Son dakika Sabancı Vakfı haberleri ile ilgili Posta.com.tr'ye eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan Sabancı Vakfı gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan Sabancı Vakfı haber sayfamızda...
Güler Sabancı, 2004 yılından bu yana aralıksız olarak sürdürdüğü Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini, 27 Mart 2025 tarihi itibarıyla bırakıyor.
Güler Sabancı, 2004 yılından bu yana sürdürdüğü Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini, 27 Mart 2025 tarihi itibarıyla bırakıyor. Başkanlık görevine, halen Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev yapan Hayri Çulhacı’nın önerilmesi planlanıyor.
Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de tarımsal üretimin ve kırsal kalkınmanın temelinde kadınlar yer alıyor; tarım büyük ölçüde kadınların emeği üzerinde yükseliyor...
Sabancı Vakfı’nın desteğiyle ne eğitimde ne istihdamda yer alan genç kadınların güçlenmesi amacıyla yürütülen “Geleceğini Kuran Genç Kadınlar” projesinin ilk fazı tamamlandı. Projeyle üç yılda 6 bin kadına ulaşılırken
Dünya çapında ‘Eğitim Nobeli’ olarak da bilinen ve İngiliz Varkey Vakfı tarafından verilen ‘Küresel Öğretmen Ödülü’ (Global Teacher Prize) için ‘Dünyanın En İyi 50 Öğretmeni’ aday gösterildi.
Yarın 24 Kasım Öğretmenler Günü. Milli Eğitim Bakanlığı, her yıl olduğu gibi bu yıl da 81 ilde mesleğinde fark yaratan öğretmenleri İstanbul ve Ankara’da ağırlıyor.
Sabancı Vakfı’nın 15. Sezon Fark Yaratanları’ndan 29 yaşındaki Sibel Kaya, sağır anne ve babasının işiten bir çocuğu olarak Safranbolu’da dünyaya geldi. Sibel Kaya, sessiz geçen çocukluğunda iletişimini işaret dili ile sürdürdü.
Geçtiğimiz hafta Dünya Kız Çocukları Günü’nü kutladık… Ülkemizde kız çocuklarının eğitim ve eşitlik mücadelesini desteklemek, Türkiye’nin her bölgesinde kız çocuklarının okullaşma oranının artması çok önemli… 50 yıldır kız çocuklarının fırsat eşitliğine sahip olması ve potansiyellerini gerçekleştirmesi için çalışan Sabancı Vakfı, bu konuda farkındalık yaratmak için özel bir film hazırladı...
Hacettepe Üniversitesi Çocuk Gelişimi Bölümü Öğretim üyesi Doç. Dr. Saniye Bencik Kangal, nam-ı diğer ‘Akademisyen Anne’den ‘okul sonrası duygusal çöküş’ diye bir kavram duydum. Bu terimi bulan da ebeveyn danışmanı Andrea Loewen Nair. Nedir bu okul sonrası duygusal çöküş? Okulda ya da kreşte geçen uzun bir günün ardından çocukların çoğu, ebeveynleri onları okuldan aldığında ya da eve gittiklerinde agresif olabiliyor. Bazı çocuklar ağlamaklı bir hal alırken, bazısı çığlık atarak bir şeyler fırlatır ve genel olarak mantıksız davranır. Bu durum, tüm okul yılı sürebiliyor ancak yaygın olarak ilk birkaç ayda görülüyor. Çocuklar çevrelerine ve programlarına alıştıkça bu durum geçmeye başlıyor.
Üniversite kaydını tamamlayan öğrenciler şimdi de burs bulma telaşına düştü. Birçok kurum, başarılı fakat maddi imkanları yetersiz öğrencilere eğitim süresi boyunca karşılıksız burs veriyor.
Turizmde sürdürülebilirlik temalı bir dönüşüm hikayesi olan “Sürdürülebilir Enerji Temelli Turizm Uygulama Merkezi (SENTRUM)” Projesi, yeşil destinasyon modelinin ikinci merkezini Ayvalık Küçükköy’den sonra İzmir’in tarihi Birgi Köyü’nde hayata geçiriyor.
KOBİ’lerin sürdürülebilir üretime geçiş yapmaları için başlatılan ‘Yeşil Sanayi Destek Programı’, aynı zamanda ‘yeşil patent’ konusunda da büyük fırsatlar sunuyor...
KOBİ’lerin sürdürülebilir üretime geçiş yapmaları için başlatılan ‘Yeşil Sanayi Destek Programı’, aynı zamanda ‘yeşil patent’ konusunda da büyük fırsatlar sunuyor. Konuya dikkat çeken Destek Patent CEO’su Faruk Yamankaradeniz, “Ekonomimizin daha üretken, daha rekabetçi, daha çevre dostu olmasını yeşil patent sayısını artırarak sağlayabiliriz” dedi.
6 Şubat’ta yaşanan deprem felaketi sonrasında vatandaşlar binasının risk durumunu tespit ettirmek için sıraya girmişti. Talep çoktu, analiz yapan firmalar gün veremiyordu. Ne yazık ki bu talepler deprem öncesi döneme döndü, yok denecek kadar azaldı…
Özellikle deprem sonrası dönemde tüketicilerin ve genel kamuoyunun sosyal sorumluluğa bakışı değişti. Daha öncesinde pek çok farklı konuda gerçekleştirilen projelerin artık daha fazla çocuk ve kadın odaklı olması, depremden etkilenen kentlerin yeniden hayata geçmesine destek vermesi ve mutlaka sürdürülebilir fayda yaratması bekleniyor.
Suat Arı, 2016’da Denizli’nin Eziler köyündeki Mustafa Kaçmaz Ortaokulu’na beden eğitimi öğretmeni olarak atandığında köyde daha önce hiç sportif faaliyet yapılmadığını, hatta spor yapılabilecek bir alanın olmadığını gördü. Maddi imkansızlıklara rağmen Güney Eziler Spor Kulübü’nü kurdu. Hokey ve kriket gibi sporun pek bilinmeyen dallarını kendi çabasıyla Eziler köyünün bir parçası haline getirdi. Ulusal çapta önemli başarılara imza atan spor kulübü, geçen hafta Muğla’da düzenlenen Kadınlar Salon Hokeyi’nde Süper Lig’e yükseldi.
Evlenip Bursa'ya yerleşen Rus öğretmen Elena, yeni yetenekler 30 gence piyano çalmayı öğretip, onlara uluslararası ödüller kazandırdı. Diyarbakır’da ise öğretmen Ferda Salık geliştirdiği ‘kültür elçiliği’ projesiyle hem kız öğrencilerin, hem de kentin kaderini değiştirdi.
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık CNN Türk canlı yayınında açıklamalarda bulundu. Bakan Yanık süresiz nafaka tartışması için de açıklamalarda bulundu. Bakan Yanık konu hakkında, 'Süresiz nafaka diye bir mecburiyet yok. Nafaka süresiz değildir, Yargıtay süreli nafakaya hükmedebilir. Hukukta takdir hakkı vardır, her olayın kendi özelliklerine göre bir esneklik sağlayabilmek için. Şunu söyleyebilirsiniz; 2 yıl. Ama bunu dediğinizde kadınların boşandıktan sonra ortadan kalmasıydı. Her olayın kendi özellikleri için mahkemeler bir karar versinler' dedi.
1990’larda İngiltere’de ortaya çıkan bir kavram var… Kısaca NEET deniliyor (Not in Employment, Edication or Training) ve ne eğitimde, ne istihdamda yer alan kadınları anlatıyor.