Kırmızı Biber Faydaları

Kırmızı Biber Faydaları Haberleri

Son dakika kırmızı biber faydaları haberleri ile ilgili Posta.com.tr'ye eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan kırmızı biber faydaları gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan kırmızı biber faydaları haber sayfamızda...
Malatya'da üretilip ABD'ye kilo kilo satılıyor! Adeta C vitamini deposu: Kabızlığın kökünü kurutuyor, damar tıkanıklığını önlüyor

Malatya'da üretilip ABD'ye kilo kilo satılıyor! Adeta C vitamini deposu: Kabızlığın kökünü kurutuyor, damar tıkanıklığını önlüyor

7.10.2024
Malatya’da geniş tarlalarda yetiştirilen kırmızı mucize, hasat mevsimiyle birlikte özenle toplanıyor. Toprağın bereketini taşıyan bu ürünler, toplandıktan sonra dondurularak saklanıyor. Uzun yolculuklar için hazır hale getirilen bu lezzetler, ABD pazarına gönderiliyor. Doğanın sunduğu bu taze tatlar, uluslararası sofralarda yerini bularak adeta şifa dağıtıyor. Peki, Malatya'da üretilen bu sebze hangisi? Vücuda faydaları nelerdir?
Kahvaltıda yiyen 30 yıl hastalanmıyor! Ömrü uzatıyor, bağırsakları motor gibi çalıştırıyor, tam bir mineral deposu, doğal antibiyotik

Kahvaltıda yiyen 30 yıl hastalanmıyor! Ömrü uzatıyor, bağırsakları motor gibi çalıştırıyor, tam bir mineral deposu, doğal antibiyotik

18.09.2024
30 yıl boyunca hastalıklardan uzak kalmanın, ömrü uzatmanın ve bağırsakları çalıştırmanın doğal bir yolu olabilir mi? O sebzenin mucizevi etkilerini keşfetmek için doğru yerdesiniz. İşte o sebzeyle ilgili merak edilenler...
Günde 1 tane yiyen hastanenin yolunu unutuyor! Ondaki C vitamini hiçbir sebzede yok: Közleyerek tüketmeyen bin pişman oluyor

Günde 1 tane yiyen hastanenin yolunu unutuyor! Ondaki C vitamini hiçbir sebzede yok: Közleyerek tüketmeyen bin pişman oluyor

27.06.2024
Sebzeleri közleyerek tüketmek, lezzetlerini zenginleştiren ve besin değerlerini koruyan bir yöntem. Bu teknikte sebzeler, yüksek sıcaklıkta doğrudan ateşle temas ettirilerek dış yüzeyleri kavrulur ve iç kısımları yumuşar. Közleme işlemi, sebzelerin doğal tatlarını karamelimsi bir dokunuşla zenginleştiriyor ve pişme sürecinde besin kayıplarını minimize ediyor. Közlenmiş sebzeler; salatalarda, sandviçlerde ya da yan yemek olarak kullanılarak yemeğe farklı bir lezzet katma imkanı sunuyor. Tüm bunların yanı sıra sebzenin sunduğu faydaları iki katına çıkarıyor. Peki, hangi sebzeyi közleyerek tüketmek gerekiyor? Faydaları nelerdir?
Kışlık hazırlık yapacaklar poşet poşet alıyor! 70 derde deva: Sevmeyen bile bağımlısı olacak, tam bir A vitamini deposu

Kışlık hazırlık yapacaklar poşet poşet alıyor! 70 derde deva: Sevmeyen bile bağımlısı olacak, tam bir A vitamini deposu

5.06.2024
Yaz mevsiminin başlamasıyla kışlık yiyecek hazırlıkları da başladı. Haziran, temmuz ve ağustos ayında tezgahlarında yerini alan ama kış aylarında satılmayan sebzeleri; yıl boyu tüketmek isteyenler ise konserve hazırlıklarına girişti. Menemen ve salça, bu hazırlıkların başında yer alıyor. Ekonomik açıdan tasarruf etmek isteyenler, gerekli sebzeleri satın alarak konservesini yapmaya başlıyor. Bu hazırlıklarda yerini alan besinlerden biri var ki adeta C vitamini deposu. Peki, bu sebze hangisi? Neden bu kadar faydalı? Konservesi nasıl yapılıyor?
Türkiye'de yetişiyor, Çinliler sofrasından eksik etmiyor! Kolesterol, şeker, tansiyon düşmanı besin

Türkiye'de yetişiyor, Çinliler sofrasından eksik etmiyor! Kolesterol, şeker, tansiyon düşmanı besin

29.05.2024
Kolesterolü dengelemek, kan şekeri seviyesini düzenlemek ve bağırsak sağlığını iyileştirmek istiyorsanız doğanın gücünden faydalanabilirsiniz. Herkesin evinde bolca bulunan bazı meyve ve sebzeler vücut sağlığı için tam bir şifa kaynağı. Sağlığa faydalı olabilecek birçok önemli besin ve bileşen içeren sebzelerden biri de yemeklerde, salatalarda bol bol kullanılan kırmızı biber.
Türkiye'de yetişiyor, Çinliler sofrasından eksik etmiyor! Kolesterol, şeker, tansiyon düşmanı besin

Türkiye'de yetişiyor, Çinliler sofrasından eksik etmiyor! Kolesterol, şeker, tansiyon düşmanı besin

6.04.2024
Kolesterolü dengelemek, kan şekeri seviyesini düzenlemek ve bağırsak sağlığını iyileştirmek istiyorsanız doğanın gücünden faydalanabilirsiniz. Herkesin evinde bolca bulunan bazı meyve ve sebzeler vücut sağlığı için tam bir şifa kaynağı. Sağlığa faydalı olabilecek birçok önemli besin ve bileşen içeren sebzelerden biri de yemeklerde, salatalarda bol bol kullanılan kırmızı biber.
Türkiye'de herkes ayıla bayıla yiyor! Şifası, lezzeti, faydası dünyanın dilinde: Bir tek ölüme çaresi yok

Türkiye'de herkes ayıla bayıla yiyor! Şifası, lezzeti, faydası dünyanın dilinde: Bir tek ölüme çaresi yok

11.03.2024
Türk mutfağında bolca kullanılan kırmızı biber adeta her derde deva. İçinde yüksek miktarda C vitamini ulunan kırmızı biber, bağışıklık sistemini güçlendiriyor. Antioksidanlar açısından çok zengin olan kırmızı biber hücresel hasarı azaltabilir ve birçok hastalığın riskini azaltabilir.
Çocuklarda bağışıklığı artırmanın yolu! Dengeli bir kahvaltıdan vazgeçmeyin

Çocuklarda bağışıklığı artırmanın yolu! Dengeli bir kahvaltıdan vazgeçmeyin

23.09.2024
Çocuklarda bağışıklık sistemini güçlendirmenin yollarından bahseden Çocuk Gastroenteroloji, Hepatoloji ve Beslenme Uzmanı Doç. Dr. Hasret Ayyıldız Civan, “Kahvaltı, çocukların gün içinde ihtiyaç duyacakları temel besinleri sağlar ve bağışıklık sistemlerini güçlendirir. Dengeli bir kahvaltı, bağışıklık sisteminin sağlıklı çalışması için gereken vitamin ve mineralleri içerir. Özellikle C vitamini ve antioksidanların meyve ve sebzelerle alınması, çocukların hastalıklara karşı direncini artırır” dedi.
Çocuklarda bağışıklık sistemini güçlendirmenin yolları

Çocuklarda bağışıklık sistemini güçlendirmenin yolları

23.09.2024
Çocuk Gastroenteroloji, Hepatoloji ve Beslenme Uzmanı Doç. Dr. Hasret Ayyıldız Civan, çocuklarda bağışıklık sistemini güçlendirme yolları hakkında bilgilendirmede bulundu. Bağışıklık sisteminin, vücudun enfeksiyonlara ve hastalıklara karşı doğal savunma mekanizması olduğuna dikkat çeken Doç. Dr. Civan, “Çocukluk dönemi, bağışıklık sisteminin gelişimi açısından kritik bir zaman dilimidir ve bu dönemde doğru beslenme büyük önem taşır. Özellikle kahvaltı ve sağlıklı besinler, çocukların bağışıklığını güçlendirmek ve sağlıklı büyümelerini desteklemek için gereklidir” diye konuştu.
Bilecik'te kurutma mesaisi başladı! Yıllardır aynı tohumla üretiliyor: Vücudu C vitaminine boğuyor, soğuk havalara karşı koruyor, yemeklere avuç avuç atın

Bilecik'te kurutma mesaisi başladı! Yıllardır aynı tohumla üretiliyor: Vücudu C vitaminine boğuyor, soğuk havalara karşı koruyor, yemeklere avuç avuç atın

22.09.2024
Bilecik'in Çukurören köyünde yetiştirilen acı kırmızı biber, coğrafi işaretle tescillendikten sonra büyük ilgi görüyor. Mayıs ayında 320 dekar alana ekilen ata tohumu biberler, eylül ayında hasat ediliyor. Hasadın ardından biberler, doğal ortamda kurutulup öğütülerek birçok kente gönderiliyor. İşte tüm detaylar...
Yağları şıpır şıpır eritiyor! 1 bardak içmek yetiyor: Metabolizma hızını 10 katına çıkartıp iştahı bıçak gibi kesiyor!

Yağları şıpır şıpır eritiyor! 1 bardak içmek yetiyor: Metabolizma hızını 10 katına çıkartıp iştahı bıçak gibi kesiyor!

1.07.2024
Kilo vermek için farklı pek çok diyete başvurabiliyoruz. Farklı besinler, yeni tarifler arasak da hızlıca kilo verip mum gibi erimenin sırrı aslında gözümüzün önünde! Yağları şıpır şıpır eriten, metabolizma hızını 10 katına çıkartan o besin bakın neymiş...
C Vitamini Faydaları Nelerdir? C Vitamini İçeren Besinler Hangileridir?

C Vitamini Faydaları Nelerdir? C Vitamini İçeren Besinler Hangileridir?

28.06.2024
C vitamini, vücudumuzun sağlıklı bir şekilde işleyebilmesi için hayati öneme sahip olan ve suda çözünen bir vitamindir. Askorbik asit olarak da bilinen bu vitamin, güçlü antioksidan özellikleri ile bilinir ve pek çok sağlık faydası sunar. İşte C vitamininin sağlığımıza olan faydaları ve bu önemli vitamini içeren besinler hakkında detaylı bilgiler.
Hem kültürlü hem besleyici hem hesaplı

Hem kültürlü hem besleyici hem hesaplı

31.12.2023
Son dönemde kırmızı et fiyatlarındaki artışın ardından balık; kaliteli protein kaynağı olarak öne çıkmaya başladı. Yüksek besin değerlerine sahip olan kültür balığı da sofralarda sıklıkla yer almaya başladı.
Yaz mutfağının vazgeçilmezi: Balık

Yaz mutfağının vazgeçilmezi: Balık

27.07.2023
Yazın sıcak günlerinde sağlıklı beslenme ön plana çıkıyor. Sindirimi kolay ve yüksek besin değerlerine sahip olan balık, sofraların baş tacı oluyor.
Yüzünüze C vitamini sürmenin şaşırtıcı faydaları

Yüzünüze C vitamini sürmenin şaşırtıcı faydaları

22.12.2022
Gerçek şu ki, özellikle son dönemde bir çok uzman c vitaminin cilde olan katkılarından bahsediyor. C vitamini sadece tükettiğinizde değil cildinize sürdüğünüzde de inanılmaz etkilere sahip! C vitamini yüz serumları özellikle anında canlandırıcı etkileri nedeniyle sık sık tercih ediliyor. Peki, C vitamini yüz serumu cildinize ne yapıyor? C vitamini yüz serumu nasıl kullanılır? Serumlardan çok daha ucuza alabileceğiniz C vitamini ampülleri hakkında merak edilenler. C vitamininin yüze topikal olarak uygulanmasının etkilerini, faydalarını ya da varsa zararlarını tüm ayrıntılarıyla Posta.com.tr okurları için araştırdık.
Uzun yaşamın sırrı olan bu yiyeceklerde!

Uzun yaşamın sırrı olan bu yiyeceklerde!

20.10.2022
Konu uzun yaşamın sırrı olduğunda aynı şekilde yediğimiz bazı gıdalar bize yardımcı olabilir. Özellikle antioksidanlarla dolu, kolesterol seviyesini düşüren ve kan şekerini düzenleyen besinler çok daha uzun ve sağlıklı bir ömür sürmemize yardımcı olabilir.
Taze börülce salatası nasıl yapılır? Taze börülce salatası tarifi, yapılışı, malzemeler

Taze börülce salatası nasıl yapılır? Taze börülce salatası tarifi, yapılışı, malzemeler

26.09.2022
Hem sağlıklı hem lezzetli bir ara öğün ya da salata hazırlamak istiyorsanız taze börülce salatası tarifi çok iyi bir alternatif. Peki, taze börülce salatası nasıl yapılır? Tadına doyamayacağınız ve içerisinde bolca yeşillik kullanarak yapacağınız taze börülce salatası tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...
Bedeni bir arada tutan mucize protein: Kolajen!

Bedeni bir arada tutan mucize protein: Kolajen!

21.08.2022
Kolajen ciltte, kaslarda, tendonlarda ve kemiklerde bulunan bir protein. Bedeni bir arada tutan bir madde olan kolajen, çeşitli hücreler tarafından, esas olarak da bağ dokusu hücreleri tarafından salgılanıyor. Temel özelliği dokulara destek vermek, canlı ve esnek kalmalarını sağlamak olan kolajeni vücut kendisi üretebils de bu üretim yaş arttıkça ve dengesiz beslenme, çevre kirliliği, sigara ve UV ışığı gibi faktörlere maruz kaldıkça azalıyor. Üstelik kolajen yıkımı 20 yaşından sonra başlıyor ve her yıl mevcut kolajenin yüzde 1’i kaybediliyor!
Pırasa çorbası tarifi ve yapılışı! Malzemeleri nelerdir? Nasıl yapılır?

Pırasa çorbası tarifi ve yapılışı! Malzemeleri nelerdir? Nasıl yapılır?

18.07.2022
Pırasa çorbasıl nasıl yapılır, merak ediyorsanız, en güzel pırasa çorbası tarifleri bu haberimizde! Sebzeler vitamin ve mineral değerleri yüksek olan besin maddelerinin başında gelmektedir. Sebze tüketmekten hoşlanmayanların bile hoşuna gidecek tarifler ile onlara bu sebzeleri sevdirmek mümkün olabilir. Bazı sebzeleri çorbaların içine ekleyerek özellikle çocukların seveceği tatlar hazırlayabilirsiniz. Pırasa çorbası da bu tatlardan biri. Peki, pırasa çorbası tarifi ve yapılışı nasıldır, malzemeleri nelerdir, nasıl yapılır? İşte, pırasa çorbasının yapılışı hakkında bilinmesi gerekenler... Bu tarifimizde ayrıca terbiyeli pırasa çorbası tarifi de verdik.
Kıymalı biber dolması nasıl yapılır? Kıymalı biber dolması tarifi, gerekli malzemeler ve püf noktası

Kıymalı biber dolması nasıl yapılır? Kıymalı biber dolması tarifi, gerekli malzemeler ve püf noktası

25.06.2022
Dolmalık biberin kendisi oldukça besleyicidir. Dolmalık biber antioksidanlarla doludur. Çok yüksek miktarda C vitamini içerir. Dolmalık biberin kansere karşı potansiyel faydaları vardır. Hal böyle olunca hem lezzetli hem de faydalı biber dolmasını her mevsim tüketiyoruz. Her mevsim severek yiyeceğiniz kıymalı biber dolması tarifi, hem çok lezzetli hem de oldukça besleyici bir tarif. Peki, kıymalı biber dolması nasıl yapılır? 7'den 70'e herkesin severek yediği kıymalı biber dolması tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...
Yaz mutfağının vazgeçilmezi balık

Yaz mutfağının vazgeçilmezi balık

25.05.2022
Yazın sıcak günlerinde sağlıklı beslenme ön plana çıkıyor. Sindirimi kolay ve yüksek besin değerlerine sahip olan balık, sofraların baş tacı oluyor.
Kahvaltı ekmeği nasıl yapılır? Kahvaltı ekmeği tarifi, yapılışı, malzemeler ve püf noktası

Kahvaltı ekmeği nasıl yapılır? Kahvaltı ekmeği tarifi, yapılışı, malzemeler ve püf noktası

20.02.2022
Pizzaya benzeyen görüntüsüyle iştahları kabartan kahvaltı ekmeği tarifi, lezzetine doyum olmayan besleyici bir tarif. Peki, kahvaltı ekmeği nasıl yapılır? Her lokmasında ayrı lezzet alacağınız kahvaltı ekmeği tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...
Kalsiyum kaynağı somon balığı çorbası tarifi

Kalsiyum kaynağı somon balığı çorbası tarifi

16.02.2022
Faydaları saymakla bitmeyen somon balığı, somon balığı çorbası tarifi ile hem daha lezzetli hem de bol kalsiyumlu hale geliyor. Peki, somon balığı çorbası nasıl yapılır? 7'den 70'e herkese fayda sağlayacak somon balığı çorbası tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...
Avokado nasıl yenir? Avokadolu tarifler

Avokado nasıl yenir? Avokadolu tarifler

8.02.2022
Avokado, kremsi yapısı olan ve ılık iklimlerde yetişen bir meyvedir. Avokadonun bir başka adıysa timsah armudu yada tereyağı meyvesi olarak da bilinir. Avokado yaklaşık 20 farklı vitamin ve mineral içerdiği biliniyor. Her insanın günlük hayatta tüketmesi gereken avokadonun faydaları saymakla bitmiyor. Peki " avokado nasıl yenir, avokadolu tarifler " nelerdir diye merak ediyorsanız detaylar haberimizde.
Kış aylarının mucizesi: Şalgam

Kış aylarının mucizesi: Şalgam

26.11.2021
Şalgam, kökleri yenilebilme özelliğine sahip turpgillerden bir bitkidir. Bu bitkinin en önemli özelliği, çeşitli yemeklerde lezzetlendirici olarak kullanılan, vitamin deposu suyudur. Yılın çok zamanında ulaşılabilen bu bitkinin suyu antibiyotik özelliğine sahiptir. Ayrıca şalgam, garnitür olarak kullanılabilir, bazı soslara ve çorbalara katılabilir.