Son dakika yoğurt mayalama haberleri ile ilgili Posta.com.tr'ye eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan yoğurt mayalama gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan yoğurt mayalama haber sayfamızda...
Evde yoğurt yapmak, sağlıklı ve lezzetli bir alternatif sunar. Ancak, doğru şekilde mayalanmamış bir yoğurt hem kıvamını kaybedebilir hem de istediğiniz lezzeti vermez. Yoğurdun tutmasını sağlamak ve evde mükemmel yoğurt yapabilmek için dikkat etmeniz gereken bazı noktalar var. İşte yoğurt mayalama işlemi ve püf noktaları!
Evde yoğurt yapmak, sağlıklı ve lezzetli bir alternatif sunar. Ancak, doğru şekilde mayalanmamış bir yoğurt hem kıvamını kaybedebilir hem de istediğiniz lezzeti vermez. Yoğurdun tutmasını sağlamak ve evde mükemmel yoğurt yapabilmek için dikkat etmeniz gereken bazı noktalar var. İşte yoğurt mayalama işlemi ve püf noktaları!
Evde yoğurt yapmak, sağlıklı ve lezzetli bir alternatif sunar. Ancak, doğru şekilde mayalanmamış bir yoğurt hem kıvamını kaybedebilir hem de istediğiniz lezzeti vermez. Yoğurdun tutmasını sağlamak ve evde mükemmel yoğurt yapabilmek için dikkat etmeniz gereken bazı noktalar var. İşte yoğurt mayalama işlemi ve püf noktaları!
Kanlıca yoğurdu, lezzetiyle bağımlılık yapacak bir tat sunar. Evde yapmak isteyenler ise bu yoğurdun sırrının ne olduğunu merak ediyorlar. Bu özel yoğurdu elde etmek için sabırla uygulanacak yöntemler ve doğru malzemelerle dışarıda tattığınız o eşsiz lezzeti evde de yaratmak mümkündür. Peki, kanlıca yoğurdunun sırrı nedir? Kanlıca yoğurdu yapmak için nelere dikkat etmek gerekiyor?
Evde yoğurt yapmak günümüzde oldukça kolay. Birçok teknolojik cihazla evde yoğurt yapılsa da bazı yöntemler var ki yerini hiçbir tarif tutmuyor. Evde taş gibi yoğurt yapmak isteyenler için en garanti tarif.
Muş'taki Kondırman Mağarası’ndan çıkan su yıllardır köylüler tarafından yoğurt mayası olarak kullanılıyor.Karabey köyüne bağlı Kamış mezrasında bulunan Kondırman Mağarası’ndan çıkan su, yıllardır yoğurt mayası olarak kullanılıyor.
İnsan vücudunda milyonlarca mikroorganizma yaşamaktadır. Bu mikroorganizmaların birçoğu özellikle bağırsaklarda bulunurlar. Bakteri diye adlandırılan bu organizmaların, insanı hasta eden türlerin aksine, vücuda yararlı birçok faydaları bulunmaktadır. Vücuda faydalı bu bakteri ve organizmalar probiyotikler olarak adlandırılmaktadır. Bu sebeple probiyotikli besinler fazlasıyla merak edilmektedir. İşte, merak edilen tüm detaylar.
Hazırlardan daha sağlıklı yoğurtlar yapmak tahmin edilenden çok daha kolay. Küçük çocuklara yedirebileceğiniz ve tadına doyamayacağınız yoğurtlar yapmak için dikkat etmeniz gereken bazı noktalar var. Birkaç püf noktasıyla taş gibi yoğurt mayalamanın sırrı...
Sütlü incir tatlısı tarifi hem yapımı pratik hem de bir o kadar da lezzetli tatlı tariflerindendir. İncir tatlısı tarifi oldukça basittir. Keyifli bir akşam yemeğinden sonra veya çay yanına hafif ve az kalorili bir tatlı arıyorsanız sütlü incir tatlısı tarifimizi deneyebilirsiniz. İşte incir tatlısı tarifi ve incir tatlısı nasıl yapılır sorusunun cevabı...
Yoğurdun faydaları saymakla bitmez. Sindirimi kolaylaştırır, hastalıklara karşı korur, kolesterol emilimini azaltır, kemikleri güçlendirir gibi bir sürü faydası sıralanabilir. Ev yapımı yoğurt tarifi ise daha yararlı daha sağlıklıdır. Evde kolaylıkla kendinizin mayalayabileceği ev yapımı yoğurt tarifi arıyor yada ev yapımı yoğurt nasıl yapılır merak ediyorsanız "ev yapımı yoğurt tarifi, ev yapımı yoğurt nasıl yapılır" haberimize bir göz atın.
Türk kültüründe önemli bir yeri olan boza kış mevsiminin vazgeçilmez içecekleri arasında yer alıyor. Geçmişte oldukça popüler olan boza günümüzde de bu popülaritesini devam ettiriyor. Havaların soğumasıyla birlikte bozaya olan ilgi de arttı. Faydaları ise saymakla bitmiyor. Boza afrodizyak etkisiyle cinsel gücü ve isteği artırıyor. Aynı zamanda emziren annelerin sütünü de artırıyor. Peki, evde boza nasıl yapılır? İşte evde boza yapmanın püf noktaları...
Yoğurt elde etmek için eski çağlarda mayalama işlemleri yapılmaktaydı. Kişiler yoğurt olarak ilk önce mayayı kullanıyordu. Zaman içerisinde karınca yumurtası ya da toprağı ile mayalama işlemleri yapılarak daha sonra yoğurt elde edilmeye başlandı. İlk yoğurt nasıl yapıldı ve yoğurt mayası yerine ne kullanıldı sorusunu Posta.com.tr okurları için ayrıntıları ile derledik.
Fermente, bir tür mayalama işlemidir. Esas amacı besinlerin uzun süre muhafazası olan fermantasyon işlemi, faydalı bakterilerden yararlanmamızı sağlar. Fermantasyon işlemine tabi tutulan ve fermente olan besinler, özellikle doktorlar ve bilim insanları tarafından son günlerde sıkça gündeme getiriliyor. Bu besinleri tüketmenin sağlığa faydaları gün geçtikçe daha çok konuşulur hale geldi.
Evlerinde karantinaya çekilen herkes mutfakta aldı soluğu. Ünlü isimler maharetlerini sergiledi. Sosyal medya ekmek fotoğraflarıyla doldu taştı. Çeşit çeşit, boy boy ekmeklerini sergiledi herkes. Ben de muhteşem bir ekmek tarifiyle geldim. Evde sandviç ekmeği yapmaya ne dersiniz? İşte size "Evde sandviç ekmeği nasıl yapılır?" sorusunun cevabı... Elif Demirtaş Bilir / elif.demirtas@posta.com.tr
Her ne kadar yoğurdun suyu çok besleyici olsa da çoğu insan yoğurdun sulanmasını istemez. Eğer yoğurdun sulanmasını engellemek istiyorsanız birkaç önlem almanız gerekiyor. İşte onlardan bazıları...