Son dakika buğday haberleri ile ilgili Posta.com.tr'ye eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan buğday gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan buğday haber sayfamızda...
Mart ayı, doğanın uyanışını ve baharın gelişini kutlayan birçok kültürel ritüele ev sahipliği yapar. Bunların en köklülerinden biri, Orta Asya’dan Mezopotamya’ya, İran’dan Anadolu’ya uzanan Nevruz geleneğidir. Bahar ekinoksu ile birlikte doğanın yeniden doğuşu kutlanırken, mutfaklar da bu dönüşüme ayak uydurur.
Ramazan ayında oruç tutan çocuklar ve gençler için sağlıklı ve dengeli beslenmenin büyük önem taşıdığını belirten Beslenme ve Diyet Uzmanı Dyt. Tuğçe Yılmaz, "Yetersiz ve dengesiz beslenme, gün boyu halsizlik, odaklanma problemleri ve ders veriminde düşüşlere yol açabilir" dedi.
Şanlıurfa'nın geleneksel lezzetlerinden biri olan kavurga, yüzyıllardır sofralarda kendine yer bulmuş bir atıştırmalık olarak ramazan ayında da ilgiyle tüketiliyor. Peki, kavurganın faydaları nelerdir? Kavurga neye iyi gelir?
Ekmek, hayatımızın vazgeçilmez besinlerinden biri. Ancak, sağlıklı yaşam tarzına doğru adımlar atarken, hangi ekmeğin daha faydalı olduğu hakkında kafa karışıklığı yaşıyoruz. Kepekli ekmek mi, tam buğday ekmeği mi? Hangisi daha sağlıklı, daha besleyici? Günümüzde yapılan araştırmalar, bu iki popüler ekmek türü hakkında çok şey söylüyor ve aslında hangisinin en sağlıklı olduğu konusunda bazı ilginç veriler sunuyor. İşte kepek ekmeği mi yoksa tam buğday ekmeği mi daha sağlıklı sorusunun yanıtı...
Ramazanda tatlı tüketimi konusunda uyarılarda bulunan Beslenme ve Diyet Uzmanı Fatma Gizem Bahadır, “Tatlıyı iftarı açar açmaz tüketmek yerine iftardan 1-2 saat sonra tercih etmek sindirimi kolaylaştırır. Küçük porsiyonlar tercih edilmeli, aşırı şeker ve yağ içeren tatlılardan kaçınılmalıdır. Şerbetli, ağır tatlılar yerine sütlü tatlılar veya meyve bazlı tatlılar tercih edilmelidir” dedi.
Ramazan ayı içerisinde uzun süre tutulan oruç için en önemli öğün elbette ki sahur! Sahurda tüketilecek besinler tokluk süresini uzatabilir. İşte sahurda tüketmeniz durumunda tokluk süresini uzatacak 10 besin kaynağı...
Ramazan ayında sağlıklı beslenme ve kilo kontrolü açısından dikkatli olunması gerektiğini belirten Diyetisyen Ceyda Demirel, “Bu süreçte kilo vermeye odaklanmak yerine, kas kaybını önlemek ve vücudu güçsüz düşürmemek öncelikli olmalıdır. Sahuru atlamak da yapılan büyük hatalardan biridir. Bu durum metabolizmayı yavaşlatarak kilo kontrolünü zorlaştırır, gün içerisinde daha halsiz ve yorgun hissedilmesine sebep olur” dedi.
Diyetisyen Hale Aslantaş, Ramazan ayı içerisinde sahurun imsak vaktine yakın yapılarak, sonrasında ise uyumamanın sağlık için en doğrusu olduğunu söyledi.
Manisa Celal Bayar Üniversitesi Hafsa Sultan Hastanesi’nden Diyetisyen Hale Aslantaş, Ramazan ayı içerisinde sahurun imsak vaktine yakın yapılarak, sonrasında ise uyumamanın sağlık için en doğrusu olduğunu söyledi.
ABD'de ve Avrupa'da yok satan buğday çiminin sağlığa faydaları saymakla bitmiyor. Türkiye'de çok fazla kıymet görmese de buğday çimi, vücut için çok yararlı. Vücuttaki tüm zehri dışarı atan buğday çimi, hastalıklara karşı da güç kalkanı oluşturuyor.
Çin’in ABD Başkanı Donald Trump’ın gümrük vergisi oranını yüzde 20’ye çıkarma kararına misilleme olarak ABD’den gelen bazı tarım ve gıda ürünlerine uygulama kararı aldığı yüzde 10 ile yüzde 15 arası ek vergiler bugün itibariyle yürürlüğe girdi.
Ramazan ayında bazı besinlerin, özellikle uzun açlık süresinin ardından mideyi zorlayabileceğini ve mide sorunlarına yol açabileceğini belirten Gastroenteroloji Uzmanı Prof. Dr. Aslı Çifcibaşı Örmeci, ‘Baharatlar, mide asidini artırabilir ve mide yanması gibi sorunlara yol açabilir. Portakal, domates gibi asidik gıdalar, özellikle mide asidini artırarak reflü gibi sorunlara yol açabilir. Şekerli tatlılar kan şekerini hızlıca yükseltip ardından düşmesine sebep olur, bu da halsizlik ve yorgunluk yaratabilir’ dedi.
ABD’nin 47’nci Başkanı Donald Trump’ın hamleleri küresel piyasalara yön vermeye devam ediyor. Trump başkanlığa başlar başlamaz Kanada ve Meksika’ya yüzde 25, Çin’e ise yüzde 10 ek gümrük vergisi getiren kararnamelere imza atmıştı. Meksika ve Kanada’yla yapılan görüşmeler sonrasında ek vergi için 1 aylık süre tanınmıştı.
Diyetisten Betül Merd, Ramazan'da beslenmeyle ilgili olarak vatandaşlara uyarılarda bulunarak; iftarda ve sahurdatüketilmesi gereken gıdalar hakkında bilgiler verdi.
İftarda ve sahurda nelere dikkat edilmesi, neler yapılması gerektiğini açıklayan uzmanlar, iftar ve sahurda yemeğin fazla kaçırılmaması gerektiğini söyledi.
Ramazan ayı içerisinde uzun süre aç kalınacak olması nedeniyle en çok dikkat edilmesi gereken şeylerin başında beslenme önerileri geliyor. Gece kalkılan sahurda hafif yemekler tüketmek, iftar sofralarında uzun süren açlığın ardından yemeğe yavaş ve aralıklı devam etmek sağlık açısından önem arz ediyor. İşte Ramazan ayı beslenme önerileri...
Ramazan ayının gelmesiyle anne adaylarının merak ettiği konuların başında ‘Hamileyken oruç tutabilir miyim?’ sorusu geldiğini söyleyen Kadın Hastalıkları ve Tüp Bebek Uzmanı Doç. Dr. Nur Dokuzeylül Güngör, “Hamilelik sürecinde oruç tutulması kişinin genel sağlık durumu göz önünde bulundurularak verilecek bir karardır. Ancak oruç tutarak uzun saatler boyunca yaşanacak açlık ve sıvı kaybı doğumsal kusurlar, gelişimsel gerilik, erken doğum gibi birtakım riskleri beraberinde getirebilir” dedi.
MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman, "Milli Dayanışmamızda Askıda 9 Gülek Buğday" kampanyasının hedef alındığını belirterek, "Aziz Türk milletinden kopuk, dertlerinden habersiz, sıkıntılarını önemsemeyen ve birliğini hedef alan bu siyaset anlayışı milletimiz nazarında sınıfta kalmaya devam edecektir." ifadesini kullandı.
Ramazan ayına sayılı günler kala doğru beslenme, oruç tutacaklar için önemli bir gündem maddesi haline geldi. Sahurda tercih edilen besinler gün boyu enerji seviyesini korumak ve susuzluk hissini azaltmak için büyük önem taşıyor. Beslenme ve Diyetetik Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Hande Nur Onur Öztürk, Ramazan ayında sağlıklı ve dengeli beslenmenin ipuçlarını paylaştı.
Malatya'nın eşsiz mutfak kültüründen gelen Darende çorbası, özellikle Ramazan ayında oruç tutanlar için mükemmel bir seçenektir. Hem besleyici hem de tok tutma özelliğiyle dikkat çeker. İçeriğindeki sağlıklı malzemelerle hem vücut sağlığını destekler hem de susuzluğu engeller. Yoğurt, buğday, ıspanak, nohut ve nane gibi zengin besin öğeleri içeren Darende çorbası, hem sofralarınıza lezzet katacak hem de oruç tutarken enerji verecek. İşte Darende çorbası tarifi:
Bir lokantada önünüze gelen tabakta ne olduğundan, size söylenen malzemeleri yediğinizden nasıl emin oluyorsunuz? Nasıl ve neden güveniyorsunuz? Ya da marketten satın aldığınız bir ürünün içinde gerçekten neler var?
MÜSİAD Gıda, Tarım ve Hayvancılık Sektör Kurulu, 15’inci Gıda ve Tarım Sektör Raporu’nu yayınladı. Türkiye’de sürdürülebilir gıda ve tarım yaklaşımları ve çözüm önerilerine odaklanan raporda, eğitimden yeni yatırımcıları sektöre çekmeye kadar birçok konu yer aldı.
Geçtiğimiz günlerde İsveç, Norveç ve Finlandiya başbakanları, Danimarka Başbakanı Mette Frederiksen’in ev sahipliğinde bir akşam yemeğinde buluştu. Masanın etrafında sadece li