Son dakika kebap haberleri ile ilgili Posta.com.tr'ye eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan kebap gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan kebap haber sayfamızda...
Erzurum’a özgü önemli lezzetlerden birisi olan ve odun ateşinde pişirilen cağ kebap, Ramazan Ayında da iftar sofralarının vazgeçilmezi oldu. Peki, Cağ kebabı nedir? Cağ kebabı nasıl yapılır?
Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Gıda Mühendisleri Odası İzmir Şube Başkanı Ulaş Kırım, bayrama sayılı günler kala çikolata ve şeker gibi ürünlerdeki taklit ve tağşişe dikkat çekip, "Buradaki en büyük risklerden biri, şekerle yapılan şerbet yerine nişasta bazlı olan glikoz ve fruktoz şuruplarının ürünlerin içine tatlandırıcı olarak katılması oluyor. Bu da vücutta emilimi zorlaştırdığı için insan sağlığı açısından risk taşıyor" dedi.
Türk mutfağının en lezzetli ve vazgeçilmez yemeklerinden biri olan kebap, ustalık gerektiren bir yemektir. Ancak, doğru malzemeler ve teknikle evde de kebap yapmak mümkündür. Peki, evde kebap nasıl yapılır?
Dünyaca ünlü Alman oyuncu ve model Caroline Daur, İstanbul'da geçirdiği keyifli zamanları sosyal medyada paylaştı. 'She Said Yes' adlı film için İstanbul'a gelen Daur, şehri keşfederken tekne turu yapıp Kapalıçarşı'da alışveriş yaptı. Ayrıca, kebap ve lokma gibi yöresel lezzetlerin tadını çıkaran Daur, ekip arkadaşı Cansu Tosun ile de yakın dostluklarını vurguladı.
Tarım ve Orman Bakanlığı, vatandaşların hayatını ve sağlığını tehlikeye düşürecek şekilde bozulmuş ve değiştirilmiş gıdalar ile taklit veya tağşiş yapıldığı kesinleşmiş ürünler listelerini güncelledi. Bakanlık Köfteci Yusuf'un ardından bir markada daha domuz eti çıktığını açıkladı.
Bugün sizi son günlerde adını sıkça duymaya başladığım Yeşilköy sahilindeki Müstakil 22 Ocakbaşı’na götüreceğim. Yeşilköy’ün Art Nouveau esintili zarif köşkleri ve ahşap yalılarıyla geçmişin zarafetini bugüne taşıyan sokaklarında bir tur attıktan sonra soluğu İskele Caddesi’nin deniz kenarındaki Müstakil 22’de aldım. 20 yıldır uğramadığım Yeşilköy Atatürk Müzesi’nin de yer aldığı cadde müthiş canlanmış. Kahvecilerden balıkçılara, dünya mutfağından farklı örnekler sunan onlarca restoran açılmış.
Ünlü sunucu Oktay Kaynarca'nın sunumuyla ekrana gelen Kim Milyoner Olmak İster'in dün akşam yayınlanan bölümüne 300 bin TL değerindeki "Köyden İndim Şehire" filmiyle alakalı soru damga vurdu.
Tarım ve Orman Bakanlığı, hazır gıda tüketen vatandaşların sağlığını tehdit eden ürünler listesine eklemeler yaptı. Günlük hayatta sık sık tükettiğimiz besinlerin bu listede olması ise fazlasıyla dikkat çekti. Peki, bakanlık tarafından hazırlanan 'bozulmuş ve değiştirilmiş ürünler' listesine eklenen yeni gıdalar nelerdir?
Bakanlık bu yılın ilk listesini açıkladı. Peynir, kıyma, çikolata... Hepsinde sahtekarlık çıktı. İşte Tarım ve Orman Bakanlığı'nın 2025 yılının ilk taklit ve tağşiş listesi...
Danış Ulaş, 5 yıl önce Gündoğan Küçükbük’te açtığı modern ocakbaşı restoranı ‘Danış’, Bodrum’un en popüler kebapçısı olunca restoranının kışlığını aynı yıl İstanbul-Arnavutköy’de açmıştı. Mezopotamya’nın eşsiz lezzetlerini otantik atmosferinde lezzet düşkünlerine sunan mekanın patronu Danış Ulaş ve oğlu Berat, yeni ocakbaşı restoranını bu hafta Boğaz’ın gözde semti Kuruçeşme’de açtı.
İbrahim Tatlıses, 21 kilo vererek verdiği mücadeleyi anlattı: "Ekmek yok, kebap yok, ama kendimi tutuyorum!" 72 yaşındaki ünlü sanatçı, katıldığı etkinlikte hem kilo verme sırrını paylaştı hem de çocuklarıyla yaşadığı sorunlara dair dikkat çeken açıklamalar yaptı.
Kestane, sadece lezzetiyle değil; sağlığa olan katkılarıyla da dikkat çekiyor. Yüksek lif içeriği sayesinde sindirimi kolaylaştırırken kalp sağlığını destekleyici etkileriyle de öne çıkıyor. Antioksidan özellikleriyle vücudu zararlı maddelerden arındırarak genel sağlığı iyileştiriyor. Kestane, besleyici bir atıştırmalık olmanın çok ötesinde!
Kebap, Türk mutfağının en köklü ve en sevilen lezzetlerinden biridir. Özellikle Gaziantep, Adana, Urfa gibi şehirlerde kebap, sadece bir yemek değil, bir kültür haline gelmiştir. Yıllar içinde çeşitli yöntemler, malzemeler ve pişirme teknikleriyle kendini geliştiren kebap, her bir kuşakta yeni bir form kazanmıştır. Fakat, hiçbir tarif 40 yıllık bir kebapçının elinden çıkan kadar özgün ve eşsiz olamaz. İşte bu yazımızda, ağızda lokum gibi dağılan, tadına doyum olmayan bir kebap tarifi...
Kuruçeşme ve Arnavutköy, tartışmasız İstanbul yeme-içme ve eğlence dünyasının en gözde adresleri. Ali Ağaoğlu’nun Maslak’ta 2 milyon metrekare alana inşa ettiği Avrupa’nın en büyük karma yaşam projesi Maslak 1453 açıldıktan sonra, eğlence dünyasının yeni çekim noktası oldu ve ünlü markalar şubelerini bir bir bu adreste açmaya başladı. Cahide Palazzo, Yeni Gazino ve Esnaf bunlardan bazıları. Geçen ay bu adreste Acolar adında harika bir ocakbaşı açıldığını duydum. Önceki gün de ziyaret ettim.
Tarihi dokusu ve muhteşem Boğaz manzarası, yalıları ve iki kıtayı birbirine bağlayan gerdanlığı andıran köprüleriyle dünyaca ünlü İstanbul, büyüleyici ambiyanslara ve nefis mutfaklara sahip yüzlerce farklı tarzda restoranıyla gastronomi severlerin en gözde durağı olmaya devam ediyor. Gelin, sizi bu hafta Karaköy Bankalar Caddesi’ndeki The Galata Hotel’in terasında yeni açılan Abdi Bey Lokantası’na götüreyim.
17 Kasım 2016’da Siirt’in Şirvan ilçesindeki maden faciasında kaybettiğimiz madencilerimizi rahmetle anarken, bu toprağın derinliklerinde çalışarak geçimlerini sağlayan emekçilerin anısına bir Siirt yemeğiyle kültürel bir köprü kurmak istedik.
Şalgam suyu, Türk mutfağının vazgeçilmez içeceklerinden biri olup, yalnızca lezzetli olmakla kalmaz, aynı zamanda sağlık açısından da pek çok fayda sağlar. Özellikle kış aylarında tercih edilen bu fermente içecek, sindirim sisteminden bağışıklığa kadar birçok alanda vücuda katkı sağlar. Doğal fermantasyon süreci sayesinde probiyotik özellikler gösteren şalgam suyu, sindirimi kolaylaştırırken, vücudun ihtiyaç duyduğu mineralleri de temin eder. Peki, şalgam suyunun sağlık üzerindeki faydaları nelerdir ve nasıl tüketilmelidir?
Tarım ve Orman Bakanlığı gıdada taklit ve tağşiş yapanları ifşa etti. Zeytinyağı, sumak, kebap, tereyağı, kekik, pul biber gibi ürünlerde sahtecilik tespit edildi.
Türkiye Kasaplar Federasyonu Başkanı Osman Yardımcı, "Piyasada 'mekanik kıyma' adı altında tavuktan yapılan kıymalar var. Soya fasulyesiyle karıştırılıp satılıyor. Tavuk kemiğinden, kırıntılarından, taşlığından yapılan mekanik kıyma var. Maliyeti düşürmek için kıymada hileye gerek yok. Bunları kullanıp ucuza ürün satanlar var" dedi.