Tuzun Zararları

Tuzun Zararları Haberleri

Son dakika tuzun zararları haberleri ile ilgili Posta.com.tr'ye eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan tuzun zararları gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan tuzun zararları haber sayfamızda...
Böbrek ve kalp hastalıklarına yol açıyor! Aşırı tüketimine dikkat

Böbrek ve kalp hastalıklarına yol açıyor! Aşırı tüketimine dikkat

26.11.2024
Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sedat Üstündağ, aşırı tuz tüketiminin böbrek yetmezliği ve kalp hastalıkları riskini artırdığını söyledi.
Böbrekleri sinsi sinsi mahvediyor! Kalsiyum kaybına neden oluyor: Tansiyonu zirve yaptırıyor

Böbrekleri sinsi sinsi mahvediyor! Kalsiyum kaybına neden oluyor: Tansiyonu zirve yaptırıyor

19.11.2024
Beslenme alışkanlıklarında dikkat edilmediğinde masum görünen gıdalar bile sağlığımızı tehdit edebilir. Özellikle belirli maddeleri fazlaca içeren besinler, organların doğal işleyişine yük bindirir. Sıklıkla tüketilen bir baharat ya da işlenmiş bir ürün, zamanla istenmeyen etkiler yaratabilir. Peki, hangi gıda böbreklerin ve diğer organların sağlığını bozuyor?
Salçalı yemeklere sakın eklemeyin! Böbrekleri iflasa götürüyor: Tansiyonu sinsice yükseltiyor

Salçalı yemeklere sakın eklemeyin! Böbrekleri iflasa götürüyor: Tansiyonu sinsice yükseltiyor

24.10.2024
Salçalı yemekler her sofrada sıkça tercih edilse de eklenen bazı ilaveler, sağlığı olumsuz etkileyebilir. Bu tür durumlar, zamanla çeşitli rahatsızlıklara zemin hazırlayarak vücut dengesini bozabilir. Bu nedenle ölçülü kullanıma dikkat edilmesi büyük önem taşır. Peki, salçalı yemeğe hangi ürün eklenmemeli? Zararları nelerdir?
Bayıla bayıla yiyoruz ama böbrekleri diyalize sürüklüyor! Kalp damarlarını tıkayıp tansiyonu 15'e fırlatıyor! Ömrü 10 yıl kısaltıyor

Bayıla bayıla yiyoruz ama böbrekleri diyalize sürüklüyor! Kalp damarlarını tıkayıp tansiyonu 15'e fırlatıyor! Ömrü 10 yıl kısaltıyor

13.10.2024
Yediğimiz içtiğimiz besinler, sağlığımızı büyük oranda etkiliyor. Bir besin kaynağı var ki ne soframızdan ne de yemeklerimizden eksik olmuyor ama yiyenin böbreklerini çürütüp ömrünü 10 yıl kısaltıyor. Zararları saymakla bitmeyen o masum görünümlü besin, organ yetmezliğine, hipertansiyona ve daha pek çok rahatsızlığa neden olabiliyor. İşte bayıla bayıla yediğimiz ama vücudumuzu yavaş yavaş bitiren o zehir...
Ayıla bayıla yiyoruz ama günde 5 gramdan fazlası böbrekleri diyalize sürüklüyor! Ömrü 10 yıl kısaltıp organları çürütüyor!

Ayıla bayıla yiyoruz ama günde 5 gramdan fazlası böbrekleri diyalize sürüklüyor! Ömrü 10 yıl kısaltıp organları çürütüyor!

23.05.2024
Kimi besin kaynakları son derece sağlıklı görülürken kimileri ise biz farkında dahi olmadan sağlığımızdan ediyor. Yemeklerin içine avuç avuç kattığımız ve severek tuz, sağlığımız için en büyük tehditlerden birini oluşturuyor. Prof. Dr. Uğur Bilge, 20-26 Mayıs ’Dünya Tuza Dikkat Haftası’ nedeniyle bir açıklama yaptı.
470 bin kişiyle yapılan bu test acı gerçeği gözler önüne serdi! Siz siz olun uzak durun: Bunu yapmak mide kanserine neden oluyor

470 bin kişiyle yapılan bu test acı gerçeği gözler önüne serdi! Siz siz olun uzak durun: Bunu yapmak mide kanserine neden oluyor

13.05.2024
Yemeğe lezzet vermek, birtakım yöntemlerden geçiyor. Bunlardan biri de asıl tadı verdiği düşünülen tuz atmak oluyor. Bazı zamanlarda yemek hazırlığı sırasında tuz atma işlemi unutulabiliyor. Bunun çaresi ise yemek yeme sırasında eklemek oluyor. Fakat bu hareket vücudunuzun dengesini bozabiliyor ve sağlığınızı bozabiliyor. Peki, yemeğe sonradan tuz eklemek neden bu kadar zararlı?
Yemeklere avuç avuç katıyoruz ama böbrekleri diyalize sürüklüyor! Ömürden 10 yıl götürüp mide kanserine neden oluyor!

Yemeklere avuç avuç katıyoruz ama böbrekleri diyalize sürüklüyor! Ömürden 10 yıl götürüp mide kanserine neden oluyor!

8.05.2024
Her gün tükettiğimiz besinler ne kadar faydalı? Kimi besin kaynakları son derece sağlıklı görülürken kimileri ise biz farkında dahi olmadan sağlığımızdan ediyor. Bir tanesi var ki yemeklerin içine avuç avuç katıyoruz ama böbreklerimizi diyalize sürükleyip mide kanseri yapıyor! İşte o zararı saymakla bitmeyen besin...
Böbrekleri diyalize sürüklüyor! Uzmanı uyardı: Her yemeğe döküyoruz, organları mahvediyor! Günde 1 çay kaşığını geçmeyin

Böbrekleri diyalize sürüklüyor! Uzmanı uyardı: Her yemeğe döküyoruz, organları mahvediyor! Günde 1 çay kaşığını geçmeyin

16.03.2024
Yemeklere lezzet katan tuzun kalp sağlığı için potansiyel bir tehdit oluşturduğunu kaydeden Kardiyoloji Uzmanı Doç. Dr. Semra Topçu, aşırı tuz tüketiminin kalp hastalıklarının yanı sıra yüksek kan basıncı ve böbrek problemleri gibi ciddi sağlık sorunlarına davetiye çıkarabildiğini vurguladı. Özellikle o besinlere dikkat çeken uzman isim, böbrek sağlığı için uzak durulması gerekenleri açıkladı.
Yavaş yavaş zehirleniyorsunuz: Yemeklere atmaktan vazgeçin!

Yavaş yavaş zehirleniyorsunuz: Yemeklere atmaktan vazgeçin!

13.03.2024
Yemeklere kattığımız bazı baharatlar sağlığımız açısından büyük risk oluşturuyor. Özellikle böbrekleri yakından ilgilendiren bu baharatların zararları keşke zehir yeseydik dedirtiyor. Nefroloji Uzmanı Dr. Meryem Timuçin, 14 Mart Dünya Böbrek Günü dolayısıyla açıklamalarda bulundu.
Normali böbrekleri bitiriyor ama o renktekini kullanınca faydası say say bitmiyor! Demir, sodyum, kalsiyum ve fosfor zengini, kilosu 120 TL!

Normali böbrekleri bitiriyor ama o renktekini kullanınca faydası say say bitmiyor! Demir, sodyum, kalsiyum ve fosfor zengini, kilosu 120 TL!

6.03.2024
Baharatlar her yemeğe lezzet katmak için kullandığımız besin kaynakları arasında yer alıyor. Bir tane baharat var ki içine girmediği yemek yok ama normalini kullanınca böbrekleri diyalize sürükleyip ölümlerden ölüm beğendiriyor, kırmızısını kullanan ise şifa buluyor. İşte rengi ve vücuda faydaları ile dikkat çeken o besinin etkileri...
Ayıla bayıla yiyoruz ama böbrekleri diyalize sürüklüyor! Her sofrada var, ömrü 10 yıl kısaltıyor, organ yetmezliğine kadar götürüyor

Ayıla bayıla yiyoruz ama böbrekleri diyalize sürüklüyor! Her sofrada var, ömrü 10 yıl kısaltıyor, organ yetmezliğine kadar götürüyor

2.03.2024
Yediğimiz içtiğimiz besinler, sağlığımızı büyük oranda etkiliyor. Bir besin kaynağı var ki ne soframızdan ne de yemeklerimizden eksik olmuyor ama yiyenin böbreklerini çürütüp ömrünü 10 yıl kısaltıyor. Zararları saymakla bitmeyen o masum görünümlü besin, organ yetmezliğine, hipertansiyona ve daha pek çok rahatsızlığa neden olabiliyor. İşte ayıla bayıla yediğimiz ama vücudumuzu yavaş yavaş bitiren o zehir...
Kalp sağlığını bozuyor, vücuda baştan aşağı zarar veriyor! Herkes kaşık kaşık tüketiyor ama zehir saçıyor

Kalp sağlığını bozuyor, vücuda baştan aşağı zarar veriyor! Herkes kaşık kaşık tüketiyor ama zehir saçıyor

14.12.2023
Vücut sağlığına zarar veren pek çok besin var. Sofralardan eksik olmayan ve yemeklerin içine bol bol eklenen tuz da sağlığı ciddi anlamda tehdit ediyor. Aşırı tuz kullanımı pek çok hastalığa sebep oluyor. Dünya Sağlık Örgüt'nün yaptığı açıklamaya göre vücuda alınan tuzun büyük çoğunluğu hazır gıdalardan geçiyor.
Milyonlarca kişi kullanıyor! Ömrü iki sene kısaltıyor

Milyonlarca kişi kullanıyor! Ömrü iki sene kısaltıyor

29.07.2022
Sağlığınız söz konusu olduğunda besinler hem tetikleyici hem de iyileştirici olabilir. Besinlerle birlikte kullanılan bazı bileşenler de sağlık sorunlarına neden olabilirken, diğerleri sağlığınızı bazı hastalıklara karşı koruyabilir. Ancak milyonlarca kişinin kullandığı bir bileşen var ki yaşamınızı kısaltabildiği ortaya çıktı.
Öldüren lezzet! Yemeklere sık tuz eklemek ölüm riskini artırıyor!

Öldüren lezzet! Yemeklere sık tuz eklemek ölüm riskini artırıyor!

13.07.2022
Yemeklere sık tuz ekleme alışkanlığı erken ölüm riskini artırıyor! Yiyeceklere sıklıkla tuz eklenmesinin kardiyovasküler hastalık, felç, koroner kalp hastalığı veya kanser gibi nedenlerden erken ölümle ilişkili olduğunu ortaya koyan araştırmada 501 bin 379 kişi incelendi. Louisiana'daki Tulane Üniversitesi'nden araştırmacılar "Sık sık tuz eklemek erken ölüm tehlikesi oluşturuyor" dedi. İşte araştırmanın detayları!
Tuzdan kaçınmak doğru mu?

Tuzdan kaçınmak doğru mu?

20.04.2022
Tuzu bırakmak mı gerekir yoksa azaltmak mı? Günde ne kadar tuz tüketilmelidir? Tuzdan kaçınmak doğru mu? Bir çok besinin doğal içeriğinde yer alan sodyumun azı karar fazlası zarar... İşte tuz tüketimi hakkında bilmeniz gerekenler...
Türkiye’de her 6-7 yetişkinden 1’i böbrek hastası! Peki böbrek sağlığınızı nasıl koruyabilirsiniz?

Türkiye’de her 6-7 yetişkinden 1’i böbrek hastası! Peki böbrek sağlığınızı nasıl koruyabilirsiniz?

19.04.2022
Kronik böbrek hastalığı dünyada ve ülkemizde salgın halini almış önemli bir halk sağlığı sorunu olarak karşımıza çıkıyor. Böbrek hastalığı erken saptanırsa sıklıkla önlenebilir veya ilerlemesi geciktirebilir bir hastalık. Fakat hastalığın farkındalığının düşük olması, erken dönemde tespit edilmesinin önündeki en büyük engel. Bireylerin hastalığının farkında olmaması son dönem böbrek yetmezliğine yol açarken, yaşam kalitesi de buna bağlı olarak azalıyor. Peki böbrek sağlığınızı nasıl koruyabilirsiniz? İşte cevabı...
Yemekler lezzetli olsun diye sağlığınızdan olmayın!

Yemekler lezzetli olsun diye sağlığınızdan olmayın!

14.03.2022
Günümüzde giderek yaygınlaşan ve genç yaşlarda da görülme sıklığı artan kalp ve damar hastalıklarından inmeye, böbrek yetmezliğinden obeziteye; fazla tuz tüketiminin zemin hazırladığı hastalıklar saymakla bitmiyor. Uzmanların tüm uyarılarına karşın bir türlü önü alınamayan aşırı tuz tüketimi sağlığı ciddi şekilde tehdit ediyor. Dünya Sağlık Örgütü günlük tuz tüketiminin 5 gram (bir çay kaşığı) olması kalması gerektiğini belirtirken, ülkemizde tuz tüketimi birkaç kata çıkabiliyor. Ancak siz yemekler daha lezzetli olsun diye sağlığınızdan olmayın! İşte fazla tuz tüketmenin sağlığa en önemli 6 zararı!
Tuzu azaltmak için stratejiler

Tuzu azaltmak için stratejiler

22.10.2021
Harvard School of Public Health ve The Culinary Institute of America'daki Beslenme Bölümü tarafından hazırlanan bilime dayalı strateji ile tuzu hayatınızdan uzaklaştırmanın kolay yollarını keşfedin
Hedef kişi başına tuz tüketimini 5 gramın altına düşürmek

Hedef kişi başına tuz tüketimini 5 gramın altına düşürmek

12.03.2020
Sağlık Bakanlığı, tuz içeriği yüksek gıdalara kriterler getirerek, kişi başı günlük tuz tüketiminin 5 gramın altına düşürülmesini hedefliyor.
Avrupa'da en çok tuz tüketen ülkeyiz

Avrupa'da en çok tuz tüketen ülkeyiz

25.04.2018
Dünya Sağlık Örgütü tarafından, Türkiye'nin Avrupa'da tuzun en çok tüketildiği ülke olduğu bildirildi. Tuz tüketiminin azaltılması için salçadaki tuz oranı yüzde 14'ten yüzde 10'a indirilecek
Tuzun azı karar çoğu zarar

Tuzun azı karar çoğu zarar

26.04.2018
11-17 Mart Dünya Tuza Dikkat Haftası. Dünya Sağlık Örgütü; hipertansiyon, kalp hastalıkları, böbrek hastalıkları başta olmak üzere obezite, diyabet ve bazı kanser türlerinden korunmak amacıyla günlük tuz tüketimini 5 gram'dan az olarak öneriyor
3 kişiden birinin tansiyonu yüksek

3 kişiden birinin tansiyonu yüksek

23.04.2018
Türk Hipertansiyon ve Böbrek Hastalıkları Derneği Başkanı Prof. Dr. Şehsuvar Ertürk, Türkiye'de 3 erişkinden birinde hipertansiyon olduğunu söyledi
Tuzu azaltmak ilaç kullanmak kadar önemli

Tuzu azaltmak ilaç kullanmak kadar önemli

26.04.2018
Hipertansiyon hastalarının tedavisinde tuzun kısıtlanması, kan basıncının kontrol altına alınmasında ilaç kullanımı kadar önemli
Ayıla bayıla yiyoruz ama böbrekleri diyalize sürüklüyor! Her sofrada var, ömrü 10 yıl kısaltıyor, organ yetmezliğine kadar götürüyor

Ayıla bayıla yiyoruz ama böbrekleri diyalize sürüklüyor! Her sofrada var, ömrü 10 yıl kısaltıyor, organ yetmezliğine kadar götürüyor

18.12.2024
Yediğimiz içtiğimiz besinler, sağlığımızı büyük oranda etkiliyor. Bir besin kaynağı var ki ne soframızdan ne de yemeklerimizden eksik olmuyor ama yiyenin böbreklerini çürütüp ömrünü 10 yıl kısaltıyor. Zararları saymakla bitmeyen o masum görünümlü besin, organ yetmezliğine, hipertansiyona ve daha pek çok rahatsızlığa neden olabiliyor. İşte ayıla bayıla yediğimiz ama vücudumuzu yavaş yavaş bitiren o zehir...
Ayıla bayıla yiyoruz ama böbrekleri diyalize sürüklüyor! Her sofrada var, ömrü 10 yıl kısaltıyor, organ yetmezliğine kadar götürüyor

Ayıla bayıla yiyoruz ama böbrekleri diyalize sürüklüyor! Her sofrada var, ömrü 10 yıl kısaltıyor, organ yetmezliğine kadar götürüyor

27.11.2024
Yediğimiz içtiğimiz besinler, sağlığımızı büyük oranda etkiliyor. Bir besin kaynağı var ki ne soframızdan ne de yemeklerimizden eksik olmuyor ama yiyenin böbreklerini çürütüp ömrünü 10 yıl kısaltıyor. Zararları saymakla bitmeyen o masum görünümlü besin, organ yetmezliğine, hipertansiyona ve daha pek çok rahatsızlığa neden olabiliyor. İşte ayıla bayıla yediğimiz ama vücudumuzu yavaş yavaş bitiren o zehir...