Son dakika yapay zeka devrimi haberleri ile ilgili Posta.com.tr'ye eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan yapay zeka devrimi gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan yapay zeka devrimi haber sayfamızda...
Bu yılki ana teması “Yakınlaştır, Bağla ve Yarat” olan mobil teknoloji dünyasının en prestijli etkinliklerinden Mobil Dünya Kongresi (MWC) 2025, çığır açan yeniliklere ev sahipliği yaptı...
Bu yılki ana teması “Yakınlaştır, Bağla ve Yarat” olan mobil teknoloji dünyasının en prestijli etkinliklerinden Mobil Dünya Kongresi (MWC) 2025, çığır açan yeniliklere ev sahipliği yaptı. Anten gerekmeden kapsama sorununu çözen uydu teknolojisi, güneş enerjisiyle şarj olan bilgisayar ile telefon ve tabii ki ‘yapay zeka’ fuara damga vurdu. Türkiye’den de 33 şirket fuarda yerini aldı.
Başta kanser türleri olmak üzere neredeyse tüm hastalıkların tanısı için kritik rol oynayan pataloji bilimi, geliştirilmiş yapay zeka ile birlikte yeni bir devrin kapılarını açtı.
Gelişen teknoloji, her alanda hayatımızı dönüştürmeye devam ediyor. Dijital dönüşüm ve yapay zeka, ev yaşamımızdan iş hayatına, alışveriş deneyiminden sağlığımıza kadar her alanda etkili olmaya başladı. Bu dönüşüm, yalnızca yaşam tarzımızı değiştirmiyor, şirketlerin iş yapma biçiminde de köklü değişiklikler sağlıyor. Bu yeni çağda işletmeler rekabette öne çıkmak ve müşterilerine daha iyi deneyimler sunmak için dijital dönüşümden faydalanıyor.
Yapay zeka tarafından üretilen kadınlara yönelik ilk güzellik yarışması olan “Miss AI” için heyecan dolu bekleyiş başladı. Bilgisayar sistemi tarafından üretilen kadınlar, bu yarışmada karşı karşıya gelecekler. Finalin sonunda kazanan isim 20 bin dolarlık ödülün sahibi olacak. Bu yarışmanın finalistler ise açıklandı. Peki, listede kimler var?
Yapay zeka her alanda olduğu gibi tıp alanında da heyecan yaratmış durumda. Kişiselleştirilmiş tedavi ve bakım olanaklarından yeni ilaçların keşfine, yapay zekanın çok da uzak olmayan bir gelecekte sağlık hizmetlerini daha erişilebilir, etkili ve verimli hale getirmesi bekleniyor. Yapay zeka şirketi Cerebrum Tech Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Erdem Erkul, tıp alanındaki yapay zeka uygulamalarına dair etik, güvenlik ve regülasyon sorunlarına dikkat çekiyor.
Yapay zekayı arkasına alan teknoloji dünyası 2024’te başta sanayi, sağlık, eğitim, fifinans, tarım, perakende ve lojistik olmak üzere hemen her alanda devrim niteliğinde gelişmelere sahne olacak.
Yapay zeka tarafından üretilen Kaliforniyalı model Gina Stewart, İngiliz basınının yoğun ilgisiyle karşılaştı. Aktif bir sosyal medya hesabı bulunan Gina Stewart'ın paylaşımlarına beğeni yağıyor.
Türkiye’nin ilk Yapay Zeka ve Veri Mühendisliği Bölümü İstanbul Teknik Üniversitesi’nde açıldı. Bu yıl bu bölümü kazanan 40 öğrenci, Türkiye’nin ilk yapay zeka ve veri mühendisleri olacak.
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, "Ülkemiz genç ve dinamik nüfusuyla, potansiyeliyle, güçlü bir üretim ve teknoloji geliştirme altyapısıyla Avrupa Birliği'ni küresel rekabette öne çıkaracak kabiliyete sahiptir. Türkiye'nin Avrupa Birliği'ne tam üyeliği kazan-kazan esasına dayalı stratejik bir hamle olarak tarihe geçecektir. Halihazırda sürdürdüğümüz yakın ilişki ve iş birliğinin artık adını koyma vakti gelmiştir" dedi.
Yapay zeka ile birlikte kişisel sağlık hizmetlerindeki en büyük dönüşüm, mobil uygulamalarda ve vücut verilerini algılayabilen sistem yazılımlarında yaşanıyor. Telefon sayesinde verilerimizi analiz eden yapay zeka algoritmaları, kişiye özel sağlık önerileri sunarak, hastalıkları erken teşhis etmemize ve kronik sorunlarımızı daha iyi yönetmemize yardımcı oluyor.
Dünya büyük bir dönüşümden geçiyor. Sanayi devrimi, elektrik devrimi derken şimdi teknoloji dilimizden düşmüyor. Özellikle yapay zeka ile ilgili gelişmeler hem heyecanlandırıyor hem gerçeklerle yüzleşmemizi sağlıyor. Türkiye’nin bu teknolojik dönüşümü ıskalama lüksü yok. Gençlere çok büyük iş düşüyor. Bu noktada özel sektör-üniversite işbirlikleri çok daha kıymetli.
Dünya büyük bir dönüşümden geçiyor. Sanayi devrimi, elektrik devrimi derken şimdi teknoloji dilimizden düşmüyor. Özellikle yapay zeka ile ilgili gelişmeler hem heyecanlandırıyor hem gerçeklerle yüzleşmemizi sağlıyor. Türkiye’nin bu teknolojik dönüşümü ıskalama lüksü yok. Gençlere çok büyük iş düşüyor. Bu noktada özel sektör-üniversite işbirlikleri çok daha kıymetli.
Birleşmiş Milletler (BM) İklim Değişikliği Çerçeve Sözleşmesi 29. Taraflar Konferansı (COP29), Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de “Yeşil Bir Dünya İçin Dayanışma İçinde” temasıyla gerçekleşti.
Uluslararası Savunma, Havacılık ve Uzay Sanayii Fuarı SAHA EXPO, bugün kapılarını açtı. Yerli ve milli savunma sanayii ürünlerinin görücüye çıkacağı fuarda SAHA İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı ve Baykar Genel Müdürü Sayın Haluk Bayraktar önemli açıklamalarda bulundu.
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, dünyanın tek gündeminin Gazze’de gerçekleşen soykırım olduğunu belirterek, "Gazze'de olan şey insanlığa dönük bir saldırıdır" dedi.
Savaş, insanlık tarihinin en eski ve en sürekli etkinliklerinden biridir. Antik dönemlerden günümüze kadar, savaşın stratejileri, taktikleri, teknolojileri ve toplumsal etkileri büyük değişiklikler göstermiştir. Bu değişim, hem savaşın doğasına hem de toplumların savaş anlayışına yönelik derin bir dönüşüm anlamına gelir. Savaş sanatı, sadece fiziksel çatışmalarla ilgili bir disiplin değil, aynı zamanda strateji, liderlik, psikolojik etkileşim ve teknolojik yeniliklerin bir kombinasyonudur. İşte savaş sanatının evrimi, antik dönemden modern çağa kadar nasıl şekillendiğine dair ana hatlar...
YKS sonuçları, 16 Temmuz’da açıklandı. 25 Temmuz’da da 9 günlük bir tercih maratonu başlayacak. Tercih dönemi de en az sınav kadar önemli bir süreç. Aday öğrenciler, acele etmeden okulları incelemeli. Bölümler ve meslekler hakkında bilgi sahibi olmalı. Üniversite tercih rehberimizde, birçok uzmanın görüşlerine yer verdik.
Yapay zekâ alanında kaydedilen ilerleme, insanlık tarihinde yeni bir aşamaya geçilmesini mümkün kılacak büyük fırsatlar sunuyor. Ancak Türkiye’de çok fazla yapay zekâ haberlerine tanıklık edemiyoruz. Peki dünya bu devrimi yakından takip ederken, işler bizde nasıl ilerliyor?
Geçtiğimiz hafta düzenlenen Davos Zirvesi’nin en sıcak konusu yapay zekâ oldu. Davos’ta, global araştırma şirketi PwC’nin 26’ncı Küresel CEO Araştırması’nın sonuçları açıklandı ve veriler oldukça çarpıcıydı.