Son dakika gaz sancısı haberleri ile ilgili Posta.com.tr'ye eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan gaz sancısı gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan gaz sancısı haber sayfamızda...
Günlük yaşamı olumsuz etkileyen bağırsakta gaz birikmesi, yaygın bir rahatsızlıktır. Basit ve doğal yöntemlerle bu rahatsızlığı hafifletmek, şişkinliği azaltmak mümkündür. Evde rahatça uygulanabilecek çözümlerle bağırsakları yatıştırabilir, sindirimi destekleyerek gaz sorununu doğal yollarla giderebilirsiniz.
Vücutta gaz birikmesi, günlük hayatta rahatsızlık verici anlara yol açabilir. Şişkinlik, karın ağrısı ve huzursuzluk gibi durumlar, yaşam kalitesini düşürebilir. Bu sorunu hafifletmek için sindirimi destekleyen doğal çözümler önemlidir. Peki, gaz probleminin önüne geçmek için hangi doğal yöntem uygulanabilir?
Gaz sancısı, sindirim sisteminde biriken fazla havanın yarattığı rahatsızlık hissidir. Karında şişkinlik, kramp ve ağrıya neden olabilir. Genellikle hızlı yemek yeme, gaz yapan yiyecekler tüketme veya sindirim problemleriyle ortaya çıkar. Doğru beslenme ve doğal çözümlerle hafifletilebilir. Peki, doğal çözümler nelerdir?
Yenidoğan bebekler, sindirim sistemlerinin henüz olgunlaşmamış olması nedeniyle gaz sorunları yaşayabilirler. Bu durum, bebeklerde sıkça karşılaşılan bir problem olup, genellikle beslenme, yutma alışkanlıkları veya sindirim sistemi ile ilgilidir. Peki, bebeğin gazı nasıl çıkar? Bebeğin gazı olduğu nasıl anlaşılır, en kolay nasıl çıkar?
Bebekler farklı pek çok nedene bağlı olarak ağlayabilir. Özellikle gaz sancıları hem bebek için hem de ebeveynleri için son derece sancılı durumlara yol açabilir. Bazı bebeklerde ise bu durum çok daha ileri düzeydedir. Aşırı gaz sancısı çeken bebeklere 'kolik' denir. Peki, kolik nedir, neden olur? Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Semra Akkuş Akman Posta.com.tr okurları için kolik bebekler hakkında merak edilenleri anlattı. İşte detaylar...
Gaz sancısı, günlük hayatın konforunu olumsuz anlamda etkileyen bir problem. Rahat hareketlerin kısıtlanması, bu sorunun en büyük etkisi. Sürekli karın ağrısı yapması ise can sıkıcı bir durum. Gaz sancısının önüne geçilmesi ve bağırsakların çalışması için doğal yöntemlerin olup olmadığı, en çok merak edilen konuların başında yer alıyor. Peki, bunun bir çözümü var mı? Bağırsakların çalışması ve gaz sancısının giderilmesi için ne yapılmalı?
Gastroenteroloji Uzmanı Doç. Dr. Özgür Harmancı, İnflamatuar Bağırsak Hastalığı’nın (İBH) son zamanlarda hızla yaygınlaşmaya başladığını söyleyerek, “Bağırsaklar dışında göz, eklem, deri ve karaciğer başta olmak üzere diğer organlarda da ciddi hastalığa yol açabildiği biliniyor. Stresli yaşam ve sağlıksız beslenme alışkanlıkları İBH hastalığını tetikleyen başlıca nedenler arasında” dedi.
Gastroenteroloji Uzmanı Doç. Dr. Özgür Harmancı, İnflamatuar Bağırsak Hastalığı’nın (İBH) son zamanlarda hızla yaygınlaşmaya başladığını söyleyerek, “Bağırsaklar dışında göz, eklem, deri ve karaciğer başta olmak üzere diğer organlarda da ciddi hastalığa yol açabildiği biliniyor. Stresli yaşam ve sağlıksız beslenme alışkanlıkları İBH hastalığını tetikleyen başlıca nedenler arasında” dedi.
Çocuklarda böbrek taşı oluşumunun sinsi bir şekilde ilerleyip çoğu zaman belirti vermeyebileceğini söyleyen Çocuk Nefrolojisi Bölümü’nden Prof. Dr. Önder Yavaşcan, ‘‘Çocuğunuzun böbreğinde ani ve şiddetli ağrı, mide bulantısı, kusma, kasık ağrısı, işeme sırasında yanma, zorlanma idrarda kan ve bebeklerde ise gaz sancısına benzeyen husursuzlukla beraber olabilen tekrarlayıcı ağlama nöbetleri varsa doktora başvurun’’ uyarısında bulundu.
Türk mutfağının olmazsa olmaz besinlerinden birisi de kuru fasulye. Protein deposu olan kuru fasulyeyi ise doğru tekniklerle pişirmezseniz bütün gün gaz sancısı çekebilirsiniz. Kuru fasulyeyi rahat rahat tüketmeniz için uygulamanız gereken ufak bir teknik var. Peki, kuru fasulyenin gazı nasıl çıkar? Kuru fasulye gaz yapmaması için ne yapılır?
Doğum sonrası ebeveynleri en çok zorlayan şeylerden biride bebeklerin gaz problemidir. Bebeklerde yaşanan gaz sancısı, yeni doğan bebeğin dış dünyaya alışma sürecinde yaşadığı bir durumdur ve bir hastalık değildir. Gaz problemleri rutin bir hâl alırsa bu duruma kolik denir. Bir hastalık olmamasına rağmen bebeklerde yaşanan gaz sancıları özellikle gece uykusunu negatif etkiler. Peki, bebeklerde gaz sancısına ne iyi gelir?
Ağlamak, bir bebeğin temel iletişim kurma şekillerinden biridir. Genellikle aç, yorgun, yeni bir beze ihtiyacı olduğunu, rahatsız olduğunu veya sıkıldığını ya da sadece kucaklanmak istediklerini bildirmek için olabilir. Ancak bazı bebekler belirgin bir sebep olmaksızın diğerlerinden daha yüksek sesle ve daha uzun süre ağlarlar. Ancak bir de bebeklerde gaz sancısı gibi bir sorun vardır ki, ailelerin bunu tespit ederek bebeği rahatlatması önemlidir. "Bebeğimin çok gazı var ve çok ağlıyor, acaba besin alerjisi mi?" diyorsanız, kolik olan bebeğin nasıl yatıştırabileceğinizi merak ediyorsanız, cevabı için haberimize göz atın.
Yenidoğan bebeklerin doğduktan hemen sonra mümkünse ilk yarım saatte, en geç ise 1 saatte emzirilmesi gerektiğini belirten uzmanlar, bebeklerin ilk günlerde 2-3 saatte bir emzirilmesini öneriyor. Eğer bebeğin uykusu 3-4 saati geçerse, bu durumda uyandırılıp emzirilmesinde bir sakınca görülmüyor. Bebeklerini yeni kucağına almış annelerin en çok merak ettiği emzirme konusu hakkında yenidoğan yoğun bakım uzmanından bilgi aldık.
Diş gıcırdatma diğer bir adı ile bruksizm pek çok farklı nedenden kaynaklanıyor. Çocuklarda genellikle uyurken çene sıkılarak dişler gıcırdatılıyor. Bu diş gıcırdatmanın pek çok farklı nedeni de bulunuyor. Özellikle stres, diş çürükleri, boğaz iltihapları ve bağırsak parazitleri bu diş gıcırdatmalara neden oluyor.
Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu ödem ve gaz sancısı için çay önerisinde bulundu. Yazın çok yediğimiz kiraz saplarını ve çekirdeklerini sakın atmayın. İşte Saraçoğlu'nun ödem için önerdiği çay tarifi…
En sık görülen mide şikayetlerinden biride Gaz ağrılarıdır, Özellikle kalp krizi ile karışan gaz ağrıları nefes darlığına yol açan şikayetlere neden olur. Gaz sancısı çeken kişiler de hastanede nefes alırlar. Peki gaz sancılarına ne iyi gelir? Gaz ağrısı nasıl gider? Gaz sancısına ne sebep olur? İşte size gaz sancısına iyi gelen şeyler. Gaz ağrısı toplumda hem kadınlarda hem de erkeklerde eşit olarak görülmektedir. Özellikle kiloyla ilgili sorunu olan kişilerde gaz ağrıları gelişir. Gaz ağrıları son aylarda internette en çok araştırılan sindirim sistemi hastalıklarından biridir.
Ramazan’ın sona ermesine birkaç gün kaldı. Uzun saatler boyu tutulan orucun ardından yeniden rutin düzene dönüleceğini kaydeden uzmanlar, birkaç günlük geçiş sürecinde yapılması gerekenler hakkında tavsiyelerde bulundu. Normal beslenme rutinine yumuşak bir geçiş yapmak için en iyi seçenek su tüketimini arttırmak ve vücudu susuz bırakmamak. Ayrıca öğünlerde tüm besin gruplarının bulunması, porsiyon miktarına dikkat edilmesi ve besinlerin iyi çiğnenmesi gerekiyor.
Özellikle ilk defa hamile kalanlar ya da hamileliğinde ilk defa kasık ağrısı yaşayanlar genellikle telaşlanıp nedenlerini internette araştırmaya başlıyor. Peki, hamilelikte kasık ağrısı normal mi? Gebelikte kasık ağrısı neden olur? Ne kadar sürer ve nasıl geçer?
Bebeklerde sık karşılaşılan sorunların başında kolik ve gaz sancısı geliyor. Henüz sadece anne sütü ile beslenen bebeklerde annenin beslenme şekli de bebekte gaz sorununa yol açıyor. Buna ek olarak, bebeğin katı gıdaya geçiş sürecinde beslenmesi de gaz ve kolik problemlerini artırabiliyor. Biz de bebeklerde gaz sancısına karşı emziren annelerin alması gereken önlemleri sıraladık.
Bebeklerin dışkısında bazen kan bazen mukus ve bazen de kan- mukus birlikte görülmesinin gıda alerjisi göstergesi olabileceğini söyleyen Çocuk Alerji ve İmmünoloji Bölümü'nden Uzm. Dr. Zafer Berber, ailelere uyarılarda bulundu.
Her 5 bebekten 1'ini etkileyen kolik ağlamalarının gaz sıkışmasından kaynaklanmadığını belirten Uzm. Dr. Gökmen Alpaslan Taşkın, "Kolik ağlamalarına neyin sebep olduğu net olarak bilinmiyor. Bazı çalışmalar kolik ve bebek migreni arasında bir bağlantı bulmuştur ve daha ileri çalışmalar bu ilişkiyi araştırmaktadır. Fakat annenin sigara içmesi veya hamilelik sırasında sigara kullanımına devam etmesi bebeklerin kolik olma riskini arttırdığı kanıtlanmıştır” dedi.