Ultrason

Ultrason Haberleri

Son dakika ultrason haberleri ile ilgili Posta.com.tr'ye eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan ultrason gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan ultrason haber sayfamızda...
İdrarda kanama ve yan ağrısına dikkat!

İdrarda kanama ve yan ağrısına dikkat!

20.11.2024
Böbrek tümörlerinin genellikle başka sağlık sorunları için yapılan tetkikler sırasında tespit edildiğini belirten Üroloji Uzmanı Doç. Dr. Cevper Ersöz, “Hastaların yüzde 60’ında böbrek tümörleri rastlantısal olarak erken evrede saptanıyor. Bu da hastaların böbrek tümöründen kurtulmasında büyük bir avantaj sağlıyor” dedi. Modern cerrahi yöntemlerle, böbrek tümörlerinin büyük çoğunluğunun böbrek dokusunu koruyarak çıkarılabildiğini ifade eden Dr. Ersöz, tedavi sürecinde minimal invaziv cerrahinin hastalara sunduğu konfor ve hızlı iyileşme avantajlarından bahsetti.
Riskli gebeliklerle ilgili olarak uzmanı uyardı: Erken tanı erken tedaviyi beraberinde getirir

Riskli gebeliklerle ilgili olarak uzmanı uyardı: Erken tanı erken tedaviyi beraberinde getirir

18.11.2024
Hamilelikte anne ya da bebek kaynaklı durumlar nedeniyle çeşitli problemler meydana gelebilirken uzmanlar, "Riskli gebelik" olarak adlandırılan bu süreçlerde kontrollerin önemine dikkat çekiyor. Perinatoloji Uzmanı Doç. Dr. Cem Yener, “Dünya Sağlık Örgütü'nün makul gördüğü sezaryen oranı yüzde 15, ülkemizde maalesef 2 doğumdan birisi sezaryen. Şöyle bir algı var; sezaryen kolay, hızlı oluyor ama böyle değil, tıbbi bir gerekçe yoksa ilk tercihimiz her zaman normal doğum. Tüm gebeliklerin yaklaşık yüzde 10'u riskli gebeliklerden oluşmaktadır. Bu gebelerimiz sıkı takipli olmalı çünkü erken tanı erken tedaviyi beraberinde getirir. Bazı durumlarda anne karnında, bebek doğmadan tedavi edebilmekteyiz” dedi.
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: Kıbrıs Türk halkı yıkılmamıştır, yıkılmayacaktır

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: Kıbrıs Türk halkı yıkılmamıştır, yıkılmayacaktır

14.11.2024
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, resmi ziyaret kapsamında geldiği Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde (KKTC) Girne Asker Hastanesi açılış törenine katıldı.
Minnettarız

Minnettarız

11.11.2024
Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu, ilk Cumhurbaşkanı Mustafa Kemal Atatürk aramızdan ayrılışının 86’ncı yıldönümünde anıldı. Birçok ünlü Anıtkabir’e gitti, kimileri de duygularını dile getirdi.
Yemek sonrası oluşan şişkinlik hissine dikkat!

Yemek sonrası oluşan şişkinlik hissine dikkat!

9.11.2024
Yemek sonrası şişlik hakkında merak edilen soruları yanıtlayan Op. Dr. Erdem Şentatar, karın şişliğinin günümüzde pek çok insanın sıkça karşılaştığı rahatsız edici bir durum olduğunu belirtti. Şentatar, “Özellikle yemek sonrasında ortaya çıkan bu şişlik, bazen yalnızca basit bir rahatsızlık olarak kalmayıp, bazı sağlık sorunlarının da habercisi olabilir. Yemek sonrası karın şişliğinin nedenlerini anlamak, bu rahatsız edici durumun nasıl önlenebileceğine dair önemli ipuçları sunmaktadır” dedi.
Tam 35 gün boyunca hapşırdı! Benazir’e teşhis konuldu

Tam 35 gün boyunca hapşırdı! Benazir’e teşhis konuldu

24.10.2024
Batman'da aralıksız hapşıran, tedavisi için Ankara'ya sevk edilen Benazir Aydın'ın (24) 'otoimmünite' hastalığına bağlı olarak bağışıklık sisteminin aşırı yanıtı sonucunda, hapşırık refleksini uyaran sinirlerde iltihabi bir durum tespit edildi. Tedavisi tamamlanan Aydın, bugün taburcu edildi. Doç. Dr. Enes Şahiner, "Bu vaka gerçekten sadece ülkemiz için değil, tüm dünya için de uluslararası ölçekte nadir bir vaka" dedi.
Romatizma iltihabına dikkat!

Romatizma iltihabına dikkat!

12.10.2024
Tıp uzmanları, halk arasında eklem romatizması ya da iltihaplanması olarak bilinen, birçok alt tipi bulunan artrit hastalığının, erken tedavi edilmediğinde iç organları etkileyerek yaşam kalitesini düşürdüğü, ömrü kısalttığı uyarısında bulundu.
İltihaplı romatizmada erken teşhis yaşam kalitesini büyük ölçüde etkiliyor

İltihaplı romatizmada erken teşhis yaşam kalitesini büyük ölçüde etkiliyor

11.10.2024
Romatoid artritin (iltihaplı romatizma), dünya genelinde milyonlarca insanı etkileyen kronik, iltihaplı bir eklem hastalığı olduğunu belirten Romatoloji Uzmanı Dr. Ali Uğur Ünal, “Eklemlerinizde sürekli ağrı, şişlik ve sertlik yaşıyorsanız, bir romatoloji uzmanına başvurmanız gerektiğini unutmayın. Erken teşhis ile hastalığın kontrol altına alınması, yaşam kalitenizi korumak adına büyük bir adım olacaktır” dedi.
Eminem dede oluyor

Eminem dede oluyor

5.10.2024
Rap yıldızı Eminem (51), yeni şarkıcı ‘Temporary’nin klibinde dede olacağını açıkladı.
Eminem dede oluyor! 'Bana bir yaşlılık çöktü'

Eminem dede oluyor! 'Bana bir yaşlılık çöktü'

4.10.2024
Eminem, 28 yaşındaki kızı Hailie Jade'in çocuk beklediğini duyurdu. Büyükbaba olmaya hazırlanan Eminem bu haberi, Skylar Grey ile düet yaptığı "Temporary" adlı şarkısının müzik videosunda paylaştı. Videoda, Hailie, babasına "Büyükbaba" yazılı bir tişört hediye ediyor. Eminem, ultrason fotoğrafı tutarken şaşırıyor ve Jade ise bu duruma gülerek tepki veriyor.
Polikistik yumurtalık hastalarında "depresyon, kaygı, yeme bozukluğu" riski yaklaşık 4 kat artıyor

Polikistik yumurtalık hastalarında "depresyon, kaygı, yeme bozukluğu" riski yaklaşık 4 kat artıyor

3.10.2024
Türk bilim insanlarınca yapılan araştırma sonucunda, halk arasında "yumurtalık kistleri" olarak bilinen polikistik over sendromu tanısı konulan kadınlarda depresyon, kaygı ve yeme bozukluğu riskinin yaklaşık 4 kat arttığıortaya kondu.
Akıllı güzellik sizin elinizde

Akıllı güzellik sizin elinizde

21.09.2024
Akıllı teknolojinin gücü, güzelleşme ve cilt bakım rutinini evlere taşıyor. Önceleri sadece profesyonel salonlarda yapabileceğiniz birçok işlemi, şimdi pratik ve kullanışlı cihazlar sayesinde evinizin konforunda gerçekleştirebilirsiniz. Mikro iğneleme, ışık terapisi, radyo frekans ve çeşitli inceltme teknolojilerinin kullanıldığı bu cihazlar sayesinde hem zaman hem de ciddi maliyet tasarrufları elde edebilirsiniz. Ancak cildinizde akne ve sivilce gibi sorunlarınız varsa bu cihazları kullanmadan önce muhakkak bir doktora görünmenizde fayda var. İşte o sihirli cihazlar...
İstmoselden korkmalı mıyız?

İstmoselden korkmalı mıyız?

18.09.2024
İstmosel, sezaryen doğum sonrası rahmin iyileşme sürecinde, kesi yapılan bölgede oluşan küçük bir ceptir. Bu cepte zamanla adet kanı ve rahim sıvısı birikerek çeşitli şikayetlere neden olabilir. İstmoselin ne denli yaygın olduğunu bilmeme rağmen başvuran vakalarla anlıyorum ki hâlâ ve daima epey yaygın.
Akdeniz diyeti ölümcül hastalık riskini azaltıyor

Akdeniz diyeti ölümcül hastalık riskini azaltıyor

7.09.2024
Türkiye'de yaklaşık 400 bin, dünyada 10 milyon kişide teşhis edilen Alzheimer hastalığının genellikle ileri yaşlarda görüldüğünü belirten Nöroloji Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Emir Ruşen, “Hareketsiz yaşam ve fast- food tarzı beslenmenin bu artışın en büyük nedeni olduğu bilinmektedir. Yüksek kolesterol, kalp damarlarını tıkayarak beyin damarlarına zarar verir ve böylece Alzheimer riskini artırır. Bu yüzden kalp ve damar dostu besinlerden oluşan Akdeniz tipi beslenmeye geçilmelidir” dedi.
Çocuk sahibi olmayı 20 yıl bekleyen kadının karnından çıkan şoke etti

Çocuk sahibi olmayı 20 yıl bekleyen kadının karnından çıkan şoke etti

19.08.2024
Adana’da yaşayan, 20 yıldır çocuk sahibi olma hayali kuran kadınla ilgili şoke eden gerçek ameliyat masasında ortaya çıktı.
Vajina diyalogları

Vajina diyalogları

15.08.2024
Gençler bilmez, yıllar önce bir kadın tiyatro oyuncusu Vajina Monologları adında bir eseri sahnelemişti de olay olmuştu. Neyse ki oraları aştık. Cinsel organımızın da bir organ olduğunu ve adını değiştirmek zorunda olmadığımızı anladık, anlattık. Şimdi sağlığımızla ilgili her konuda konuşabilen, soru sorabilen, yardım isteyebilen kadınlarız. Doğalı da bu.
Dış gebelik yaşayanlar annelik hayallerinden vazgeçmemeli!

Dış gebelik yaşayanlar annelik hayallerinden vazgeçmemeli!

14.08.2024
Sperm ile döllenen yumurtanın rahim boşluğu yerine fallop tüplerine, karın boşluğuna ya da rahim ağzı gibi bölgelere yerleşmesi dış gebelik olarak adlandırılmaktadır. Dış gebelikte embriyo yerleştiği bölgede gelişmeye devam ettikçe belirtiler ortaya çıkmaya başlar. Semptomlar genellikle gebeliğin 4-12’nci haftaları arasında fark edilir ve pelvik bölgede ağrı ile birlikte hafif vajinal kanama gözlemlenir diye konuşan Kadın Hastalıkları ve Tüp Bebek Uzmanı Doç. Dr. Işık Kaban; “Dış gebelik görülen hastalarda vakit kaybetmeden müdahale etmek ve gebeliği sonlandırmak gereklidir. Gebeliğin ilerlemesi daha ciddi komplikasyonlara yol açarak anne adayının hayatını riske atabilir. Dış gebelik yaşayan kadınların büyük bir çoğunluğu ileride sağlıklı bir gebelik elde edip anne olabilir. Dış gebelik yaşadıktan sonra tekrar hamile kalınmaması gibi bir durum söz konusu değildir. Kadın vücudunda yer alan iki adet fallop tüpünden biri daha önce dış gebelik nedeniyle hasar gördüyse veya vücuttan çıkarıldıysa sağlıklı olarak kalan diğer tüple hamilelik gerçekleşebilir. Her iki fallop tüpünün de hasar aldığı ya da çıkarıldığı durumda ise tüp bebek tedavisine başvurularak çocuk sahibi olunabilir” dedi.
Evde gebelik testi nasıl yapılır? (Geçmişte kullanılan gebelik testleri)

Evde gebelik testi nasıl yapılır? (Geçmişte kullanılan gebelik testleri)

21.08.2024
Eski dönemlerde kadınlar hamile olup olmadıklarını nasıl anlıyorlardı? Kan testi yok, ultrason yok, gebelik testi yok. Ama bu eski dönemde yaşayan kadınları yıldırmamış olacak ki kendi hamilelik testlerini kendileri yapmışlar. Peki, Evde gebelik testi nasıl yapılır? İşte eski dönemlerde evdeki malzemelerle yapılan hamilelik testleri...
Eyvah rahim yapışmış

Eyvah rahim yapışmış

17.07.2024
Rahim yapışıklığı halinde, hamileliğin ve doğumun riske girdiği doğru. Peki bu çözümsüz bir sağlık sorunu, kalıcı bir araz mı? Hayır. Öyleyse neden buradasınız. Doktorda olmalıydınız.
Cerrahi operasyonda robotlar işbaşında

Cerrahi operasyonda robotlar işbaşında

15.07.2024
Safradan mideye, kalpten memeye kadar hemen her cerrahi operasyonda kullanılmaya başlanan yapay zeka ve robotik teknolojiler, cerrahların işini kolaylaştırmakla kalmıyor, hasta maliyetlerini de düşürüyor...
Cerrahi operasyonda robotlar işbaşında

Cerrahi operasyonda robotlar işbaşında

16.07.2024
Safradan mideye, kalpten memeye kadar hemen her cerrahi operasyonda kullanılmaya başlanan yapay zeka ve robotik teknolojiler, cerrahların işini kolaylaştırmakla kalmıyor, hasta maliyetlerini de düşürüyor.
Kistlerimiz dost mu düşman mı?

Kistlerimiz dost mu düşman mı?

12.07.2024
Kistleri gözünüzde büyütmeyin ama sakın hafife de almayın. Adını, sanını, huyunu, suyunu bilmediğimiz kistlere nasıl davranacağımızı da bilemeyiz, öyle değil mi? Peki bunları size kim söyleyebilir? Evet bildiniz, jinekoloğunuz.
'Uzaylı' cesetlerine derin inceleme

'Uzaylı' cesetlerine derin inceleme

17.06.2024
Meksikalı gazeteci ve UFO araştırmacısı Jaime Maussan, elinde olduğunu iddia ettiği uzaylı cesetlerinin gerçekliğini teyit ettirmek için ABD’li ve Avrupalı uzmanlara başvurdu.
Adettendir sorulmalı

Adettendir sorulmalı

12.06.2024
Adet gördüğünüz ilk anı hatırlıyor musunuz? O korku ve heyecan dolu andan sonra 40’lı yaşlarımızın sonuna dek adet görüyoruz genelde. Bazen inişli çıkışlı bazen de su gibi geçiyor bu süreç. Her yaşın, hayatın her dönemecinin kendine has sorunları oluyor. Ve adet döngüsünün de buna paralel sorunları. Hemen hepsi çözümlü. Yeter ki bilinçli olalım. Bedenimizi tanıyalım. Ona ihtimam gösterelim. Doktorlarla aramıza mesafe koymayalım.
Uzmanından uyarı: 'Türkiye’de her iki kişiden biri tiroid hastası'

Uzmanından uyarı: 'Türkiye’de her iki kişiden biri tiroid hastası'

11.06.2024
Meme ve Endokrin Cerrahisi Dr. Murat Bulut Özkan, “Türkiye bulunduğu konum itibariyle iyot miktarının az olduğu bölgedir. İyot eksikliğine bağlı tiroid hastalıklarının önüne geçilebilmesi için anne karnından itibaren iyotlu tuz gereken ölçüde alınması gerekiyor. Dolayısıyla ülkemizde nodül görülme oranı iyot eksikliği olmayan bölgelere göre daha sıktır. Türkiye’de her iki kişiden biri tiroid hastasıdır” dedi.