Kızartma

Kızartma Haberleri

Son dakika kızartma haberleri ile ilgili Posta.com.tr'ye eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan kızartma gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan kızartma haber sayfamızda...
Kızartma gibi yağlanmış cildi düzeltiyor! Ciltteki yağı silip süpürüyor, akne ve sivilceden iz bırakmıyor, 5 dakikada etki eden krem

Kızartma gibi yağlanmış cildi düzeltiyor! Ciltteki yağı silip süpürüyor, akne ve sivilceden iz bırakmıyor, 5 dakikada etki eden krem

30.10.2024
Günümüzün hızlı yaşam tarzı, cilt sağlığını olumsuz etkileyen pek çok faktörü beraberinde getiriyor. Hava kirliliği, stres ve düzensiz beslenme, cildimizin parlaklığını kaybetmesine ve yağlanmasına neden oluyor. Kızartma gibi yağlı bir görünüm, yalnızca estetik bir sorun değil, aynı zamanda akne ve sivilce gibi cilt problemlerinin de habercisi olabiliyor. Peki, yağlı cilt nasıl düzelir? Ciltteki yağa ne iyi gelir?
Vücut direncini artırın! Uzmanından doğal yöntem önerisi

Vücut direncini artırın! Uzmanından doğal yöntem önerisi

16.10.2024
Mevsim geçişleri, ruhsal ve fiziksel hayatımızın dengelerini etkiliyor. Hem duygudurum değişiklikleri hem de vücut bağışıklığımızın zayıfladığı bu dönemlerde uzmanlar, doğal yöntemlerle güçlenmenin mümkün olduğunu söylüyor. Uzman Diyetisyen Melis Bengisu Demirci, soğuk havalara geçiş döneminde vücut direncini artırmak için antioksidanlar ve A, C, E vitaminleri ile çinko, magnezyum, selenyum gibi minerallerin takviyesini artırmak gerektiğini söyledi.
Bağışıklığı artırmanın doğal yolları nelerdir?

Bağışıklığı artırmanın doğal yolları nelerdir?

16.10.2024
Mevsim geçişleri, ruhsal ve fiziksel hayatımızın dengelerini etkiliyor. Hem duygudurum değişiklikleri hem de vücut bağışıklığımızın zayıfladığı bu dönemlerde uzmanlar, doğal yöntemlerle güçlenmenin mümkün olduğunu söylüyor. Uzman Diyetisyen Melis Bengisu Demirci, soğuk havalara geçiş döneminde vücut direncini artırmak için antioksidanlar ve A, C, E vitaminleri ile çinko, magnezyum, selenyum gibi minerallerin takviyesini artırmak gerektiğini söyledi.
Bolu'nun şifalı kızılcık tarhanası

Bolu'nun şifalı kızılcık tarhanası

13.10.2024
Kış aylarının şifası olan tarhanadan bahsetmek istiyorum sizlere. Özellikle sonbahar aylarında başlayan tarhana yapımı, kışa hazırlıktır. Yaz sonu sebzelerin en taze ve bol olduğu dönemde;
Gebelik döneminde nasıl beslenmek gerekir?

Gebelik döneminde nasıl beslenmek gerekir?

18.09.2024
Dünya Sağlık Örgütü verilerine göre, dünya üzerinde her 6 kişiden birinin infertilite olarak adlandırılan kısırlık sorunu yaşadığına dikkat çeken Uzm. Dyt. Edanur Usta, çocuk sahibi olmak isteyenler için önerilerde bulundu.
Közleyince faydası 10 katına çıkıyor! Sakın kızartmayın: Kaşık kaşık yiyince nikotin ihtiyacını karşılıyor, vücuda vitamin depoluyor

Közleyince faydası 10 katına çıkıyor! Sakın kızartmayın: Kaşık kaşık yiyince nikotin ihtiyacını karşılıyor, vücuda vitamin depoluyor

18.09.2024
Közlenmiş patlıcan, zengin lezzeti ve sağlık faydalarıyla mutfakların vazgeçilmezlerinden biridir. Közleme işlemi, patlıcanın doğal tatlarını ön plana çıkarırken, aynı zamanda besin değerlerini de artırır. Kızartma yerine közlemeyi tercih etmek, hem daha sağlıklı bir seçenek sunar hem de kalori alımını azaltır. Peki, közlenmiş patlıcanın faydaları nelerdir? Közlenmiş patlıcan neye iyi gelir? Közlenmiş patlıcanın besin değeri nedir?
Çocuğunuzun beslenme çantasına sakın bu besinleri koymayın!

Çocuğunuzun beslenme çantasına sakın bu besinleri koymayın!

9.09.2024
Diyetisyen Cansu Arslan beslenme çantaları hazırlanırken dikkat edilmesi gereken noktaları vurguladı. Diyetisyen Cansu Arslan, yeni başlayan eğitim - öğretim hayatında öğrencilerin beslenme çantasında neler olup olmaması gerektiğine dair açıklamalarda bulundu. Gün boyunca aktif olan, ders dinleyen, koşan, yorulan çocuklar için beslenme saatinin ve su içmenin önemini vurgulayan Arslan, “Çocukların evde kahvaltı alışkanlığının olması son derece önemlidir. Kahvaltının okul başarısındaki yeri çalışmalarla desteklenmiştir. Ara öğün olarak değerlendirdiğimiz beslenme saatinde ev yapımı kek, süt, elma ya da simit, beyaz peynir, domates-salatalık dilimleri iyi birer beslenme tercihi olarak örnek verilebilir. Hazırladığınız besinlerin miktarını iyi ayarlanmalı, artmayacak şekilde olmasına özen gösterilmelidir” dedi.
Alzheimer'ın uğramadığı kabile

Alzheimer'ın uğramadığı kabile

20.08.2024
Bolivya’daki yağmur ormanlarında yaşayan 16 bin nüfuslu Tsimane topluluğu arasında Alzheimer vakasına rastlanmadı.
Bir Karaburun masalı

Bir Karaburun masalı

5.08.2024
İzmir’e sadece 1...
Hamile kadınlar günde 12-15 bardak su içmeli!

Hamile kadınlar günde 12-15 bardak su içmeli!

4.08.2024
Hamile kadınların yaz mevsiminde beslenmede dikkat etmesi gereken hususlarla ilgili bilgi veren Çankırı İl Sağlık Müdürü Dr. Hüseyin Sarıkaya, "Her gün 12-15 bardak su içilmelidir. Gazlı içeceklerin sıcak havalarda serinlettiğine inanılsa da tansiyonu yükseltici etki yapabilir, bu yüzden ev yapımı komposto suları, limonata tercihi daha doğru olacaktır" dedi.
Her yıl 59 bin kişi bu sebepten ölüyor! Kuduz vakalarında ufak bir çizik deyip geçmeyin, erken müdahale önemli!

Her yıl 59 bin kişi bu sebepten ölüyor! Kuduz vakalarında ufak bir çizik deyip geçmeyin, erken müdahale önemli!

9.07.2024
Uzm. Dr. Gülnaz Ulusoy, dünyada her yıl yaklaşık 59 bin kişinin kuduz nedeniyle hayatını kaybettiğini söyledi. Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Dr. Ulusoy, herhangi riskli bir hayvan teması sonrası hemen hastaneye gidilmesini gerektiğini belirtti.
Kızartma kokusunu 5 dakikada yok ediyor! 1 damlası mutfaktaki kökü kokulara son veren mucize

Kızartma kokusunu 5 dakikada yok ediyor! 1 damlası mutfaktaki kökü kokulara son veren mucize

9.07.2024
Evde kızartma yapmak, lezzetli yemeklerin tadını çıkarmak için harika bir yoldur. Ancak, kızartma işlemi sırasında ve sonrasında evde oluşan ağır kokular bazen rahatsız edici olabilir. Neyse ki, bu kokuları anında geçirebilecek bazı etkili yöntemler vardır. İşte kızartma kokusunu anında geçiren pratik ve doğal çözümler!
Artan sıcaklıklarda sağlıklı beslenmek mümkün! Yaz aylarında nasıl beslenmek gerekir, sıcak havalarda ne yenir?

Artan sıcaklıklarda sağlıklı beslenmek mümkün! Yaz aylarında nasıl beslenmek gerekir, sıcak havalarda ne yenir?

6.07.2024
Hava sıcaklıklarının artmasıyla birlikte pek çok kişinin beslenme düzeni değişmeye başladı! Bu durumun sağlık üzerinde olumsuz etkilerinin olduğuna değinen Dr. Hüseyin Sarıkaya, sıcak havalarda beslenme düzenine dikkat çekti. Peki, sıcak havalarda nasıl beslenilir? Yaz aylarında beslenme düzeni nasıl olmalıdır? İşte tüm detaylar...
Zayıflamanın çözümü ‘mucize detokslar’ değil! Uzmanı uyardı: “Mucize diyet diye bir şey yok”

Zayıflamanın çözümü ‘mucize detokslar’ değil! Uzmanı uyardı: “Mucize diyet diye bir şey yok”

27.06.2024
Bayram tatilinde değişen beslenme alışkanlıkları nedeniyle aldıkları fazla kalorileri hızla yakmak için "mucize diyet ya da detoks" arayışına girenlere, sadece vücuttan sıvı atımını sağlayan bu uygulamalar yerine, yeterli ve dengeli beslenme modelini uygulamaları önerisinde bulunuluyor.
Uzmanı uyardı: Sıcaklık arttıkça zehirlenme vakaları da artıyor!

Uzmanı uyardı: Sıcaklık arttıkça zehirlenme vakaları da artıyor!

27.06.2024
Dr. Yasin Yılmaz sıcak havalarda besinlerin bozulma riski arttığından besin kaynaklı zehirlenmelerin sık görüldüğünü bildirdi. Dikkat edilmesi gerekenlere dair uyardı.
Uzmanı uyardı: Kalp hastaları sıcaklarda bunlara dikkat etsin!

Uzmanı uyardı: Kalp hastaları sıcaklarda bunlara dikkat etsin!

18.06.2024
Mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklıkları, en çok kalp hastaları için risk oluşturuyor. Kardiyoloji uzmanı Dr. Aziz Günsel, kalp hastaları için aşırı sıcaklarda hayat kurtaracak önerilerde bulundu.
Beslenme uzmanı tek tek açıkladı! 24 saat kuralına dikkat edin

Beslenme uzmanı tek tek açıkladı! 24 saat kuralına dikkat edin

17.06.2024
Beslenme ve Diyet Uzmanı Büşra Nur Enez Baş, Kurban Bayramı’nda et tüketimiyle ilgili, “Etli yemeklere lezzet vermesi için eklenen kuyruk yağı ya da iç yağı kalp damar sağlığını olumsuz etkiler. Bu yağların yerine et kendi suyuyla kısık ateşte pişirilmelidir” dedi. Beslenme Uzmanı Baş, pişirme yöntemi olarak da kızartma yerine haşlama ya da ızgara yönteminin tercih edilmesi gerektiğini söyledi.
Diyetisyenden Kurban Bayramı uyarısı! “Eti kendi suyunda pişirin”

Diyetisyenden Kurban Bayramı uyarısı! “Eti kendi suyunda pişirin”

17.06.2024
Kurban Bayramı’nda kesim sonrası etin 24 saat bekletildikten sonra tüketilmesi gerektiğini belirten Diyetisyen Rengin Özbey, vatandaşlara kızartma, kavurma ya da mangal yerine haşlama ve fırında pişirme yöntemini tercih etmeleri gerektiği uyarısında bulundu.
Kurban eti nasıl pişirilmeli?

Kurban eti nasıl pişirilmeli?

17.06.2024
Kurban Bayramı’nda günün ilk öğününe etle başlandığını ancak yeni kesilen etin sert ve pişmesi zor olduğu için sindirim problemi yaşatabileceğini dile getiren Beslenme ve Diyet Uzmanı Büşra Nur Enez Baş, kurban etinin en az 24 saat dinlendirilmesi gerektiğini söyledi.
Kurban Bayramı'nda beslenme

Kurban Bayramı'nda beslenme

17.06.2024
Bayramlar, tüm aileyi bir araya getiren, sevgi ve mutluluk ile özdeşleşen, uzun sofraların kurulduğu özel günlerdir. Bir arada olmanın verdiği sevinç sofraların içeriğine fazlasıyla yansıdığında yoğun ve yüksek kalorili öğünlere sebep olabilir. Özellikle Kurban Bayramı’nda kırmızı et tüketiminin yanında bir de işin içine tatlılar, limonata gibi şekerli içecekler ve yüksek kafein de girince bazı sağlık sorunları görülebilir. Ülkemizde özellikle Kurban Bayramı’nda, kırmızı etin tüketim miktarı ve sıklığı da artmaktadır. Hayvansal kaynaklı proteinlerin, doymuş yağ ve kolesterol içeriği yüksek olduğundan, bu dönemde tüketim miktarına dikkat edilmelidir. Aynı zamanda kurban etlerini pişirirken ve saklarken çok özen gösterilmelidir.
Bayram heyecanına kapılmayan! Kurban Bayramı boyunca sakın bunları yapmayın

Bayram heyecanına kapılmayan! Kurban Bayramı boyunca sakın bunları yapmayın

15.06.2024
Dünyanın her yerine nam salmış ‘kuş sütü’ eksik kahvaltı masaları, peşinden gelen şerbetli tatlılar ve Kurban Bayramı’nda etlerin bolca yer aldığı sofralar, azami özeni gerektiren yeterli nedenler oluyor.
Bayramda aşırı et tüketimi kalp krizi riskini arttırıyor!

Bayramda aşırı et tüketimi kalp krizi riskini arttırıyor!

14.06.2024
Kurban bayramında etin aşırı tüketilmemesi gerektiğini belirten Kardiyoloji Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Doğaç Okşen, “Kırmızı etin bağırsak bakterileri ile etkileşimi sonrası trimetilamin N-oksit (TMNO) denilen bir yan ürün ortaya çıkmaktadır. TMNO, damar duvarlarına kolesterol birikimini artırır ve pıhtılaşma hücrelerini teşvik ederek inme, kalp krizi gibi risklerde artışa yol açar. Kırmızı eti aşırı tüketmek, vücutta inflamasyon (yangı) artışına yol açar ve böylece kalp damarlarında plak birikimi hızlanır ve birikmiş plakların pıhtılaşma riskinde artış görülür" dedi.
Beslenme ve Diyet Uzmanından bayram uyarısı: “Kurban eti kesilir kesilmez tüketilmemeli”

Beslenme ve Diyet Uzmanından bayram uyarısı: “Kurban eti kesilir kesilmez tüketilmemeli”

11.06.2024
Kurban Bayramı’na sayılı günler kala Saygı Hastanesi Beslenme ve Diyet Uzmanı Gülcan Yıldız, ‘bayramda nasıl beslenilmeli’ konusunda vatandaşları uyardı. “Her zaman olması gerektiği gibi Kurban Bayramı’nda da dengeli ve sağlıklı beslenmek çok önemlidir” diyen Yıldız, kurban etinin kesilir kesilmez tüketilmemesi, 1 gün dinlendirilip uygun pişirme yöntemiyle tüketilmesi gerektiğinin altını çizdi.
YKS sabahı aman dikkat! Uzmanı açıkladı: Çocuğunuza sakın bu iki kahvaltılığı yedirmeyin, başarısızlığa sebep olabilir!

YKS sabahı aman dikkat! Uzmanı açıkladı: Çocuğunuza sakın bu iki kahvaltılığı yedirmeyin, başarısızlığa sebep olabilir!

7.06.2024
Diyetisyen Neslihan Öztürk Aktepe, sınav sabahı bal ve reçel tüketmenin kan şekerini çok hızlı yükseltip düşürdüğünü belirterek, "Kan şekerinin düştüğü saat sınavın tam ortalarına denk geleceği için çocuğunuz orada başarısız olur" dedi.
Yediğiniz anda vücudunuzu iltihap kaplıyor! Ürünün ömrünü uzatıyor ama insan ömrünü kısaltıyor: Organları çürütüyor, şeker seviyesini zirveye çıkarıyor

Yediğiniz anda vücudunuzu iltihap kaplıyor! Ürünün ömrünü uzatıyor ama insan ömrünü kısaltıyor: Organları çürütüyor, şeker seviyesini zirveye çıkarıyor

5.06.2024
Bazı gıdalar, damakta bıraktığı tadı ve çeşitli yemeklerin yanına yakışması dolayısıyla sık sık tüketiliyor. Fakat yararlı sanılan besinlerin içerisinde dahi insan vücudunu tehdit eden bileşenler yer alıyor. Uzmanlar tarafından yapılan araştırmalarla tek tek ortaya çıkan zararlı etkenlerden dolayı kesinlikle uzak durulması gerekiyor. Peki, bu gıdalar hangileri? Zararları nelerdir? Neden uzak durulması gerekiyor?