Son dakika yumurta nasıl tüketilmeli haberleri ile ilgili Posta.com.tr'ye eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan yumurta nasıl tüketilmeli gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan yumurta nasıl tüketilmeli haber sayfamızda...
Yumurtalar, zengin besin içeriği ve pratik kullanımlarıyla sofralarımızın vazgeçilmez bir parçası olsa da, özellikle az pişmiş olarak tüketildiklerinde ciddi sağlık risklerini beraberinde getiriyor. Gıda güvenliği açısından yumurtanın tam ısıtılmaması, göz ardı edilmemesi gereken tehlikeleri barındırıyor. İşte az pişmiş yumurta tüketiminin riski!
Bazı besinlerin haşlanarak tüketilmesi, vücudun ihtiyacı olan besin öğelerini en verimli şekilde almayı sağlar. Bu yöntem, besinlerin içeriğindeki vitamin, mineral ve proteinlerin korunmasına yardımcı olur. Sabah kahvaltısında bu şekilde hazırlanan gıdalar, gün boyu enerji seviyesini yüksek tutmaya katkı sağlar. Peki, sabah kahvaltısında hangi besin haşlanarak tüketilmeli?
Yıllardır kolesterol konusunda tartışmaların odağında olan yumurta, bu kez bilim dünyasından gelen ezber bozan açıklamalarla gündemde. Sadece protein deposu değil, aynı zamanda beyin sağlığını koruma ve bağışıklık sistemini güçlendirme gibi inanılmaz faydalar sunduğu belirtilen yumurta, artık kolesterol seviyesini yükselten değil, tam aksine dengeleyen bir süper gıda olarak değerlendiriliyor. Peki, bu mucizevi besinin sağlık üzerindeki etkileri nelermiş? İşte detaylar!
Sağlıklı bir yaşam için düzenli ve dengeli bir şekilde beslenme büyük önem taşıyor. Bazı besinleri bir arada tüketmek ise vücudun ihtiyaç duyduğu çeşitli besinleri karşılamak açısından etkili. Yediğiniz herhangi bir gıdadan alacağınız vitamin ve minerallerin etkisi, diğer besinlerle bir arada tüketildiğinde artış gösteriyor. Peki, hangi gıdaları bir arada tüketmek gerekiyor? Faydaları nelerdir?
Yumurta, içerdiği proteinler ve mineraller açısından oldukça zengin bir besin kaynağı. Yumurta tüketmek bedeni rahatsızlıklara karşı daha dirençli tutar. Fakat yumurta yemeden önce dikkat edilmesi gereken çok önemli bir nokta var. Prof. Dr. Esra Şeker, yumurtayla ilgili önemli uyarıda bulundu. İşte, yumurtanın faydaları...
Ramazan ayının ortalarına doğru ilerliyoruz... Bereket ve rahmet ayı olan bu mübarek ayda günler ilerledikçe iftar vaktinin saati de değişiyor. Niyetli vatandaşlar günlük olarak "Bugün oruç kaçta açılacak" sorusunu yöneltiyor.
Kutsal kitabımız olan Kur'an-ı Kerim bu ayda indirilmiş olması ramazan ayını daha hayırlı kılmıştır. Bugün “Evveli rahmet, ortası mağfiret, sonu cehennemden kurtuluş” olarak değerlendirilen mübarek ramazan ayının ikinci günü... Nefsi köreltmeyi, sabrı öğreten orucun açılmasına ise çok az bir süre kaldı. Peki, Akşam ezanı kaçta okunacak?
Ramazan ayı geldi ve Müslümanların büyük bir çoğunluğu ilk oruçlarını tutuyorlar. Her yıl olduğu gibi ramazan ayında "tok tutan yiyecekler nelerdir?" sorusu gündem olmuş durumda... İşte tok tutan besinler...
İstanbul'da yaşayan genci, yaşlısı yani milyonlarca Müslüman ilk oruç heyecanı yaşıyor. Sahura kalkan ve oruç için niyet eden İstanbul halkı İstanbul iftar vaktini araştırırken "Akşam ezanı saat kaçta?", "Oruç ne zaman açılacak?" sorularına yanıt arıyor işte detaylar...
Ramazan ayında uzun süre açlığa dayanabilmek için sahurda doğru seçilen besinleri tüketmek gerekiyor. İşte Ramazan’da 36 saat tok tutan besinler ve sahurda mutlaka tüketilmesi gerekenler…
Kabak, hem besleyici hem de düşük kalorili bir sebze olup, sağlık için sayısız fayda sunar. Zengin vitamin ve mineral içeriği ile vücudu destekler ve birçok sağlık sorununa iyi gelir. Kabak, aynı zamanda çeşitli yemeklerde kullanılabilir, bu da onu mutfağınızda vazgeçilmez bir malzeme haline getirir. İşte kabak hakkında bilmeniz gereken her şey!
Dünya Sağlık Örgütü verilerine göre, dünya üzerinde her 6 kişiden birinin infertilite olarak adlandırılan kısırlık sorunu yaşadığına dikkat çeken Uzm. Dyt. Edanur Usta, çocuk sahibi olmak isteyenler için önerilerde bulundu.
Yaz aylarında deniz ve havuz kullanımının artmasıyla çocuklarda yaz ishalinin daha fazla görüldüğüne dikkat çeken Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Esra Polat, “Yaz aylarında havuz ve deniz kullanımı arttığı için kontamine olmuş suların ağıza bulaşması ya da yutulması sonucu hastalık etkenleri vücuda girmektedir. Deniz suyunun kendini temizleme özelliği nedeniyle enfeksiyon açısından riski, havuza oranla daha düşüktür. Ancak kirli, köpüklü, normal dışı kokusu olan sularda yüzmek risk taşır. Mümkünse mavi bayraklı kıyılar tercih edilmelidir” dedi.
Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Esra Polat, çocuklarda yaz ishali hakkında açıklamalarda bulundu. Çocuklarda ishalin tanımını yapan Uzm. Dr. Polat, “Çocuklarda normale göre dışkılama sayısında artış ve kıvamının cıvık/sulu olması durumu ishal olarak tanımlanıyor. Çocuklarda ishalin en sık nedeni enfeksiyonlardır. Enfeksiyonların da en sık nedeni virüslerdir. Viral enfeksiyonlarda antibiyotik kullanımının yeri yoktur. Bunun yanında bakteriler ve parazitler diğer enfeksiyöz nedenlerdir. Enfekte olmayan nedenlerin başında da kontamine su ve su ürünleri, kontamine havuz, göl, dere suları, pastörize edilmemiş süt ve süt ürünleri, iyi pişirilmemiş ve iyi yıkanmamış sebze ve meyveler, tarihi geçmiş ürünler, açıkta uzun süre kalmış gıda ürünleri gelmektedir” diye konuştu.
Dünya Sağlık Örgütü’ne göre her yıl 600 milyon kişi besin zehirlenmelerinden etkileniyor. Diyetisyen Gültaç Dayı Çamır, yaz aylarında sıcaklığın artması ile birlikte besin zehirlenmesi vakalarının artığını söyledi.
Doğal yöntemlerle çocuk sahibi olamayan çiftlerin başvurdukları tüp bebek uygulamaları ileri tıp teknolojilerinin en uç noktada kullanıldığı tedavilerden bir tanesidir. Erkek ve kadından elde edilen üreme hücrelerinin vücut dışında birleştirilerek yeni bir yaşam enerjisine, bir embriyoya dönüştürülmesi tüp bebek tedavisinin en basitleştirilmiş tanımı olarak ifade edilebilir.
Vücudu enfeksiyonlara karşı koruyan en önemli sistemlerden bağışıklık sisteminin zayıflaması halinde birçok hastalığa karşı daha hassas ve dirençsiz duruma gelindiğini belirten Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Fatih Fakirullahoğlu, “Sağlıklı ve dengeli beslenme çocukluk çağında çok önemlidir. Bu nedenle ana öğünlerde sebze, tahıl, kırmızı et, balık, yoğurt, gibi besleyici özelliği olan yiyecekler tüketilmelidir. Peynir, zeytin, yumurta, salatalık ve taze meyveyle evde kahvaltı yaptırın ve çocuğunuzu okula aç göndermeyin” dedi.
Zeytin, zeytingiller familyasından odunsu bir bitkidir. Doğada yabani olarak yetişen ağacı, aşılanarak meyveleri yenebilir hale getiriliyor. Zeytinin taneleri yeşil veya siyah olarak tatlandırılıp, tüketiliyor. Yağı çıkarılıp, sofralarda sıkça kullanılıyor. Şifalı ve besleyici değeri çok yüksek bir besindir.
Son yıllarda keten tohumu oldukça fazla tüketiliyor. Özellikle sağlıklı beslenmek isteyenlerin yemek listelerinde mutlaka keten tohumu yer alıyor. Keten tohumu içindeki güçlü besinler iltihaplanma, alerji, astım ve diyabet gibi hastalıklar ile savaşmaya da yardımcı oluyor. Besin değeri yüksek olan keten tohumunun sağlığa pek çok faydası var. Bitkisel tedavi yöntemlerinden birisi olan keten tohumu doğru miktarda tüketildiğinde sağlığı korumaya yardımcı oluyor. Keten tohumu vitamin ve mineraller açısından da oldukça zengindir.
Semizotu veya Portulaca oleacera, Portulacaceae ailesinin bir bitkisidir. Bu bitki Akdeniz bölgelerine ve Girit diyetine özgüdür. Semizotu kelimesi, bu kümes hayvanının bacağına benzer şekilde houndstooth anlamına gelen Latince pullipedem'den gelir.
Günlük hayatın hızlı temposu, büyük şehirlerde birçok insanın öğünlerini atlamasına, düzenli ve sağlık beslenememesine yol açıyor. Bir de bunun üzerine sürekli bir yerlere, işe yetişme telaşı eklenince, çabuk ulaşılan, hızlı tüketilen besinler tercih ediliyor. Ancak bu seçimler, kişilerin hızlıca tok hissetmesine ancak bu tokluğu uzun süre koruyamamasına yol açıyor. İşte daha uzun süre tokluk hissi yaratacak öğün seçimleri...
Uzmanlar, yumurtanın zengin besin içeriklerine sahip olması açısından her gün tüketmemiz gerektiğini belirtiyorlar.. Yumurta alırken ve tüketirken kesinlikle dikkat edilmesi gereken bazı unsurlar var. Gözden kaçan ve dikkat edilmeyen alışkanlıklar yumurtaları zengin bir protein kaynağından çok zehre dönüştürüyor. Yumurtanın zehre dönüşmemesi için detayları haberimizden öğrenebilirsiniz. İlk başta yumurtayı sakın kartonundan çıkarmayın...
Türkiye’de demir yetersizliği anemisi görülme sıklığı giderek artıyor. Kansızlık özellikle çocuklarda, gebe ve emzikli kadınlarda sıklıkla ortaya çıkıyor.
Tatil özgürce dinlendiğimiz, sevdiklerimizle vakit geçirdiğimiz, ayrıca kalabalık ve lezzetli yemeklerin olduğu sofralara oturduğumuz en güzel zamanlardan biri. Koca bir yılın acısını kısıtlı bir vakitte çıkarıyor, tatilde harika anılarla evimize dönüyoruz. Ancak tatilde eve getirdiklerimiz sadece gittiğimiz yerden alınan magnetler, hatıralar olmuyor. Çoğu kişi tatilden aynı zamanda kilo alarak dönüyor. Peki tatilde kilo almamanın yolu var mı? Tabii ki var! Sizler için beslenme ve diyet uzmanından tatilde kilo almamanın 5 yolunu öğrendik.
Sağlıklı bir yaşam için dikkat edilmesi gereken noktalardan birisi de beslenmedir. Sağlıklı beslenme kişileri pek çok hastalıktan korumaktadır. Ramazan ayına girilmesi ile birlikte kişilerin beslenme alışkanlıklarının değişmesi ile birlikte iftarda ve sahurda yediklerimize de dikkat etmemiz gerekir.