Son dakika kuru incir haberleri ile ilgili Posta.com.tr'ye eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan kuru incir gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan kuru incir haber sayfamızda...
Uzmanlar tarafından yapılan bazı araştırmalar, çeşitli besinlerin bir arada tüketilmesinin daha faydalı olduğunu ortaya koyuyor. Özellikle süt ve kuru incir gibi kemiklerin kuvvetlendirilmesinde rol oynayan iki gıdanın bir arada tüketilmesi, besin değerlerini artırma açısından da büyük rol oynuyor. Tabii ki süt ve incir birleşiminin tek faydası kemiklere değil. Gelin diğer olumlu etkilerine daha detaylı bir şekilde bakalım.
İbn-i Sina’dan günümüze ulaşan bir tarif, zeytinyağında bekletilerek tüketilen bu doğal ürünün sağlığımıza faydalarını keşfetmenizi sağlıyor. Hem vücudunuzu güçlendirir hem de bağışıklık sisteminizi destekler. Doğal bir çözüm arayanlar için, bu uygulama geleneksel bir sağlık sırrı olarak dikkat çekiyor. İşte tüm detaylar!
MÜSİAD Gıda, Tarım ve Hayvancılık Sektör Kurulu, 15’inci Gıda ve Tarım Sektör Raporu’nu yayınladı. Türkiye’de sürdürülebilir gıda ve tarım yaklaşımları ve çözüm önerilerine odaklanan raporda, eğitimden yeni yatırımcıları sektöre çekmeye kadar birçok konu yer aldı.
Kuru incir bilindiği üzere yüksek oranda kalsiyum ve fosfor içermektedir. Bunun sayesinde daha güçlü kemik ve dişlere sahip oluruz. İçeriğindeki protein, mineral ve vitaminler sayesinde hücrelerin yenilenmesi sağlanır. Zeytinyağında bekletilen inciri kür halinde tükettiğiniz zaman nelere iyi geldiğini öğrendiğinizde hemen harekete geçeceksiniz.
Bazı meyvelerin hem kuru hem de yaş hali, farklı faydalar sunar. Yaş hali su içeriği yüksek olduğu için vücuda nem sağlar, kuru hali ise besin değerlerini yoğunlaştırarak sindirimi kolaylaştırır. Bu şekilde her iki form da vücuda farklı açılardan katkı sağlar. Bu çeşitlilik, beslenmeye denge ve zenginlik katmanın etkili bir yoludur. Peki, hangi meyvenin hem kurusu hem de yaşı tüketilebilir?
Doğal besinler, sağlığımızı desteklemenin en etkili yollarından biridir. Özellikle sindirim sistemi sağlığı, genel vücut sağlığımızı doğrudan etkiler. Kuru incir, soda ve limon karışımı ise, sindirim sürecini hızlandırmak ve bağırsakların düzenli çalışmasını sağlamak için mükemmel bir kombinasyon sunar. Peki, kuru incir, soda ve limon karışımının faydaları nelerdir?
Türkiye'nin dört mevsim boyunca tarım yapılan önemli merkezlerinden biri olan Mersin'in Mut ilçesinde, beyaz incirin hasadı üreticilerin yüzünü güldürüyor. İlk hasatta kilosu 120 liradan alıcı bulan beyaz incirin şu anki satış fiyatı 70 ila 80 lira arasında değişiyor. Kuru incir ise 450 ila 600 lira arasında alıcı buluyor. Bu yıl ilçede 30 bin ton incir rekoltesi bekleniyor, bu da üreticilere önemli bir gelir sağlıyor.
Aydın'a özel vitamin ve mineral deposu meyvenin hasadın başlamasıyla birlikte üreticinin yüzü güldü. Aydın Ticaret Borsası tarafından geleneksel olarak her yıl düzenlenen sezonun ilk kuru inciri alım töreni başarıyla gerçekleştirildi. Geçtiğimiz yıl kilosu 350 TL'den satın alının meyvenin kilosu bu yıl 700 TL'ye yükseldi. İşte tüm detaylar...
Aydın'ın milli meyvesi kuru incirde hasat sezonun başlaması ile birlikte üreticinin umutları arttı. Aydın Ticaret Borsası tarafından geleneksel olarak her yıl düzenlenen sezonun ilk kuru inciri alım töreni yapıldı. Geçen yıl kilogramı 350 TL'den alınan kuru incir, bu yıl 700 TL'den alınırken incir fiyatlarında sembolik de olsa yaşanan artış üreticinin yüzünü güldürdü. İşte tüm detaylar...
Sevgili dünlük, bir yol düşün, bu güzel Ege topraklarından kıvrıla kıvrıla geçilen, bir yanı alabildiğine mavi sular, diğer yanı sedir, göknar, ladin. Bu yolları severiz sevmesine ama bir de ulaştığımız yerde oraya has bir lezzet varsa tadına doyum olmaz. Biz hem keşfin, hem yolun, hem lezzetin peşinde koşanlar böyleyizdir. Bazı yemeklerin, adını duyduğumuz anda hızlı atmaya başlar kalbimiz. Hemen plan yapmaya başlar küçük zihinlerimiz. Hele mevsimlerden yazsa, çifte lezzet bulmak garantilidir. Benim güzel yollarım! Öğreten, mutlu eden, ilham veren yollarım. Ege’nin tatlı yolları, bu hafta bizi yaz lezzetlerine götürecek!
Dünyanın en kalitelisinin üretildiği Aydın'da mucize besinin hasadı erken başladı! Faydaları saymakla bitmeyen meyve bin bir zahmetle toplanıp kurutuluyor, dünyaya da kapış kapış satılıyor. İşte kabızlığın baş düşmanı, vücudu vitamine doyuran o mucize ve faydaları...
Geleneksel tıpta bazı doğal gıdaları bir arada kullanmak, besinlerin sinerjik etkilerini artırarak sağlık faydalarını maksimize eder. Bu yöntem, doğal bileşenlerin birlikte çalışarak sindirimi kolaylaştırmasını, bağışıklık sistemini güçlendirmesini ve hastalıkları önlemesini sağlar. Bazı gıdalar, birlikte tüketildiği zaman etkisi oldukça fazla oluyor. Peki, hangi besinler bir arada tüketilebilir? Faydaları nelerdir? Neden bir arada tüketilmeli?
Yaklaşık 120 ülkeye ihracı gerçekleştirilen ve geçtiğimiz yıl yaklaşık 70 bin tonun üzerinde rekoltenin gerçekleştiği Aydın'da bu yıl da o mucize besinin üretim hazırlıkları aralıksız devam ediyor. Peki, namı dünyaya yayılan bu mucize lezzet ne, faydaları neler? İşte yanıtı...
Kurutulmuş meyveler, doğal tatlarını kaybetmeden depolanabilen sağlıklı atıştırmalıklar olarak, besin değeri açısından oldukça zengin besinlerdir. Taze meyvelere göre daha uzun süre dayanabilen kurutulmuş meyveler, özellikle kış aylarında da tüketilebilecek sağlıklı alternatifler sunar. Peki, kurutulmuş meyveler vücuda nasıl faydalar sağlar ve nasıl doğru şekilde tüketilmelidir? İşte kurutulmuş meyvelerin sağlığa olan faydaları ve tüketim önerileri.
Lif, sağlıklı bir sindirim sistemi için gerekli olan temel bir besin maddesidir. Vücutta sindirilemeyen bir karbonhidrat olan lif, özellikle bağırsak sağlığını destekler ve sindirim sisteminin düzgün çalışmasına yardımcı olur. Ayrıca, kan şekeri seviyelerini dengeleme, kilo yönetimi ve kalp sağlığını koruma gibi birçok faydası bulunmaktadır. Peki, lifli gıdaların faydaları nelerdir, nasıl tüketilmeli ve bu besinler ne işe yarar?
İç ve dış ticarette yüzyıllar boyunca öne çıkan İzmir ve Ege Bölgesi, bugün de Türkiye ihracatının lokomotifi konumunda. Türkiye’deki ilk ihracatçı birliği olarak 1939’da kurulan Ege İhracatçı Birlikleri (EİB) de Ege Bölgesi’nde 12 farklı sektörde faaliyet gösteren ihracatçı firmaları temsil ederek önemli görev üstleniyor. Diğer bir deyişle EİB, 12 ayrı kümeyi temsil eden bir çatı organizasyonu. Üye firmalarına insan kaynağı, finansal kaynak, fiziksel altyapı, iş ağı ve bilgi kaynağı sağlamak için sürdürülebilirlik eksenli çalışmalar gerçekleştiren EİB Koordinatör Başkanı Jak Eskinazi ile Ege ihracatını ve 2024’ün ilk 4 ayını konuşuyoruz.
İç ve dış ticarette yüzyıllar boyunca öne çıkan İzmir ve Ege Bölgesi, bugün de Türkiye ihracatının lokomotifi konumunda. Türkiye’deki ilk ihracatçı birliği olarak 1939’da kurulan Ege İhracatçı Birlikleri (EİB) de Ege Bölgesi’nde 12 farklı sektörde faaliyet gösteren ihracatçı firmaları temsil ederek önemli görev üstleniyor. Diğer bir deyişle EİB, 12 ayrı kümeyi temsil eden bir çatı organizasyonu. Üye firmalarına insan kaynağı, finansal kaynak, fiziksel altyapı, iş ağı ve bilgi kaynağı sağlamak için sürdürülebilirlik eksenli çalışmalar gerçekleştiren EİB Koordinatör Başkanı Jak Eskinazi ile Ege ihracatını ve 2024’ün ilk 4 ayını konuşuyoruz.
Tarçın, mutfaklarda yaygın olarak kullanılan baharatlardan biridir. Hem lezzetli hem de sağlığa faydalı olan bu baharat, eski çağlardan beri hem yemeklerde hem de tıbbi amaçlarla kullanılmaktadır. Tarçın, güçlü antioksidan özelliklere sahip olup, bağışıklık sistemini güçlendirmekten sindirim sorunlarını gidermeye kadar birçok fayda sağlar. Peki, tarçının sağlık üzerindeki etkileri nelerdir ve nasıl tüketilmelidir?
Havaların çok sıcak olduğun şu günlerde, belki de diyet yaptığınız, kilo vermeye çalıştığınız şu dönemde birden kapınız çalıyor. Komşunuz elinde bir kase aşure ile gelmiş, yüzünüzde koca bir gülümseme… Tatlı deyince hepimiz korkuyoruz. Peki, aşure hangi vitaminler ve mineraller açısından zengin ve bu besin maddeleri vücuda ne tür faydalar sağlıyor? Diyetisyen Gülçin Işık, konu hakkında merak edilenleri sizler için açıklıyor.
İftarda aşırı şerbetli ve yağda kızartılan hamur tatlılarından uzak durulması gerektiğini belirten Beslenme ve Diyet Uzmanı Diyetisyen Seda Nasuhbeyoğlu, “İftar sırasında veya hemen sonrasında yapılacak tatlı tüketimi, sindirim problemlerine ve kan şekeri bozulmasına neden olabilir. Bu nedenle tatlının iftardan en az 2 saat sonra tüketilmesi daha doğru olacaktır” diye konuştu.
Yenilebilir bir hazine olarak kabul edilen kuru incir, sağlık faydalarıyla dolu bir meyve olarak öne çıkıyor. Son araştırmalar, kuru incirin sadece lezzetli bir atıştırmalık olmanın ötesinde birçok sağlık yararı sunduğunu gösteriyor. Bağırsakları çalıştırmaya yardımcı olabilen bu besin aynı zamanda iftardan sonra çay ile birlikte tüketildiğinde birçok farklı fayda sağlayabiliyor.
Süt, yıllardır kemik sağlığı, büyüme ve gelişme için önemli bir besin kaynağı olarak kabul edilmiştir. Ancak, süt içemeyen veya süt tüketmeyen kişiler için, bu besin kaynağının yerini alabilecek alternatifler mevcuttur. Süt, bazı insanlar için sindirim sorunlarına, laktoz intoleransına veya süt alerjilerine yol açabilir. Neyse ki, süt yerine geçebilecek birçok sağlıklı alternatif bulunmaktadır. Peki, süt yerine hangi besinleri kullanabiliriz? Süt yerine sağlıklı alternatifler nelerdir? İşte bu sorulara dair detaylı bilgiler.
Özellikle son 10 yılda çocuklarda kabızlık görülme sıklığının arttığına dikkat çeken Doç. Dr. Meryem Keçeli Başaran, “Çocuk sağlığı polikliniği başvurularında yüzde 5-10 ve çocuk gastroenteroloji poliklinik başvurularında ise yaklaşık yüzde 25 gibi yüksek bir oranda kabızlık problemi olan hastaları görmekteyiz” dedi.
Son yıllarda sağlıklı beslenme trendlerinin ön plana çıkmasıyla birlikte, kuru incirin sağlık üzerindeki olumlu etkileri merak konusu oldu. İncirin lezzetli tadı ve besleyici özellikleri, birçok insanın günlük diyetlerinde yer verdiği önemli bir meyve haline geldi.