Son dakika dolandırıcılık yöntemleri haberleri ile ilgili Posta.com.tr'ye eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan dolandırıcılık yöntemleri gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan dolandırıcılık yöntemleri haber sayfamızda...
Uzmanlar, kolay yoldan para kazanma düşüncesiyle banka hesaplarını kiralayanları dolandırıcıların tuzağına düşmemeleri ve işlenen suçlara ortak olmamaları konusunda uyarıyor.
14 Şubat Sevgililer Günü sadece romantizmin değil, aynı zamanda dolandırıcıların da en aktif olduğu dönemlerden biri haline geldi. Duyguların yoğunlaştığı bu özel gün, siber suçlular için bulunmaz bir fırsat sunuyor. Sevgili arayanlar, sürpriz hazırlayanlar ya da online alışveriş yapanlar hedef alınarak akıl almaz dolandırıcılık yöntemleri devreye sokuluyor.
Altın takı sevenler her dönem altın alımını sürdürüyor. ‘Altın, altındır’ sözü hep dillerde. Bu talep ve ilgi sahtekarların da sürekli radarında. Bu nedenle son dönemde hileli ve sahte altınlarda bir artış gözleniyor.Bakırı boyayıp altın diye satanlar, altın bileziğin içine kum doldurup gramını fazla gösterenler, sahte sertifika yapanlar...Kısacası altın konusunda yapılan dolandırıcılık yöntemleri saymakla bitmiyor. Peki vatandaş bu konuyla ilgili nasıl önlemler alabilir? Hileli altın anlaşılır mı? İşte detaylar...
Türk halkının geleneksel yatırım aracı altına ilgi her dönem var. Evlilik hazırlığı yapanlar, fiyatlardaki düşüşü fırsata çevirmek isteyenler, altın takı sevenler her dönem altın alımını sürdürüyor. ‘Altın, altındır’ sözü hep dillerde. Bu talep ve ilgi sahtekarların da sürekli radarında. Bu nedenle son dönemde hileli ve sahte altınlarda bir artış gözleniyor. Bileziğin içinden kum, paketli ve sertifikalı gram altının içinden boyalı metal çıkıyor. Peki bu düzenbazlar sahnedeyken ne yapmalı? Sizin için uzmanlarına sorduk...
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi tarafından e-Devlet sistemi üzerinde yapılan geliştirme sayesinde araç sahiplerinin tünel, köprü ve otoyol geçiş ödemelerini e-Devlet sistemi üzerinden yapabileceklerini açıkladı.
Muğla Menteşe’de yaşayan Uğur Kayalı (38), müşterisi olmadığı özel bir bankada adına hesap açılarak rızası dışında 350 bin TL ihtiyaç kredisi kullanıldığı gerekçesiyle savcılığa suç duyurusunda bulundu. Bir diğer dolandırıcılık vakası da Şırnak’ta yaşandı.
Her fırsatta ortaya çıkan dolandırıcılar Ramazan ayının gelmesiyle kolları sıvadı. Dolandırıcılar bu kez fitre, zekat ve yardım vaadiyle vatandaşları tuzağa düşürmeye çalışıyor. Peki sistem nasıl işliyor? Dolandırıcılık mağduru olmamak için nelere dikkat etmek gerekiyor? Prof. Dr. Ali Murat Kırık, “Ramazan ayında dolandırıcılık girişimleri arttı. Dolandırıcılar, sahte mesajlar, e-postalar veya telefon aramaları yoluyla insanların duyarlılığını sömürüyor” diyerek önemli uyarılarda bulundu.
Her türlü fırsatı değerlendiren dolandırıcılar bu kez yalnızlığına çözüm bulmak isteyen vatandaşlara gözlerini dikti. Sevgi isteyen savunmasız kişileri hedef alan sahtekarlar, kendisiyle flört eden kişiden çeşitli bahanelerle para koparmaya başladı.
Yeni yıla sayılı günler kala sosyal medya ve alışveriş sitelerinde dolandırıcılık vakaları artıyor. Sosyal medya indirimleri, kuponlar düşük fiyatlı seçenekler derken, dolandırıcılar vatandaşları adeta oltasına çekiyor. Yılbaşının yaklaşmasıyla birlikte yeni dolandırıcılık yöntemlerinin kullanıldığına dikkat çeken, Doç. Dr. Ali Murat Kırık, “Siber hırsızlar, teknolojiyi kullanarak insanları tuzağa düşürüyor. Sosyal medyada paylaşılan indirim ve kuponlara şüpheyle yaklaşın!” diyerek önemli uyarılarda bulundu.
Özellikle telefon ve araba alım satımlarında birçok nitelikli dolandırıcılık yöntemi ile vatandaşlar tuzağa düşürülebiliyor. Nitelikli dolandırıcılığın daha çok araba alım ve satımlarında yapıldığını belirten uzmanlar, vatandaşların dolandırıcıların kurduğu tuzaklara düşmemeleri konusunda dikkat etmelerini istedi ve uyarıda bulundu.
Kimse dolandırıcılığa karşı bağışıklığa sahip değil. Dolandırıcılar yöntemlerini sürekli olarak en son trendlere ve akımlara uyacak şekilde değiştirir, güvende olmayan alanlarımızı hedef alır ve en iyi bilenen güvenlik önlemlerini bile aşmayı başarırlar.
İkinci el otomobil piyasasında dolandırıcılık yöntemleri artıyor. Ekspertizler en sık karşılaşılan dolandırıcılık yöntemlerinin, kilometrenin düşürülmesi, kaza sırasında açılmış airbag?lerinin tamir edilmeden yeniden monte edilmesi ve iki farklı aracın birleştirilmesi olarak açıklıyor. Ekspertiz şirketi sahibi Murat Yaman "Müşteriler daha önce kaportaya dikkat ederlerdi. Şimdi motor sağlamsa, kaportaya bakmıyorlar bile" diye konuştu.
İkinci el otomobil piyasasında dolandırıcılık yöntemleri artıyor. Ekspertizler en sık karşılaşılan dolandırıcılık yöntemlerinin, kilometrenin düşürülmesi, kaza sırasında açılmış airbag’lerinin tamir edilmeden yeniden monte edilmesi ve iki farklı aracın birleştirilmesi olarak açıklıyor.
İkinci el otomobil piyasasında dolandırıcılık yöntemleri artıyor. Ekspertizler en sık karşılaşılan dolandırıcılık yöntemlerinin, kilometrenin düşürülmesi, kaza sırasında açılmış airbag’lerinin tamir edilmeden yeniden monte edilmesi ve iki farklı aracın birleştirilmesi olarak açıklıyor.
Facebook kullanıcılarının birbirinden ürün alıp satmasına imkan tanıyan ve 2021 yılında küresel kullanıcı sayısı 21 milyonu geçen Facebook Pazaryeri (Marketplace) devasa bir tüketiciden tüketiciye e-ticaret platformu olma niteliğini elde etti. Ancak yakın dönemde yapılan bir araştırma, ankete katılan altı kişiden birinin ( % 17) söz konusu platformda dolandırılmış olduğunu ortaya koydu. Peki Facebook Pazaryeri'nde en sık karşılaşılan dolandırıcılık yöntemleri hangileri? İşte dolandırıcılara karşı korunmanız için Facebook'ta karşılaşılan sahtekarlık yöntemlerinin detayları...
İstanbul Sultanbeyli'de Kurban Bayramı öncesi kurban pazarları ve pazar yerlerinde, sahte para ile ilgili gerçekleşebilecek dolandırıcılık suçlarına karşı bilinçlendirmeye yönelik çalışma başlatıldı.
Dolandırıcılık yöntemleri giderek gelişiyor. İnternetin avantajlarından yararlanmak üzere kullanılan yerlerin artmasıyla dolandırıcılara daha çok fırsat yaratıyoruz. Dolandırıcılar miras dolandırıcılığı, çeşitli alışveriş sahtekarlıkları, sahte iş teklifleri, sahte çekilişler ve piyangolar ve hatta flört sahtekarlığı gibi yaygın birçok dolandırıcılık yöntemi için bu fırsatlardan yararlanıyor. Bunları bilmemize rağmen, neden hala bu oyunlara kanmaya devam ediyoruz? İşte internette dolandırılmanızın 9 neden ve sizi dolandırmalarını kolaylaştıran yöntemler...
İş bulmak, zor bir iş. İlanları incelemek ve sonu gelmeyen formları doldurmak odaklanma ve sabır gerektiriyor. Çevrim içi iş bulma platformları da kullanıcılar için en zahmetli görevleri hafifletmeye çalışarak, iş arama süreçlerini kolaylaştırmayı amaçlıyor. Bu tür platformlar aynı zamanda eleman arayanların da en iyi adayları daha kolay şekilde bulmasına yardımcı oluyor. Ancak iş arama süreci, hassas bir süreç. Birçok insan dolandırıcılığa karşı daha açık olabiliyor ve ne yazık ki LinkedIn ve benzeri profesyonel iş arama platformlarını taklit eden çevrim içi dolandırıcılık yöntemleri gelişmeye devam ediyor ve bu dolandırıcılık son aylarda yaygınlaşmış durumda!
Hızlı Geçiş Sistemi (HGS) kullananlara ‘Borcunuz var, ödemezseniz icra başlayacak’ şeklinde sahte bir avukat ismiyle gelen mesajlar yüzlerce kişiyi mağdur etti. Uzmanlar, “Kimden geldiğini bilmediğiniz mesajlara itibar etmeyin” diyor. Peki HGS borcu nasıl sorgulanır ve nereye ödenir?
Pandemi süreciyle birlikte özellikle internet üzerinden yapılan dolandırıcılık tehditleri yüzde 46 oranında arttı. Alışveriş yaparken dolandırılmamak için uyarılara dikkat edin.
Dolandırıcılar, vatandaşın en çok vakit geçirdiği Facebook gibi sosyal mecraları mesken tutmuş durumda. Düşük faizli kredi, bağış, yardım adı altında kurdukları tuzaklarla her yıl binlerce kişiyi mağdur ediyorlar.
İkinci el araç piyasası yaz aylarının gelmesi ve özellikle Kovid-19 salgınıyla birlikte hareketlendi. İkinci el arabalara ilgi bu kadar fazla olunca da piyasada yeni dolandırıcılık yöntemleri adından söz ettirmeye başladı. İşte son dönemde ortaya çıkan ‘ekli araçlar’ yöntemi ile ilgili detaylar… Arabanın önü 2010 model, arkası 2015…
Tüm param çekilmiş, dolarda duran az miktarda param bozdurulmuş, 0, 14 kuruş kalana kadar tüm hesaplarım boşaltılmıştı. Bankayı aradığımda elim ayağım titriyordu.