Son dakika ramazanda doğru beslenme haberleri ile ilgili Posta.com.tr'ye eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan ramazanda doğru beslenme gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan ramazanda doğru beslenme haber sayfamızda...
Oruca sayılı günler kala her kafadan ayrı bir ses çıkıyor. Pek çok uzman yeme-içme konusunda vatandaşları uyarıyor. Özellikle beslenme düzeninin tümden bozulduğu bu 1 aylık süreçte bazı noktalara dikkat edilmesi ekstra önem taşıyor. İşte oruç tutacaklara uzmanından öneriler! Bu hataları yapanlar yandı...
Ramazanda oruç tutarken vücut sağlığınızı korumak ve bağışıklığınızı güçlendirmek için sahur öğününü kesinlikle atlamamanız ve iftarda sağlıklı besinleri tercih etmeniz gerekiyor. Ayrıca uyku düzenine dikkat ederek ve egzersiz yaparak Ramazan ayında vücut sağlığınızı koruyabilmeniz mümkün. Ramazan ayında iftar ve sahurda sofranızdan eksik etmemeniz gereken besinler var. Bu besinler bağışıklığı güçlendirerek vücudu hastalıklara karşı koruyor.
Ramazan ayını sağlıklı bir şekilde geçirebilmek için hem sahurda hem de iftarda tükettiğiniz besinleri özenle seçmeniz gerekir. Sahur ve iftarda dengeli beslenmeyi önemseyerek oruç tutmayı daha kolay hale getirebilirsiniz. Özellikle Ramazan sofranızı hazırlarken bazı yiyeceklerden kesinlikle uzak durmanız gerekir. Vücut için sağlıksız olan bu besinlerin listenizi Posta.com.tr okurları için derledik.
Ramazan ayını sağlıklı geçirebilmek için hem iftar ve sahurda tükettiğiniz besinler hem de içtiğiniz su miktarı büyük önem taşıyor. Uzmanlar su tüketiminin iftar ve sahur arasındaki zaman dilimine yayılması konusunda uyarıyor. Suyu iftardan sonra sahura kadar aklınıza geldikçe tüketmeniz öneriliyor.
Ramazan ayında lezzetli iftar ve sahur sofralarına karşı koymak zor olsada beslenmenize dikkat etmeniz gerekiyor. Özellikle iftarda tükettiğiniz aşırı yağlı ve şerbetli tatlılardan uzak durmanız gerekiyor. Ramazan’da sağlıklı beslenmek için yemek seçimi ve yemek süresine dikkat edilmesi gerektiğini işaret eden uzmanlar, oruç tutarken dikkat edilmesi gerekenleri sıraladı.
Ramazan ayını sağlıklı bir şekilde geçirebilmek için sahur ve iftarda dengeli beslenmek gerekiyor. Ramazan ayı Müslümanlara maddi manevi arınma fırsatı verirken, uzmanlar oruç tutanlara sağlıklı beslenme konusunda uyarılarda bulunmaya devam ediyor. Uzmanlar, Ramazan ayında açlık ve susuzluğun yanı sıra yanlış beslenme yöntemleri nedeniyle bazı sağlık sorunlarının yaşanabileceğini söylüyor. Peki, Ramazanda doğru beslenme nasıl olmalıdır?
Ramazan ayında vücut sağlınızı korumak için sahur ve iftarda tükettiğiniz besinlere dikkat etmeniz gerekiyor. Özellikle iftar sonrasındaki alışkanlıklarınızı da değiştirmeniz gerekiyor. Uzmanlar Ramazan ayında doğru beslenme ile ilgili pek çok öneriyi paylaşıyor. Ramazan ayında yanlış beslenme pek çok olumsuzluğa yol açabiliyor.
Ramazanda kilo almamak için sahur ve iftarda dengeli beslenmeniz gerekiyor. Ramazan ayında öğün düzeninin bozulması sebebiyle vücutta yağlar daha hızlı şekilde depolanabiliyor. Bunu önleyebilmek için hem iftar ve sahurda tükettiğiniz besinlere dikkat etmeniz gerekiyor hem de iftar sonrasında yürüyüş yapmak gerekiyor. Ramazan ayında kio almamak için dikkat etmeniz gerekenleri uzman isim detaylarıyla açıkladı.
Ramazan ayında gün boyu enerjinizi yüksek tutmak için sahur ve iftarda tükettiğiniz besinlere dikkat etmeniz gerekiyor. Sağlıklı besinlerden oluşan bir iftar ve sahur ile vücudunuza enerji depolayabilirsiniz. Ramazanda enerjinizi dengelemek için uygulamanız gerekenleri uzman isim açıkladı.
Ramazan geldi, oruç tutan kişilerin bu süreçte beslenme rutini tamamen değişiyor. Ramazan’da sıklıkla yapılan bazı beslenme yanlışları var. Bu yanlışlar oruç tutma sürecini zorlaştırıyor ve beslenme yetersizliklerine yol açıyor. Kilo almadan, sağlığınızı koruyarak güzel bir Ramazan geçirmeniz mümkün. Ramazanda nasıl beslenmeliyiz? sorusuna yanıt arıyorsanız bu ipuçlarını takip edin.
Ramazan ayında oruç tutan herkesin beslenme düzeni ve günlük alışkanlıkları tamamen değişir. Ancak yeterli ilve dengeli beslenme Ramazan ayı için de oldukça önemli. Bu nedenle sahurda ve iftarda sağlıklı besinleri tüketmeyi önemsemelisiniz. Ramazan ayına özel beslenme programı arıyorsanız bu yazımıza bir göz atın. İşte Ramazan ayına özel örnek beslenme programı...
Ramazan ayında doğru besinleri iftar ve sahura dahil ederek uzun süre midenizi tok tutabilirsiniz. Uzmanlar özellikle Ramazan ayı için doğru beslenme uyarısında bulunuyor. Oruç tutarken mutlaka yeterli ve dengeli beslenmeye özen göstermeniz gerekiyor. Ramazan ayı için beslenme önerilerini merak ediyorsanız bu yazımıza mutlaka bir göz atın.
Ramazan ayında çeşit çeşit yemeklerle süslenen sofralar, kilo problemine neden olabiliyor. Oysa dengeli beslenmeye dikkat ettiğinizde oruç tutarken kilo vermeniz bile mümkün! Ramazanda kilo almadan sağlıklı ve dengeli beslenmenin ipuçlarını beslenme ve diyet uzmanından aldık.
Uzman Diyetisyen Cansu Arslan, oruç tutulurken sahura kalkmanın önemine vurgu yaparak, bu durumun kişilerde çeşitli sağlık problemlerine sebep olabileceği için çok doğru bir davranış olmadığını belirtti.
Ramazanda tatlı tüketimi konusunda uyarılarda bulunan Beslenme ve Diyet Uzmanı Fatma Gizem Bahadır, “Tatlıyı iftarı açar açmaz tüketmek yerine iftardan 1-2 saat sonra tercih etmek sindirimi kolaylaştırır. Küçük porsiyonlar tercih edilmeli, aşırı şeker ve yağ içeren tatlılardan kaçınılmalıdır. Şerbetli, ağır tatlılar yerine sütlü tatlılar veya meyve bazlı tatlılar tercih edilmelidir” dedi.
Ramazan ayında sağlıklı beslenme ve kilo kontrolü açısından dikkatli olunması gerektiğini belirten Diyetisyen Ceyda Demirel, “Bu süreçte kilo vermeye odaklanmak yerine, kas kaybını önlemek ve vücudu güçsüz düşürmemek öncelikli olmalıdır. Sahuru atlamak da yapılan büyük hatalardan biridir. Bu durum metabolizmayı yavaşlatarak kilo kontrolünü zorlaştırır, gün içerisinde daha halsiz ve yorgun hissedilmesine sebep olur” dedi.
Diyetisyen Hale Aslantaş, Ramazan ayı içerisinde sahurun imsak vaktine yakın yapılarak, sonrasında ise uyumamanın sağlık için en doğrusu olduğunu söyledi.
Manisa Celal Bayar Üniversitesi Hafsa Sultan Hastanesi’nden Diyetisyen Hale Aslantaş, Ramazan ayı içerisinde sahurun imsak vaktine yakın yapılarak, sonrasında ise uyumamanın sağlık için en doğrusu olduğunu söyledi.
Kolon kanserinin erken teşhis edilmediğinde hayati riskleri de beraberinde getirdiği kanser türlerinin başında geldiğini belirten Prof. Dr. Mustafa Öncel, “Daha düzenli ve stresten uzak bir yaşam sürmek genel sağlığımızı iyileştirirken kolon kanseri riskini de azaltır” dedi.
Van'da, Ramazan ayında sıklıkla karşılaşılan bilinçsiz beslenme alışkanlıklarının farklı şikâyetlere davetiye çıkarabildiğini ifade eden uzmanlar, vatandaşlara tavsiyelerde bulundular.
Ramazan’da kilo almamak, hazımsızlık ve mide yanmaları yaşamamak için önerilerde bulunan Prof. Dr. Gülbanu Canbaloğlu “Sahur kahvaltının yerini almalıdır. Sahura kalkmamak ya da sahurda sadece su içmek açlık kan şekerinin erken saatlerde düşmesine, güne hazırlıksız başlanmasına, gün içinde halsizliğe yol açar. Mideyi rahatsız etmemek ve kalori fazlalığını önlemek için en doğru pişirme yöntemleri ızgara, fırınlama, haşlama veya buğulamadır” dedi.
Hasta ve aşırı yaşlıların Ramazan ayında ilaçlarını aksatmamaları gerektiğini söyleyen Prof. Dr. Turgay Çelik, hasta ve yaşlı kişilerin Ramazanda ilaç kullanmamasının hastalıkların alevlenmesine veya yeni hastalıkların tetiklenmesine, tedavinin durmasına, hastalıkların tekrar başlamasına yol açabileceğini ifade etti.
Ramazan ayını sağlıklı bir şekilde geçirebilmek için sahur ve iftarda tükettiğiniz besinlere çok dikkat etmeniz gerekir. Ramazan ayı diğer aylara göre beslenme biçimi bakımından çok farklıdır. Bu sebeple vücudunuzun direncini artıran besinleri tüketmeye özen göstermeniz gerekir. Ramazan ayında nasıl beslenmeliyiz? sorusuna yanıt arıyorsanız bu yazımıza mutlaka bir göz atın.
Ramazan ayında vücut sağlığınızı korumak ve bağışıklığınızı güçlü tutmak için sahur ve iftarda sağlıklı beslenmeniz gerekiyor. Uzmanlar Ramazan ayında beslenme için önemli uyarılarda bulunuyor. Sahurda protein içeriği yüksek olan yumurta ve peynirin sofralardan eksik edilmemesi gerekiyor. Ramazan ayında doğru ve sağlıklı beslenmek için bu önerilere mutlaka göz atın.