Son dakika pilav haberleri ile ilgili Posta.com.tr'ye eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan pilav gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan pilav haber sayfamızda...
Bugün ne pişirsem diyenler ve lezzetli, farklı alternatifler arayanlar buraya! Tadını çok seveceğiniz, yapımı pratik, birbirini tamamlayan lezzetler günün menüsünde... Eğer 'Akşam ne yesek, bugün ne pişirsem?' diyorsanız bu menü tam size göre! İşte damak zevkinize uyacak şehriyeli yoğurt çorbası tarifi, güveçte kuru fasulye tarifi, tel şehriyeli pilav tarifi ve kakaolu ıslak kurabiye tarifi.
Göç, sadece bir yer değiştirme değil; aynı zamanda bir tat, doku ve kültür aktarımıdır. Yüzyıllar boyunca insanlar yer değiştirdikçe yanlarında sadece valizlerini değil, reçetelerini de taşıdı.
Edirne'nin geleneksel Kakava Şenlikleri, her yıl mayıs ayında baharın gelişiyle birlikte kutlanır. Roman kültürünün izlerini taşıyan bu renkli etkinlik, konserler, danslar ve dev ateşlerle coşkuyla yaşanır. Peki, 2025 Kakava Şenlikleri ne zaman başlayacak? İşte, bu özel günün tarihleri ve etkinlik detayları.
Bugün ne pişirsem diyenler ve lezzetli, farklı alternatifler arayanlar buraya! Tadını çok seveceğiniz, yapımı pratik, birbirini tamamlayan lezzetler günün menüsünde... Eğer 'Akşam ne yesek, bugün ne pişirsem?' diyorsanız bu menü tam size göre! İşte damak zevkinize uyacak tarhana çorbası tarifi, sultan kebabı tarifi, pancarlı pilav tarifi ve revani tarifi.
Kahramanmaraş mutfağının kültürel miraslarından biri olan Maraş tarhanası, hem üretim şekli hem de besleyici içeriğiyle diğer tarhanalardan ayrılıyor. Kabuğu soyulmuş buğdayın (döğme) pilav gibi pişirilmesiyle başlayan bu geleneksel tarif, yoğurtla karıştırılıp kurutularak son halini alıyor.
Bugün ne pişirsem diyenler ve lezzetli, farklı alternatifler arayanlar buraya! Tadını çok seveceğiniz, yapımı pratik, birbirini tamamlayan lezzetler günün menüsünde... İşte damak zevkinize uyacak,kavurma, pilav, cacık ve baklava tarifi...
Bağırsakları düzenli çalıştırmak ve sindirimi kolaylaştırmak için güçlü bir yardımcı var! Lif açısından zengin bu özel pilav, vücudunuzu adeta bir makine gibi çalıştırıyor. Hem sağlıklı hem de lezzetli bu pilav, her öğünde rahatlıkla tüketebileceğiniz pratik bir çözüm sunuyor.
Mart ayı, doğanın uyanışını ve baharın gelişini kutlayan birçok kültürel ritüele ev sahipliği yapar. Bunların en köklülerinden biri, Orta Asya’dan Mezopotamya’ya, İran’dan Anadolu’ya uzanan Nevruz geleneğidir. Bahar ekinoksu ile birlikte doğanın yeniden doğuşu kutlanırken, mutfaklar da bu dönüşüme ayak uydurur.
Ramazan ayında oruç tutan çocuklar ve gençler için sağlıklı ve dengeli beslenmenin büyük önem taşıdığını belirten Beslenme ve Diyet Uzmanı Dyt. Tuğçe Yılmaz, "Yetersiz ve dengesiz beslenme, gün boyu halsizlik, odaklanma problemleri ve ders veriminde düşüşlere yol açabilir" dedi.
Karbonhidratların sevilen lezzetleri olan pilav, makarna, patates ve ekmekten vazgeçmek zor olabilir. Ancak bu yiyeceklerin kalorileri de genellikle göz korkutucu olabiliyor. Neyse ki, bir TikTok aşçısı ve doktor tarafından paylaşılan basit bir ipucu sayesinde, porsiyon boyutunu küçültmeden karbonhidratlı yiyeceklerin kalorilerini azaltmak mümkün! Peki, nasıl? İşte detaylar...
"İftara ne yapsam" ve "sahurda ne yesek" diyenler için ramazanın yirmi dokuzuncu günü için iftar menüsü ile karşınızdayız. Bugün ramazan için hazırladığımız iftar menüsünde sebze çorbası tarifi, enginar yemeği tarifi, tavuklu körili pilav tarifi ve haşhaşlı kek tarifi var. İşte ramazanın 18. günü için Posta.com.tr'den iftar menüsü...
"İftara ne yapsam" ve "sahurda ne yesek" diyenler için ramazanın 15. günü için iftar menüsü ile karşınızdayız. Ramazanın on beşinci günü için iftar menüsünde mercimek çorbası tarifi, İzmir köfte tarifi, domatesli pilav tarifi ve irmikli muhallebi tatlısı tarifleri var. İşte ramazanın on beşinci günü için Posta.com.tr'den iftar menüsü...
"İftara ne yapsam" ve "sahurda ne yesek" diyenler için ramazanın on beşinci günü için iftar menüsü ile karşınızdayız. Bugün ramazan için hazırladığımız iftar menüsünde arpa şehriye çorbası tarifi, patates oturtma tarifi, yeşil mercimekli pilav tarifi ve şam tatlısı tarifi var. İşte ramazanın 16. günü için Posta.com.tr'den iftar menüsü...
Diyetisyen Hale Aslantaş, Ramazan ayı içerisinde sahurun imsak vaktine yakın yapılarak, sonrasında ise uyumamanın sağlık için en doğrusu olduğunu söyledi.
Manisa Celal Bayar Üniversitesi Hafsa Sultan Hastanesi’nden Diyetisyen Hale Aslantaş, Ramazan ayı içerisinde sahurun imsak vaktine yakın yapılarak, sonrasında ise uyumamanın sağlık için en doğrusu olduğunu söyledi.
"İftara ne yapsam" ve "sahurda ne yesek" diyenler için ramazanın 9. günü için iftar menüsü ile karşınızdayız. İftarda ister ailenize isterseniz de sofranıza davet ettiğiniz misafirlerinize hazırlayacağınız iftar menüsünde brokoli çorbası tarifi, patates oturtma tarifi, bademli pilav tarifi ve kazandibi tarifleri var. İşte ramazanın dokuzuncu günü için Posta.com.tr'den iftar menüsü...
Pilav, sık tükettiğimiz besinler arasında yer alıyor. Severek tüketsek de pirinçteki yüksek şeker yükü özellikle diyabet hastaları için risk taşıyabiliyor. Pilav yaparken gerçekleştireceğiniz ufak bir değişiklik var ki bütün bu zararları ortadan kaldırıyor! İşte glisemik indeksi düşük ve şifa deposu pilavın sırrı...
Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biri olan bulgur pilavı, hem sağlıklı hem de doyurucu özelliğiyle sofralarımızı süslüyor. Ancak bulgur pilavının tam kıvamında, tane tane ve lezzetli olması için bazı püf noktalarını bilmek gerekiyor. Doğru malzeme seçimi, pişirme teknikleri ve ufak dokunuşlarla bu klasik yemeği mükemmel bir lezzet şölenine dönüştürebilirsiniz. İşte bulgur pilavı yaparken dikkat etmeniz gerekenler ve nefis bir tarifin detayları...
"İftara ne yapsam" ve "sahurda ne yesek" diyenler için ramazanın yirmi dokuzuncu günü için iftar menüsü ile karşınızdayız. Bugün ramazan için hazırladığımız iftar menüsünde sebze çorbası tarifi, enginar yemeği tarifi, tavuklu körili pilav tarifi ve haşhaşlı kek tarifi var. İşte ramazanın 29. günü için Posta.com.tr'den iftar menüsü...
Bağırsakları düzenli çalıştırmak ve sindirimi kolaylaştırmak için güçlü bir yardımcı var! Lif açısından zengin bu özel pilav, vücudunuzu adeta bir makine gibi çalıştırıyor. Hem sağlıklı hem de lezzetli bu pilav, her öğünde rahatlıkla tüketebileceğiniz pratik bir çözüm sunuyor.
Ramazan ayı hem ruhsal hem de fiziksel anlamda bir arınma dönemi olarak kabul edilirken, doğru beslenme alışkanlıkları bu sürecin en önemli parçalarından birini oluşturuyor. Oruç tutarken yapılan yanlış beslenme tercihleri ise vücudu olumsuz etkileyerek oruç sonrası enerjinizin tükenmesine yol açabiliyor. Peki, Ramazan boyunca nasıl beslenmeliyiz? İftar ve sahurda neler tüketilmeli, hangi hatalardan kaçınılmalı? Uzman Diyetisyen Beyza Ersan, konu hakkında tüm merak edilenleri Posta.com.tr okurları için açıkladı! İşte detaylar…
Van'da, Ramazan ayında sıklıkla karşılaşılan bilinçsiz beslenme alışkanlıklarının farklı şikâyetlere davetiye çıkarabildiğini ifade eden uzmanlar, vatandaşlara tavsiyelerde bulundular.
Mevsim geçişlerinde değişkenlik gösteren hava sıcaklıkları birçok hastalığa davetiye çıkarabiliyor. Beslenmeninse bağışıklık üzerinde büyük etkileri bulunuyor. Beslenme ve Diyet Bölümü’nden Dyt. Seda Uşarer, "Kıştan bahara geçiş döneminde çeşitli solunum yolları hastalıkları ve alerji sıkça görülmektedir. Bu yüzden oruç tutarken vücut direncini korumak gerekli" diyerek sahur ve iftarda bağışıklığı desteklemenin etkili yollarını paylaştı.
Hepimizin severek yediği, bazen gözümüzü karartarak tabağımıza yığdığımız bir yiyecek var ki, aslında vücudumuz üzerinde korkunç etkiler bırakıyor. Sağlığımızı tehdit eden bu besin, göründüğü kadar masum değil. Her lokmada hızla yükselen kan şekeri, metabolizmamızı alt üst ediyor, karaciğerimize ağır darbeler vuruyor ve sindirim sistemimize zarar veriyor. Peki, zararları say say bitmeyen ama bir türlü vazgeçemediğimiz bu besin ne?
Pilav, Türk mutfağının vazgeçilmez yemeklerinden biridir. Ancak, çoğu kişi pilav yaparken arzu ettiği o mükemmel tane tane dokuyu tutturmakta zorlanır. Pilavın lapa olması ise, neredeyse herkesin başına gelen talihsizliklerden biridir. Peki, pilavı nasıl tane tane yapabiliriz? 40 yıllık bir aşçının önerileriyle, pilavın püf noktalarına dair bilmeniz gereken her şey bu yazıda! Sizin de pilavlarınız asla lapa olmayacak.