Kebap

Kebap Haberleri

Son dakika kebap haberleri ile ilgili Posta.com.tr'ye eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan kebap gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan kebap haber sayfamızda...
Kestane kebap yemesi sevap! 100 gramı magnezyum deposu: Lif içeriğiyle sindirim sistemini motor gibi çalıştırıyor

Kestane kebap yemesi sevap! 100 gramı magnezyum deposu: Lif içeriğiyle sindirim sistemini motor gibi çalıştırıyor

22.12.2024
Kestane, sadece lezzetiyle değil; sağlığa olan katkılarıyla da dikkat çekiyor. Yüksek lif içeriği sayesinde sindirimi kolaylaştırırken kalp sağlığını destekleyici etkileriyle de öne çıkıyor. Antioksidan özellikleriyle vücudu zararlı maddelerden arındırarak genel sağlığı iyileştiriyor. Kestane, besleyici bir atıştırmalık olmanın çok ötesinde!
Formasıyla sahnede

Formasıyla sahnede

18.12.2024
Beşiktaşlılığı ile bilinen Mustafa Sandal, Adana’da düzenlenen Adana Beşiktaşlılar Derneği’nin 30. Yıl Balosu’nda sahne aldı.
40 yıllık kebapçı kebabın tarifini verdi! Ağızda lokum gibi dağılıyor: Tadına doyum olmayan kebap tarifi

40 yıllık kebapçı kebabın tarifini verdi! Ağızda lokum gibi dağılıyor: Tadına doyum olmayan kebap tarifi

11.12.2024
Kebap, Türk mutfağının en köklü ve en sevilen lezzetlerinden biridir. Özellikle Gaziantep, Adana, Urfa gibi şehirlerde kebap, sadece bir yemek değil, bir kültür haline gelmiştir. Yıllar içinde çeşitli yöntemler, malzemeler ve pişirme teknikleriyle kendini geliştiren kebap, her bir kuşakta yeni bir form kazanmıştır. Fakat, hiçbir tarif 40 yıllık bir kebapçının elinden çıkan kadar özgün ve eşsiz olamaz. İşte bu yazımızda, ağızda lokum gibi dağılan, tadına doyum olmayan bir kebap tarifi...
'Fine dining' ocakbaşı 'Acolar'

'Fine dining' ocakbaşı 'Acolar'

8.12.2024
Kuruçeşme ve Arnavutköy, tartışmasız İstanbul yeme-içme ve eğlence dünyasının en gözde adresleri. Ali Ağaoğlu’nun Maslak’ta 2 milyon metrekare alana inşa ettiği Avrupa’nın en büyük karma yaşam projesi Maslak 1453 açıldıktan sonra, eğlence dünyasının yeni çekim noktası oldu ve ünlü markalar şubelerini bir bir bu adreste açmaya başladı. Cahide Palazzo, Yeni Gazino ve Esnaf bunlardan bazıları. Geçen ay bu adreste Acolar adında harika bir ocakbaşı açıldığını duydum. Önceki gün de ziyaret ettim.
Abdi Bey Karaköy'de açıldı

Abdi Bey Karaköy'de açıldı

24.11.2024
Tarihi dokusu ve muhteşem Boğaz manzarası, yalıları ve iki kıtayı birbirine bağlayan gerdanlığı andıran köprüleriyle dünyaca ünlü İstanbul, büyüleyici ambiyanslara ve nefis mutfaklara sahip yüzlerce farklı tarzda restoranıyla gastronomi severlerin en gözde durağı olmaya devam ediyor. Gelin, sizi bu hafta Karaköy Bankalar Caddesi’ndeki The Galata Hotel’in terasında yeni açılan Abdi Bey Lokantası’na götüreyim.
Ünlü Kebapçı ‘Bedri Usta’nın Acı Günü: Kardeşi hayatını kaybetti

Ünlü Kebapçı ‘Bedri Usta’nın Acı Günü: Kardeşi hayatını kaybetti

23.11.2024
Ünlü kebapçı Bedri Usta'nın kardeşi Orhan Aydoğdu, rezidansın 20'nci katından zemine düşerek hayatını kaybetti.
Bir büryan hikayesi...

Bir büryan hikayesi...

17.11.2024
17 Kasım 2016’da Siirt’in Şirvan ilçesindeki maden faciasında kaybettiğimiz madencilerimizi rahmetle anarken, bu toprağın derinliklerinde çalışarak geçimlerini sağlayan emekçilerin anısına bir Siirt yemeğiyle kültürel bir köprü kurmak istedik.
ŞALGAM SUYUNUN FAYDALARI NELERDİR? ŞALGAM SUYU NASIL İÇİLİR, NE İŞE YARAR

ŞALGAM SUYUNUN FAYDALARI NELERDİR? ŞALGAM SUYU NASIL İÇİLİR, NE İŞE YARAR

8.12.2024
Şalgam suyu, Türk mutfağının vazgeçilmez içeceklerinden biri olup, yalnızca lezzetli olmakla kalmaz, aynı zamanda sağlık açısından da pek çok fayda sağlar. Özellikle kış aylarında tercih edilen bu fermente içecek, sindirim sisteminden bağışıklığa kadar birçok alanda vücuda katkı sağlar. Doğal fermantasyon süreci sayesinde probiyotik özellikler gösteren şalgam suyu, sindirimi kolaylaştırırken, vücudun ihtiyaç duyduğu mineralleri de temin eder. Peki, şalgam suyunun sağlık üzerindeki faydaları nelerdir ve nasıl tüketilmelidir?
O ev kebapçı olabilir!

O ev kebapçı olabilir!

5.11.2024
Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği’nin (ÇYDD) kurucusu Prof...
Gıda sahteciliği had safhada! Bakanlık yeni listeyi açıkladı: Kebap, kekik, sumak, pul biber, zeytinyağı...

Gıda sahteciliği had safhada! Bakanlık yeni listeyi açıkladı: Kebap, kekik, sumak, pul biber, zeytinyağı...

31.10.2024
Tarım ve Orman Bakanlığı gıdada taklit ve tağşiş yapanları ifşa etti. Zeytinyağı, sumak, kebap, tereyağı, kekik, pul biber gibi ürünlerde sahtecilik tespit edildi.
Sucuktan çıkanlar mide bulandırdı! Kullanımı yasak birçok ürün

Sucuktan çıkanlar mide bulandırdı! Kullanımı yasak birçok ürün

27.10.2024
Türkiye Kasaplar Federasyonu Başkanı Osman Yardımcı, "Piyasada 'mekanik kıyma' adı altında tavuktan yapılan kıymalar var. Soya fasulyesiyle karıştırılıp satılıyor. Tavuk kemiğinden, kırıntılarından, taşlığından yapılan mekanik kıyma var. Maliyeti düşürmek için kıymada hileye gerek yok. Bunları kullanıp ucuza ürün satanlar var" dedi.
Adana kebabına limon sıkılır mı?

Adana kebabına limon sıkılır mı?

27.10.2024
Geçtiğimiz hafta Türkiye gündemine oturan bu tartışmayı gündeme taşımak istiyorum. Bu konu ülkede menemenden daha çok tartışıldı. İzleyenler bilir, yarışmacılarımızdan biri yaptığı kebabı bana ikram ederken limon sıkmasına tepki olarak
Et, kaşar ve zeytinyağında şoke eden sonuçlar çıktı! Bakanlık yeni test sonuçlarını açıkladı

Et, kaşar ve zeytinyağında şoke eden sonuçlar çıktı! Bakanlık yeni test sonuçlarını açıkladı

23.10.2024
Tarım ve Orman Bakanlığı taklit-tağşiş, sağlığı tehlikeye düşürecek gıdalar listesini yayınlamaya devam ediyor. Et, kaşar ve zeytinyağlarında inanılmaz usulsüzlükler yapıldığı ortaya çıktı.
Adana'nın eşsiz lezzetleri ülkemize ve dünyaya bir kez daha sunuldu

Adana'nın eşsiz lezzetleri ülkemize ve dünyaya bir kez daha sunuldu

20.10.2024
Adana Valiliği himayesinde Adana Büyükşehir Belediyesi, dört merkez ilçe belediyesi ve oda başkanlarının katkılarıyla 17-20 Ekim tarihleri arasında düzenlenen 8. Uluslararası Adana Lezzet Festivali, yerli ve yabancı ziyaretçilerin yoğun katılımıyla, keyifli etkinlikler ve dolu dolu içeriklerle sona erdi.
Gastronomi festivalleri ve ekonomiye katkısı

Gastronomi festivalleri ve ekonomiye katkısı

20.10.2024
Gastronomi büyük bir endüstri demek. Bu endüstrinin içinde yer alan şefler, mutfak ve hizmet personelleri, tedarikçiler ve bu işin lojistiğinden dağıtım ağına, hatta dijital platformlara kadar bu büyük ağ, ülke ekonomisinin önemli dinamiklerinden biri.
Lezzetli eğlencenin yeni adı: No3 Ocakbaşı

Lezzetli eğlencenin yeni adı: No3 Ocakbaşı

20.10.2024
Osmanlı’nın son döneminde Adana, Hatay, Gaziantep gibi şehirlerde ortaya çıkan ocakbaşı kültürü, giderek Türkiye geneline yayılıp vazgeçilmez lokantalar arasına girmişti. Ne yazık ki son yıllarda ülkemizde popüler olmaya başlayan Avrupa, Uzakdoğu, Asya ve dünya mutfaklarının ünlü restoranları nedeniyle ocakbaşı lokantaları hayli azalmaya başladı. Siz de mangal başındaki ustaların şişleri çevirerek yaptıkları şov eşliğinde hem gözünüze hem de damağınıza lezzet ziyafeti çekmeyi özleyenlerdenseniz size bir müjdem var.
Zeytinyağı üreticileri sahtecilik yaptı, Bakanlık ifşa etti! İşte o markalar

Zeytinyağı üreticileri sahtecilik yaptı, Bakanlık ifşa etti! İşte o markalar

16.10.2024
Ürünlerde sahtecilik had safhaya ulaşmaya başladı. Et, zeytinyağı, bal, lahmacun, kebap gibi ürünlerde sıklıkla taklit ve tağşişe rastlanıyor. Bugünkü testlerde zeytinyağları ele alındı ve kullanımına izin verilmeyen boyalar ve tohum yağlarının karıştırıldığı ortaya çıktı. 11 Ekim'den bu yana yayımlanmayan liste bugün yenilendi.
Bakanlık bir liste daha yayınladı! Köfte ve dönerin içinde domuz eti, salçada boya

Bakanlık bir liste daha yayınladı! Köfte ve dönerin içinde domuz eti, salçada boya

10.10.2024
Türkiye genelinde birçok şehirde şubesi bulunan Köfteci Yusuf'a ilişkin olarak Tarım ve Orman Bakanlığı yaptığı incelemeler neticesinde sağlığı tehlikeye düşürecek analizleri ortaya çıkardı. Köfteci Yusuf'un köfte ve dana eti dönerinde domuz eti tespit edildiği açıklandı. Salçada boya, zeytinyağı yerine tohum yağı, kekik yerine yabancı maddelerin satıldığı ortaya çıktı.
Gıda sahtekarları durmuyor

Gıda sahtekarları durmuyor

10.10.2024
Tarım ve Orman Bakanlığı, denetimler ve laboratuvar analizi sonrası uygunsuz bulunan ürün adını, markasını, firma adını ‘guvenilirgida. tarimorman.gov.tr’ internet sitesinde ‘Gıda Kamuoyu Duyurusu’ sekmesi altında artık anlık olarak duyuruyor.
Kebap ve sucuk yerine neler yedirmişler! Bakanlık yeni sahte ürünleri açıkladı

Kebap ve sucuk yerine neler yedirmişler! Bakanlık yeni sahte ürünleri açıkladı

9.10.2024
Tarım ve Orman Bakanlığı taklit ve tağşiş yapanlara ilişkin listesini güncelledi. Son yapılan testlerde sağlığı tehlikeye atacak pekmezler ve tağşiş-taklit yapılan sucuk, bal, kekik ve zeytinyağları ifşa edildi. Sahtecilik had safhada! İşte yeni liste.
Discord'a erişilemiyor! Adalet Bakanı duyurdu: Erişim engeli getirildi

Discord'a erişilemiyor! Adalet Bakanı duyurdu: Erişim engeli getirildi

9.10.2024
Discord'a erişim engeli getirildi. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının talebi üzerine Discord'a erişim engellenmesi kararı verildiğini duyurdu.
Gazeteciliğin 'Bey'iydi

Gazeteciliğin 'Bey'iydi

4.10.2024
Biz gazeteciler, bir meslek büyüğümüzle karşılaştığımızda, ona ‘ağabey’ diye sesleniriz. Bu hitap tarzı aslında usta-çırak ilişkisinin bir yansımasıdır. Rahmetli Mehmet Ali Birand öyleydi mesela, ‘Mehmet Ali abi’ydi. Rahmetli Rauf Tamer bizim ‘Rauf abimiz’di, rahmetli Mehmet Barlas, ‘Mehmet abi’miz... Bu isimleri kaybettiğimizde, veda yazılarımızda da “Güle güle ağabey” ifadesini kullanırız. Bunun bir tek istisnası vardı aramızda, Güneri Cıvaoğlu...
MasterChef tavuk döner tarifi! Tavuk döner nasıl yapılır, hangi malzemeler gerekir?

MasterChef tavuk döner tarifi! Tavuk döner nasıl yapılır, hangi malzemeler gerekir?

3.10.2024
MasterChef'te şefler tarafından istenen tavuk döner tarifi pek çok kişi tarafından merak ediliyor. Şeflerin yarışmacılara dikkatle yapmaları gerektiğini söylediği tavuk döneri yapmanın birkaç püf noktası bulunuyor. İşte kolay ve pratik bir şekilde yapılabilen kılıç balığı tarifi...
Bize neler yedirmişler! Lahmacun, kebap, köfte, kıyma, bal, kavurma, peynir, kekik, sumak...

Bize neler yedirmişler! Lahmacun, kebap, köfte, kıyma, bal, kavurma, peynir, kekik, sumak...

3.10.2024
Tarım ve Orman Bakanlığı, gıdada sahtecilik yapan firmaları açıkladı, ortaya çıkan gerçekler herkesi şoke etti. Sucukta at ve eşek eti, peynirde ve yoğurtta nişasta, baharatta ve siyah çayda sağlığa zararlı boya, zeytinyağında içeriği belli olmayan başka tür yağ, çikolatada ilaç kullanmışlar. Bize de tüm bunları afiyetle yedirmişler!
Bize neler yedirmişler

Bize neler yedirmişler

3.10.2024
Tarım ve Orman Bakanlığı, gıdada sahtecilik yapan firmaları açıkladı, ortaya çıkan gerçekler herkesi şoke etti. Sucukta at ve eşek eti, peynirde ve yoğurtta nişasta, baharatta ve siyah çayda sağlığa zararlı boya, zeytinyağında içeriği belli olmayan başka tür yağ, çikolatada ilaç kullanmışlar. Bize de tüm bunları afiyetle yedirmişler!