Kuru Üzüm

Kuru Üzüm Haberleri

Son dakika kuru üzüm haberleri ile ilgili Posta.com.tr'ye eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan kuru üzüm gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan kuru üzüm haber sayfamızda...
Sabahları 5 tane yemek yetiyor! Japonların favori besini: Kan şekerini dengeliyor, bağırsakları lavabo gibi açıyor, basurun kökünü kazıyor

Sabahları 5 tane yemek yetiyor! Japonların favori besini: Kan şekerini dengeliyor, bağırsakları lavabo gibi açıyor, basurun kökünü kazıyor

29.11.2024
Gün başlarken ne yiyip içtiğiniz, tüm gününüzü etkileyebilir. Güne sağlıklı bir başlangıç yapmak ve vücudunuzu taze tutmak için ne yediğiniz büyük önem taşıyor. Sabahları basit ama güçlü bir alışkanlık olan 5 adet kuru üzüm yemek, gün boyu sağlığınızı destekleyebilir. İşte kuru üzümün sabahları tüketildiğinde sunduğu faydalar!
KURUTULMUŞ ÜZÜM FAYDALARI NELERDİR? KURUTULMUŞ ÜZÜM NASIL TÜKETİLİR, NE İŞE YARAR?

KURUTULMUŞ ÜZÜM FAYDALARI NELERDİR? KURUTULMUŞ ÜZÜM NASIL TÜKETİLİR, NE İŞE YARAR?

8.12.2024
Kurutulmuş üzüm, sağlıklı bir atıştırmalık olmanın ötesinde, pek çok faydaya sahip doğal bir besindir. Üzüm, içerdiği besin öğeleriyle, vücudu destekleyici etkiler sağlar ve kurutulmuş haliyle bu faydalar yoğunlaşır. Hem tatlı bir atıştırmalık hem de besleyici bir gıda olan kurutulmuş üzüm, sağlıklı yaşamın bir parçası olabilir. Peki, kurutulmuş üzümün sağlık üzerindeki etkileri nelerdir ve nasıl tüketilmelidir?
Türkiye'de kıymeti bilinmiyor ama Japonlar avuç avuç yiyor! Cevizden 10 kat faydalı, demir eksikliğini tarihe gömüyor! Kemikleri çelik gibi güçlendiriyor

Türkiye'de kıymeti bilinmiyor ama Japonlar avuç avuç yiyor! Cevizden 10 kat faydalı, demir eksikliğini tarihe gömüyor! Kemikleri çelik gibi güçlendiriyor

9.09.2024
Uzun ve sağlıklı bir ömür sürmek için pek çok besin kaynağından faydalanıyoruz. Özellikle bir besin var ki, Türkler kıymetini bilmese Japonların favorileri arasında yer alıyor! Hemen hepimizin evinde olan, gözümüzün önünde yer alan o şifa kaynağı aç karnına tüketildiğinde ise etkisi 10 katına çıkıyor! 1 avucu bile demir eksikliğini unutturuyor! İşte Japonların her sabah aç karnına yediği o mucize...
Tatil sonrası forma girmenin yolları

Tatil sonrası forma girmenin yolları

2.09.2024
1- YORULAN BAĞIRSAKLARI DESTEKLEMEK EN ÖNEMLİ ADIMTatilde değişen yemek ve uyku saatleri, beraberinde yediklerinizin içeriğini de düşününce tatil sonrası bağırsak sağlığını destekleyici bir düzene geçiş yapmak ilk işiniz olmalı...
Lohusa şerbeti nedir? Neden ve nasıl yapılır?

Lohusa şerbeti nedir? Neden ve nasıl yapılır?

20.08.2024
Lohusa şerbeti, doğum sonrası annelere hem moral vermek hem de sağlıklarını desteklemek amacıyla yapılan geleneksel bir içecektir. Peki, lohusa şerbeti nedir? Neden ve nasıl yapılır?
Her gün 1 avuç yemek yetiyor! Vücuttaki kolesterolü silip süpürüyor: Adeta demir ve B vitamini ambarı, enfeksiyonlara karşı savaşıyor

Her gün 1 avuç yemek yetiyor! Vücuttaki kolesterolü silip süpürüyor: Adeta demir ve B vitamini ambarı, enfeksiyonlara karşı savaşıyor

29.07.2024
Gün içerisinde ne kadar yemek yediğimiz kadar ne yediğimiz de önem taşıyor. Organların sağlıklı bir şekilde işleyişine devam edebilmesi için soframıza koyduğumuz her gıdaya dikkat etmeliyiz. Zararlı besinleri tüketmek, uzun vadede vücutta çeşitli sağlık problemlerinin oluşmasına yol açabiliyor. Beslenme rutinimizde doğal gıdalara yer açmak ise pek çok sorundan korunmamıza yardımcı oluyor. Peki, gün içerisinde hangi gıdayı tüketmeliyiz? Ne kadar tüketirsek faydalarından yararlanmak gerekiyor?
Türkiye'de yüzüne bakılmıyor Japonlar avuç avuç yiyor! Hafızayı fil gibi yapıyor, iz ve yaraları tek gecede iyileştiriyor,  bağırsakları lavabo gibi açıyor, basurun kökünü kazıyor, vücuda resmen enerji yüklemesi yapıyor

Türkiye'de yüzüne bakılmıyor Japonlar avuç avuç yiyor! Hafızayı fil gibi yapıyor, iz ve yaraları tek gecede iyileştiriyor, bağırsakları lavabo gibi açıyor, basurun kökünü kazıyor, vücuda resmen enerji yüklemesi yapıyor

25.07.2024
Hafızayı güçlendiren ve vücuda enerji veren mucize bir besin bulundu! Japonların yıllardır kilo kilo aldıklarının ve hafızalarını buna borçlu olduklarının öğrenilmesi pek çok kişiyi şaşkına çevirdi. Peki o besin nedir? İşte merak edilenler...
Manisa'da hasadı başladı! Avuç avuç yiyince kabızlığın kökünü kazıyıp demir depolarını fullüyor! Japonların favorisi doğal tansiyon ilacı

Manisa'da hasadı başladı! Avuç avuç yiyince kabızlığın kökünü kazıyıp demir depolarını fullüyor! Japonların favorisi doğal tansiyon ilacı

11.07.2024
Uzun ve sağlıklı bir ömür sürmek için pek çok besin kaynağından faydalanıyoruz. Özellikle bir besin var ki, Manisa'da hasadı başladı kurusunu yiyince şifa saçıyor! Aç karnına tüketildiğinde ise etkisi 10 katına çıkıyor! 1 avucu bile demir eksikliğini unutturan, Japonların da favorisi o besin bakın neymiş...
Denizli’de yapılıyor ama dünyaya satılıyor! Etkileriyle doğal bir mucize gibi: Kurudukça değerleniyor, sağlığa faydası kat be kat artıyor

Denizli’de yapılıyor ama dünyaya satılıyor! Etkileriyle doğal bir mucize gibi: Kurudukça değerleniyor, sağlığa faydası kat be kat artıyor

6.06.2024
Kurutulmuş ürünler, suyunun çıkarılmasıyla işlenmiş ve uzun süre dayanabilen gıdalardır. Meyve, sebze, et, balık, tahıllar gibi çeşitleri bulunuyor. Kurutulmuş meyveler arasında kuru üzüm, kayısı ve incir bulunurken sebzeler arasında ise domates, biber ve patlıcan yer alıyor. Peki, Denizli’de hazırlanan kurutulmuş ürünler hangi ülkeye satılıyor? Mutfakta kurutulmuş ürün bulundurmak neden gerekli?
KURUTULMUŞ MEYVELERİN FAYDALARI NELERDİR? KURUTULMUŞ MEYVELER NASIL TÜKETİLİR, NE İŞE YARAR?

KURUTULMUŞ MEYVELERİN FAYDALARI NELERDİR? KURUTULMUŞ MEYVELER NASIL TÜKETİLİR, NE İŞE YARAR?

8.12.2024
Kurutulmuş meyveler, doğal tatlarını kaybetmeden depolanabilen sağlıklı atıştırmalıklar olarak, besin değeri açısından oldukça zengin besinlerdir. Taze meyvelere göre daha uzun süre dayanabilen kurutulmuş meyveler, özellikle kış aylarında da tüketilebilecek sağlıklı alternatifler sunar. Peki, kurutulmuş meyveler vücuda nasıl faydalar sağlar ve nasıl doğru şekilde tüketilmelidir? İşte kurutulmuş meyvelerin sağlığa olan faydaları ve tüketim önerileri.
1 avuç yiyen ömür boyu demir eksikliği çekmiyor! Japonlar da avuç avuç yiyor, 100 yaşına kadar yaşamanın garantisi ondaymış!

1 avuç yiyen ömür boyu demir eksikliği çekmiyor! Japonlar da avuç avuç yiyor, 100 yaşına kadar yaşamanın garantisi ondaymış!

31.05.2024
Uzun ve sağlıklı bir ömür sürmek için pek çok besin kaynağından faydalanıyoruz. Özellikle bir besin var ki, Türkler kıymetini bilmese Japonların favorileri arasında yer alıyor! Hemen hepimizin evinde olan, gözümüzün önünde yer alan o şifa kaynağı aç karnına tüketildiğinde ise etkisi 10 katına çıkıyor! 1 avucu bile demir eksikliğini unutturuyor! İşte Japonların her sabah aç karnına yediği o mucize...
Türkler kıymetini bilmiyor ama Japonların favorisi! Avuç avuç yiyince vücuda demir ve kalsiyum yükleyip kansızlığı önlüyor, bağırsakları motor gibi çalıştırıyor!

Türkler kıymetini bilmiyor ama Japonların favorisi! Avuç avuç yiyince vücuda demir ve kalsiyum yükleyip kansızlığı önlüyor, bağırsakları motor gibi çalıştırıyor!

23.05.2024
Uzun bir ömür sürmek için faydalı, doğa tarafından bizlere sunulan pek çok besin kaynağı bulunuyor. Özellikle bir besin var ki, Türkler kıymetini bilmese de uzmanlar her türlü derde şifa olacak o besine özellikle işaret ediyor. Hemen herkesin evinde olan, gözümüzün önündeki o şifa kaynağı aç karnına tüketildiğinde ise etkisi 10 katına çıkıyor! İşte Japonların her sabah aç karnına yediği o mucize...
LİFLİ GIDALARIN FAYDALARI NELERDİR? LİFLİ GIDALAR NASIL TÜKETİLİR, NE İŞE YARAR?

LİFLİ GIDALARIN FAYDALARI NELERDİR? LİFLİ GIDALAR NASIL TÜKETİLİR, NE İŞE YARAR?

8.12.2024
Lif, sağlıklı bir sindirim sistemi için gerekli olan temel bir besin maddesidir. Vücutta sindirilemeyen bir karbonhidrat olan lif, özellikle bağırsak sağlığını destekler ve sindirim sisteminin düzgün çalışmasına yardımcı olur. Ayrıca, kan şekeri seviyelerini dengeleme, kilo yönetimi ve kalp sağlığını koruma gibi birçok faydası bulunmaktadır. Peki, lifli gıdaların faydaları nelerdir, nasıl tüketilmeli ve bu besinler ne işe yarar?
İhracatın lokomotifi Ege

İhracatın lokomotifi Ege

6.05.2024
İç ve dış ticarette yüzyıllar boyunca öne çıkan İzmir ve Ege Bölgesi, bugün de Türkiye ihracatının lokomotifi konumunda. Türkiye’deki ilk ihracatçı birliği olarak 1939’da kurulan Ege İhracatçı Birlikleri (EİB) de Ege Bölgesi’nde 12 farklı sektörde faaliyet gösteren ihracatçı firmaları temsil ederek önemli görev üstleniyor. Diğer bir deyişle EİB, 12 ayrı kümeyi temsil eden bir çatı organizasyonu. Üye firmalarına insan kaynağı, finansal kaynak, fiziksel altyapı, iş ağı ve bilgi kaynağı sağlamak için sürdürülebilirlik eksenli çalışmalar gerçekleştiren EİB Koordinatör Başkanı Jak Eskinazi ile Ege ihracatını ve 2024’ün ilk 4 ayını konuşuyoruz.
İhracatın lokomotifi Ege

İhracatın lokomotifi Ege

6.05.2024
İç ve dış ticarette yüzyıllar boyunca öne çıkan İzmir ve Ege Bölgesi, bugün de Türkiye ihracatının lokomotifi konumunda. Türkiye’deki ilk ihracatçı birliği olarak 1939’da kurulan Ege İhracatçı Birlikleri (EİB) de Ege Bölgesi’nde 12 farklı sektörde faaliyet gösteren ihracatçı firmaları temsil ederek önemli görev üstleniyor. Diğer bir deyişle EİB, 12 ayrı kümeyi temsil eden bir çatı organizasyonu. Üye firmalarına insan kaynağı, finansal kaynak, fiziksel altyapı, iş ağı ve bilgi kaynağı sağlamak için sürdürülebilirlik eksenli çalışmalar gerçekleştiren EİB Koordinatör Başkanı Jak Eskinazi ile Ege ihracatını ve 2024’ün ilk 4 ayını konuşuyoruz.
Aç karnına kuru üzüm yemenin nelere faydası var?

Aç karnına kuru üzüm yemenin nelere faydası var?

10.12.2024
Taze üzümün kurutulmasıyla elde edilen kuru üzüm, tatlı tadıyla hem çok lezzetli hem de vücudumuz için oldukça sağlıklı. Mineral ve vitamin deposu olan üzüm, vücudun ihtiyacı olan besinleri karşılayabilir. İçerisindeki bol lif kaynağı sayesinde sindirim sistemini olumlu destekler.
TARÇININ FAYDALARI NELERDİR? TARÇIN NASIL TÜKETİLİR, NE İŞE YARAR?

TARÇININ FAYDALARI NELERDİR? TARÇIN NASIL TÜKETİLİR, NE İŞE YARAR?

8.12.2024
Tarçın, mutfaklarda yaygın olarak kullanılan baharatlardan biridir. Hem lezzetli hem de sağlığa faydalı olan bu baharat, eski çağlardan beri hem yemeklerde hem de tıbbi amaçlarla kullanılmaktadır. Tarçın, güçlü antioksidan özelliklere sahip olup, bağışıklık sistemini güçlendirmekten sindirim sorunlarını gidermeye kadar birçok fayda sağlar. Peki, tarçının sağlık üzerindeki etkileri nelerdir ve nasıl tüketilmelidir?
Kabızlığın şifası, DNA hasarını bile önlüyor…

Kabızlığın şifası, DNA hasarını bile önlüyor…

19.12.2024
Havaların çok sıcak olduğun şu günlerde, belki de diyet yaptığınız, kilo vermeye çalıştığınız şu dönemde birden kapınız çalıyor. Komşunuz elinde bir kase aşure ile gelmiş, yüzünüzde koca bir gülümseme… Tatlı deyince hepimiz korkuyoruz. Peki, aşure hangi vitaminler ve mineraller açısından zengin ve bu besin maddeleri vücuda ne tür faydalar sağlıyor? Diyetisyen Gülçin Işık, konu hakkında merak edilenleri sizler için açıklıyor.
Türkler kıymetini bilmiyor ama Japonların favorisi! Avuç avuç yiyince vücuda demir ve kalsiyum yükleyip kansızlığı önlüyor, bağırsakları motor gibi çalıştırıyor!

Türkler kıymetini bilmiyor ama Japonların favorisi! Avuç avuç yiyince vücuda demir ve kalsiyum yükleyip kansızlığı önlüyor, bağırsakları motor gibi çalıştırıyor!

8.04.2024
Uzun bir ömür sürmek için faydalı, doğa tarafından bizlere sunulan pek çok besin kaynağı bulunuyor. Özellikle bir besin var ki, Türkler kıymetini bilmese de uzmanlar her türlü derde şifa olacak o besine özellikle işaret ediyor. Hemen herkesin evinde olan, gözümüzün önündeki o şifa kaynağı aç karnına tüketildiğinde ise etkisi 10 katına çıkıyor! İşte Japonların her sabah aç karnına yediği o mucize...
Sahuru erken yapanlar dikkat! Uzmanı uyardı: Aç kalma süresini uzatmayın!

Sahuru erken yapanlar dikkat! Uzmanı uyardı: Aç kalma süresini uzatmayın!

29.03.2024
Ramazan ayında diyabet hastalarının doktor kontrolünde oruç tutmasını öneren Uzm. Dr. Leyla Batmaz, "Aç kalma süresini azaltmak için sahur mümkün olduğunca geç yenmelidir" dedi.
Ramazan'da aç kalma süresini azaltmak için uzmanından öneriler: Sahur mümkün olduğunca geç yenmelidir

Ramazan'da aç kalma süresini azaltmak için uzmanından öneriler: Sahur mümkün olduğunca geç yenmelidir

29.03.2024
Ramazan ayında diyabet hastalarının doktor kontrolünde oruç tutmasını öneren Uzm. Dr. Leyla Batmaz, "Aç kalma süresini azaltmak için sahur mümkün olduğunca geç yenmelidir" dedi.
Ramazanda su ihtiyacı artıyor

Ramazanda su ihtiyacı artıyor

18.03.2024
Ramazan ayı boyunca bedenimizin sıvı ihtiyacı artmaktadır. Uzun süreli açlık sonrası gerekli olan sıvıyı yerine koyabilmek için iftar-sahur arasında ihtiyacımız olan suyu dengeli bir biçimde düzenli olarak tüketmememiz gerekir.
SÜTÜN YERİNE HANGİ BESİNLERİ KULLANABİLİRİZ? SÜT YERİNE SAĞLIKLI ALTERNATİFLER NELERDİR?

SÜTÜN YERİNE HANGİ BESİNLERİ KULLANABİLİRİZ? SÜT YERİNE SAĞLIKLI ALTERNATİFLER NELERDİR?

8.12.2024
Süt, yıllardır kemik sağlığı, büyüme ve gelişme için önemli bir besin kaynağı olarak kabul edilmiştir. Ancak, süt içemeyen veya süt tüketmeyen kişiler için, bu besin kaynağının yerini alabilecek alternatifler mevcuttur. Süt, bazı insanlar için sindirim sorunlarına, laktoz intoleransına veya süt alerjilerine yol açabilir. Neyse ki, süt yerine geçebilecek birçok sağlıklı alternatif bulunmaktadır. Peki, süt yerine hangi besinleri kullanabiliriz? Süt yerine sağlıklı alternatifler nelerdir? İşte bu sorulara dair detaylı bilgiler.
TZOB Genel Başkanı Bayraktar: Üreticide 2 lira 50 kuruş olan limon, 18 lira 36 kuruşa markette satıldı

TZOB Genel Başkanı Bayraktar: Üreticide 2 lira 50 kuruş olan limon, 18 lira 36 kuruşa markette satıldı

1.03.2024
Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, “Üreticide 2 lira 50 kuruş olan limon 18 lira 36 kuruşa, 3 lira 50 kuruş olan portakal 23 lira 53 kuruşa, 115 lira olan kuru incir 506 lira 20 kuruşa, 13 lira 33 kuruş olan kabak 47 lira 90 kuruşa markette satıldı” dedi.
Faydalı diye bayıla bayıla yiyoruz! Kan şekerini tavan yaptırıyor, bağırsakları tıkıyor

Faydalı diye bayıla bayıla yiyoruz! Kan şekerini tavan yaptırıyor, bağırsakları tıkıyor

7.02.2024
Bağışıklığı güçlendirmek ve sağlıklı olmak için dengeli beslenmek gerekir. Genellikle sağlıklı beslenme listelerinde bol miktarda kuru incir, kuru üzüm gibi kuruyemişler bulunur. Ancak bu ürünleri doğru zamanda tüketmemek vücudunuz için zararlı olabilir. Özellikle sabahları yendiğinde kan şekerini tavan yaptırabilir.