Son dakika dut yaprağı haberleri ile ilgili Posta.com.tr'ye eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan dut yaprağı gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan dut yaprağı haber sayfamızda...
Dut, yazın severek tüketilen sağlıklı meyveler arasında yer alıyor. Lezzetiyle akılları baştan alan dut, vücuda sayısız faydasıyla bağışıklık sistemini de güçlendiriyor. Dutun kendisi kadar dut yaprağı da vücut için oldukça faydalı. Dut yapraklarının kaynatılarak elde edilen çay bir çok hastalığın tedavisinde kullanılıyor.
Adana, özellikle yaz mevsimi başladığında yüksek sıcaklıklar yaşayan şehirlerden biri. Gündüz saatlerinde dışarıda olmak, pek çok kişi için zorlu olabiliyor. Fakat Adana’da yaşayan ve tarımla uğraşan kişiler, bu zorluklara adeta baş kaldırıyor. Kozan’da yaşayan Gök ailesi için de durum tam olarak böyle. Olgun dutları özenle seçip pişiriyorlar ve geleneksel yöntemlerle lezzetli bir dut pekmezi hazırlıyorlar. Adana’nın kavurucu sıcaklıklarına aldırmadan pekmez için mücadele etmeye devam ediyorlar. Peki, dut pekmezinin faydaları nelerdir? Nasıl yapılır?
Sağlıklı beslenme sürecinde meyve tüketmek, vücudunuz için oldukça önemli. Meyveler doğal şeker, lif, vitaminler ve antioksidanlar açısından zengin. Farklı meyveleri çeşitlendirerek tüketmek, vücudunuzun ihtiyaç duyduğu çeşitli besinleri almanıza yardımcı oluyor. Meyveler arasında öyle bir alternatif var ki Osmanlı döneminde ilaç olarak kullanılmış. Dr. İbrahim Saraçoğlu gibi bitkisel kürler öneren isimler de bu meyvenin önemi üzerinde duruyor. Peki, bu meyve hangisi? Faydaları nelerdir? Nasıl tüketilmeli?
Dut meyvesinin ağacının yaprağı geçmişten günümüze kadar alternatif tıpta sağlık için kullanılmıştır. Özellikle meyvesi yaz dönemlerinde tercih edilen ve çok faydalı olan fakat dut yaprağı da insan vücuduna da birçok faydası bulunmaktadır. Kurutulmuş ya da tazesiyle çayı yapılmaktadır. Ayrıca harika dolması da olmaktadır. İnanılmaz dut çayının faydaları nelerdir?
Dut meyvesinin ağacının yaprağı geçmişten günümüze kadar alternatif tıpta sağlık için kullanılmıştır. Özellikle meyvesi yaz dönemlerinde tercih edilen ve çok faydalı olan fakat dut yaprağı da insan vücuduna da birçok faydası bulunmaktadır. Kurutulmuş ya da tazesiyle çayı yapılmaktadır. Ayrıca harika dolması da olmaktadır. İnanılmaz dut çayının faydaları nelerdir?
Dut meyvesinin ağacının yaprağı geçmişten günümüze kadar alternatif tıpta sağlık için kullanılmıştır. Özellikle meyvesi yaz dönemlerinde tercih edilen ve çok faydalı olan fakat dut yaprağı da insan vücuduna da birçok faydası bulunmaktadır. Kurutulmuş ya da tazesiyle çayı yapılmaktadır. Ayrıca harika dolması da olmaktadır. İnanılmaz dut çayının faydaları nelerdir?
Bazı bitkilerin faydası yeteri kadar bilinmiyor. Alternatif tıpta şifa amaçlı kullanılan dut meyvesinin ağaç yaprakları, geçmişten günümüze kadar gelen tedavi yöntemlerinden birisi. Özellikle meyvesi yaz dönemlerinde tercih edilen ve çok faydalı olan fakat dut yaprağı da insan vücuduna da birçok faydası bulunmaktadır. Kurutulmuş ya da tazesiyle çayı yapılmaktadır. Ayrıca harika dolması da olmaktadır.
Bazı bitkilerin faydası yeteri kadar bilinmiyor. Alternatif tıpta şifa amaçlı kullanılan dut meyvesinin ağaç yaprakları, geçmişten günümüze kadar gelen tedavi yöntemlerinden birisi. Özellikle meyvesi yaz dönemlerinde tercih edilen ve çok faydalı olan fakat dut yaprağı da insan vücuduna da birçok faydası bulunmaktadır. Kurutulmuş ya da tazesiyle çayı yapılmaktadır. Ayrıca harika dolması da olmaktadır.
Dut meyvesinin ağacının yaprağı geçmişten günümüze kadar alternatif tıpta sağlık için kullanılmıştır. Özellikle meyvesi yaz dönemlerinde tercih edilen ve çok faydalı olan fakat dut yaprağı da insan vücuduna da birçok faydası bulunmaktadır. Kurutulmuş ya da tazesiyle çayı yapılmaktadır. Ayrıca harika dolması da olmaktadır. İnanılmaz dut çayının faydaları nelerdir?
Dut meyvesinin ağacının yaprağı geçmişten günümüze kadar alternatif tıpta sağlık için kullanılmıştır. Özellikle meyvesi yaz dönemlerinde tercih edilen ve çok faydalı olan fakat dut yaprağı da insan vücuduna da birçok faydası bulunmaktadır. Kurutulmuş ya da tazesiyle çayı yapılmaktadır. Ayrıca harika dolması da olmaktadır. İnanılmaz dut çayının faydaları nelerdir?
Dut, yazın severek tüketilen sağlıklı meyveler arasında yer alıyor. Lezzetiyle akılları baştan alan dut, vücuda sayısız faydasıyla bağışıklık sistemini de güçlendiriyor. Dutun kendisi kadar dut yaprağı da vücut için oldukça faydalı. Dut yapraklarının kaynatılarak elde edilen çay bir çok hastalığın tedavisinde kullanılıyor.
Selçuklu döneminden beri sofralarımıza konuk olan ve ülkemizde başta Şanlıurfa olmak üzere pek çok yerde yetişen dut, Türkiye'de pek kıymeti bilinmese de Çin tıbbının favori besinleri arasında yer alıyor. Kalp sağlığından eklem sorunlarına kadar pek çok derde deva olan dut, içeriğindeki faydalı bileşenlerle insan sağlığına sayısız mucize vaat ediyor.
Sağlık açısından onlarca faydası olan bu yaprak, tüketilmeye değer olarak görülmüyor. Ancak dut yaprakları kurutulduktan sonra kaynatılarak içilebiliyor. Bu durumda ateşi düşürücü etkisi olduğu söyleniyor. Vücuttaki ödemin atmasına yardımcı olduğu gibi idrar söktürücü etkisi de bulunuyor.
Dr. İbrahim Saraçoğlu yaz mevsiminde yaş ve taze olarak tüketilen Dut’un doğal antibiyotik etkisi, kışın çerez olarak tüketilen beyaz Dut’un grip ve diğer hastalıklara karşı koruyucu etki gösterdiğini söylüyor. Ayrıca beyaz dut içerik bakımından bazı iltihaplı hastalıklar için doğal ilaç olarak kullanılabileceğini de belirtiyor. Dr. İbrahim Saraçoğlu’nun kanda oluşan iltihaplanmaya önlemek için tavsiye ettiği doğal tedavi yöntemini sizler için paylaşıyoruz.
Dut meyvesinin ağacının yaprağı geçmişten günümüze kadar alternatif tıpta sağlık için kullanılmıştır. Özellikle meyvesi yaz dönemlerinde tercih edilen ve çok faydalı olan fakat dut yaprağı da insan vücuduna da birçok faydası bulunmaktadır. Kurutulmuş ya da tazesiyle çayı yapılmaktadır. Ayrıca harika dolması da olmaktadır. İnanılmaz dut çayının faydaları nelerdir?
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sakarya’da üretimi yapılan Altay Tankı’nın teslim töreninde yaptığı konuşmada, "Ordumuz tarafından testleri tamamladıktan hemen sonra tanklarımızın seri üretimine başlayacağız” dedi.
Dut meyvesinin ağacının yaprağı geçmişten günümüze kadar alternatif tıpta sağlık için kullanılmıştır. Özellikle meyvesi yaz dönemlerinde tercih edilen ve çok faydalı olan fakat dut yaprağı da insan vücuduna da birçok faydası bulunmaktadır. Kurutulmuş ya da tazesiyle çayı yapılmaktadır. Ayrıca harika dolması da olmaktadır. İnanılmaz dut çayının faydaları nelerdir?
Kozabirlik tarafından Eskişehir'in Sarıcakaya ilçesindeki tesislerde kuluçkadan çıkmasının ardından kendilerine verilen ipek böceklerine evleri ve kullanılmayan okul binalarında titizlikle bakan Bilecikli üreticiler, süreci tamamlayıp kozaları kooperatife verdi.
Konu sağlıklı beslenmek olduğunda uzmanların tavsiyeleri arasında dut kurusu yer alıyor. Yaz aylarında kısa bir dönem dut meyvesine ulaşabiliyoruz. Bütün bir yıl kurutulmuş halini yeme imkanımız olan dut kurusu lezzetiyle ön planda olduğu gibi sağlıklı bir besin kaynağı olarak da ön plana çıkıyor. Vücut direncini artıran, enerji veren ve kan değerlerinin yükselmesine olanak sağlayan dut kurusu, sağlıklı yaşam için her mevsim tüketilmesi gereken besinlerden biri. Doğal antibiyotik olarak nitelendirilen dut kurusunun faydaları saymakla bitmiyor.
Kadın cinselliğe alışmakta güçlük çekiyor. Öyle ki çoğu hayatı boyunca bir kez bile orgazmı tadamıyor. Bu konuda görev erkeğe düşüyor. Kadınını mutlu etmek isteyen erkek onu yavaş yavaş orgazma alıştırır. Unutmayın, beyler mutluluk için sihirli değneğin bir ucu elinizde.
Her çeşidinde zengin besin öğesi içeren, bahar ve yaz aylarının en tatlı meyvelerden dut, son zamanlarda dut yaprağı çayı, dut yaprağı ekstresi gibi ticari formlarıyla da şifa kaynağı olarak gösteriliyor. Diyetisyen Dilan Dalgıç bu konuda merak edilenleri anlatıyor...
Bilecik'te yaklaşık 40 yıl öncesine kadar önemli geçim kaynağı olan ipek böcekçiliği, gençlerin Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının desteklemelerine ilgi göstermesiyle yeniden canlanıyor
Bilecek Belediyesi tarafından kente kazandırılan Yaşayan Şehir Müzesi Zanaatkar Bölümünde yer alan 'İpekçi' kısmında gelen ziyaretçiler bir tırtılın ipek böceği ardından koza sarmasına kadar aşamaları canlı olarak seyredebiliyor. Yapılan etkinlik hakkında bilgi veren Bilecik Belediyesi Yaşayan Şehir Müzesi Müdiresi Yurdanur Kırlı, amaçlarının her ay farklı bir zanaatin kendine özgü geleneğini yaşatmak ve canlandırmak olduğunu söyledi. Kırlı, "Mayıs ayında ipek böcekçiliğimize başlayarak Haziran’ın ikinci haftasına kadar sürecek olan bir etkinliğe başladık. İpek böceklerimiz mayıs ayında gözlerini açıyor ve haziranın ilk haftalarında da kozaya çıkıyorlar. İki gün önce kozaya çıkmaya başladı ipek böceklerimiz. Bir kısmı daha dut yaprağı yeme ve çamların üzerinde ilerleme aşamasındalar. İpek böceklerimiz 30’uncu gün kozaya çıkmaya başladılar. Bugün 33’üncü günleri. 40’ıncı günlerine kadar tamamen kozaların sertleşmesini beklemekteyiz ve bu aşamada dut yapraklarının üzerine de piner, çam, acı ot ve bu tür otlarımızın koyarak ipek böceklerimizin üzerine çıkıp kozayı sarmalarını amaçladık ve sarmaya başladılar" dedi