Son dakika kanser yapan besinler haberleri ile ilgili Posta.com.tr'ye eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan kanser yapan besinler gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan kanser yapan besinler haber sayfamızda...
Sabahları farkında olmadan yapılan bir beslenme hatası, vücudu içten içe yıpratıyor. Uzmanlara göre bu alışkanlık, yaşlanma sürecini hızlandırırken bağışıklık sistemini de zayıflatıyor. Her gün tüketilen bu masum görünen seçenek, uzun vadede ciddi sağlık risklerine yol açabiliyor. İşte tüm detaylar!
Washington merkezli onkoloji diyetisyeni ve yazar Nichole Andrews, kansere yakalanma riskini veya kanserin metastaz yapma riskini artırabilen yiyecekler konusunda önemli uyarılarda bulundu. Uzman isme göre uzak durulması gereken bir besin var ki, tam 13 farklı kanserin de tetikleyicisi. İşte o besin...
Sağlıklı bir yaşam için yediğimiz içtiğimiz besinlere dikkat etmemiz gerekiyor. Severek tüketilen bir besin var ki sağlığımızı büyük oranda tehdit edip zehir saçıyor! Ölmekten bile beter eden o besin hakkında uzmanı uyarıyor, karaciğer kanseri başta olmak üzere her türlü problemin ana kaynağı olan o besin bakın neymiş ve zararları nelermiş...
Kızartma yağlarına yönelik araştırmalar devam ederken Dahiliye Uzmanı Dr. Esen Karadaş, “Çok yerinde bir denetim, tekrarlayan yağ kullanımı sağlığımız için gerçekten zararlı. Her şeyden önce oksidasyon oluşturuyor ve vücudumuza toksik madde girmiş gibi düşünebiliriz. Bu yağların maksimum 2-3’ü geçmeden kullanılması lazım” dedi.
Çay, en sevilen ve en sık tüketilen içecekler arasında yer alıyor. Uzmanlar ise çayı bu şekilde tüketmenin kanser riskini 8 kat artırdığını iddia ediyor! Peki, çay nasıl tüketilmeli? İşte herkesin aklındaki o sorunun yanıtı...
Dünya Sağlık Örgütü, diyet sınıfına giren birçok ürünün kansere neden olan aspartam içerdiğini açıkladı. Aspartamlı ürünler arasında az yağlı yoğurt ve sakız gibi günlük hayatta sıklıkla tükettiğimiz ürünler de var.
Kahvaltı günün en önemli öğünlerinden biridir. Sağlıklı bir vücuda sahip olabilmek için mutlaka güne kahvaltı yaparak başlamanız gerekir. Ancak kahvaltı listenizi tamamen sağlıklı besinlerden oluşturmanız gerekir. Güne daha dinç, dinamik ve güçlü bir şekilde devam edebilmek için kahvaltıda tükettiğiniz her besin çok büyük önem taşıyor. Ancak bazen çok lezzetli olduğu için tüketmekten vazgeçmediğiniz besinler sağlığınız için ciddi bir tehdit oluşturabilir.
Çağımızın vebası kanser çoğu kişinin uykularını kaçırır. Sinsi bir şekilde kademeli olarak ilerleyen kanser, son yıllarda artışa geçerek insan sağlığı üzerindeki tehdidini artırmıştır. Kanserin neden olduğuna dair kesin bir bilgi olmasa da kanser riskini azaltmanın bazı yolları ortaya çıktı. Uzmanlar, artan kanser riski ile bağlantılı olan gıdalara karşı uyardı.
Mide kanseri son zamanlarda birçok kişinin yakalandığı tehlikeli bir hastalık. Sağlıksız besinler mide kanserini tetikliyor. Peki hangi besinler mide kanserine neden oluyor? İşte yanıtı...
Kanser çağın en önemli halk sağlığı problemlerinden biri. Dünya Sağlık Örgütü’nün (DSÖ) yaptığı bir araştırmaya göre 2010 yılında 60 milyon kişi kanser nedeniyle yaşamını yitirdi. Bu, tüm ölümlerin yüzde 13’ü anlamına geliyor ve dünyada her yıl 10 milyon yeni kanser vakasının ortaya çıktığı belirtiliyor. Kanserin ilerlemesini besin gücüyle azaltabiliriz. İşte kansere karşı etkili besinler ve uzmanında kritik açıklamalar...
Kanserin dünyada başta gelen ölüm sebeplerinden biri olduğunu artık hepimiz biliyoruz. Araştırmalar, sağlıklı bir diyetin kanser riskini azalttığını ve belirli beslenme alışkanlıklarının kanser riskini artırdığını gösteriyor. Tükettiğimiz sebze ve meyveler kanser gelişim riskini azaltabiliyor. Kanseri önleyebilecek tek bir mucizevi besin yoktur ancak bazı besinler kanser gelişme riskini azaltabilir. Peki, bu besinler nelerdir?
Acil tıp teknisyeni Emine Güneri, yıllardır İstanbul'da 112 Acil Sağlık hizmetlerinde görev yaparak, hayat kurtaran müdahalelere imza attı. Ancak, 9 ay önce karşılaştığı meme kanseriyle mücadele süreci, onun hayatındaki en zorlu sınavlardan biri oldu. İşte tüm detaylar...
Yaklaşık 6 aydır akciğer kanseri tedavisi gören oyuncu ve sunucu Billur Kalkavan, 59 yaşında hayata veda etti. Kalkavan'ın sevgilisi Buğra Bahadırlı acı haber sonrası yaptığı açıklamada, kanserle mücadele eden ünlü oyuncunun vücudunda mantara bağlı enfeksiyon geliştiğini ve hayatını kaybettiğini açıkladı. Peki vücudun zayıf düşmesi için adeta sinsice pusuda bekleyen mantarlar ne tür sağlık sorunlarına yol açıyor? Mantar enfeksiyonu ile mücadele için neler yapmak gerekir? Uzmanlar çarpıcı uyarılarda bulundu.
Son dönemlerde İspanya ve İngiltere başta olmak üzere bazı Avrupa ülkelerinde yapılan araştırmalar, paketli gıdaların insan sağlığı üzerindeki tehlikeli sonuçlarını yeniden ortaya koydu. Bilim dünyası, bu gıdalar arasında yalnızca abur cubur olarak nitelendirilen şekerli gıdaların yer almadığını, kahvaltılık gevrek ve paketli ekmeklerin de sanıldıkları kadar masum olmadıkları duyurdu. Çalışmalarda incelenen ürünlerin, kalp krizi ve felç riskini artırması, Avrupa'da beslenme alışkanlıklarının değiştirilmesi yönündeki önerileri de beraberinde getirdi. Uzman diyetisyen Elif Bilgin Baş, 'sigara kadar zararlı' olarak tanımlanan işlenmiş gıdaların, kilo kontrolünün sağlanmasının önünde de büyük bir engel olduğunu hatırlatarak çeşitli uyarılarda bulundu.
Rokanın popülaritesi, tadı kadar sağlığa olan faydalarıyla da ilgilidir. Yapılan bir araştırmada kanserle savaşan maddeler açısından yüksek olduğunu belirtiyor. Bu lezzetli yeşil, lif ve fitokimyasallar açısından zengin ve besleyicidir. Roka, şeker, kalori, karbonhidrat ve yağ bakımından düşüktür. Roka yeşil yapraklı bir bitki türü olup hafif mayhoş, hatta acımsı bir tada sahiptir. Bu bitki çoğunlukla salatalarda kullanılmaktadır. Roka, turpgiller familyasına ait bir bitki türü olarak karşımıza çıkmaktadır. Ülkemizde özellikle balığın ve etin yanında çok fazla tüketilir.
Pek çok besinde gluten yer almaktadır. Hal böyle olunca glutenin faydasının olup olmadığı tartışılmaktadır. Peki, gluten gerçekten nedir? Glutenin faydaları ve zararları nelerdir?
Kış ayları geldi, havalar soğudu. Hastalıklardan korunmak ve bağışıklık sistemini güçlendirmek isteyen kişiler tarafından doğal şifa kaynağı ürünlere ilgi arttı. Yeryüzünün en güçlü antibiyotiği olarak adlandırılan 'udi hindi' de bu ürünlerden biri. Peki, faydaları neler? Udi hindi neye iyi gelir?
Özellikle mevsimsel depresyon dönemleri olan sonbahar ve kış aylarında kendinizi karbonhidrat türü yiyeceklerden alıkoyamıyorsanız, her öğünde canınız makarna, pilav çekiyor, sabah kahvaltılarınız poğaçasız, böreksiz eksik kalıyorsa, akşamları gözünüzün önünden kekler, şerbetli tatlılar gitmiyorsa size bir kötü haberimiz var: Evet, siz de bir karbonhidrat bağımlısısınız. Kışın havaların soğuması ile vücudumuz daha fazla yağ bağlamaya müsait; daha az hareket ediyor, daha fazla kalori yükleniyoruz ancak alınan kiloları vermek o kadar kolay değil. O nedenle buna bir dur demeli ve karbonhidrat bağımlılığınızın önüne geçmelisiniz. O halde gelin, birlikte Dr. Öz'ün Posta Gazetesi okurlarına özel hazırladığı 28 günlük karbonhidrat bağımlılığından kurtulma diyetine göz atalım.
İşlenmiş gıdalar, alkol ve sigara pankreas kanserinin en sık nedenleri arasında yer alıyor. Stresin de pankreas kanseri gelişimini artırdığı biliniyor. Pankreas kanserinde özellikle 65 yaş üstü risk altında ancak kanser gençlerde de görülebiliyor. Kanserin gelişimini durdurmak ne yazık ki mümkün değil, bu nedenle risk faktörlerinin azaltıması; aynı zamanda ilk evrede yakalanabilmesi için düzenli taramaların yapılması gerekiyor.
Prostat kanseri Dünya Sağlık Örgütü’nün 2020 yılında güncellediği verilere göre erkeklerde en sık rastlanan ikinci kanser türü. Rakamlar yalnızca 2020 yılında Türkiye’de 19 bin 444 kişinin prostat kanseri tanısı aldığını gösteriyor. Ailesinde, özellikle babasında veya erkek kardeşlerinde prostat kanseri öyküsü olan kişilerde, hastalığın görülme ihtimali normal kişilere göre 2-3 kat daha fazla. Mayıs ayında gerçekleştirilen 6. Onkolojik Bilimler Sempozyumu’nda "Prostat kanserinde olgu tartışmalarıyla güncel yaklaşımlar" ele alındı. Ailede meme kanseri öyküsünün bulunmasının prostat kanseri riskini artırdığı bildirildi.
Hızla kilo vermek için diyetlerin vazgeçilmezi yulaftan faydalanın. Uzun süre tok kalmanızı sağlayan, sindirim sistemini dengeleyen sağlıklı besin değerleriyle dolu yulaf sayesinde, fazla yağlardan kurtulup 6 gün içinde 5 kilo verebilirsiniz. Yulaf diyeti 1 haftalık tam liste ve size 5 kilo birden verdirecek tüm detaylar...
Emzirmenin bebeğe olduğu kadar anneye de sayısız faydası var. Peki emzirmenin yararları neler? Anne sütü, anne sütünün yararları, emzirme döneminde besin ve sıvı tüketimi hakkında bilmek istediğiniz her şey...
Meme kanseri, dünyada en sık görülen ikinci kanser türüdür. Ülkemizde her 10 kadından 1’inde görülen meme kanserinden korunmak için en etkili yöntem, erken teşhis, düzenli hekim kontrolü ve sağlıklı yaşam tarzı olduğu unutulmamalıdır. Beslenme ve Diyetetik Uzmanı Buse Özdemir, meme kanserine karşı koruyucu olan besinler ve beslenme yöntemleri ile ilgili bilgi verdi.
Bilmeden her gün kanserojen yiyecekler tüketiyoruz. Bu durumun en kötü tarafı bu kanser yapıcı gıdaları alışkanlık haline getirmemiz. Yapılan araştırmalar sonucunda neredeyse her gün sıklıkla tükettiğimiz bazı gıdaların kansere neden olduğu ortaya çıktı. İşte kansere neden olan 5 yiyecek.
Ayakta görmeye alışık olduğumuz nasırlar sırtta da oluşabiliyor. Daha çok kadınları tehdit eden sırt nasırı kol hareketi ile ortaya çıkan tıkırtı sesi, kürek kemiğinin yukarı kalkması ve etrafında şişlik, kolda kuvvetsizlik, kol ve sırt ağrısı olarak kendini gösteriyor. Göğüs Cerrahisi Uzmanı Doç. Dr. Özkan Demirhan sırt nasırı nedir, sırt nasırı neden olur sorularının cevaplarını açıkladı.