor. Uzm. Dyt. Beyza Vural Öten, Ramazan ayında kilo artışı yaşanmaması için dikkat edilmesi gerekenleri anlattı.