Son dakika Okan Tüysüz haberleri ile ilgili Posta.com.tr'ye eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan Okan Tüysüz gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan Okan Tüysüz haber sayfamızda...
Malatya’da meydana gelen 5.9’luk depremin ardından Prof. Dr. Naci Görür’ün geçmişteki açıklamaları tekrar gündem oldu. Prof. Dr. Görür, geçmişte Yedisu Fayı'na da dikkat çekerek Pülümür'de büyük bir deprem beklendiğinin altını çizmişti. Depremin ardından Naci Görür'den ilk açıklama geldi. Öte yandan Prof. Dr. Şükrü Ersoy, açıklamasında "Artçıları 5'e kadar çıkabilir. Bu oldu bitti deyip konutlarda olmayalım. Bir süre dışarıda olmakta yarar var. " dedi. Deprem Uzmanı Prof. Dr. Okan Tüysüz ise depreme ilişkin değerlendirmesinde "Türkiye'nin özellik Doğu Anadolu'da Bingöl çevresinde Yedisu segmenti dediğimiz fay 7 üzerinde deprem üretme potansiyeline sahip. Burası riskli bir bölge, uzun yıllardır konuşuluyor. " dedi.
Kahramanmaraş'ta 5 büyüklüğünde şiddetli bir deprem meydana geldi. AFAD tarafından yapılan açıklamada, deprem sonrası olumsuz bir durum bulunmadığı belirtildi. Saha tarama çalışmalarının devam ettiği ifade edilirken, bölgedeki gelişmeler yakından takip ediliyor.
Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Elazığ Merkez'de 4,7 büyüklüğünde deprem olduğunu duyurdu. Sarsıntının çevre illerden de hissedildiği öğrenildi.
Türkiye'nin çeşitli bölgelerinde depremler olmaya devam ederken, MTA tarafından Türkiye'nin diri fay haritası da güncellendi. Yapılan araştırmada 45 ilde 5,5 ve üzeri deprem üretebilecek 485 diri fay bulunurken, birinci derece risk altında olan şehirler; İzmir, Balıkesir, Manisa, Muğla, Aydın, Denizli, Isparta, Uşak, Bursa, Bilecik, Yalova, Sakarya, Düzce, Kocaeli, Kırşehir, Bolu, Karabük, Hatay, Bartın, Çankırı, Tokat, Amasya, Çanakkale, Erzincan, Tunceli, Bingöl, Muş, Hakkari, Osmaniye, Kırıkkale ve Siirt oldu. Jeolog Prof. Dr. Okan Tüysüz Türkiye'deki deprem üretebilen fayları anlatarak risk haritasını yorumladı.
Merkez üssü Marmara Denizi olan bir deprem meydana geldi. İstanbul ve Bursa'da hissedilen depremin ardından AFAD'dan son dakika açıklaması yapıldı. Depreme ilişkin uzmanlardan ilk açıklamalar geldi.
Marmara’da olası bir depremin İstanbul'u nasıl etkileyeceğine ilişkin 4 ayrı senaryo paylaşan deprem uzmanı jeolog Prof. Dr. Okan Tüysüz, dikkat çeken mesajlar verdi.
İstanbul depremine ilişkin TBMM Deprem Araştırma Komisyonu’nda yerbilimciler tarafından önemli tespitlere yer verildi. Prof. Dr. Naci Görür şehirde kanalizasyon şebekesinin çökeceğini söyledi. Prof. Dr. Okan Tüysüz ise '90 bin bina depreme dayanıksız, İstanbul’un yüzde 20’sinde zemin zayıf' dedi. İşte zemini zayıf depreme karşı riskli ilçeler.
Marmara Depremi’nden bu yana İstanbul’da yıkıcı bir deprem olasılığı konuşuluyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), ‘Hızlı Tarama Yöntemi’ ile kentte bina dayanıklılığı ölçümü yapıyor. Belediyeden yapılan açıklamada 318 binanın durduğu yerde çökebilecek halde olduğu belirtildi. İstanbul’da ikamet eden vatandaşlar deprem riskinin daha az olduğu bölgelerdeki konutlara talep gösteriyor. 1999 yılı öncesi yapılan konutlara ilgi düştü.
Kahramanmaraş merkezli 10 ilimizi yıkan depremin ardından beklenen büyük İstanbul depremi vatandaşlarda endişe yaratırken uzmanlar ise ciddi anlamda fikir ayrılıkları yaşıyor. Naci Görür, Celal Şengör, Ahmet Ercan, Şener Üşümezsoy gibi uzman isimler büyük Marmara depremi için birçok farklı tez ileri sürdü. İşte son habere göre uzmanların depremle ilgili tahminleri...
Kahramanmaraş merkezli depremlerin büyük yıkıma neden olduğu Hatay'da iki büyük sarsıntı daha yaşandı. Saat 20.04'te Defne ilçesinde 6.4 büyüklüğünde, 20.07'de ise Samandağ ilçesinde 5.8 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Hatırlarsanız; depremlerden sonra ben ve Celal Şengör, Hatay ve Adana havzasında kırılmamış kimi faylar yüklenmiş olabilir diye uyardık" diyen Prof. Dr. Naci Görür, "Bizim endişe ettiğimiz alan olarak Adana havzası kaldı. Kıbrıs’tan da endişe ediyoruz" dedi. Prof. Dr. Okan Tüysüz ise, “6 Şubat’ta olan depremin kuzey ucu olan Bingöl/Palu çevresinde dikkatli olmak gerekiyor" diye konuştu.
Son deprem haberine göre, İzmir'de Buca'da saat 03.29'da deprem oldu. Buca'daki depremin büyüklüğünü AFAD 4.9 olarak duyurdu. Yaklaşık 7 saniye süren deprem büyük bir paniğe neden oldu. 1 kişi hayatını kaybetti 6 kişi yaralandı. Gece uykusundan uyandıran deprem sonrasında vatandaşlar sokaklara döküldü. Deprem; Manisa, Balıkesir, Denizli ve Aydın gibi çevre illerde de hissedildi. İzmir'deki 4.9'luk deprem daha büyük bir depremin habercisi mi? İşte uzmanlardan dikkat çeken cevaplar.
25 Ekim’de 12.40 ile 15.05 saatleri arasında görülecek güneş tutulması ile ilgili "Depreme etki edecek mi?" sorusu bilim insanlarını ikiye böldü. Yerbilimci Prof. Dr. Naci Görür, "Bardağı taşıran son damla rolü oynayabilir." derken Prof. Dr. Okan Tüysüz dikkat çeken bir açıklama yaptı. Akdeniz Üniversitesi Güneş ve Güneş Sistemleri uzmanı Doç Dr. Ali Kılçık ise tartışmaya son noktayı koydu.
Ardahan'da geçtiğimiz günlerde meydana gelen 5 büyüklüğündeki depremin tüyler ürperten sesi kaydedilmişti. Ses kısa sürede sosyal gündem oldu. Peki deprem esnasında ortaya çıkan korku dolu sesin nedeni ne? Deprem uzmanları Prof. Dr. Ahmet Ercan ve Prof. Dr. Okan Tüysüz ilginç bilgiler verdi.
Erzurum'da deprem oldu. AFAD, Erzurum'daki depremin büyüklüğünü 5.1 olarak duyurdu. Merkez üssü Erzurum'un Köprüköy ilçesi olan deprem Ağrı, Diyarbakır ve Muş'tan da hissedildi. Erzurum Valisi Okay Memiş, 'Bazı köylerden yıkıma ilişkin haber aldık' açıklamasını yaptı. İşte Erzurum'daki depremle ilgili son dakika gelişmeleri...
Son dakika deprem haberine göre, Yunanistan'ın Girit adasındaki depremi Türkiye'de Antalya Muğla ve İzmir de hissetti. AFAD Yunanistan'daki depremin büyüklüğünü 6.3 olarak, Amerikan Jeolojik Araştırma Merkezi ise (USGS) 6.4 olarak verdi. Prof. Dr. Okan Tüysüz, 'Girit'teki depremin meydana geldiği bölgenin Türkiye'yi etkilemesi ihtimali var mı?' soruyla ilgili açıklama yaptı.
Sabah 08.46'da Ege Denizi'nde, İzmir'in Karaburun ilçesi açıklarında 5,2 büyüklüğünde deprem meydana gelmişti. Deprem Çanakkale ve çevre illerde de hissedildi. Ege Denizi'nde saat 11.35'te Kandilli Rasathanesi'nin verilerine göre 5.2 büyüklüğünde bir deprem daha oldu.
Türkiye ve dünya çapında peş peşe yaşanan depremler yüzünden sosyal medyada 2020 ‘felaket yılı’ ilan edildi. Ancak uzmanlar yaşanan sarsıntıların ‘doğal bir döngü’ olduğunu, korkulacak bir durumun olmadığını söylüyor.
Deprem uzmanlarından İstanbulluların içini rahatlatan açıklama: Manisa ve Ankara’da meydana gelen depremler, Marmara depremini hiçbir şekilde tetiklemez. Manisa ve Ankara’da meydana depremler İstanbulluları korkuturken, uzmanlar bu iki depremin beklenen Marmara depremini hiçbir şekilde tetikleyemeyeceğini belirtti. Uzmanlar, “5.4 büyüklüğündeki bir deprem yaklaşık 4 bin ton TNT patlaması ile eş değerdir. Yüzeye yakın bir deprem olduğunda daha geniş alanda hissediliyor. İstanbul’da da zemini iyi olmayan yerlerde daha yüksek hissedildi” diyor.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi(İBB) ev sahipliğinde gerçekleştirilen Deprem Çalıştayının ilk gününde bilim insanları, "İstanbul'un deprem tehlikesi"ni konuştu.
İstanbul’da saat 11:01 sıralarında bir deprem meydana geldi. Kandilli Rasathanesi yaptığı son dakika açıklamasında depremin, Marmara Denizi'ndeki Kuzey Anadolu Fay Hattı üzerinde, Silivri açıklarında 4.5 büyüklüğünde meydana geldiğini duyurdu. AFAD ise depremin büyüklüğünü 4.6 olarak açıkladı. Ana depremin ardından aynı bölgede 1.7, 1.8 ve 1.2'lik artçı depremler oldu. Bazı okulların güvenlik amacıyla tahliye edildiği bildirilirken Valilik'ten yapılan son dakika açıklamasında "Herhangi bir hasar ihbarı yapılmamıştır" denildi.
Son dakika! İstanbul'u korkutan deprem! Saat 05.36'da merkez üssü Yalova Çınarcık olan 4,1 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Deprem İstanbul ve çevresinde de hissedildi. Peki bu deprem öncü mü yoksa artçı bir deprem mi? Neden İstanbul'da bu kadar şiddetli hissedildi? Detayları uzmanlar aktardı
Birkaç gündür deprem uzmanları büyük İstanbul depremi için açıklamalar yapıyordu. Tam da bu açıklamaların üzerine bugün saat 05.36'da merkezüssü Çınarcık/Yalova olan 4 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem korku ve panik yaratırken son depremler aratılmaya başlandı.