Son dakika mide kanseri haberleri ile ilgili Posta.com.tr'ye eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan mide kanseri gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan mide kanseri haber sayfamızda...
İstanbul'da bir süredir mide kanseri ile mücadele eden oyuncu Şinasi Yurtsever, tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. Yurtsever'in ölümünün ardından birçok ünlü isim sosyal medyadan başsağlığı dileklerinde bulundu. Bir süredir mide kanseri ile mücadele eden oyuncu Şinasi Yurtsever, tedavi gördüğü hastanede bugün hayatını kaybetti. 51 yaşındaki Yurtsever, 1997'de Küçük İbo dizisi ile başladığı oyunculuk kariyerinde birçok yapımda rol aldı. Yurtsever'in ölümünün ardından birçok ünlü isim, sosyal medyadan başsağlığı mesajları paylaştı.
Bilim insanları, yemeklere fazla tuz eklemenin mide kanseri riskini önemli ölçüde artırabileceğini ortaya koydu. Gastric Cancer dergisinde yayımlanan son araştırmaya göre, tuz ekleyen bireylerin mide kanserine yakalanma olasılığı, tuz kullanmayanlara kıyasla %40 daha yüksek. Peki, mide kanseri nedir? Mide kanseri neden olur?
Ünlü oyuncu Şinasi Yurtsever, uzun süredir mücadele ettiği mide kanseri nedeniyle 51 yaşında hayatını kaybetti. Türk televizyon ve sinemasının önemli isimlerinden biri olan Yurtsever, özellikle İşler Güçler dizisinde canlandırdığı Hakkı karakteriyle hafızalara kazındı.
Ünlü oyuncu Şinasi Yurtsever 51 yaşında hayatını kaybetti. Oyuncu Şinasi Yurtsever'den sevenlerini üzen haber geldi. Bir süredir mide kanseri ile mücadele eden usta sanatçı, tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. Birçok meslektaşı, sanatçı için taziye mesajı yayınladı.
Genel Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Cengizhan Yiğitler, mide kanserinin sigara kullanımı, fazla tuz tüketimi, yetersiz meyve ve sebze tüketimi ve genetik yatkınlık gibi faktörlerle gelişebildiğini belirtti.
Çocukluk çağı kanserlerinin artış eğilimi gösterdiğini ve bu artışı önlemek için ise kanser oluşumunu engelleyecek koruyucu yaklaşımlar sergilenmesi gerektiğini söyleyen Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Bölümünden Prof. Dr. Emel Cabı Ünal, “Çocukluk çağı kanserleri artış eğilimi gösteren önemli bir sağlık sorunudur. Bu artışı önlemek, kanser oluşumunu önleyecek koruyucu yaklaşımlar, kişiselleştirilmiş tıp uygulamaları ve risk değerlendirmesinin başarılması, erken tanı yöntemlerinin geliştirilmesi ve kişiselleştirilmiş kanser tedavisini kapsar” dedi.
Türkiye'de 2020 yılında 233 bin 834 vatandaşımızda kanser tespit edildi. Yaşlanan nüfusun artması ve artan çevresel risk faktörleri kanser vakalarını da artırıyor. Türk Toraks Derneği 4 Şubat Dünya Kanser Günü dolayısıyla açıklamalar yaptı ve kanseri erken tanı ve tedbirlerle önlenebileceğini vurguladı.
Çocuklarda mide sorunlarının başlıca nedeninin beslenme alışkanlığı olduğunu söyleyen Çocuk Gastroenteroloji Uzmanı Doç. Dr. Meryem Keçeli Başaran, “Okul başarısızlığı, kaygı ve stresli durumlar mide bulantısı, karın ağrısı ve sindirim güçlüklerine yol açar” dedi.
Dünya Sağlık Teşkilatı, 2021’de yaptığı açıklamayla, meme kanserinin tüm yeni tanı konulan kanserlerin yüzde 11.7’si olarak ilk sıraya yükseldiğini duyurmuştu. Yapılan açıklamaya göre meme kanserini yüzde 11.4 ile akciğer kanseri, yüzde 10 ile kalın bağırsak kanseri, yüzde 7.3 ile prostat kanseri ve yüzde 5.6 ile mide kanseri izliyordu.
Son zamanlarda sıkça görülmeye başlayan kanser türlerinden birisi olan Mide kanseri hakkında ortaya çıkan istatistik şaşırttı. Prof. Dr. Serdar Yol, A kan gurubuna mensup kişilerin mide kanserine yakalanma riskinin daha fazla olduğunu belirtti.
Prof. Dr. Serdar Yol, mide kanserinde son yıllarda artış görüldüğüne dikkat çekerek, hastalığın hiçbir belirti vermeden ilerleyebileceğini belirtti. Genel Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Yol, mide kanserinden korunmak için aşırı tuzlu, salamuralı yiyecekleri her gün yemekten kaçınmak gerektiğini söyledi.
BMJ Oncology isimli bilimsel dergide yayımlanan geniş çaplı bir araştırmaya göre; 1990'da 2 milyona yakın olan erken yaşta kanser tanısı sayısı, 2019 yılında 3 milyonu geçti. Aynı süreçte kanser nedeniyle hayatını kaybeden 50 yaş altı kişilerin sayısıysa yüzde 27 oranında artış gösterdi. Tüm dünyada kanser vakaları hızla artarken Türkiye'deki kanser vakalarının ne durumda olduğu merak konusu oldu. Onkoloji Uzmanı Doç. Dr. Tunç Güler, ülkemizdeki kanser istatistikleri ile ilgili posta.com.tr okuyucularına önemli değerlendirmelerde bulundu.
Mide kanseri ve mide kanserinin oluşma nedenleri hakkında bilgi veren Cerrahi Onkoloji ve Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Musluh Hakseven, “Füme ve tütsülenmiş gıdalar, tuzlanmış balık, et ve salamura sebze tüketenlerde mide kanseri daha sık görülür. Kurutulmuş etlerde bol miktarda nitrat bulunur. Çok sebze meyve yemek mide kanseri için koruyucu olabilmektedir. Mide kanseri riski sigara kullananlarda iki katına çıkmaktadır” dedi.
Her gün tükettiğimiz besinler ne kadar faydalı? Kimi besin kaynakları son derece sağlıklı görülürken kimileri ise biz farkında dahi olmadan sağlığımızdan ediyor. Bir tanesi var ki yemeklerin içine avuç avuç katıyoruz ama böbreklerimizi diyalize sürükleyip mide kanseri yapıyor! İşte o zararı saymakla bitmeyen besin...
İstanbul’da, yutma güçlüğü ve kilo kaybı şikayetiyle gelen kadının mide kanseri olduğu ortaya çıktı. Gastroenteroloji Uzmanı Prof. Dr. Kamil Özdil, yutma güçlüğü şikayetlerinin mutlaka bir hekim tarafından değerlendirilmesi gerektiğini söyledi.
Ramazan ayına sayılı saatler kala iftarda ve sahurda fazla yemek yenmesinin ve sahurda yemekten hemen sonra yatılmasının reflü ataklarını tetikleyeceği uyarısında bulunan Gastroenteroloji Uzm. Dr. Sibel Tetik, midelerinde gastrit veya ülser sorunu olanların oruç tutmaya başlamadan önce tedavilerini tamamlamasını tavsiye etti.
Bazı besinler, kanser riskini azaltıcı etkileri ve yaşam kalitemize olan doğrudan etkileri ile dikkat çekiyor. Bir besin kaynağı var ki onu yiyende kanser riski yüzde 35 azalıyor! İşte uzmanının muhakkak yenmeli dediği o besin ve kanserden korunmak için dikkat edilmesi gerekenler!
Ülser, vücudun iç veya dış yüzeylerinde oluşan yara veya lezyonlardır. Bu yaralar, cilt, mide, bağırsaklar veya mukozal yüzeyler gibi farklı bölgelerde meydana gelebilir ve genellikle ağrılıdır. Uzman Diyetisyen Didem Yıldız Küçük, ülserlerin birçok farklı nedenle ortaya çıkabildiğinin ve tedavi edilmeleri gerektiğinin altını çizerek bazı tavsiyelerde bulundu.
Halk arasında mide iltihabı olarak adlandırılan gastrit her yaşta insanı etkisi altına alabiliyor. Gastrit kendini midede yanma, ağrı ve şişkinlik olarak gösteriyor. Gastritin en yaygın sebeplerinin başında ise helikobakter pilori, sigara kullanımı, alkol tüketimi geliyor. Yaygın romatizmal ağrılar ve ağrı kesici alımı da gastrite zemin hazırlayabiliyor. Teşhisle birlikte tedaviye hızla cevap veren gastrit, ihmal edildiğinde kanser gibi ciddi tablolarla sonuçlanabiliyor. Mide kanseri, dünyada kansere bağlı ölüm nedenleri arasında 2. sırada, görülme sıklığı olaraksa 4. sırada karşımıza çıkıyor. Peki, mide iltihabı olarak bilinen antral gastrit mide kanserine neden oluyor mu? Antal gastrit ne demek? Herhangi bir mide rahatsızlığının kansere çevirme riski var mıdır? Tüm bu soruların cevaplarını posta.com.tr okuyucuları için uzmanından öğrendik.
ABD'de yaşayan Laura Barajas, pazardan alıp yediği balık yüzünden 4 uzvundan oldu. Vibrio vulnificus isimli ölümcül bir bakteriye yakalanan talihsiz kadın, şimdi yaşam mücadelesi veriyor.
Yediğimiz yiyeceklerin faydası olduğu kadar zararı olanları da var. Bu yiyeceğin ise resmen her kaşığından zehir fışkırıyor! Sofraların vazgeçilmezi olan, ayıla bayıla yediğimiz o yiyecek meğer ölüme sürüklüyormuş… Yolun sonunda kanser bile yapıyor. İnsan sağlığı için en önemli faktör beslenme şeklidir. Doğru beslenmeye dikkat etmeyen kişiler çok daha çabuk hasta olur ve sağlıksız bir yaşam sürmek zorunda kalırlar. Dolayısıyla tükettiğimiz her besine oldukça dikkat etmeliyiz. Bu kapsam sofralarımızdan eksik etmediğimiz, tadına bayıldığımız o yiyeceğin altındaki tehlike ortaya çıktı. Meğer insan sağlığı için çok zararlıymış…
Çağımızın yaygın hastalığı olan kanser ölümcül hastalıkların başında geliyor. Kanser birçok farklı türüyle insanın hayatını olumsuz etkileyebiliyor. Dünyada en sık görülen 4. kanser türü mide kanseri olarak kabul edilmektedir. Türkiye’de ise her yıl yaklaşık 20 bin kişi mide kanserine yakalanmaktadır. Beslenme alışkanlıkları, sigara ve alkol kullanımının da tetiklediği bu sinsi hastalığa yakalanmamak için bazı besinleri tüketirken bir kez daha düşünmeniz gerekiyor.
Yemeklerin vazgeçilmez besini soğan hemen hemen her evde bulunuyor. Kimi kavurarak tüketiyor kimi çiğ tercih ediyor. Güçlü bir tat ve kokuya sahip olan bu sebzenin bir dizi de faydası bulunuyor. Neler mi? Atrıntıları haberimizde...