Son dakika böğürtlen haberleri ile ilgili Posta.com.tr'ye eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan böğürtlen gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan böğürtlen haber sayfamızda...
Sağlıklı beslenme ve yaşam tarzı değişiklikleriyle kalp damar hastalıklarının önlendiğini ve kontrol altına alındığını söyleyen Diyetisyen Demet Güngördü, “Kalp sağlığınızı tabağınızla koruyun. Paketli ürünler, kızartmalar ve bazı pastane mamullerinde bulunan trans yağlar kalp sağlığı için ciddi risk teşkil ediyor. Bu nedenle posa tüketimi artırılmalı; sebze, meyve, kurubaklagil ve tam tahıllı ürünler günlük diyette yer almalıdır” dedi.
İlkbaharda, doğanın uyanışıyla birlikte, bedenimiz de yenilenme sürecine girer. Bu mevsim, beslenme alışkanlıklarımızı gözden geçirmek ve taze, sağlıklı gıdalarla vücudumuzu desteklemek için mükemmel bir zamandır. İşte ilkbaharda nasıl beslenmeniz gerektiğine dair bazı öneriler:
Doğanın sunduğu en sağlıklı meyvelerden biri içerdiği zengin vitaminler ve antioksidanlar sayesinde bağışıklık sistemini güçlendirirken, kalp sağlığını da korur. İşte küçük ama şifası saymakla bitmeyen o meyve!
Doğanın sunduğu en sağlıklı meyvelerden biri, vücudumuza birçok fayda sağlıyor. Bu küçük ve lezzetli meyve, içerdiği zengin vitaminler, mineraller ve antioksidanlarla adeta bir sağlık deposu. İşte hem tatlı hem de şifalı bu meyve hakkında bilmeniz gereken her şey!
Kayseri Valisi Gökmen Çiçek’i daha önce görev yaptığı yerlerden bilirim. Yerinde duramayan, sürekli projeler hayata geçiren biridir. Mayıs 2022’den bu yana görev yaptığı Kayseri’de çok sayıda önemli projeye imza attı.
Kastamonu'da Tarım ve Orman Bakanlığının teşvikiyle ilk etapta deneme amaçlı 6,5 dekar alana mucize meyveyi diken çiftçi, iki yıl gibi kısa sürede 15 ton hasat aldı. Bu mucize besin hem ekonomik anlamda hem de sağlığımız açısından ülkemize pek çok katkıda bulunuyor. Peki, bu mucize meyve ne? Faydaları neler? İşte yanıtı...
Hayatın koşuşturmacası içinde, zaman zaman kendimizi yorgun, bitkin ya da motivasyonsuz hissedebiliriz. Günlük yaşamın getirdiği stres ile başa çıkmanın en basit ve etkili yollarından biri, beslenme alışkanlıklarımızı gözden geçirmek olabilir. Unutmayın, mutluluğun anahtarı, tabağınızda saklı olabilir.
Hayatın koşuşturmacası içinde, zaman zaman kendimizi yorgun, bitkin ya da motivasyonsuz hissedebiliriz. Günlük yaşamın getirdiği stres ile başa çıkmanın en basit ve etkili yollarından biri, beslenme alışkanlıklarımızı gözden geçirmek olabilir. Unutmayın, mutluluğun anahtarı, tabağınızda saklı olabilir. Diyetisyen Eda Yıldırım detayları Posta okuyucuları ile paylaştı.
Uludağ'ın eteklerindeki Alaçam Mahallesi'nde ikamet eden kadınlar, kurdukları dernek aracılığıyla güçlerini birleştirerek birlikte hareket etmeye başladı. Bursa'nın Kestel ilçesinde, kadınlar bir kooperatif çatısı altında bir araya gelerek köylerinde yetiştirdikleri ahududu ve böğürtlenleri toplayıp işleyerek meyve suyu, meyve kurusu ve kurabiye gibi ürünler üretiyor ve bunları tüketicilerle buluşturuyor. İşte tüm ayrıntılar...
Doğada kendiliğinden yetişen birçok meyve ve sebze var ki, insan sağlığına olan faydaları ve etkileri inanılmaz derecede de hızlı. Özellikle ormanlık alanlarda ve yol kenarlarında kendiliğinden yetişen böğürtlen de bu meyvelerden bir tanesi. Çalı tarzında bir bitkinin üzerine minik toplar şeklinde meyve veren böğürtleni tüketmenin tam vakti. Kalp sağlığından kemik sağlığına kadar birçok fayda sağlayan böğürtlen, yüksem miktarda C vitamini içeren tam bir antioksidan kaynağı...
Akşam eğlenceleri ve kutlamalar, sosyal hayatımızın vazgeçilmez bir parçası olsa da, bu keyifli anların sağlık üzerindeki etkilerini göz ardı etmemek gerek. Bu hafta sizlerle kutlama akşamları içilen ve yenilen besinlerin bedenimize verdiği zararı azaltmayı, ertesi gün beslenme düzeninizi değiştirerek nasıl sağlıklı bir denge kurulabileceğine dair öneriler ve bir diyet listesi paylaşacağım.
Sevgili dünlük, yaşadığımız şehir, popüler kültür gezi listelerinde her zaman ilk sıralarda. Özellikle bu mevsim İzmir’de misafirimiz hiç eksik olmuyor. Benim de tüm platformlardan en çok aldığım soru, “İzmir’e dışardan gelen arkadaşlarımızı şehir merkezinde nerelere götürelim?” sorusu oluyor. Gezecek çok yer, görülecek çok şey olsa da benim için ilk olarak bu beşli liste geliyor, hemen sizinle de paylaşıyorum.
Doğal gıdaların tüketimi, vücutta oluşan hastalıkların tedavisinde büyük önem taşıyor. Antioksidanlar, vitaminler, mineraller ve lif açısından zengin olan bu gıdalar; bağışıklık sistemini güçlendiriyor ve iltihapları azaltıyor. Kimyasal katkı maddelerinden arındırılmış doğal besinler, hücre yenilenmesini destekliyor ve vücudu toksinlerden arındırıyor. Peki, bu süreçte hangi gıdayı tüketmek gerekiyor? Hangi hastalıkların tedavisinde rol oynuyor?
İnsan vücudunda en çok bulunan proteinlerden biri de kolajendir. Cilt dokusunun % 75'i ve vücuttaki proteinin üçte birini oluşturan kolajen insan vücudu için oldukça önemli bir proteindir. Peki Kolajen ne işe yarar, hangi besinlerde bulunur?
Yaz meyveleri, sadece lezzetli olmalarıyla değil, aynı zamanda sağlık için sundukları çeşitli faydalarla da dikkat çeker. İşte yaz meyvelerinin sağlığa olan başlıca faydaları:
Yüksek sıcaklık ve nem, vücuttan su kaybına neden olurken bu da elektrolit dengesizliğine ve beraberinde baş ağrısı, yorgunluk gibi sorunlara yol açabilir. Bu nedenle sindirimi kolay ve lif açısından zengin gıdalar tercih etmemiz gerekir. Mevsimine uygun zeytinyağlı sebzeler, lif içeriği yüksek salata ve meyveler hem formunuzu korumanıza hem de vücut ısısı artmadan sindiriminize destek olacaktır” diye konuştu.
Meyveler; vitaminler, mineraller, lifler ve antioksidanlar gibi sağlık için hayati öneme sahip besin değerlerini bolca içeriyor. Bu öğeler, vücudun genel sağlığını destekliyor, bağışıklık sistemini güçlendiriyor, sindirim sağlığını koruyor ve kronik hastalıkların riskini azaltıyor. Meyve tüketimi, sağlıklı bir vücut ağırlığını korumaya yardımcı oluyor ve kalp-damar sağlığını iyileştiriyor. Bu meyveler içerisinde öyle biri var ki yediğiniz anda sağlığınıza sağlık katıyor. Düzenli olarak tüketildiği zaman vücudun ihtiyaç duyduğu tüm besin değerlerini yüklüyor. Peki, bu meyve hangisi? Faydaları nelerdir? Nasıl tüketilmeli?
Yaz mevsimiyle birlikte artan sıcaklıklar, vücudumuzun ihtiyaçlarını da değiştiriyor. Yüksek sıcaklık ve nemde vücut, serinlemek ve dengesini korumak için ekstra çaba harcar. Peki, sıcak havalarda vücudumuz neye ihtiyaç duyar?
Kanal D'nin sevilen yarışması Gelinim Mutfakta programında gelinler bugün mor baklava tarifi yapıyor. Ekran başında izleyen seyirci ise internette mor baklava tarifi araştırıyor. Peki, mor baklava nasıl yapılır? Çay ve kahve keyfinize keyif katacak mor baklava tarifi, yapılışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...
İster marketten alın, isterseniz pazardan... Alışveriş öncesi, alışveriş sırası, besinleri saklama, tüketime hazırlama gibi birçok süreç vardır. Bu süreçleri en doğru şekilde yönetebilmek için dikkat edilmesi gereken noktaları ele alalım.
Baharın gelmesiyle uygulanacak dengeli bir beslenme modeli ile mutluluk hormonunun artabileceğine değinen Uzman Diyetisyen Mısra Beste Köleoğlu, “Triptofan, Omega-3 yağ asitleri, magnezyum, B3 vitamini, folik asit ve antioksidanlar açısından zengin besinlerle beslenerek mutluluk hormonlarımızın düzeylerini artırabilir ve baharın keyfini çıkarabiliriz. Ayrıca, dengeli bir beslenmeyle birlikte meditasyon ve düzenli fiziksel egzersiz de ruh halimizi olumlu etkileyebilir” dedi.
Jinekolog Kağan Açıkgözoğlu doğurganlığı etkileyen faktörlere dikkat çekerken, hamile kalmada sperm ve yumurta kalitesinin, sperm ve yumurta kalitesinde de beslenmenin önemli rolü olduğunu söyledi. Uzm. Dr. Akıçgözoğlu, “Kadınlar hayatı boyunca oluşacak tüm yumurta sayısı genetik olarak belirlenmiş olarak dünyaya gelirler. Sonradan bu sayıyı artıracak önlemler alamazlar. Ancak yumurtalarının kalitesini iyileştirmek ve bunu yaparak doğal olarak gebe kalmayı kolaylaştırmak için atabilecekleri adımlar var” diyerek önerilerde bulundu.
Jinekolog Kağan Açıkgözoğlu doğurganlığı etkileyen faktörlere dikkat çekerken, hamile kalmada sperm ve yumurta kalitesinin, sperm ve yumurta kalitesinde de beslenmenin önemli rolü olduğunu söyledi. Uzm. Dr. Akıçgözoğlu, “Kadınlar hayatı boyunca oluşacak tüm yumurta sayısı genetik olarak belirlenmiş olarak dünyaya gelirler. Sonradan bu sayıyı artıracak önlemler alamazlar. Ancak yumurtalarının kalitesini iyileştirmek ve bunu yaparak doğal olarak gebe kalmayı kolaylaştırmak için atabilecekleri adımlar var” diyerek önerilerde bulundu.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Hatay'da ilk etapta inşa edilen deprem konutlarının teslimine katıldı. Erdoğan, "Defne Hastanesi ile ilgili ne dediler? 'Yok öyle bir şey' dediler. Ne oldu, Defne'yi yaptık mı? Yaptık. Açılışını bizzat bu kardeşiniz, bakanıyla tüm ekibiyle gerçekleştirdi mi? Gerçekleştirdi. Çünkü biz yalan üzerine hiçbir zaman hakikati bina etmedik. Bu hususta vatandaşlarımız müsterih olsun. Devletlerine ve bize güvensin. Kimsenin hakkı yerde kalmayacak, kimse mağdur olmayacak" dedi.