Haşlama

Haşlama Haberleri

Son dakika haşlama haberleri ile ilgili Posta.com.tr'ye eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan haşlama gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan haşlama haber sayfamızda...
Böyle yiyorsanız yandınız! Herkes böyle yiyor ama resmen kanserli yumurta tüketiyormuşuz...

Böyle yiyorsanız yandınız! Herkes böyle yiyor ama resmen kanserli yumurta tüketiyormuşuz...

14.12.2024
Yumurtanın besin değeri tartışmasız çok yüksek, ancak nasıl pişirildiği de bir o kadar önemli. Son zamanlarda yapılan araştırmalar, yanlış pişirme yöntemlerinin sağlığa büyük zararlar verebileceğini ortaya koyuyor. Peki, sıklıkla kahvaltılarımızda yer verdiğimiz bu besinin sağlıklı olabilmesi için hangi pişirme tekniklerini tercih etmeliyiz?
Kestane nasıl pişirilir? 40 yıllık kestaneci tarifini verdi: Lokum gibi kestanenin püf noktaları

Kestane nasıl pişirilir? 40 yıllık kestaneci tarifini verdi: Lokum gibi kestanenin püf noktaları

12.12.2024
Kestane, özellikle soğuk kış aylarının vazgeçilmez lezzetlerinden biridir. Kestane kebabı ya da haşlama kestane gibi farklı pişirme yöntemleriyle sofralarımıza gelen bu eşsiz tat, doğru şekilde pişirildiğinde hem lezzetli hem de sağlıklıdır. Kestanenin lezzetini artırmanın yolu ise yalnızca doğru pişirme tekniklerinden geçiyor. Peki, kestane nasıl pişirilir? İşte kestane pişirmenin püf noktaları...
Tencerede haşlayıp kahvaltıda yiyin! B ve C vitamini deposu: Enfeksiyonlara savaş açıyor, bağışıklık hücrelerini makine gibi çalıştırıyor

Tencerede haşlayıp kahvaltıda yiyin! B ve C vitamini deposu: Enfeksiyonlara savaş açıyor, bağışıklık hücrelerini makine gibi çalıştırıyor

2.12.2024
Bazı besinleri haşlayarak tüketmek, onların besin değerlerini korumak ve sindirimini kolaylaştırmak için faydalı olabilir. Doğru pişirme yöntemleri, özellikle vitamin ve minerallerin kaybını engeller. Bazen besinlerin doğal tatlarını ve besin öğelerini daha verimli şekilde almanın en iyi yolu, hafifçe haşlamaktan geçer. Peki, hangi gıda haşlanarak tüketilmeli? Vücuda etkileri nelerdir?
Deniz lezzetlerinin sofrası; Akdeniz

Deniz lezzetlerinin sofrası; Akdeniz

1.12.2024
Biz şefler, her mutfağı kökleriyle anlamaya çalışırız. Portekiz mutfağı, benim için deniz kokusunun, Akdeniz’in ve tarihin tabaklara işlenmiş hali gibi. Bu ülke, yalnızca tarihiyle değil, gastronomik
Kabak Faydaları ve Sağlık Yararları: Kabak Nasıl Tüketilmeli?

Kabak Faydaları ve Sağlık Yararları: Kabak Nasıl Tüketilmeli?

12.12.2024
Kabak, hem besleyici hem de düşük kalorili bir sebze olup, sağlık için sayısız fayda sunar. Zengin vitamin ve mineral içeriği ile vücudu destekler ve birçok sağlık sorununa iyi gelir. Kabak, aynı zamanda çeşitli yemeklerde kullanılabilir, bu da onu mutfağınızda vazgeçilmez bir malzeme haline getirir. İşte kabak hakkında bilmeniz gereken her şey!
Karnıbahar Faydaları ve Sağlık Üzerindeki Etkileri: Karnıbahar Nasıl Tüketilir?

Karnıbahar Faydaları ve Sağlık Üzerindeki Etkileri: Karnıbahar Nasıl Tüketilir?

12.12.2024
Karnıbahar, sağlıklı yaşamın vazgeçilmez sebzelerinden biridir. Hem besleyici hem de düşük kalorili bir gıda olan karnıbahar, birçok sağlık sorununa iyi gelir. İşte karnıbaharın faydaları, nasıl tüketileceği ve sağlığa olan etkileri:
Sakın böyle tüketmeyin! Tadına bayılıyoruz ama resmen kanserli yumurta tüketiyormuşuz...

Sakın böyle tüketmeyin! Tadına bayılıyoruz ama resmen kanserli yumurta tüketiyormuşuz...

30.10.2024
Yumurta, protein ve besleyici değer açısından zengin bir gıdadır. Ancak, pişirme yöntemleri sağlığımızı doğrudan etkileyebilir. Yanlış pişirme yöntemleri, besin değerinin azalmasına ve kanserojen bileşiklerin oluşmasına neden olabilir. İşte yumurtayı sağlıklı pişirmenin yolları ...
Vücut direncini artırın! Uzmanından doğal yöntem önerisi

Vücut direncini artırın! Uzmanından doğal yöntem önerisi

16.10.2024
Mevsim geçişleri, ruhsal ve fiziksel hayatımızın dengelerini etkiliyor. Hem duygudurum değişiklikleri hem de vücut bağışıklığımızın zayıfladığı bu dönemlerde uzmanlar, doğal yöntemlerle güçlenmenin mümkün olduğunu söylüyor. Uzman Diyetisyen Melis Bengisu Demirci, soğuk havalara geçiş döneminde vücut direncini artırmak için antioksidanlar ve A, C, E vitaminleri ile çinko, magnezyum, selenyum gibi minerallerin takviyesini artırmak gerektiğini söyledi.
Bağışıklığı artırmanın doğal yolları nelerdir?

Bağışıklığı artırmanın doğal yolları nelerdir?

16.10.2024
Mevsim geçişleri, ruhsal ve fiziksel hayatımızın dengelerini etkiliyor. Hem duygudurum değişiklikleri hem de vücut bağışıklığımızın zayıfladığı bu dönemlerde uzmanlar, doğal yöntemlerle güçlenmenin mümkün olduğunu söylüyor. Uzman Diyetisyen Melis Bengisu Demirci, soğuk havalara geçiş döneminde vücut direncini artırmak için antioksidanlar ve A, C, E vitaminleri ile çinko, magnezyum, selenyum gibi minerallerin takviyesini artırmak gerektiğini söyledi.
Sebzeleri yanlış haşlıyorsunuz! Tencerede kalan sebzelerle sağlığınızı tehlikeye atmayın

Sebzeleri yanlış haşlıyorsunuz! Tencerede kalan sebzelerle sağlığınızı tehlikeye atmayın

15.10.2024
Pazardan aldığınız taze sebzeleri sağlıklı bir öğüne dönüştürmek için haşlama yöntemi en çok tercih edilenlerden biridir. Ancak pek çok kişi, haşlama sırasında farkında olmadan yaptığı hatalarla sebzelerin tüm besin değerini kaybetmesine neden olabiliyor.
Çocukların yediği şekerli besinler odaklanma problemlerinin asıl sebebi olabilir

Çocukların yediği şekerli besinler odaklanma problemlerinin asıl sebebi olabilir

2.10.2024
Diyetisyen Elif Topuz Ülkü, çocukların güne muhakkak sabah kahvaltısıyla başlaması gerektiğini belirterek; "Şekerli atıştırmalıklar çocukların odaklanması gerekirken, aksine uyku problemi oluşturabiliyor" dedi.
Kilo vermeyi engelleyen gizli kaloriler

Kilo vermeyi engelleyen gizli kaloriler

16.09.2024
Kilo verme sürecinde birçok kişi, sağlıklı beslendiğini düşündüğü halde farkında olmadan aldığı bazı gizli kalori kaynakları sebebiyle hedefine ulaşmakta zorlanabiliYOR...
Hamile kadınlar günde 12-15 bardak su içmeli!

Hamile kadınlar günde 12-15 bardak su içmeli!

4.08.2024
Hamile kadınların yaz mevsiminde beslenmede dikkat etmesi gereken hususlarla ilgili bilgi veren Çankırı İl Sağlık Müdürü Dr. Hüseyin Sarıkaya, "Her gün 12-15 bardak su içilmelidir. Gazlı içeceklerin sıcak havalarda serinlettiğine inanılsa da tansiyonu yükseltici etki yapabilir, bu yüzden ev yapımı komposto suları, limonata tercihi daha doğru olacaktır" dedi.
İnsülin direnci

İnsülin direnci

22.07.2024
Hayatınız boyunca sizin veya etrafınızdaki kişilerden bazılarının bir diyet serüveni olmuştur. Çoğu zaman “Su içsem yarıyor”, “Ekmek yemiyorum ama kilo alıyorum”, “Canım sık sık tatlı yemek istiyor”, “Yemek yedikten sonra bana bir uyku basıyor”, “Bir türlü doymak bilmiyorum” cümlelerine maruz kalmışızdır. Yaşanan bu sorunların bir sorumlusu olabilir. İşte bu sorumlu insülin direnci!
Akdeniz sentezi...

Akdeniz sentezi...

21.07.2024
Geçtiğimiz hafta Kıbrıs’ta arkadaşım Veli Bayraktar şef ile Elexus Otel’de yaptığımız Şeflerin Düeti programından bahsetmek isterim. Akdeniz mutfağı tarihçesi oldukça eski.
Artan sıcaklıklarda sağlıklı beslenmek mümkün! Yaz aylarında nasıl beslenmek gerekir, sıcak havalarda ne yenir?

Artan sıcaklıklarda sağlıklı beslenmek mümkün! Yaz aylarında nasıl beslenmek gerekir, sıcak havalarda ne yenir?

6.07.2024
Hava sıcaklıklarının artmasıyla birlikte pek çok kişinin beslenme düzeni değişmeye başladı! Bu durumun sağlık üzerinde olumsuz etkilerinin olduğuna değinen Dr. Hüseyin Sarıkaya, sıcak havalarda beslenme düzenine dikkat çekti. Peki, sıcak havalarda nasıl beslenilir? Yaz aylarında beslenme düzeni nasıl olmalıdır? İşte tüm detaylar...
Uzmanı uyardı: Sıcaklık arttıkça zehirlenme vakaları da artıyor!

Uzmanı uyardı: Sıcaklık arttıkça zehirlenme vakaları da artıyor!

27.06.2024
Dr. Yasin Yılmaz sıcak havalarda besinlerin bozulma riski arttığından besin kaynaklı zehirlenmelerin sık görüldüğünü bildirdi. Dikkat edilmesi gerekenlere dair uyardı.
Kurban Bayramı sonrası detoks

Kurban Bayramı sonrası detoks

24.06.2024
Sevdiklerimizle kalabalık sofralarda geçirdiğimiz, keyifli yemekler yediğimiz bir Kurban Bayramı geride kaldı. Ya da belki de bu bayram uzaklara seyahat etmeyi seçtiniz ve bol yürümeli olsa da aynı zamanda bol yemeli içmeli geçen bir tatilden döndünüz. Bu süreci sınırsız yeme içme ile geçirdiyseniz bayram sonrası beslenme düzenine dikkat ederek durumu toparlayabilirsiniz.
Uzmanı uyardı: Sıcak havalarda su içmek için sakın susamayı beklemeyin!

Uzmanı uyardı: Sıcak havalarda su içmek için sakın susamayı beklemeyin!

20.06.2024
Bunaltıcı sıcaklar tüm Türkiye’yi etkisi altına aldı. Sıcaklık ve nemin artışıyla birlikte vücut ısısında görülen artışın başta beyin olmak üzere diğer hayati öneme sahip organlara da olumsuz etkide bulunduğunu ifade eden Beslenme ve Diyetetik Uzmanı Merve Bayram; su içmenin önemine değinerek, su içmek için susamanın beklenmemesi gerektiği konusunda uyarıda bulundu.
Uzmanı uyardı: Kalp hastaları sıcaklarda bunlara dikkat etsin!

Uzmanı uyardı: Kalp hastaları sıcaklarda bunlara dikkat etsin!

18.06.2024
Mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklıkları, en çok kalp hastaları için risk oluşturuyor. Kardiyoloji uzmanı Dr. Aziz Günsel, kalp hastaları için aşırı sıcaklarda hayat kurtaracak önerilerde bulundu.
Beslenme uzmanı tek tek açıkladı! 24 saat kuralına dikkat edin

Beslenme uzmanı tek tek açıkladı! 24 saat kuralına dikkat edin

17.06.2024
Beslenme ve Diyet Uzmanı Büşra Nur Enez Baş, Kurban Bayramı’nda et tüketimiyle ilgili, “Etli yemeklere lezzet vermesi için eklenen kuyruk yağı ya da iç yağı kalp damar sağlığını olumsuz etkiler. Bu yağların yerine et kendi suyuyla kısık ateşte pişirilmelidir” dedi. Beslenme Uzmanı Baş, pişirme yöntemi olarak da kızartma yerine haşlama ya da ızgara yönteminin tercih edilmesi gerektiğini söyledi.
Diyetisyenden Kurban Bayramı uyarısı! “Eti kendi suyunda pişirin”

Diyetisyenden Kurban Bayramı uyarısı! “Eti kendi suyunda pişirin”

17.06.2024
Kurban Bayramı’nda kesim sonrası etin 24 saat bekletildikten sonra tüketilmesi gerektiğini belirten Diyetisyen Rengin Özbey, vatandaşlara kızartma, kavurma ya da mangal yerine haşlama ve fırında pişirme yöntemini tercih etmeleri gerektiği uyarısında bulundu.
Kurban Bayram'ında anne adaylarına beslenme önerileri

Kurban Bayram'ında anne adaylarına beslenme önerileri

17.06.2024
Kurban Bayram'ında et tüketiminin artmasıyla birlikte anne adaylarının özellikle Toksoplazma riskine karşı dikkatli olması gerektiğini belirten Kadın Hastalıkları ve Tüp Bebek Uzmanı Doç. Dr. Önder Sakin, “Vücutlarında Toksoplazma paraziti bulunduran bazı hayvanların etlerinin çiğ ya da az pişmiş olarak yenmesi ile insana bulaşabilen enfeksiyon hem anne adayı hem de bebek sağlığı açısından olumsuz sonuçlar doğurabilir. Bu nedenle daha önce Toksoplazma geçirmemiş olan hamilelerin çiğ ete temas etmemesi, etleri iyi pişmiş olarak tüketmesi gerekir. Az pişmiş etlerde Toksoplazma dışında Salmonella, Brusella ve tenya gibi enfeksiyon riskleri de bulunmaktadır. Diğer yandan etlerin çok yüksek ısılarda uzun süre pişirilmesi de ette protein kaybına neden olmaktadır. Bu sebeple etlerin haşlama şeklinde pişirilerek tüketilmesini önermekteyiz" diye konuştu.
Kurban eti nasıl pişirilmeli?

Kurban eti nasıl pişirilmeli?

17.06.2024
Kurban Bayramı’nda günün ilk öğününe etle başlandığını ancak yeni kesilen etin sert ve pişmesi zor olduğu için sindirim problemi yaşatabileceğini dile getiren Beslenme ve Diyet Uzmanı Büşra Nur Enez Baş, kurban etinin en az 24 saat dinlendirilmesi gerektiğini söyledi.
Kurban Bayramı'nda beslenme

Kurban Bayramı'nda beslenme

17.06.2024
Bayramlar, tüm aileyi bir araya getiren, sevgi ve mutluluk ile özdeşleşen, uzun sofraların kurulduğu özel günlerdir. Bir arada olmanın verdiği sevinç sofraların içeriğine fazlasıyla yansıdığında yoğun ve yüksek kalorili öğünlere sebep olabilir. Özellikle Kurban Bayramı’nda kırmızı et tüketiminin yanında bir de işin içine tatlılar, limonata gibi şekerli içecekler ve yüksek kafein de girince bazı sağlık sorunları görülebilir. Ülkemizde özellikle Kurban Bayramı’nda, kırmızı etin tüketim miktarı ve sıklığı da artmaktadır. Hayvansal kaynaklı proteinlerin, doymuş yağ ve kolesterol içeriği yüksek olduğundan, bu dönemde tüketim miktarına dikkat edilmelidir. Aynı zamanda kurban etlerini pişirirken ve saklarken çok özen gösterilmelidir.