Son dakika baharatların faydaları haberleri ile ilgili Posta.com.tr'ye eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan baharatların faydaları gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan baharatların faydaları haber sayfamızda...
Kış aylarında sıkça karşılaşılan hastalıklarla mücadele etmek için mutfaklarımızda sıklıkla hazırlanan ve sofralarımızdan eksik olmayan çorbalar büyük fayda sağlar. Hem sıcaklık hem de besin zenginliği açısından mükemmel olan bu çorbaların içine ekleyeceğiniz bazı malzemeler, mikroplara karşı etkili bir savunma mekanizması oluşturur ve vücudunuzu korur. İşte, iltihaplarla mücadele eden o mucizevi baharat...
Yemek denilince akla ilk gelen malzemeler arasında baharat çeşitleri oluyor. Yemeğin daha da lezzetlenmesi için kullanılan baharatlar, kimi zaman dokunsa da kimi zaman sağlığımızı olumlu yönde etkiliyor. Peki en yararlı baharat çeşitleri nelerdir? İşte yemeklerde ve çaylarınızda kullanabileceğiniz en faydalı baharatlar...
Fazla kilolarından kurtulmak isteyenler zayıflayabilmek için çeşitli yöntemler arıyor. Özellikle bölgesel yağlardan kurtulmak sandığınızdan daha zor olabiliyor. Basen, göbek ve bacak bölgesinde depolanan yağlardan kısa sürede kurtulmak için uzmanların önerdiği bu doğal yöntemlere bir şans verebilirsiniz.
Baharatlar insanlığın başlangıcına kadar uzandığı yönündedir derler. İlk kullanan ülke uzak doğu olarak kabul edilmektedir. Avrupa ülkelerine Hindistan'dan gelmiştir. İlk dönemlerde ilaç yapımında kullanılmıştır. O dönemlerde en pahalı baharat Hint karabiberiydi. Dünyada en çok baharat kullanan ülke Hindistan, Türkiye'de ise Güneydoğu Anadolu bölgesidir. Posta.com.tr. okurları için baharatların faydalarını hazırladık.
Osmanlı mutfağında yemeklere lezzetini veren en önemli püf noktası kullanılan baharatlardı. Bu baharatlar sadece lezzet vermiyor aynı zamanda sağlık açısından da faydalı oluyordu. Osmanlı mutfağında en önemli 5 baharatın faydasını sizler için derledik.
Günlük hayatta en çok kullanılan baharatlar, yemeklere lezzet katmakla kalmayıp hem de sağlık açısından önemli faydalar sağlıyor. Birçok baharat, antioksidanlar olarak bilinen, serbest radikallerin zarar veren etkilerine karşı koyan, birçok fiziksel rahatsızlığın önlenmesine yardımcı olan yüksek düzeyde besin maddeleri içerir. İmmünoloji ve beslenme konusunda uzmanlaşmış bir tıp doktoru olan Michael A. Schmidt, antioksidan açısından en zengin 10 baharatı sıraladı.
Halk Sağlığı Uzmanı Doç. Dr. Oğuz Özyaral baharatların bağışıklık sistemini güçlendirdiğini söyledi. Tuz tüketimini azaltmak isteyenlere de yemeklerine baharat eklemelerini önerdi
Baharatlar arasında öyle bir alternatif var ki tarihi boyunca hem sağlık hem de güzellik dünyasında büyük bir öneme sahip. "Altın baharat" ya da "baharatların kraliçesi" olarak bilinen bu özel bitki, pek çok rahatsızlığa karşı şifa sunuyor. Hem vücuda hem de cilde etkisi saymakla bitmeyen bu besin, farklı alanlarda kullanımıyla biliniyor.
Vücudumuzda zaman zaman biriken iltihap, birçok sağlık sorununa yol açabilir. İltihap, bağışıklık sistemimizin tepkisi olarak ortaya çıksa da, kronikleştiğinde ciddi hastalıklara zemin hazırlayabilir. Neyse ki, doğada bulunan bazı besinler bu iltihapların azaltılmasına yardımcı olabilir. Bir besin var ki iltihabın en büyük düşmanı olarak biliniyor...
Kişniş, hem mutfaklarda sıkça kullanılan hem de sağlık açısından sayısız fayda sağlayan bir baharattır. Özellikle Güneydoğu Asya ve Akdeniz mutfaklarında öne çıkan bu aromatik bitki, içerdiği zengin vitamin ve minerallerle dikkat çeker. Peki, kişnişin faydaları nelerdir? Kişniş neye iyi gelir?
Bazı baharatların şifasından yararlanmak için çaylarını demlemek oldukça etkili bir yöntem. Baharatlar, sıcak suyla demlendiğinde aktif bileşenlerini serbest bırakıyor. Bu sayede sağlık yararları maksimum düzeye çıkıyor. Bazı baharatları sıcak suya ekleyip birkaç dakika demledikten sonra süzerek tüketmek, bu doğal şifa kaynaklarının faydalarından en iyi şekilde yararlanmanızı sağlıyor. Peki, hangi baharatların çayı demlenebilir? Faydaları nelerdir?
Baharatların hayatımızdaki yeri yadsınamayacak kadar fazla! İnsan sağlığına pek çok faydası olan baharatları doğru bir şekilde tüketmek ise son derece önemli. Bir tanesi var ki Şanlıurfa'da hasadı gerçekleştiriliyor, insan sağlığına olan faydaları say say bitmiyor!
Yemeklerimizi lezzetlendirmek için baharatların mucizesinden sıklıkla faydalanıyoruz. Bir baharat var ki değerini yalnızca Hintliler biliyor, faydaları ise saymakla bitmiyor. İşte hem kalbi koruyan hem de metabolizmayı hızlandırıp kolesterolü silen o mucize baharat...
Baharatlar, sıklıkla tükettiğimiz ve hemen her yemeğimiz içerisine eklediğimiz besinler arasında yer alıyor. Özellikle bazı baharatların taze şekilde tüketilmesi vücudumuza doping etkisi yapıp çeşitli faydaları ile sağlığımıza sağlık katıyor. İşte her gün tükettiğinizde bağırsaklarınızı tertemiz yapıp vücudunuza vitamin yükleyen, bağımlılıklarınızdan dahi kurtulmanıza yardımcı olan şifa deposu o besin...
Et yemeklerinde ve çeşitli tatlılarda kullanılan zencefil, çok yıllık bir bitkidir. Uzak Doğu'da ve Asya kıtasında yetiştirilen bitkinin bilimsel adı Zingiber officinale'dır. Hem lezzetli hem de sağlığa faydalı olması nedeniyle son yıllardaki kullanım oranı artmıştır.
Baharatlar tam bir şifa kaynağı… Bazıları kalbe iyi geliyor, bazıları vücuttaki iltihabı azaltıyor. Çalışmalar baharatların kolesterol ve trigliserid seviyelerini düşürdüğünü, şeker hastalarında kan şekerini düzenlediğini, kanı sulandırdığını, iltihap giderici etkilerinin bulunduğunu ve kanser gelişimini önleyebileceğini göstermektedir. Hangi baharatlar nasıl fayda sağlıyor? Baharatların vücudumuza faydaları nelerdir? Posta.com.tr okurları için baharatların faydalarını uzmanından öğrendik.
Kekik kilo vermeye yardımcı olan baharatların en başında yer alıyor. Kekik metabolizmayı hızlandırarak yağ yakmanızı sağlıyor. Kekik sindirim sistemini düzenleyerek kısa sürede vücutta biriken ödem ve şişkinlikleri de atıyor. Yemeklerde kekik kullanarak ya da kekik çayı içerek kilo verme sürecinizi hızlandırabilmeniz mümkün. Peki, kekiğin faydaları nelerdir, kekik kullanarak kilo verilir mi? İşte kekik ile ilgili merak edilen tüm detaylar...
Turşunun sağlığa olan faydalarını corona virüsle birlikte daha çok öğrendik. Uzmanlar turşunun kanserden de koruduğunu söylüyor. Geleneksel mutfak kültürümüzde önemli bir yeri olan ve sofralardan eksik olmayan turşunun usulüne uygun yapıldığında kanserden korumada da etkili olduğunu dile getiren Gastronomi Bölümü Öğr. Gör. Merve İşeri Uzunoğlu, ev yapımı sağlıklı ve lezzetli turşu yapımının püf noktalarını anlattı.
Baharatlar Türk mutfağının olmazsa olmaz lezzetleri arasında yer alıyor. Tatlarıyla sofralarımızı şenlendiren baharatların bağışıklık sistemimize de faydaları olduğunu biliyor muydunuz? Corona virüs pandemisinden korunmanın en etkili yolu bağışıklık sistemimizi güçlendirmek olduğu için, şimdi sıralayacağımız bağışıklığı güçlendiren 6 baharata göz atmanızda fayda var.