Son dakika geri dönüşüm haberleri ile ilgili Posta.com.tr'ye eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan geri dönüşüm gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan geri dönüşüm haber sayfamızda...
Baktığımız şeyi gerçekten görüyor muyuz? Mesela bir bitki gördüğünüzde sadece o bitkinin gövdesini-yapraklarını görüyorsunuz, değil mi? Peki yoğun bakımda yatan bir kanser hastasının damarından içeriye akan ilaçta o bitkinin olduğunu bilseniz…
Deniz Yaşamını Koruma Derneği, Marmara Denizi’nde doğal yaşamı tehdit eden hayalet ağları toplayıp geri dönüşüm tesislerine gönderiyor. Hayalet ağlar, ardından yerli üretici tarafından güneş gözlüğüne dönüştürülüyor. Üretilen gözlükler, önümüzdeki ay satışa çıkacak.
Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin Mercan 100. Yıl İklim ve Çevre Bilim Merkezi’nde, ‘Plastiksiz Mersin Sahilleri için Birleşiyoruz’ projesi kapsamında sıfır atık yönetimiyle ilgili eğitimlere başlandı.
“İhtiyaç Haritası” iş birliğinde Türk Henkel tarafından hayata geçirilen “İz Bırak” projesinin, depremden etkilenen illerimizden Hatay’da konteyner yaşam alanında hayatlarını sürdüren çocuklara ulaşmayı amaçladığı açıklandı. Proje kapsamında, çocukların eğitici ve öğretici temalardaki ücretsiz atölyelere katılarak hem bireysel potansiyellerini keşfedeceği hem de geleceğe umut dolu bir iz bırakacağı belirtildi.
İnsanoğlu olarak çok ciddi bir çöp sorunumuz var. Gökdelenlerle eş oranda yükselen çöp yığınları içinde yaşıyoruz ve bu çöplerle nasıl başa çıkacağımızı bilmiyoruz. Geri dönüştürmeye kalktığımızda da çevreye zarar vermeye devam ediyoruz. Çöpleri yakmak uzmanlara göre ‘yapılabilecek en korkunç şey’. Zira yakılırken havaya muazzam sera gazı salınımına sebep oluyorlar, ki bunlar kanserojen madde içeriyor ve böylelikle küresel ısınmayı daha da artırıyor. Atıklarımız enerji üretim tesislerinde vs. geri dönüştürülse dahi geri dönüşüm sürecinde harcanan enerjiyle ve açığa çıkan zararlı maddelerle doğada ciddi hasara yol açıyorlar. Peki o zaman ne yapacağız?
2025 yılının ocak ayı ağır ticari araç pazarında, bir önceki yılın ocak ayına göre yüzde 51 düşüş yaşandı. Bu dönemde satılan toplam araç sayısı 1206 oldu.
Edirne'de yaşayan 59 yaşındaki emekli Ayhan Çatalkaya, pandemi sürecinde başladığı sıradışı hobiyle hem çevreyi koruyor hem de sanatın farklı bir yüzünü sergiliyor. Plastik, cam, kağıt ve tahta gibi malzemeleri geri dönüştürerek çeşitli hediyelik eşya ve sanatsal objeler yapan Çatalkaya, zaman içinde bu hobisini bir yaşam felsefesine dönüştürdü.
Milliyet Mimarlık Dergisi’nin 23 Şubat Pazar günü Milliyet Gazetesi ile birlikte dağıtılacak yeni sayısında, Uluslararası Suseong Bienali için SO? tarafından tasarlanan, kullanılan malzemeleri ve detaylarıyla kapalı ve yüksek bakım gerektiren alanlar yaratmadan kentsel bir iç mekan hissi sunan gölgelik tasarımı SUPRA ele alınıyor.
Sadece Türk tarihi için değil, insanlık tarihi için de önemli şehirlerden Bursa… Bunun yanı sıra tekstil, sanayi, tarım ve ihracatı ile öne çıkan kentlerimizden...
Türkiye’nin her yıl biraz daha artan ihracatı hepimizi gururlandırıyor. Ama bu gurur bazı soruların sorulmasını da engellememeli. Mesela “Yüksek teknoloji ihracatında ne noktadayız” veya “Kilogram başına ihracat fiyatımızı hangi noktaya taşıyabildik?” gibi...
Bilim, teknoloji, mühendislik, tıp, sosyal bilimler ve beşeri bilimler alanlarında akademik yayıncılık yapan Springer Nature tarafından hazırlanan yeni bir çalışmada, deniz, su ve kara kirliliğine ilişkin büyüyen endişenin birincil kaynağının, sentetik veya yarı sentetik bileşenlerden yapılmış plastikler olduğuna dikkat çekildi. Çalışmada, felakete karşı geri dönüşümün gerekliliği vurgulanırken; plastik atığın yakılma sonucu, solunduğunda ölümcül olabilen dioksin gibi kanserojen kimyasallar yaydığı, hamile kadınlar ve doğmamış çocuklarının bu toksik etkilere karşı özellikle savunmasız olduğu ifade edildi.
Enflasyonun ve girdi maliyetlerinin etkisiyle artan fiyatlar vatandaşı her alanda tasarrufa yönlendirirken, bu durum en önemli gider kalemlerinden biri olan kıyafet alışverişine de yansımıştı. Eski kıyafetlerin değeri artmış, terzilerde yama ve tadilat mesaisi başlamıştı. Hazır giyim ürünlerinin çok pahalı olmasından yakınan bazı vatandaşlar ise çareyi kumaş alarak dikim yapmakta bulmuştu. Ancak vatandaşlar kendi çözümlerini üretirken bir yandan da son zamanlarda markaların kalitesiz kumaş kullanımından ve kötü işçilikten yakınmaya başladı.
Üniversiteli gençlere çalışma ve cep harçlığını çıkarma fırsatı sunan İşkur Gençlik Programı’na başvurular bugün başlıyor. Kamu üniversitelerinin örgün eğitimlerinde yer alan öğrencilerin yararlanabileceği programda öğrencilere günlük 1.083 lira ödeme yapılacak. Öğrenciler haftada en fazla 3 gün çalışabilecek. Böylece 14 gün katılım halinde bir öğrenci 15 bin 162 lira kazanabilecek.
Özellikle şehir hayatında çoğu kişi su ihtiyacını karşılamak için pet şişelerdeki suları satın alarak ihtiyacını karşılıyor. Ancak şimdi öğreneceğiniz bilgi sizi biraz şaşırtabilir. Satın aldığınız suyun üretildiği plastik malzeme sağlık açısından tehlike saçıyor olabilir. Çoğumuz dikkat etmesek de bunu öğrenmenin çok kolay bir yolu var!
Üniversiteli gençlere çalışma imkanı sunan İşkur Gençlik Programı’nda başvurular 1 hafta sonra başlayacak. Programa katılan gençlere günlük 1083 lira, 14 gün çalışmaları halinde ise yaklaşık 15 bin 162 lira ödeme yapılacak.
Amasya’nın Taşova ilçesine bağlı Tatlıpınar Köyü’nde ne sokağa ne arazilere çöp atılıyor. Geri dönüşüm atıkları ile çöpler ayrı yerlerde toplanıyor. Sıfır atık uygulamasına örnek gösterilen Tatlıpınar’ın hikayesi Bakan Murat Kurum tarafından da “Bu köy başka köy” notuyla paylaşıldı.
MÜSİAD Gıda, Tarım ve Hayvancılık Sektör Kurulu, 15’inci Gıda ve Tarım Sektör Raporu’nu yayınladı. Türkiye’de sürdürülebilir gıda ve tarım yaklaşımları ve çözüm önerilerine odaklanan raporda, eğitimden yeni yatırımcıları sektöre çekmeye kadar birçok konu yer aldı.
Alarko Holding ve Habitat Derneği iş birliğiyle yürütülen Girişim Öncüleri Programı kapsamında, farklı alanlardaki yaratıcı iş fikirleri ve girişimleriyle hibe desteği almaya hak kazanan kadın girişimcilere ödülleri takdim edildi.
Türkiye’yi sarsan 6 Şubat depremlerinin ardından büyük dönüşüm ve yeniden yapılanma süreci devam eden Kahramanmaraş’ı kalkındıracak projeler hayata geçiriliyor. Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fırat Görgel hem yerel üreticilere destek sağlayacak hem de eğitim ve istihdam olanaklarını artıracak üç yeni projeyi duyurdu.
Edirne’nin İpsala ilçesinde kaymakamlığın başlattığı proje kapsamında eğitim alan kadınlar atölyede çikolata üretti. İlk olarak 2023’te piyasaya çıkan İpsala Pirinci de katılan çikolatalar, çok beğenildi.
İstanbul'a su sağlayan barajların ortalama doluluk oranı, yağışların da etkisiyle yüzde 40,23 ölçüldü. Türkiye İsrafı Önleme Vakfı (TİSVA) Mütevelli Heyeti Başkanı Halil Fatih Akgül, 'Su kaynaklarımızı korumak, yalnızca bireysel değil, aynı zamanda toplumsal bir sorumluluktur.' dedi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, 2024'te, çevrenin korunması ve iklim değişikliğiyle mücadele, Anadolu'nun değerlerinin dünyaya duyurulması, kadın, çocuk ve dezavantajlı grupların sorunlarının çözümü ile Gazze'de akan kanın durması için yurt içi ve yurt dışında yoğun bir diplomasi trafiği yürüttü. Emine Erdoğan 2024'te, Birleşmiş Milletler (BM) Sıfır Atık Yüksek Düzeyli Şahsiyetler Danışma Kurulu Başkanı olarak, "Sıfır Atık Projesi" kapsamında yoğun faaliyetlere katıldı.
90’ların unutulmaz pop yıldızı Tayfun Duygulu ve mimar eşi Isabella Duygulu, geri dönüşüm malzemeleriyle yarattıkları 1,5 metre uzunluğundaki çam ağacıyla dikkat çekti!