Hamur İşi

Hamur İşi Haberleri

Son dakika Hamur işi haberleri ile ilgili Posta.com.tr'ye eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan Hamur işi gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan Hamur işi haber sayfamızda...
Mutfağınızdan uzak tutun! Damarları tıkayıp organları çürütüyor: Kan şekerini tava yaptırıyor

Mutfağınızdan uzak tutun! Damarları tıkayıp organları çürütüyor: Kan şekerini tava yaptırıyor

11.11.2024
Hamur işi, lezzetli ve cazip olsa da aşırı tüketimi vücutta bazı olumsuz etkilere yol açabilir. Yüksek kalori, şeker ve yağ içeriği, kilo alımına, kalp hastalıklarına ve sindirim sorunlarına neden olabilir. Bu yüzden, hamur işleri ölçülü tüketilmeli ve dengeli bir beslenme programına dahil edilmelidir. Peki, hamur işi tüketmenin zararları nelerdir?
Enfes Boşnak yemekleri Nişantaşı'nda

Enfes Boşnak yemekleri Nişantaşı'nda

3.11.2024
Anadolu’da yüzyıllardır var olan Boşnak mutfağı; hamur işi, et ve süt ağırlıklı leziz yemekleriyle ünlüdür. Osmanlı’dan Avusturya- Macaristan’a uzanan tarihi etkileşimlerle eşsiz bir lezzet sentezi oluşturan Boşnak mutfağı, son yıllarda İstanbul’da ciddi bir yükselişe geçti.
Vücuda girdiği anda bağırsakları çürütüyor! Kabız yapıp tuvalete çıkamaz hale getiriyor: Her gün bayıla bayıla yiyoruz ama dikkat

Vücuda girdiği anda bağırsakları çürütüyor! Kabız yapıp tuvalete çıkamaz hale getiriyor: Her gün bayıla bayıla yiyoruz ama dikkat

13.09.2024
İşlenmiş yiyecekler, rafine şekerler ve düşük lif içeriğine sahip gıdalar; bağırsak sağlığına zarar verebilir. Bu tür yiyecekler, bağırsak mikrobiyomunun dengesini bozarak zararlı bakterilerin çoğalmasına neden olur. Aynı zamanda sindirim sorunlarını artırır ve iltihaplanmaya yol açabilir. Peki, hangi gıdalar bağırsakta hasar bırakıyor?
Kruvasan mı? Börek mi?

Kruvasan mı? Börek mi?

11.08.2024
Her kültürün kendine dair hamur işleri, evde sabah sofralarını süsleyen börekler, kruvasanlar, simitler ya da akşam yemeğinde sunulacak içerikleri daha zengin öğünleri vardır. Özellikle sabah fırıncıların erken saatlerde pişirdiği ekmek ve eşlikçileri olan poğaça, simit gibi geleneksel kahvaltılıklarla hızla güne başlarken aslında bir kültürü de tüketiyoruz diyebiliriz. Bu hafta dünyada sıkça karşımıza çıkan, ülkemizde de yaygınlaşan Kruvasan-Fransızca: croissant hikayesinden bahsetmek istiyorum.Yaygın olarak Fransız sanılan kruvasan aslen Viyanalı. Hikayesi de Osmanlı’nın Viyana Kuşatması’na dayanıyor.
Herkes bilmeden sürekli tüketiyor! 1 Senede 10 yıl yaşlandırıyor

Herkes bilmeden sürekli tüketiyor! 1 Senede 10 yıl yaşlandırıyor

3.07.2024
Her gün milyonlarca insan tarafından tüketiliyor. Ancak sevilerek yenen bu besin devamlı halsizliğe ve yorgun hissetmeye neden oluyor. Üstelik kronik hastalık riskini de artıyor. Uzmanlar hızlı yaşlanmaya neden olan bu besinin beslenme listesinden çıkarılması gerektiği konusunda uyarıyor. Peki bu kadar zararı bilinmesine rağmen her gün tüketilen bu besin hangisi? Duyunca çok şaşıracaksınız...
Bayramda et tüketimine dikkat!

Bayramda et tüketimine dikkat!

6.06.2024
Kurban Bayramı’nda yanlış beslenmekten kaçınılması gerektiğine değinen Beslenme ve Diyet Uzmanı Diyetisyen Zeynep Ece Sungur, “Kronik hastalıklara sahip bireyler için kırmızı et tüketiminin artması sağlık durumları yönünden risk oluşturmaktadır” dedi.
Yediğiniz anda 20 yaş yaşlandırıyor! Mutfağınıza kesinlikle sokmayın: Damarlarınızı tıpa gibi tıkıyor, bağışıklık sistemini çökertiyor

Yediğiniz anda 20 yaş yaşlandırıyor! Mutfağınıza kesinlikle sokmayın: Damarlarınızı tıpa gibi tıkıyor, bağışıklık sistemini çökertiyor

2.06.2024
Beslenmek, vücudun doğru ve sağlıklı bir şekilde işleyebilmesi için oldukça önemli. Ne yediğiniz, organlarınızın nasıl işleyeceğine direkt olarak etki ediyor. Kalp, beyin, karaciğer ya da akciğer gibi organların yanı sıra sindirim ve boşaltım sisteminin sağlığı için de oldukça önemli. Gün içerisinde kabızlık ya da mide ağrısı gibi sorunların yaşanmaması amacıyla öğünlerinizde nelere yer verdiğinize dikkat etmeniz gerekiyor. Özellikle bazı besinleri yemek, vücudu yaşlandırıyor ve belirli bir zaman içerisinde organların sağlığınız olumsuz etkiliyor. Peki, hangi besinler zararlı? Nelerden mutlaka uzak durmak gerekiyor?
Sünger gibi kabaran kekin tek sırrı! Puf puf kabaran kek yapmanın yöntemleri

Sünger gibi kabaran kekin tek sırrı! Puf puf kabaran kek yapmanın yöntemleri

21.05.2024
Günün her saati yenen kekler, 7'den 70'e herkesin severek yediği bir hamur işi. Fakat çok kabaran ve sünger gibi yumuşacık olan kekler yapmak için işin püf noktasını bilmek gerekiyor. Misafirlerinizin hayran kalacağı puf puf kabaran kekin sırrı...
Uzmanı uyardı: Covid aşısı olmayanlarda kalp krizi riski!

Uzmanı uyardı: Covid aşısı olmayanlarda kalp krizi riski!

25.04.2024
Kardiyoloji Uzmanı Doktor İbrahim Oğuz, 20 milyon insan üzerinde yapılan çalışma ile Covid aşısı olmayanların aşı olanlara oranla daha fazla kalp krizi riski taşıdığının ortaya çıktığını belirtti.
Uzmanından Kovid aşısı olmayanlar için uyarı: Kalp krizi riski artıyor

Uzmanından Kovid aşısı olmayanlar için uyarı: Kalp krizi riski artıyor

24.04.2024
Türkiye’de ölümlerin büyük bölümünün kalp hastalıklarına bağlı olduğu ortaya çıktı. Kardiyoloji Uzmanı Doktor İbrahim Oğuz, 20 milyon insan üzerinde yapılan çalışma ile Covid aşısı olmayanların aşı olanlara oranla daha fazla kalp krizi riski taşıdığının ortaya çıktığını belirtti.
Her dilimi adeta beyni eritiyor! Ayıla bayıla yiyoruz ama böbrekleri diyalize sürükleyip ömürden 10 yıl götürüyor! Damarları yağla dolduran da oymuş

Her dilimi adeta beyni eritiyor! Ayıla bayıla yiyoruz ama böbrekleri diyalize sürükleyip ömürden 10 yıl götürüyor! Damarları yağla dolduran da oymuş

23.04.2024
Hamur işleri severek tükettiğimiz besinlerin başında geliyor. Çok sevsek de bu besinlerin sağlığımız üzerinde pek çok olumsuz etkisi bulunuyor. Özellikle bir besin var ki onu yiyince beynimizi adeta eritip karaciğerimizi ve böbreklerimizi çürütüyor! Damarları yağla doldurup ömrümüzden 1o yıl götüren o besin bakın neymiş...
Metabolizma hızını artırmak için dikkat! Uzmanı açıkladı: Bayram kahvaltısında bol bol için ve onlardan yiyin!

Metabolizma hızını artırmak için dikkat! Uzmanı açıkladı: Bayram kahvaltısında bol bol için ve onlardan yiyin!

9.04.2024
Uzmanlar, Ramazan ayında yavaşlayan metabolizma hızının yavaş yavaş yükseltilmesi gerektiğini belirterek, bayramda dengeli beslenme ve bol su içilmesi uyarısında bulundu.
Bayramda aman dikkat! Uzmanı uyardı: Hastalanmak istemiyorsanız yemeyin!

Bayramda aman dikkat! Uzmanı uyardı: Hastalanmak istemiyorsanız yemeyin!

8.04.2024
Dr. Yasin Yılmaz, “Bayram ziyaretlerinde sunulan ikramlara dikkat edilmeli, aşırıya kaçılmamalı, yeterli ve dengeli beslenme ilkeleri unutulmamalıdır” uyarısında bulundu.
Ramazan Bayramı'nda beslenme

Ramazan Bayramı'nda beslenme

8.04.2024
Ramazan ayı boyunca oruç tuttuysanız öğün sayısını azalttınız, beslenme düzeniniz tamamen değişti bütün gün süren açlığın üzerine oturduğunuz iftar sofralarından belki de haddinden fazlaca yiyerek kalktınız. Uzun süren açlık ve susuzluğa; belki sahur nedeniyle uykusuzluk da eşlik etti. Metabolizma hızınız düştü, vücut adaptasyon geliştirdi. Ramazan ayının bitmesiyle birlikte şimdi eski düzeninize geri döneceksiniz ancak bundan önce araya bayram girecek.
Hepimiz yapıyoruz ama kilo aldırıyor! İftar sofrasında aman dikkat! Ramazan'ı kilo alarak bitirmemek için uzak durun

Hepimiz yapıyoruz ama kilo aldırıyor! İftar sofrasında aman dikkat! Ramazan'ı kilo alarak bitirmemek için uzak durun

23.03.2024
Ramazan ayında oruç, tüm beslenme alışkanlıklarını değiştiriyor. Bu nedenle uzmanlar, özellikle sağlık için doğru beslenmeye özen gösterilmesi gerektiğini vurguluyor. Geniş iftar sofraları kilo artışında çok etkili oluyor. Uzm. Dyt. Beyza Vural Öten, Ramazan ayında kilo artışı yaşanmaması için dikkat edilmesi gerekenleri anlattı.
Oruç tutarken dikkat edilmesi gerekenler: Mutlaka sahura kalkın

Oruç tutarken dikkat edilmesi gerekenler: Mutlaka sahura kalkın

13.03.2024
Ramazan ayında oruç tutarken vücut sağlığını korumak için mutlaka sahura kalkmak gerekiyor. Beslenme ve Diyet Uzmanı İray Şen, sağlıklı bir Ramazan geçirebilmek için mutlaka sahur yapılması gerektiğini söyledi.
Ramazanda bu besinlerden uzak durun: Hamur işi, şerbetli ve mayalı tatlılar

Ramazanda bu besinlerden uzak durun: Hamur işi, şerbetli ve mayalı tatlılar

11.03.2024
Ramazan ayında sağlıklı beslenme planına ilişkin açıklamalarda bulunan Diyetisyen Betül Arslanoğlu, uzun süreli açlık sonucu birden fazla yemek yemenin birçok sağlık sorununu beraberinde getirebileceğini belirterek, “Hamur işi, şerbetli ve mayalı tatlılardan ise uzak duralım” dedi.
Dondurup yediğinizde etkisi 5 kat artıyor! İsrafa son veriyor, yiyeceklerin ömrünü uzatıyor

Dondurup yediğinizde etkisi 5 kat artıyor! İsrafa son veriyor, yiyeceklerin ömrünü uzatıyor

22.01.2024
Çok az kişi tarafından bilinen bu mutfak sırrı sayesinde israftan kaçınmak ve yiyeceklerin vitamin oranlarını ilk günkü gibi saklamak mümkün! Hatta öyle ki bazı besinleri bu şekilde sakladığınızda vitamini artıyor! İşte dondurulduğunda vitamini artan, çöp olmaktan kurtulan dondurulabilir besinler ve faydaları...
Kars ketesi nasıl yapılır? MasterChef Kars ketesi tarifi 1 Kasım 2023

Kars ketesi nasıl yapılır? MasterChef Kars ketesi tarifi 1 Kasım 2023

1.11.2023
TV8'in sevilen yarışması MasterChef All Star'da yarışmacılar bugün Anadolu mutfağı lezzetlerini yapıyor. Listede yer alan Kars ketesi tarifi ise hem merak ediliyor hem de araştırılıyor. Kars yöresine ait olan kete tarifi, enfes bir hamur işi. Peki Kars ketesi nasıl yapılır? Parmaklarınızı yiyeceğiniz Kars ketesi tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...
Okul beslenmesinde nelere dikkat edilmeli?

Okul beslenmesinde nelere dikkat edilmeli?

14.09.2023
Okul dönemi başladığında, çocuklarımızın sağlıklı bir güne enerjik başlamaları ve sağlıklarını korumaları büyük önem taşıyor. Diyetisyen Gülçin Işık, okul beslenmesi hakkında tavsiyelerini sizler için anlatıyor.
Her sabah poğaça yediğimizde bakın ne oluyor! 2 ayda yaptığı inanılmaz

Her sabah poğaça yediğimizde bakın ne oluyor! 2 ayda yaptığı inanılmaz

12.07.2023
Hamur işlerinin içeriğinde bulunan doymuş yağlar ve ağır sodyumlar, hastalıklara yakalanma riskini artırıyor. Hamur işleri arasında en çok tercih edilen poğaça ise sadece 2 ayda bile insan sağlığı için büyük tehdit oluşturuyor.
Uzmanlardan kurban bayramı için öneriler

Uzmanlardan kurban bayramı için öneriler

20.06.2023
Kurban Bayramını sağlıklı geçirebilmek için dengeli beslenmek gerekiyor. Uzmanlar, Kurban Bayramı öncesi kontrolsüz beslenme, et tüketimi ve enfeksiyonlara karşı uyarılarda bulundular. Uzmanlar düzensiz beslenmenin hayati risk oluşturacağını belirttiler.
Çocuk da, eğitimi de zor!

Çocuk da, eğitimi de zor!

15.06.2023
“Robert’in öğrenim ücreti 677 bin TL oldu!” Geçen gün okudum bu haberi… Öğrenim ücretlerinde rekor kırmış Robert Kolej. Hayırlı uğurlu olsun. Artık hiçbir rakama şaşırmadığım gibi buna da şaşırmadım. Çocuklu arkadaşlarımın çilesidir bu fahiş okul fiyatları.
Bakan Varank da katıldı! Yeni şefler bu mutfaktan çıkacak

Bakan Varank da katıldı! Yeni şefler bu mutfaktan çıkacak

4.05.2023
Aday tanıtım toplantısında “Artık en sevdiğim pide, Cantık’tır” diyen Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Bursa’nın ünlü lezzetini üretiminin her aşamasında test etti. Önlüğü takarak cantık hamurunu açan Bakan Varank, kürekle cantıkları fırına gönderdi. Daha sonra da pişen cantık pidelerini ünlü şef Ömür Akkor’a ikram etti.
Tatlı tüketimini hava kararmadan önce bitirin!

Tatlı tüketimini hava kararmadan önce bitirin!

20.04.2023
Ramazan ayı boyunca devam eden 2 öğün beslenme düzeninden normal beslenme düzenine geçişte yeme davranışlarının kontrol altında tutulması gerekiyor. Özellikle öğünleri azar azar artırmak gerekirken bayram geleneklerinin önemli parçası olan tatlılar, hamur işi gıdalar ve yemekler konusunda aşırıya kaçılmaması öneriliyor.