Son dakika Ramazan'da sağlıklı beslenme haberleri ile ilgili Posta.com.tr'ye eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan Ramazan'da sağlıklı beslenme gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan Ramazan'da sağlıklı beslenme haber sayfamızda...
Ramazan ayında sağlıklı beslenme, oruç tutarken vücudun ihtiyaç duyduğu besinleri almak ve enerji seviyesini dengede tutmak için oldukça önemlidir. İşte Ramazan ayında sağlıklı beslenmeye yönelik bazı ipuçları:
Ramazan ayında vücut sağlığını korumak için iftarda ve sahurda sağlıklı beslenmek büyük önem taşıyor. Bitkilerin Profesörü Aysun Bay Karabulut, Ramazan ayında oruç tutmak ve Ramazan ayının sevincini yaşamanın herkese iyi geldiğini belirterek sağlıklı beslenme tavsiyelerinde bulundu.
Ramazan ayı geldiğinde oruç tutan herkesin beslenme şekli tamamen değişiyor. Bu sebeple vücut sağlığını koruyabilmek için hem iftarda hem de sahurda sağlıklı beslenmeyi önemsemek gerekiyor. İşte sağlıklı bir Ramazan ayı geçirebilmek için beslenme öneriler...
Ramazan’da ülkemizin bu yıl ortalama oruç süresi 13 saat olacak. Beslenme ve Diyet Uzmanı Sıla Yeşilyaprak, sahurda doğru beslenmenin gün içindeki önemini anlattı.
Sağlıklı bir Ramazan ayı geçirmek için hem iftarda hem de sahurda tükettiğiniz besinlere çok dikkat etmeniz gerekiyor. Gastroenteroloji Uzmanı Prof. Dr. Vedat Göral, Ramazan için sağlıklı beslenme önerilerini anlatıyor.
Ramazan ayını sağlıklı geçirebilmek için iftar ve sahurda tükettiğiniz besinlere dikkat etmeniz gerekir. Beslenme ve Diyet Uzmanı Özge Başkülekçi, Ramazan ayında oruç tutacaklara beslenme uyarılarında bulundu.
Ramazan ayında oruç tutan herkesin beslenme düzeni değişiyor. Sağlıklı bir Ramazan ayı geçirmek için hem iftarda hem de sahurda tükettiğiniz besinlere çok dikkat etmeniz gerekiyor. Gastroenteroloji Uzmanı Prof. Dr. Vedat Göral, oruç tutarken vücut sağlığını korumak için tüketmeniz gereken besinler ve dikkat etmeniz gereken kuralları sıraladı.
Ramazan ayında sağlıklı beslenme, spor, vücudun ihtiyaçlarını karşılamak ve enerjinin dengeli bir şekilde korunmasının öneminden bahseden Dyt. Dila Abdik ramazanda sağlıklı beslenme ve aktif yaşam hakkında bilgi verdi. Dyt. Dila Abdik, “Ramazan ayında düzenli olarak hafif yürüyüşler, koşular veya evde yapılabilecek egzersizler gibi aktiviteler tercih edilebilir” dedi.
Ramazan ayını sağlıklı geçirebilmek için oruç tutan herkesin tükettiği besinlere çok dikkat etmesi gerekiyor.İç Hastalıkları Ana Bilim Dalı Öğr. Üyesi Prof. Dr. Mehmet Baştemir, yaklaşan Ramazan ayında doğru beslenme yöntemleri ve oruç tutan kişilerin dikkat etmesi gereken konulara ilişkin açıklama yaptı.
Ramazan ayını sağlıklı geçirebilmek için iftar ve sahurda tükettiğiniz besinlere dikkat etmeniz gerekiyor. Diyetisyen Rozelin Aslan, uzun süreli açlık sonucu birden ve fazla yemek yemenin beraberinde birçok sorunu getirdiğini ifade ederek, sahur öğününün mutlaka yapılması gerektiğini söyledi.
Ramazanda vücut sağlığını korumak için tükettiğiniz besinleri özenle seçmeniz gerekiyor. Diyetisyen Hande Selin Ok, Ramazan ayına girmeye sayılı günler kala iftarlık, sahurluk için alışveriş listesi hazırlamak isteyenlere önemli öneri ve uyarılarda bulundu. Ok, “Dengeli besin seçimi yapın, listenizi sağlıklı ve kaliteli gıdalara yer vererek, en önemlisi de varsa özel sağlık durumunuzu göz önüne alarak hazırlayın” dedi.
Ramazan ayında nasıl beslenilmesi gerektiğine ilişkin bilgilendirmede bulunan Diyetisyen Tuğba Nur Selçuk, "Bizim için en önemli faktör sahur öğününü atlamamak. Sahur öğününü mutlaka yapmalıyız. Çünkü sahur yapılmadığı takdirde açlık süresi 17-18 saate kadar uzayabiliyor. Bu da özellikle metabolizma hızında yavaşlamalara sebep oluyor" dedi.
Sağlıklı bir Ramazan bayramı geçirebilmek için beslenmenize dikkat etmeniz gerekiyor. Uzmanlar özellikle tatlı tüketimini sınırlamak gerektiğini vurguluyor. Bayramda tükettiğiniz besinler kadar içtiğiniz su miktarı da büyük önem taşıyor. Mutlaka 2,5 litre kadar su içerek günlük su ihtiyacınızı karşılamanız gerekiyor.
Sağlıklı bir Ramazan bayramı geçirebilmek için uzmanlar beslenme önerilerinde bulunuyor. Özellikle tatlı tüketimini sınırlamak gerektiğini belirten uzmanlar, hamurlu ve şerbetli tatlılar yerine meyveli tatlılar tercih edilmesini öneriyor.
Ramazan bayramını sağlıklı bir şekilde geçirebilmek için beslenmenize çok dikkat etmeniz gerekir. Uzmanlar özellikle Ramazan bayramı yiyecek ve içecek tüketimi açısından aşırıya kaçılmaması gerektiğini vurguluyor. Ramazan bayramı için doğru beslenme önerilerini Posta.com.tr okurları için derledik.
Ramazan ayı boyunca yeme içme alışkanlıklarındaki farklılıkların metabolizmada değişiklikler meydana getiriyor. Ramazandan sonra da beslenme düzeniniz tamamen değişiyor. Özellikle bayramda çok fazla aşırıya kaçmadan yemek ve tatlı tüketmek gerekiyor. Ramazan bayramını sağlıklı geçirmenin püf noktalarını uzman isim açıkladı.
Sağlıklı bir Ramazan ayı geçirebilmek için iftar ve sahurda tükettiğiniz besinlere çok dikkat etmeniz gerekir. Ayrıca Ramazanda kilo almamak için bazı kurallara da dikkat etmelisiniz. Ramazan ayının son haftasında iftar ve sahurda tüketilmesi gerekenlerle ilgili uzman isim uyarılarda bulundu.
Ramazan ayını sağlıklı bir şekilde geçirmek için mutlaka sahura kalmanız ve hem iftarda hem de sahurda dengeli beslenmeniz gerekir. Ramazan ayını sağlıklı geçirdiğinizde oruç tutmayı da kolaylaştırabilirsiniz. Ancak vücut sağlığınız için sahur sonrasında dikkat etmeniz gereken bazı noktalar var.
Ramazanda oruç tutarken vücut sağlığınızı korumak ve bağışıklığınızı güçlendirmek için sahur öğününü kesinlikle atlamamanız ve iftarda sağlıklı besinleri tercih etmeniz gerekiyor. Ayrıca uyku düzenine dikkat ederek ve egzersiz yaparak Ramazan ayında vücut sağlığınızı koruyabilmeniz mümkün. Ramazan ayında iftar ve sahurda sofranızdan eksik etmemeniz gereken besinler var. Bu besinler bağışıklığı güçlendirerek vücudu hastalıklara karşı koruyor.
Ramazan ayını sağlıklı bir şekilde geçirmek istiyorsanız oruç tutarken iftar ve sahurda sağlıklı besinler tüketmeniz gerekir. Ramazan ayında tutulan orucun metabolizmayı hızlandıran, organların çalışmasını dinginleştirerek vücudun dengesini bulduğu ve her şeyden önemlisi karaciğerin en hızlı yenilendiği açıklamasında bulunan uzmanlar oruç tutmanın vücudu yenilemek için bir fırsat olduğunu söylüyor.
Ramazan ayını sağlıklı bir şekilde geçirebilmek için hem sahurda hem de iftarda tükettiğiniz besinleri özenle seçmeniz gerekir. Sahur ve iftarda dengeli beslenmeyi önemseyerek oruç tutmayı daha kolay hale getirebilirsiniz. Özellikle Ramazan sofranızı hazırlarken bazı yiyeceklerden kesinlikle uzak durmanız gerekir. Vücut için sağlıksız olan bu besinlerin listenizi Posta.com.tr okurları için derledik.
Oruç tutarken sahur ve iftarda dengeli beslenmeye özen göstererek Ramazan ayını sağlıklı bir şekilde geçirebilirsiniz. Ramazan ayında uyku düzeni de vücut sağlığınız için büyük önem taşıyor. Uzmanlar Ramazan ayında uyku düzeninin nasıl olması gerektiğine dair açıklamalarda bulunuyor. Özellikle iftar sonrasında aşırı çay kahve tüketimi uykuya geçiş sürecini zorlaştırıyor.
Ramazan ayında şişkinlik yaşamamak için öğün kontrolü yapılması gerekiyor. Uzmanlar, iftarda ve sahurda tok tutsun düşüncesiyle tüketilen yüksek karbonhidratlı, yağlı, bol baharatlı besinlerin çoğu kişide şişkinlik, gaz, kabızlık ve mide ağrılarına sebep olduğunun altını çiziyor. İşte Ramazan ayında şişkinlik sorununu ortadan kaldırmanız için dikkat etmeniz gerekenler...
Ramazan ayını sağlıklı bir şekilde geçirmek ve oruç tutarken zorlanmamak için iftar ve sahurda tükettiğiniz besinlere çok dikkat etmeniz gerekiyor. Ramazan ayında yeterli ve dengeli beslenebilmek için pek çok kurala dikkat etmeniz gerekiyor. Ramazan ayını sağlıklı bir şekilde geçirebilmek için oruç tutarken mutlaka sahura kalkmanız gerekiyor. Sahura kalkmadan oruç tutmak veya sahurda sadece su içmek sağlığınızı olumsuz etkileyebiliyor.
Sağıklı bir Ramazan ayı geçirmek için sahurda ve iftarda dengeli beslenmeniz gerekir. Ramazan ayının gelmesiyle birlikte iftar ve sahurda nasıl beslenmeliyiz sorusu da sıkça araştırılan konular arasında yerini alıyor. Uzmanlar Ramazanda doğru beslenmenin önemine değinerek uyarılarda bulunuyor.