Son dakika probiyotik içeren besinler haberleri ile ilgili Posta.com.tr'ye eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan probiyotik içeren besinler gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan probiyotik içeren besinler haber sayfamızda...
Bağırsak ve sindirim gibi sistemlerin sağlıklı bir şekilde işleyebilmesi için sağlıklı beslenmek gerekiyor. Bazı içeceklerin günlük olarak tüketilmesi, sistem işleyişi açısından avantaj sağlıyor. Kafkasya kökenli olan bu içecek türünün faydaları saymakla bitmiyor. Peki, bu içecek hangisi? Faydaları nelerdir? Hangi rahatsızlıklara karşı fayda sağlıyor?
Son yıllarda, sağlıklı yaşam ve kilo kontrolü konularında doğal çözümler arayışı artmış durumda. İşte bu arayışın en ilginç ve etkili yöntemlerinden biri, akşamları tüketilen basit bir karışım olabilir. Peki, bir kaşığı yağ yaktıran o besin nedir? Yağ yakımı nasıl hızlandırılır? İşte merak edilenler...
Kilo vermek ve sağlıklı bir yaşam sürdürmek için yediğimiz besinlere dikkat etmemiz gerekiyor. Bir karışım var ki içinde yok yok! Sadece 3 malzeme ile hazırlanıyor ama hem sağlığımıza sağlık katıyor hem de şıpır şıpır kilo verdiriyor! İşte faydaları say say bitmeyen o karışım ve faydaları...
Turistleri mest eden ve Türkiye'de sıklıkla tüketilen pek çok besin türü bulunuyor. Bu besinlerin bir kısmı vücuda vitamin ve mineral depolarken bir kısmı protein kaynağı görevini üstleniyor. Bir besin var ki turistler kapış kapış alıyor ve sütten 30 kat daha fazla kalsiyum içeriyor! İşte vücuda tek seferde vitamin ve mineral depolayan o besin...
Sağlıklı bir yaşam için düzenli olarak meyve tüketmek, büyük bir önem taşıyor. Meyveler; vitamin, mineral ve lif açısından zengin besinler. Bu özellikleri sayesinde bağışıklık sistemini güçlendiriyor, sindirim sağlığını destekliyor, cilt sağlığını iyileştiriyor ve kronik hastalık riskini azaltıyor. Günlük beslenme düzenine dahil edebileceğiniz o meyve ise vücuda adeta şifa veriyor. Peki, bu meyve hangisi? Faydaları nelerdir? Vücutta neye iyi geliyor
Bağırsak ve sindirim gibi sistemlerin sağlıklı bir şekilde işleyebilmesi için sağlıklı beslenmek gerekiyor. Bazı içeceklerin günlük olarak tüketilmesi, sistem işleyişi açısından avantaj sağlıyor. Kafkasya kökenli olan bu içecek türünün faydaları saymakla bitmiyor. Peki, bu içecek hangisi? Faydaları nelerdir? Hangi rahatsızlıklara karşı fayda sağlıyor?
Vücuttaki bazı sağlık problemlerinin tedavi edilmesinde sağlıklı beslenmek büyük bir rol oynuyor. Özellikle lifli besinleri tüketmek, böbrek gibi organların desteklenmesine yardımcı oluyor. Bu besinlerin arasında öyle biri var ki aç karna tüketildiği zaman vücuttaki bütün hastalıklarla savaşıyor. Peki, bu besin hangisi? Neden bu kadar faydalı?
Sindirim sistemi, vücudun sağlıklı işleyişi için kritik öneme sahiptir. Yediklerimiz, sindirim sistemimizin verimli çalışmasında belirleyici bir rol oynar. Sağlıklı bir sindirim, vücudun besinleri etkili bir şekilde işlemesine, toksinleri atmasına ve enerjiyi doğru kullanmasına olanak tanır. Ancak günümüzdeki hızlı yaşam tarzı ve yanlış beslenme alışkanlıkları, sindirim sorunlarına yol açabiliyor. Bu nedenle, sindirimi kolaylaştıran ve sindirim sistemini düzenleyen besinler tüketmek, sağlığımızı iyileştirmek için önemli bir adımdır. Hangi yiyecekler sindirimi kolaylaştırır ve sindirim sistemini düzenler? İşte bazı öneriler.
Şişkinlik, genellikle başımıza gelen önemli bir sindirim rahatsızlığıdır. Sabah rahat bir şekilde giydiğimiz kıyafetlerimiz gün içerisinde dar gelip rahatsız etmeye başlıyorsa bunun altında şişkinlik ve ödem yatıyor olabilir. Bu olay sürekli yaşanıyorsa bir kabus haline dönüşebilir.
Dokuyu inşa etmek ve güçlendirmek başta olmak üzere pek çok noktada protein en önemli yapı taşları içerisinde gelir. Bu kapsamda et ve süt ile beraber pek çok sebze ve meyvede yaygın olarak bulunur. Yüksek protein içeren besinler nelerdir? En çok Yüksek protein hangi gıdalarda var? İşte, merak edilen tüm detaylar.
İnsan vücudunda milyonlarca mikroorganizma yaşamaktadır. Bu mikroorganizmaların birçoğu özellikle bağırsaklarda bulunurlar. Bakteri diye adlandırılan bu organizmaların, insanı hasta eden türlerin aksine, vücuda yararlı birçok faydaları bulunmaktadır. Vücuda faydalı bu bakteri ve organizmalar probiyotikler olarak adlandırılmaktadır. Bu sebeple probiyotikli besinler fazlasıyla merak edilmektedir. İşte, merak edilen tüm detaylar.
Sindirim sistemini düzenleyen ve bağırsakları çalıştıran besinlerin tüketimine ağırlık vererek sağlıklı bir şekilde zayıflayabilirsiniz. Sindirim sisteminin düzenli çalışmaması bazı insanlarda şişkinlik, gaz, kabızlık ve mide bulantısı gibi sorunlara yol açar. Bazı yiyecekler sindirim sisteminin düzenli çalışmasını destekler. Ayrıca metabolizmayı harekete geçirerek yağ yakımını da hızlandırır. Hem sindirimi düzenleyen hem de vücuttaki yağları yakan besinleri Posta.com.tr okurları için derledik.
Sağlıklı bir şekilde kilo vermeye çalışırken, bağırsak sağlığımızı da unutmamamız gerekiyor. Birçok diyet ürünü bazı insanlarda kabızlığa ve farklı bağırsak problemlerine neden olabiliyor. Hal böyle olunca da bağırsak sağlığımızı koruyan probiyotik içeren besinleri tüketmek şart oluyor. Probiyotik içeren besinler, zayıflamayı sağladığı kadar ruh haline de iyi geliyor. İşte en iyi probiyotik kaynağı besinler...
Neslihan Atagül'ün diziyi bırakmasına neden olan geçirgen bağırsak sendromu hastalığı sindirim sisteminin merkezi olan ve ikinci beyin olarak tanımlanan bağırsakların sağlığı, tüm metabolizmayı doğrudan etkiliyor. Bağırsaktaki mikrobiyal dengenin doğru olduğunda, tüm vücudun olması gerektiği gibi çalıştığını söyleyen Beslenme ve Diyet Uzmanı, Dyt. Havva Kılınç, kötü beslenmenin geçirgen bağırsak sendromuna neden olduğuna dikkat çekti.
Virüsler karşısında güçlü bir bağışıklık sistemine sahip olmanın oldukça önemli olduğunu söyleyen Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları ve Çocuk Endokrinolojisi Uzmanı Prof. Dr. Nesibe Andıran, Covid-19 salgınında çocukları bu virüsten korumak için alınması gereken önlemleri açıkladı.
Coronavirüs nedeniyle her zamankinden daha fazla hareketsiz ve stresli günler geçiriyoruz. Bu iki durum pek çok hastalığa da zemin hazırlıyor. Bunlardan biri de bağışıklık sistemimizle yakından ilgili olan sindirim sistemi ve bağırsak hastalıklarıdır.
Dahiliye Uzmanı Dr. Güzin Oğuz Yıldırım, probiyotikler hakkında önemli bilgiler verdi. Probiyotikler, ‘Vücut için fayda sağlayan mikro canlılar’ olarak tanımlanabilir” diyen Uzm. Dr. Güzin Oğuz Yıldırım, "En popüler probiyotik gıda, canlı kültürlü yoğurt ya da inek, keçi veya koyun sütünden yapılır” diyerek, probiyotik içeren besinler hakkında değerlendirmelerde bulundu...
İlkbahar, doğanın yeniden uyanışına tanıklık ettiğimiz ve taze başlangıçlar için cesaret bulduğumuz bir mevsimdir. Baharın taptaze havası, doğadaki renklerin canlanması ve günlerin uzaması, sadece ruh halimizi değil, sağlığımızı da olumlu yönde etkiler. Ancak kışın soğuk ve karanlık günlerinden sonra, vücut biraz toparlanmaya ihtiyaç duyar. Bağışıklık sistemimizi güçlendirmek, sağlıklı bir bahar geçirmek için oldukça önemlidir.
Mart ayı, kışın sonlarına yaklaşırken soğuk hava ve değişken iklim koşulları nedeniyle bağışıklık sistemimizi zorlayabilir. Ancak, birkaç basit yaşam tarzı değişikliği ile bağışıklık sisteminizi güçlendirebilir, daha sağlıklı bir bahara merhaba diyebilirsiniz. İşte Mart ayında bağışıklığınızı destekleyecek bazı ipuçları:
Yaz ayının aksine kış aylarında zinde kalmak oldukça önemlidir. Kış aylarında kapalı alanlarda geçirilen sürelerin artması virüs ve bakterilere karşı sizi savunmasız bırakabilir. Ancak bunun önüne geçmek o kadar da zor değil. İşte Kış aylarında zinde kalmanın yolları...
Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Doç. Dr. İlay Gözükara, hamilelik döneminde bağışıklık sisteminin daha hassas olabileceğini belirterek, “Grip ve soğuk algınlığı gibi hastalıklara yakalanmamak için kapalı ve kalabalık ortamlardan kaçınmalı” dedi.
Gripten korunmak ve bağışıklık sistemini güçlendirmek için doğal önlemler almak oldukça etkili olabilir. Bu önlemler hem gripten korunmanıza yardımcı olur hem de vücudunuzu genel anlamda destekler. Eğer belirtiler ağırlaşırsa veya uzun sürerse mutlaka bir doktora danışın. İşte grip için doğal önlemler:
Bağırsak sağlığını tehdit eden besinlere değinen Gastroenteroloji Uzmanı Prof. Dr. Hamdi Levent Doğanay, “İşlenmiş et ürünleri bağırsak kanseri riskini artırır. Yüksek şekerli yiyecekler (şekerli içecekler, tatlılar) bağırsak florasında dengesizlik oluşturabilir, bağışıklık sistemini zayıflatabilir. Fazla alkol ve kafein bağırsakları tahriş edebilir, mide asidini artırabilir ve ishale yol açabilir” dedi.
Probiyotik içeren besinlerin düzenli tüketimi, vücudun sağlığını pek çok yönden destekler. Sindirim sisteminin düzenlenmesinden bağışıklık sisteminin güçlenmesine kadar birçok olumlu etki yaratır. Bu tür besinler, vücuttaki faydalı bakteri dengesini koruyarak genel sağlığı iyileştirmeye yardımcı olabilir. Peki, hangi içecek düzenli olarak tüketilmeli?