Son dakika astronomi haberleri ile ilgili Posta.com.tr'ye eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan astronomi gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan astronomi haber sayfamızda...
Belgrad Ormanı'nda kaybolduktan 4 gün sonra bulunan ve kaldırıldığı hastanede tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayan peyzaj mimarı Ece Gürel'in ölümünün ardından birçok iddia gündeme gelmişti. Gürel'in spiritüel konulara merakı olduğu, astronomi eğitimi aldığı ve cadılık eğitimine başladığı iddia ediliyordu. Sunuculuğunu Hakan Ural ve Ferda Yıldırım’ın yaptığı Kanal D’nin çok izlenen programı “Neler Oluyor Hayatta”da çok önemli konuklar ve çarpıcı iddialarla bu önemli konu masaya yatırıldı.
Belgrad Ormanı'nda kaybolduktan 4 gün sonra bulunan ve kaldırıldığı hastanede tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayan peyzaj mimarı Ece Gürel'in ölümünün ardından birçok iddia gündeme gelmişti. Gürel'in spiritüel konulara merakı olduğu, astronomi eğitimi aldığı ve cadılık eğitimine başladığı iddia ediliyordu. Sunuculuğunu Hakan Ural ve Ferda Yıldırım’ın yaptığı Kanal D’nin çok izlenen programı “Neler Oluyor Hayatta”da çok önemli konuklar ve çarpıcı iddialarla bu önemli konu masaya yatırıldı.
Belgrad Ormanı'nda kaybolduktan 72 saat sonra sağ bulunan fakat hastanede hayatını kaybeden Ece Gürel'in vefatı Türkiye'yi sarstı. Ece Gürel'in astronomi ile ilgilenmesi ve kurşun dökme işlemi yapması kafalarda bolca soru işareti oluşturdu. Sanal mecrayı istila eden sanal büyücülerin insanları kandırıp birçok vaatlerde bulundukları ortaya çıktı. 'Sözde büyücüler' tespit edildi! Vatandaşları işte böyle tuzağa düşürüyorlar...
Kağıthane'de yaklaşık 2 gündür haber alınamayan kayıp peyzaj mimarı Ece Gürel'i, Belgrad Ormanı'nda arama çalışmaları gece de sürdü. Arama kurtarma çalışmalarını takip eden Ece Gürel'in eşi Sezer Gürel, "İş yerinde bazı sorunlar yaşamıştı, 'İstifa edeceğim' dedi. Hava almaya gidecekti. Telefonu aradık, cevap vermedi" dedi. Öte yandan Ece Gürel’in WhatsApp mesajları ortaya çıktı
Yazının mucidi Sümerler, dünyanın düz olduğunu düşünüyordu. Eski Çinliler yeryüzünü dikdörtgen biçiminde tasarlamıştı. Bâbilliler de yeryüzünün düz olduğunu düşünüyordu. Hintliler ise dünyayı çevresi su ile kaplı daire şeklinde yine düz bir alan olarak düşünüyordu.
Süper dolunay 16 Kasım 2024 tarihinde saat 00:28'de gerçekleşecek. Gökyüzü olaylarıyla yakından ilgilenenler Süper dolunay hakkında bilgilenmek istiyor. Peki boğa burcunda olacak Süper dolunay nedir, etkileri neler?
Maya uygarlığına ait antik şehir, yüzyıllar sonra arkeologlar tarafından keşfedildi. MS 250-900 yıllarında altın çağını yaşayan ve İspanyol işgaliyle sona eren uygarlığa ait şehirde, 6 bin 674 yapı bulundu.
Ekim ayında gerçekleşecek halkalı güneş tutulması, gökyüzü tutkunlarının merakla beklediği bir astronomi olayı olarak gündemde. Peki, Güneş tutulması ne zaman? Halkalı güneş tutulması Türkiye'den görülecek mi? Güneş tutulması saat kaçta olacak?
Üniversite kaydını tamamlayan öğrenciler şimdi de burs bulma telaşına düştü. Birçok kurum, başarılı fakat maddi imkanları yetersiz öğrencilere eğitim süresi boyunca karşılıksız burs veriyor.
Dini hareketler, tarih boyunca toplumları derinden etkilemiş ve kültürel, sosyal, politik yapıları şekillendirmiştir. Bu hareketler bazen toplumsal devrimlere, bazen de kültürel yeniliklere yol açmış, insanlık tarihini önemli ölçüde etkilemiştir. Dini inançlar ve öğretiler, bireylerin yaşam biçimlerini, ahlaki değerlerini ve devlet yapısını belirlemede önemli bir rol oynamıştır.
Antik medeniyetler, insanlık tarihinin temel taşlarını oluşturan büyük kültürel, siyasi ve teknolojik gelişmeleri temsil eder. Mısır, Yunan, Roma ve Mezopotamya, Batı ve Orta Doğu'nun en önemli antik uygarlıklarıdır ve günümüz toplumlarının kültürel ve bilimsel mirasına büyük katkılarda bulunmuşlardır. Her biri, kendi döneminde büyük bir etki yaratmış ve çağlarını şekillendirmiştir.
TÜBİTAK 26. Gökyüzü Gözlem Etkinliği, Bursa Uludağ’daki Kirazlı Yaylası’nda Türkiye’nin dört bir yanından gök bilim meraklılarını bir araya getirdi. 3 gün süren etkinlikte astronomi meraklıları, perseid meteor yağmuru ile adeta görsel bir şölen yaşadı.
Yılda 8 kez gerçekleşen ve halk arasında 'yıldız kayması' olarak bilinmekte olan Perseid Meteor yağmuru gözle izlenebilecek mi, ülkemizde görülecek mi 2024? Merak ediliyor ve konu hakkındaki araştırmalar gündemde yer alıyor. Peki, Meteor yağmuru ne zaman, saat kaçta?
Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı ve Şahinbey Belediyesi tarafından ilk kez düzenlenecek olan Bilim Türkiye Yamaçtepe Gökyüzü Gözlem Şenliği 10-11-12 Ağustos tarihlerinde Gaziantep’te gerçekleştirilecek.
TÜBİTAK’ın her yaştan gökyüzü meraklısını buluşturduğu Gökyüzü Gözlem Etkinliği için başvurular başladı. Astronomi meraklıları 9-11 Ağustos’ta Bursa Uludağ’da gerçekleşecek etkinlikte bir araya gelecek. Başvurular 25 Temmuz 2024’e kadar devam edecek.�
Teknolojiden bilime, yaşam tarzından incelemelere kadar dopdolu içerikleri meraklıları ile buluşturan platform Mashable Türkiye, mini belgesel “Hayaller Paris” serisine başladı. Serinin ilk konuğu, Paralimpik Okçu Yiğit Caner Aydın oldu. Okçuluğu, “Tünelin ucundaki ışığı görmek” olarak tanımlayan milli sporcu, evinin otoparkından Paris Olimpiyat Oyunlarına giden hikayeyi Mashable Türkiye’ye anlattı.
Ticaret yolları, yalnızca mal ve servet taşıyan rotalar değil, aynı zamanda kültürlerin, fikirlerin, inançların, teknolojilerin ve bilgilerin bir yerden başka bir yere yayılmasını sağlayan iletişim hatlarıdır. Antik ve Orta Çağ'dan günümüze kadar birçok ticaret yolu, hem ekonomik hem de kültürel etkileşimlerin merkezi olmuştur. Bu yollar, halklar arasındaki etkileşimleri arttırarak medeniyetlerin gelişimine önemli katkılarda bulunmuştur.
Orta Çağ boyunca birçok bilim dalında, müslüman bilim insanları Tıp'tan Felsefe'ye, Matematik ve Astronomi'ye kadar birçok alanda bilimin gelişmesine ve bugünkü halinin ortaya çıkmasında önemli katkılar sunmuşlardır. İşte müslüman bilim insanları ve bilim dallarına kazandırdıkları...
Okulun tarihi, insanlık tarihi kadar eski bir sürece dayanıyor. Yazının bulunmasıyla beraber Sümerler’de bazı köklü değişiklikler yaşandı. Okul kavramı, ilk kez Sümerler’de “Tablet Evi” olarak adlandırılan kurumlarda ortaya çıktı.
Nevşehirli lise öğrencisi Bilal Sayın, su yosunlarının farklı gezegenlerde yaşayabilme ihtimali üzerine çalışma yaptı. Hazırladığı makale bilim dünyasının dikkatini çeken Bilal, NASA, ESA, MIT gibi kurumların da katıldığı 75. Uluslararası Astronomi Kongresi’ne davet aldı. Bilal, uzayda yaşam bilimleri kategorisinde uluslararası bilim insanlarına alglerin (su yosunu) dünya dışında yaşayabileceğini anlatacak.
“Teknoloji geliştiren bir Türkiye” hedefiyle Türkiye’nin dört bir yanına bilim ve teknoloji yaymayı amaçlayan “Bilim Türkiye Ailesine” son olarak “Bilim Sincan” katıldı.