Pilav

Pilav Haberleri

Son dakika pilav haberleri ile ilgili Posta.com.tr'ye eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan pilav gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan pilav haber sayfamızda...
Sokak pilavcısı tane tane pilavın sırrını verdi! Böyle yapınca lezzeti 2 kat artıyormuş: Akşam yemeğinin yıldızı olacak

Sokak pilavcısı tane tane pilavın sırrını verdi! Böyle yapınca lezzeti 2 kat artıyormuş: Akşam yemeğinin yıldızı olacak

20.12.2024
Pilav yapmak, göründüğünden daha ince işçilik gerektirir. Birkaç küçük püf noktasıyla hayalinizdeki gibi tane tane pilavı elde etmek mümkün. Sokak pilavcılarının yıllardır hazine gibi sakladığı sırrı çözmek, o mükemmel kıvamı yakalamak için doğru adımlar atmak gerekir. İşte tüm detaylar!
40 yıllık pilavcının pilav tarifi! Evde tane tane pilav nasıl yapılır? Lapa olmayan pilavın püf noktaları

40 yıllık pilavcının pilav tarifi! Evde tane tane pilav nasıl yapılır? Lapa olmayan pilavın püf noktaları

19.12.2024
Pilav, Türk mutfağının vazgeçilmezlerinden biri olup neredeyse her yemeğe eşlik edebilen, lezzetli ve pratik bir garnitürdür. Ancak, pilavın yapımı basit gibi görünse de, doğru pişirme yöntemleriyle tam kıvamında ve tane tane bir pilav elde etmek pek de kolay değildir. Peki, pilav nasıl yapılır? Tane tane pilavın sırrı nedir?
Tarihin her döneminde çekim merkezi İzmir

Tarihin her döneminde çekim merkezi İzmir

16.12.2024
İzmir; kadim tarihi, çok renkli kültür mozaiği ve büyüleyici doğasıyla sekiz bin 500 yıldır sanatın, uygarlığın ve bilimin beşiği olmuş...
500 TL'ye yılbaşı menüsü! Bundan daha uygunu yok: Sofranız resmen bayram edecek hem ekonomik hem doyurucu

500 TL'ye yılbaşı menüsü! Bundan daha uygunu yok: Sofranız resmen bayram edecek hem ekonomik hem doyurucu

14.12.2024
Yılbaşı, sevdiklerinizle birlikte keyifli bir akşam geçirmek için harika bir fırsat sunar. Ancak, bütçenizi aşmadan şık ve lezzetli bir sofra hazırlamak da önemli. İşte size, 500 TL ile hem ekonomik hem de doyurucu bir yılbaşı menüsü!
İbrahim Saraçoğlu tavsiye etti: Bulgur pilavının lezzetini 10'a katlıyor: 3 Tutam atsanız bile yetiyor! Kalp krizi riskini en aza indiriyor

İbrahim Saraçoğlu tavsiye etti: Bulgur pilavının lezzetini 10'a katlıyor: 3 Tutam atsanız bile yetiyor! Kalp krizi riskini en aza indiriyor

13.12.2024
Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biri olan bulgur pilavı, hem sağlıklı hem de doyurucu özelliğiyle sofralarımızı süslüyor. Ancak bulgur pilavının tam kıvamında, tane tane ve lezzetli olması için bazı püf noktalarını bilmek gerekiyor. Doğru malzeme seçimi, pişirme teknikleri ve ufak dokunuşlarla bu klasik yemeği mükemmel bir lezzet şölenine dönüştürebilirsiniz. İşte bulgur pilavı yaparken dikkat etmeniz gerekenler ve nefis bir tarifin detayları...
Yemeklerin Tarihçesi: İnsanlık Tarihinde Bir Yolculuk

Yemeklerin Tarihçesi: İnsanlık Tarihinde Bir Yolculuk

12.12.2024
Yemek, insanlık tarihi kadar eski bir olgudur ve zaman içinde kültürler, coğrafyalar ve medeniyetler arası büyük farklılıklar gösterse de, yemeklerin tarihçesi, insanların hayatta kalma mücadelesi, kültürel gelişimleri ve toplumsal yapılarıyla iç içe geçmiştir. Bu yazıda, yemeklerin tarihçesini, ilk insanlardan günümüze kadar nasıl evrildiğini, beslenme alışkanlıklarını nasıl şekillendirdiğini ve yemeklerin kültürel anlamını keşfedeceğiz.
40 yıllık pilavcının pilav tarifi! Evde tane tane pilav nasıl yapılır? Lapa olmayan pilavın püf noktaları

40 yıllık pilavcının pilav tarifi! Evde tane tane pilav nasıl yapılır? Lapa olmayan pilavın püf noktaları

10.12.2024
Pilav, Türk mutfağının vazgeçilmezlerinden biri olup neredeyse her yemeğe eşlik edebilen, lezzetli ve pratik bir garnitürdür. Ancak, pilavın yapımı basit gibi görünse de, doğru pişirme yöntemleriyle tam kıvamında ve tane tane bir pilav elde etmek pek de kolay değildir. Peki, pilav nasıl yapılır? Tane tane pilavın sırrı nedir?
Pilavı böyle yemek hayatınızı kurtarıyor! Glisemik indeksi en düşük besin, potasyum ve magnezyum depolarını fulleyip şekeri terazi gibi dengeliyor!

Pilavı böyle yemek hayatınızı kurtarıyor! Glisemik indeksi en düşük besin, potasyum ve magnezyum depolarını fulleyip şekeri terazi gibi dengeliyor!

9.12.2024
Pilav, sık tükettiğimiz besinler arasında yer alıyor. Severek tüketsek de pirinçteki yüksek şeker yükü özellikle diyabet hastaları için risk taşıyabiliyor. Pilav yaparken gerçekleştireceğiniz ufak bir değişiklik var ki bütün bu zararları ortadan kaldırıyor! İşte glisemik indeksi düşük ve şifa deposu pilavın sırrı...
'Bugün ne pişirsem' diyenlere günün menüsü (09 Aralık 2024)

'Bugün ne pişirsem' diyenlere günün menüsü (09 Aralık 2024)

9.12.2024
Bugün ne pişirsem diyenler ve lezzetli, farklı alternatifler arayanlar buraya! Tadını çok seveceğiniz, yapımı pratik, birbirini tamamlayan lezzetler günün menüsünde... Eğer 'Akşam ne yesek, bugün ne pişirsem?' diyorsanız bu menü tam size göre! İşte damak zevkinize uyacak tarhana çorbası tarifi, sultan kebabı tarifi, pancarlı pilav tarifi ve revani tarifi.
Pilavı tane tane yapan yöntem! 1 parça atmak yetiyor, pirinci bembeyaz ve parıl parıl gösterip lezzeti zirveye taşıyor!

Pilavı tane tane yapan yöntem! 1 parça atmak yetiyor, pirinci bembeyaz ve parıl parıl gösterip lezzeti zirveye taşıyor!

1.12.2024
Pilav, severek ve sık sık tükettiğimiz besinler arasında yer alır. Bu besin her ne kadar kolay yapılabilir gibi görünse de tane tane ve leziz bir pilav yapmak bazı püf noktaları uygulamakla mümkündür. Bir yöntem var ki lapa pilavlara son verip tane tane pilav yapmayı mümkün kılıyor. İşte pirinçleri parlatıp pilavı leziz gösteren o yöntem...
'Bugün ne pişirsem' diyenlere günün menüsü (26 Kasım 2024)

'Bugün ne pişirsem' diyenlere günün menüsü (26 Kasım 2024)

26.11.2024
Akşam yemeği, günün yorgunluğunu atmanın ve sevdiklerinizle keyifli bir zaman geçirmenin en güzel anıdır. Kimi zaman pratik, kimi zaman da özenle hazırlanmış yemekler ararız. İşte, iştah açıcı, herkesin beğeneceği tariflerle sofralarınızı taçlandırabilirsiniz. Unutmayın, lezzetli bir akşam yemeği, ruhunuzu da besler. İşte sofranızda servis edebileceğiniz çorba, ana yemek, pilav, salata ve tatlı tarifi!
Doğu’nun en batısında Batı’nın en doğusunda bir dünya mirası Bergama

Doğu’nun en batısında Batı’nın en doğusunda bir dünya mirası Bergama

25.11.2024
İzmir’in kuzeyinde 100 kilometre uzaklıkta, Bakırçay Havzası’nda yer alan Bergama, ülkemiz uygarlık tarihinin en eski yerleşmelerinden biri...
Karnıbahar Faydaları ve Sağlık Üzerindeki Etkileri: Karnıbahar Nasıl Tüketilir?

Karnıbahar Faydaları ve Sağlık Üzerindeki Etkileri: Karnıbahar Nasıl Tüketilir?

12.12.2024
Karnıbahar, sağlıklı yaşamın vazgeçilmez sebzelerinden biridir. Hem besleyici hem de düşük kalorili bir gıda olan karnıbahar, birçok sağlık sorununa iyi gelir. İşte karnıbaharın faydaları, nasıl tüketileceği ve sağlığa olan etkileri:
Sakın tekrar ısıtıp tüketmeyin! Bakteri yuvasına dönüşüyor: Mide bulantısı, kusma ve ishale neden oluyor

Sakın tekrar ısıtıp tüketmeyin! Bakteri yuvasına dönüşüyor: Mide bulantısı, kusma ve ishale neden oluyor

12.11.2024
Tekrar ısıtılmış pilavın tüketilmesi, sağlık açısından bazı riskler taşıyabilir. Uzun süre bekleyen pilav, içeriğindeki maddeler nedeniyle bazı olumsuz değişikliklere uğrayabilir. Bu durum, vücuda zararlı olabilecek etkilere yol açabilir. Bu yüzden mümkünse taze hazırlanıp hemen tüketilmesi daha sağlıklıdır. Peki, tekrar ısıtılmış pilav neden tüketilmemeli?
Kinoa Faydaları ve Besin Değeri: Kinoa Nasıl Tüketilir ve Sağlık Üzerindeki Etkileri

Kinoa Faydaları ve Besin Değeri: Kinoa Nasıl Tüketilir ve Sağlık Üzerindeki Etkileri

12.12.2024
Kinoa, son yıllarda sağlıklı beslenme trendlerinin ön sıralarında yer alan, besin değeri yüksek bir tahıl benzeri tohumdur. Aslında bir tahıl değil, bir amarant bitkisi ailesine ait bir tohum olan kinoa, glütensiz olmasıyla da dikkat çeker ve birçok sağlık faydası sunar. Kinoa, protein, lif, vitamin ve mineral açısından zengindir, bu yüzden vücuda pek çok olumlu katkı sağlar. İşte kinoa hakkında bilmeniz gerekenler...
'Bugün ne pişirsem' diyenlere günün menüsü (07 Kasım 2024)

'Bugün ne pişirsem' diyenlere günün menüsü (07 Kasım 2024)

7.11.2024
Bugün ne pişirsem diyenler ve lezzetli, farklı alternatifler arayanlar buraya! Tadını çok seveceğiniz, yapımı pratik, birbirini tamamlayan lezzetler günün menüsünde... Eğer 'Akşam ne yesek, bugün ne pişirsem?' diyorsanız bu menü tam size göre! İşte damak zevkinize uyacak bamya çorbası tarifi, kavurma tarifi, kuş üzümlü pilav tarifi ve zerde tarifi.
Enfes Boşnak yemekleri Nişantaşı'nda

Enfes Boşnak yemekleri Nişantaşı'nda

3.11.2024
Anadolu’da yüzyıllardır var olan Boşnak mutfağı; hamur işi, et ve süt ağırlıklı leziz yemekleriyle ünlüdür. Osmanlı’dan Avusturya- Macaristan’a uzanan tarihi etkileşimlerle eşsiz bir lezzet sentezi oluşturan Boşnak mutfağı, son yıllarda İstanbul’da ciddi bir yükselişe geçti.
'Bugün ne pişirsem' diyenlere günün menüsü (31 Ekim 2024)

'Bugün ne pişirsem' diyenlere günün menüsü (31 Ekim 2024)

31.10.2024
Bugün ne pişirsem diyenler ve lezzetli, farklı alternatifler arayanlar buraya! Tadını çok seveceğiniz, yapımı pratik, birbirini tamamlayan lezzetler günün menüsünde... Eğer 'Akşam ne yesek, bugün ne pişirsem?' diyorsanız bu menü tam size göre! İşte damak zevkinize uyacak yayla çorbası, hünkar beğendi, pilav, acılı ezme ve künefe tarifi.
Pilavı böyle yiyen yaşadı! Glisemik indeksi en düşük besin, potasyum ve magnezyum depolarını fullüyor, kan şekerini sabitliyor!

Pilavı böyle yiyen yaşadı! Glisemik indeksi en düşük besin, potasyum ve magnezyum depolarını fullüyor, kan şekerini sabitliyor!

28.10.2024
Pilav, sık tükettiğimiz besinler arasında yer alıyor. Severek tüketsek de pirinçteki yüksek şeker yükü özellikle diyabet hastaları için risk taşıyabiliyor. Pilav yaparken gerçekleştireceğiniz ufak bir değişiklik var ki bütün bu zararları ortadan kaldırıyor! İşte glisemik indeksi düşük ve şifa deposu pilavın sırrı...
Sünnet düğünü kabusa döndü! Davetliler hastanelik oldu

Sünnet düğünü kabusa döndü! Davetliler hastanelik oldu

27.10.2024
Kocaeli'nin Çayırova ilçesinde düzenlenen sünnet düğünü sonrası 60 kişi, mide bulantısı ve kusma şikayetiyle hastanelere başvurdu.
Adana kebabına limon sıkılır mı?

Adana kebabına limon sıkılır mı?

27.10.2024
Geçtiğimiz hafta Türkiye gündemine oturan bu tartışmayı gündeme taşımak istiyorum. Bu konu ülkede menemenden daha çok tartışıldı. İzleyenler bilir, yarışmacılarımızdan biri yaptığı kebabı bana ikram ederken limon sıkmasına tepki olarak
'Bugün ne pişirsem' diyenlere günün menüsü (22 Ekim 2024)

'Bugün ne pişirsem' diyenlere günün menüsü (22 Ekim 2024)

22.10.2024
Bugün ne pişirsem diyenler ve lezzetli, farklı alternatifler arayanlar buraya! Tadını çok seveceğiniz, yapımı pratik, birbirini tamamlayan lezzetler günün menüsünde... Eğer 'Akşam ne yesek, bugün ne pişirsem?' diyorsanız bu menü tam size göre! İşte damak zevkinize uyacak işkembe çorbası tarifi, pirzola tarifi, iç pilav tarifi ve kadayıf sarma tarifi.
Bulgur pilavının lezzetini 10 kat artırıyor! Bir kaşık ekleyince bayıla bayıla yiyeceksiniz

Bulgur pilavının lezzetini 10 kat artırıyor! Bir kaşık ekleyince bayıla bayıla yiyeceksiniz

10.10.2024
Bulgur pilavı, Türk mutfağının en sevilen pratik lezzetleri arasında yer alır. Çoğu zaman pirinç pilavından daha çok tercih edilen bulgur pilavı sofraların olmazsa olmaz. Bulgur pilavının lezzetine lezzet katmak istiyorsanız bunun için bazı püf noktaları var. İşte tadı damakta bırakan bulgur pilavı tarifi
Pilavı tane tane yapıyor! 1 parça kullanmak yetiyor, pirinci bembeyaz ve pasparlak gösterip pilavın lezzetini 10 katına çıkartıyor!

Pilavı tane tane yapıyor! 1 parça kullanmak yetiyor, pirinci bembeyaz ve pasparlak gösterip pilavın lezzetini 10 katına çıkartıyor!

10.10.2024
Pilav, severek ve sık sık tükettiğimiz besinler arasında yer alır. Bu besin her ne kadar kolay yapılabilir gibi görünse de tane tane ve leziz bir pilav yapmak bazı püf noktaları uygulamakla mümkündür. Bir yöntem var ki lapa pilavlara son verip tane tane pilav yapmayı mümkün kılıyor. İşte pirinçleri parlatıp pilavı leziz gösteren o yöntem...
'Avantajlıyım' dedi, birçok kadını kıskandıracak özelliğini açıkladı

'Avantajlıyım' dedi, birçok kadını kıskandıracak özelliğini açıkladı

5.10.2024
Burcu Kıratlı şanslı kadınlardan. Kilo alma korkusu yok.