Son dakika şalgam haberleri ile ilgili Posta.com.tr'ye eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan şalgam gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan şalgam haber sayfamızda...
Türk mutfağının eşsiz içeceklerinden biri, gizli bir sağlık kaynağı olarak sofralarda yerini alıyor. Bu içecek, yalnızca lezzetiyle değil, aynı zamanda içerdiği besin öğeleriyle de vücudumuza büyük faydalar sağlıyor. Vitamin, mineral ve probiyotiklerle dolu olan bu doğal içecek, sindirim sistemini desteklemekten bağışıklık gücünü artırmaya kadar birçok önemli rol üstleniyor. Peki, bu içecek ve faydaları nelerdir?
Şalgam, Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biri olup, özellikle kış aylarında sofraların baş tacıdır. Şalgam yalnızca bir içecek değil, aynı zamanda sağlığa pek çok faydası olan bir fermente ürün olarak da dikkat çeker. Geleneksel olarak, şalgamın kurulumunda kullanılan yöntem, tıpkı turşu kurma tekniğiyle benzerlik gösterir. Peki, şalgamın faydaları nelerdir? Şalgam neye iyi gelir?
Şalgam, Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biri olup, özellikle kış aylarında sofraların baş tacıdır. Şalgam yalnızca bir içecek değil, aynı zamanda sağlığa pek çok faydası olan bir fermente ürün olarak da dikkat çeker. Geleneksel olarak, şalgamın kurulumunda kullanılan yöntem, tıpkı turşu kurma tekniğiyle benzerlik gösterir. Peki, şalgamın faydaları nelerdir? Şalgam neye iyi gelir?
Fazla tuz tüketiminin ciddi sağlık sorunlarına yol açabildiğini söyleyen Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Fethi Kılıçaslan, özellikle Türkiye’de günlük tuz tüketiminin önerilen miktarın neredeyse iki katı olduğunu belirterek hipertansiyon, böbrek yetmezliği, kalp damar hastalıkları ve inme gibi sağlık problemlerine davetiye çıkardığını anlattı.
Şalgam, Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biri olup, özellikle kış aylarında sofraların baş tacıdır. Şalgam yalnızca bir içecek değil, aynı zamanda sağlığa pek çok faydası olan bir fermente ürün olarak da dikkat çeker. Geleneksel olarak, şalgamın kurulumunda kullanılan yöntem, tıpkı turşu kurma tekniğiyle benzerlik gösterir. Peki, şalgamın faydaları nelerdir? Şalgam neye iyi gelir?
Şalgam, Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biri olup, özellikle kış aylarında sofraların baş tacıdır. Şalgam yalnızca bir içecek değil, aynı zamanda sağlığa pek çok faydası olan bir fermente ürün olarak da dikkat çeker. Geleneksel olarak, şalgamın kurulumunda kullanılan yöntem, tıpkı turşu kurma tekniğiyle benzerlik gösterir. Peki, şalgamın faydaları nelerdir? Şalgam neye iyi gelir?
Şalgam, Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biri olup, özellikle kış aylarında sofraların baş tacıdır. Şalgam yalnızca bir içecek değil, aynı zamanda sağlığa pek çok faydası olan bir fermente ürün olarak da dikkat çeker. Geleneksel olarak, şalgamın kurulumunda kullanılan yöntem, tıpkı turşu kurma tekniğiyle benzerlik gösterir. Peki, şalgamın faydaları nelerdir? Şalgam neye iyi gelir?
Türk sofralarının vazgeçilmezi, içerdiği vitaminlerle tam bir şifa deposu. Türkiye'den dünyaya ihraç edilen ve özellikle Osmaniye, Adana ve Mersin bölgelerinde yaygın olarak tüketilen mucize sebze Lokman Hekim'in de tavsiyesi. Oldukça zengin bir antioksidan kaynağı olan ve yapraklarında kansere karşı koruyucu oldukları bilinen A ve K vitaminlerini barındıran sebze yüksek besin değeriyle de dikkat çekiyor. İşte o mucizelerle dolu sebze!
Şalgam, Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biri olup, özellikle kış aylarında sofraların baş tacıdır. Şalgam yalnızca bir içecek değil, aynı zamanda sağlığa pek çok faydası olan bir fermente ürün olarak da dikkat çeker. Geleneksel olarak, şalgamın kurulumunda kullanılan yöntem, tıpkı turşu kurma tekniğiyle benzerlik gösterir. Peki, şalgamın faydaları nelerdir? Şalgam neye iyi gelir?
Şalgam suyu, vücuda sağladığı faydalarla günlük rutininizin vazgeçilmezi olabilir. Doğal içeriklerle hazırlanan şalgam suyu, bağışıklık sisteminden sindirime kadar pek çok alanda destek sunar. Hem sağlıklı hem lezzetli bu içecek, bedeninizi içten dışa beslerken enerjinizi de yükseltmeye yardımcı olabilir. İşte tüm detaylar!
Şalgam suyu, Türk mutfağının vazgeçilmez içeceklerinden biri olup, yalnızca lezzetli olmakla kalmaz, aynı zamanda sağlık açısından da pek çok fayda sağlar. Özellikle kış aylarında tercih edilen bu fermente içecek, sindirim sisteminden bağışıklığa kadar birçok alanda vücuda katkı sağlar. Doğal fermantasyon süreci sayesinde probiyotik özellikler gösteren şalgam suyu, sindirimi kolaylaştırırken, vücudun ihtiyaç duyduğu mineralleri de temin eder. Peki, şalgam suyunun sağlık üzerindeki faydaları nelerdir ve nasıl tüketilmelidir?
MasterChef yarışmasında üstlendiği jürilik göreviyle seyircinin beğenisini toplayan Mehmet Şef, paylaştığı lezzet dolu tavsiyelerle de dikkat çekiyor. Mehmet Yalçınkaya'nın önerilerinden biri ise soğuk havalara yönelik oluyor. Bu lezzetli içecek, vücuda girdiği anda bağışıklığı demir gibi güçlendiriyor. Peki, bu içecek nedir? Faydaları nelerdir?
Biz gazeteciler, bir meslek büyüğümüzle karşılaştığımızda, ona ‘ağabey’ diye sesleniriz. Bu hitap tarzı aslında usta-çırak ilişkisinin bir yansımasıdır. Rahmetli Mehmet Ali Birand öyleydi mesela, ‘Mehmet Ali abi’ydi. Rahmetli Rauf Tamer bizim ‘Rauf abimiz’di, rahmetli Mehmet Barlas, ‘Mehmet abi’miz... Bu isimleri kaybettiğimizde, veda yazılarımızda da “Güle güle ağabey” ifadesini kullanırız. Bunun bir tek istisnası vardı aramızda, Güneri Cıvaoğlu...
Bitkilerin Profesörü Aysun Bay Karabulut, şalgamın insan sağlığına birçok olumlu etkisi olduğunu belirterek, özellikle bağışıklık sistemini güçlendirdiği için gribal enfeksiyonlara karşı etkili olduğunu söyledi. Lokman Hekim'in yılda en az bir kez şalgam tüketilmesi tavsiyesinde bulunduğunu ifade eden Prof. Dr. Karabulut, şalgamın şifa kaynağı olarak önemli bir işaret olduğunu vurguladı.
Yapılan araştırmaya göre; genç yaşlarda günde iki ya da daha fazla şekerli içecek tüketmek, 50 yaşından önce kalın bağırsak kanseri olma riskini 2 katından daha fazla artırıyor. 13-18 yaş arasında günlük her tüketim ise erken kolon kanseri riskini yüzde 32 artırabiliyor.
Tiroit bezi hastalıkları (guatr) ülkemizde sadece Karadeniz Bölgesi’nde değil, tüm bölgelerimizde sıkça görülüyor. Bu durum da iyot ve selenyum eksikliğinden kaynaklanıyor.
Gülük hayatın konforunu bozan basur, ciddi ağrıların yaşanmasına neden oluyor. Pek çok kişi basura doğal bir çözüm bulmanın yollarını arıyor. Üzerlik otu, kuşburnu, pancar, şalgam derken liste uzayıp gidiyor. Basur problemine son vermek isteyenler, çareyi doğal besinleri tüketmekte arıyor. Bu listenin başında öyle bir besin var ki bir avuç tüketildiği anda basuru yok ediyor. Peki, bu besin nedir? Basura nasıl iyi gelir? Nasıl tüketilmeli?
Türk mutfağının en sevilen lezzetlerinden biri olan şalgam, kanser başta olmak üzere sayısız hastalıktan koruyor. Şalgam, probiyotik açısından oldukça güçlü bir içeriğe sahip. Şifalı olduğu yüzyıllar öncesinde Lokman Hekim ve İbn-i Sina tarafından belirtilen bu lezzetli içecek, hem aç karnına hem de tok karnına tüketilebiliyor. Peki, şalgamın saymakla bitmeyen faydaları nelerdir?
En çok Adana taraflarında tüketilen ve suyuyla da yemeklerin yanına lezzet katan şalgamın faydaları saymakla bitmiyor. Türk mutfağı ile özdeşmiş olan şalgam, küçükten büyüğe herkese şifa dağıtmakla kalmadığı gibi birçok hastalığa iyi geliyor ve içinde neredeyse bütün vitamin ve mineralleri barındırıyor.
Ramazan ayı boyunca bedenimizin sıvı ihtiyacı artmaktadır. Uzun süreli açlık sonrası gerekli olan sıvıyı yerine koyabilmek için iftar-sahur arasında ihtiyacımız olan suyu dengeli bir biçimde düzenli olarak tüketmememiz gerekir.
Türk sofralarının vazgeçilmezi, içerdiği vitaminlerle tam bir şifa deposu. Türkiye'den dünyaya ihraç edilen ve özellikle Osmaniye, Adana ve Mersin bölgelerinde yaygın olarak tüketilen mucize sebze Lokman Hekim'in de tavsiyesi. Oldukça zengin bir antioksidan kaynağı olan ve yapraklarında kansere karşı koruyucu oldukları bilinen A ve K vitaminlerini barındıran sebze yüksek besin değeriyle de dikkat çekiyor. İşte o mucizelerle dolu sebze!
Sağlıklı bir Ramazan ayı geçirmek için hem iftarda hem de sahurda tükettiğiniz besinlere çok dikkat etmeniz gerekiyor. Gastroenteroloji Uzmanı Prof. Dr. Vedat Göral, Ramazan için sağlıklı beslenme önerilerini anlatıyor.
Dünyanın en büyük beş turizm fuarı arasında yer alan Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı EMITT, bu yıl 27’nci kez düzenlendi. TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde cuma günü sona eren fuara