Son dakika ramazan ayında beslenme haberleri ile ilgili Posta.com.tr'ye eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan ramazan ayında beslenme gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan ramazan ayında beslenme haber sayfamızda...
Ramazan ayında kefir tüketiminin bireye faydalarından bahseden Beslenme ve Diyet Uzmanı Diyetisyen Mine Özkazanç Akren, “Kefir, içeriğindeki probiyotikler sayesinde oldukça faydalı bir besindir. Ramazan ayında sindirim sağlığını destekleyen, bağışıklık sistemini güçlendiren ve tok kalmaya yardımcı olan besleyici bir içecektir. Kefir, içerdiği protein ve yağ sayesinde uzun süre tok kalmayı destekler. Sahurda tüketildiğinde gün boyunca açlık hissini azaltır” dedi.
Diyetisyen Hale Aslantaş, Ramazan ayı içerisinde sahurun imsak vaktine yakın yapılarak, sonrasında ise uyumamanın sağlık için en doğrusu olduğunu söyledi.
Manisa Celal Bayar Üniversitesi Hafsa Sultan Hastanesi’nden Diyetisyen Hale Aslantaş, Ramazan ayı içerisinde sahurun imsak vaktine yakın yapılarak, sonrasında ise uyumamanın sağlık için en doğrusu olduğunu söyledi.
Ramazan ayı içerisinde uzun süre aç kalınacak olması nedeniyle en çok dikkat edilmesi gereken şeylerin başında beslenme önerileri geliyor. Gece kalkılan sahurda hafif yemekler tüketmek, iftar sofralarında uzun süren açlığın ardından yemeğe yavaş ve aralıklı devam etmek sağlık açısından önem arz ediyor. İşte Ramazan ayı beslenme önerileri...
Ramazan ayında beslenme alışkanlıklarında değişiklikler yaşanırken, bazı insanlar sindirim sorunlarıyla karşılaşabiliyor. Bağırsak tembelliği, şişkinlik, gaz, kabızlık gibi problemler, iftar ve sahur arasındaki uzun süreli açlık ve susuzluk nedeniyle daha da şiddetli hale gelebiliyor. İşte Ramazan ayında bağırsaklarınızı çalıştırmaya yardımcı olacak bazı etkili yöntemler!
Ramazan ayında oruç tutarken vücut sağlığını korumak için mutlaka sahura kalkmak gerekiyor. Beslenme ve Diyet Uzmanı İray Şen, sağlıklı bir Ramazan geçirebilmek için mutlaka sahur yapılması gerektiğini söyledi.
Sağlıklı bir Ramazan ayı geçirmek için hem iftarda hem de sahurda tükettiğiniz besinlere çok dikkat etmeniz gerekiyor. Gastroenteroloji Uzmanı Prof. Dr. Vedat Göral, Ramazan için sağlıklı beslenme önerilerini anlatıyor.
Ramazan ayını sağlıklı geçirebilmek için iftar ve sahurda tükettiğiniz besinlere dikkat etmeniz gerekiyor. Diyetisyen Rozelin Aslan, uzun süreli açlık sonucu birden ve fazla yemek yemenin beraberinde birçok sorunu getirdiğini ifade ederek, sahur öğününün mutlaka yapılması gerektiğini söyledi.
Ramazanda vücut sağlığını korumak için tükettiğiniz besinleri özenle seçmeniz gerekiyor. Diyetisyen Hande Selin Ok, Ramazan ayına girmeye sayılı günler kala iftarlık, sahurluk için alışveriş listesi hazırlamak isteyenlere önemli öneri ve uyarılarda bulundu. Ok, “Dengeli besin seçimi yapın, listenizi sağlıklı ve kaliteli gıdalara yer vererek, en önemlisi de varsa özel sağlık durumunuzu göz önüne alarak hazırlayın” dedi.
Ramazan ayını sağlıklı bir şekilde geçirebilmek için sahur ve iftarda dengeli beslenmek gerekiyor. Ramazan ayı Müslümanlara maddi manevi arınma fırsatı verirken, uzmanlar oruç tutanlara sağlıklı beslenme konusunda uyarılarda bulunmaya devam ediyor. Uzmanlar, Ramazan ayında açlık ve susuzluğun yanı sıra yanlış beslenme yöntemleri nedeniyle bazı sağlık sorunlarının yaşanabileceğini söylüyor. Peki, Ramazanda doğru beslenme nasıl olmalıdır?
Ramazan ayında alınabilecek bazı önemler ile sağlıklı bir şekilde oruç tutabilirsiniz. Ramazan ayında oruç tutarken sahur ve iftarda tükettiğiniz besinlere çok dikkat etmelisiniz. Oruç tutarken özellikle sahur yapmayı önemsemelisiniz. Çünkü uzmanlar sahur yapmadan tutulan orucun birçok sağlık problemine yol açabileceğini söylüyor. Ramazan ayını sağlıklı geçirebilmek için dikkat etmeniz gereken öneriler için bu yazımıza bir göz atın.
Ramazan ayında oruç tutan herkesin beslenme düzeni tamamen değişiyor. Ramazan ayıyla birlikte uzun saatler aç kalındığını, beslenme düzeninin oldukça değişmesiyle birlikte dengeli beslenmenin çok daha büyük önem taşıyor. Ramazan ayında sağlıklı beslenmenin 7 püf noktasını Posta.com.tr okurları için derledik.
Ramazan ayında oruç tutan herkesin beslenme düzeni tamamen değişir. Gün boyu aç hissetmemek ve iftar da çok fazla kalori almamak için tok tutan besinlerden faydalanmanız gerekir. Kızartma, hamur işleri, tatlılar ve yağlı et yemeklerinden zengin iftar sofraları, sağlık sorunlarına neden olabildiği gibi kilo kontrolünü de çok zor hale getiriyor. Oruç tutarken kilo kontrolü sağlamak için tüketmeniz gereken besinleri Posta.com.tr okurları için derledik.
Ramazan ayında hem oruç tutmayı kolaylaştırmak hem de vücut sağlığınızı korumak için iftar ve sahuru mutlaka düzgün bir şekilde yapmanız gerekir. Özellikle iftar açarken mideyi bir anda doldurduğunuzda bir çok hastalığa sebep olabilirsiniz. Beslenme düzeninizin tamamen değiştiği Ramazan ayında enerjik ve sağlıklı hissedebilmek için tükettiğiniz yiyeceklere çok dikkat etmeniz gerekiyor. Prof. Dr. Vedat Göral, Ramazan ayında sağlıklı beslenmek için dikkat etmeniz gereken önerileri açıkladı.
Ramazan ayında vücut sağlığınızı korumak ve bağışıklığınızı güçlü tutmak için sahur ve iftarda sağlıklı beslenmeniz gerekiyor. Uzmanlar Ramazan ayında beslenme için önemli uyarılarda bulunuyor. Sahurda protein içeriği yüksek olan yumurta ve peynirin sofralardan eksik edilmemesi gerekiyor. Ramazan ayında doğru ve sağlıklı beslenmek için bu önerilere mutlaka göz atın.
İftarda besinlerin hızlıca tüketilmesi kan şekerinin yükselmesine, uyku hali ve ağırlık çökmesine sebep oluyor. İftar sonrası oluşan uyku hali sindirim problemlerinin artmasına neden olurken, bu soruna karşı iftarı hurma ile açılması önerisinde bulunuldu
Ramazan ayında doğru beslenmek vücut sağlığınız için büyük önem taşıyor. İftar ile sahurun düzgün ve sağlıklı yapılması gerekiyor. Uzmanlar Ramazan ayında doğru beslenmenin önemine dikkat çekiyor. Sahurda yağlı yiyeceklerden, kızartmalardan mutlaka kaçınılmazı gerekiyor. İşte oruç tutarken doğru beslenmek için öneriler...
Ramazan ayında yeterli ve dengeli beslenmek oruç tutmayı daha kolay hale getirir. Tokluk hissi sağlayan besinlerin tüketimini artırarak vücudunuzun gün boyu dirençli olmasını sağlayabilirsiniz. Uzman isim, tokluk hissi sağlayacak oruç dostu besinleri sıraladı ve iftarda iştah kontrolünü sağlayacak önemli önerilerde bulundu.
Ramazan ayının sağlıklı bir şekilde geçmesi için doğru beslenmeyi önemsemeniz gerekir. Bu yıl Ramazan ayında 14-15 saatlik açlık ve susuzluk hali yaşanacak. Dolayısıyla bu durum metabolizmanızın yavaşlamasına sebep olabilir. Ancak sahurda ve iftarda doğru besinleri tüketerek vücut direncinin artmasına yardımcı olabilirsiniz.
Ramazanla birlikte doğru beslenme ve diyet konularına dair kafa karıştıran birçok bilgi zihinleri meşgul etmeye başladı. Sağlıklı beslenme konusunda pek çok “doğru bilinen yanlış olduğunun” altını çizen uzmanlar, öğün atlamanın ve hızlı yemenin yapılan en büyük hatalar arasında yer aldığını belirtiyor. İşte ramazan ayında sağlıklı beslenmenin ipuçlarından, kilo almamak için neler yapılmasına, ramazanda diyet yapılır mı sorusundan, dengeli bir beslenme programı için dikkat edilmesi gerekenlere dek akıllara takılan tüm soruların cevapları...
Sağlıklı bir yaşam için dikkat edilmesi gereken noktalardan birisi de beslenmedir. Sağlıklı beslenme kişileri pek çok hastalıktan korumaktadır. Ramazan ayına girilmesi ile birlikte kişilerin beslenme alışkanlıklarının değişmesi ile birlikte iftarda ve sahurda yediklerimize de dikkat etmemiz gerekir.
Ramazan'da sağlıklı beslenip, uzmanların söylediklerine uyarak kilo vermek mümkün. Oruç tuttuğunuz dönem boyunca kilo almamak ve kas oranını korumak istiyor olabilirsiniz. Peki bu dönemde yürüyüş yapmak zayıflatır mı?
Ramazan ayında tüketimi artan hurma ve güllacın sağlıklı beslenme açısından önemli besin değeri içerdiğine dikkat çeken Beslenme ve Diyet Uzmanı Yıldız Melek Aksoylu, “Hurma yorgunluğu azaltır, kansızlığa iyi gelir. Anne sütünü arttırıcı etkisi bulunmaktadır. Sindirimi kolaylaştırır, kabızlığa iyi gelir. Güllaç ise içeriğindeki ceviz, fındık, fıstık faydalı yağlar grubundadır (omega-3). Süt kalsiyumdan ve proteinden zengin olmasını sağlar” dedi. Ramazan'da tüketilen hangi besin ne kadar faydalı? Hangi besinler ne kadar tüketilmeli?
Ramazan'da birçok kişi kilo almaktan yakınıyor. Oysa kilolar oruç tutmaktan değil, çok yemekten kaynaklanıyor. Peki Ramazan ayında et ağırlıklı beslenme kilo aldırır mı?
Diyabet yani şeker hastalarının sağlıklı bir yaşam için gün içinde az ve sık yemek yiyerek kan şekeri düzeylerini belirli bir seviyede tutabilmeleri büyük önem taşıyor. Bu nedenle Uzm.Dr. Gökhan Yazıcıoğlu, diyabet hastalarının mutlaka doktor kontrolünde oruç tutması gerektiğini belirterek "Özellikle yüksek kan şekerini kontrol altına alan bazı ilaçlar ve insülin kullanan hastaların oruç tutması sakıncalı" uyarısında bulundu