Sakatat

Sakatat Haberleri

Son dakika Sakatat haberleri ile ilgili Posta.com.tr'ye eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan Sakatat gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan Sakatat haber sayfamızda...
Gıda sahtekarları durmuyor

Gıda sahtekarları durmuyor

10.10.2024
Tarım ve Orman Bakanlığı, denetimler ve laboratuvar analizi sonrası uygunsuz bulunan ürün adını, markasını, firma adını ‘guvenilirgida. tarimorman.gov.tr’ internet sitesinde ‘Gıda Kamuoyu Duyurusu’ sekmesi altında artık anlık olarak duyuruyor.
Bize neler yedirmişler

Bize neler yedirmişler

3.10.2024
Tarım ve Orman Bakanlığı, gıdada sahtecilik yapan firmaları açıkladı, ortaya çıkan gerçekler herkesi şoke etti. Sucukta at ve eşek eti, peynirde ve yoğurtta nişasta, baharatta ve siyah çayda sağlığa zararlı boya, zeytinyağında içeriği belli olmayan başka tür yağ, çikolatada ilaç kullanmışlar. Bize de tüm bunları afiyetle yedirmişler!
Gıda yüzsüzleri 85 milyona ifşa edilecek

Gıda yüzsüzleri 85 milyona ifşa edilecek

2.10.2024
Sağlığımızla ve gıdamızla oynuyorlar... Tüm önlemlere rağmen gıda ürünlerindeki hilenin ve taklidin önüne geçilemiyor. Tarım ve Orman Bakanlığı bu konuda yeni bir adım atma kararı aldı. Bugün saat 9.00 itibarıyla denetimler ve vatandaştan gelen ihbarlar sonrası uygunsuz olduğu belirlenen ürünler, marka ve firma adlarıyla anlık olarak 85 milyon vatandaşa ilan edilecek.
Ayıla bayıla yiyoruz ama kolesterole tavan yaptırıyor! Kalp damarlarını tıkayıp krizi tetikliyor, doğal antibiyotik sanıyorduk meğer ölmekten beter ediyormuş

Ayıla bayıla yiyoruz ama kolesterole tavan yaptırıyor! Kalp damarlarını tıkayıp krizi tetikliyor, doğal antibiyotik sanıyorduk meğer ölmekten beter ediyormuş

7.09.2024
Yediğimiz içtiğimiz besinler, sağlığımızı önemli ölçüde etkiliyor. Öyle bir besin kaynağı var ki ne soframızdan ne de yemeklerimizden eksik olmuyor ama yiyenin böbreklerini diyalize sürükleyip ömrünü 10 yıl kısaltıyor. Zararları saymakla bitmeyen o masum görünümlü besin hipertansiyona ve daha pek çok rahatsızlığa neden olabiliyor. İşte ayıla bayıla yediğimiz ama vücudumuzu yavaş yavaş bitiren o zehir...
İstanbul'da bir sakatatçılarda mide bulandıran görüntüler! Kokudan aşağıya inilmiyor

İstanbul'da bir sakatatçılarda mide bulandıran görüntüler! Kokudan aşağıya inilmiyor

31.08.2024
Aksaray'da 3 katlı iş hanındaki dükkanlarda et ve sakatat ürünlerinin özensizce muhafaza edildiği, işletmelerin hijyen koşullarına uymadığı görüntüler medyada tepki oluşturdu. İşte o görüntüler.
Kruvasan mı? Börek mi?

Kruvasan mı? Börek mi?

11.08.2024
Her kültürün kendine dair hamur işleri, evde sabah sofralarını süsleyen börekler, kruvasanlar, simitler ya da akşam yemeğinde sunulacak içerikleri daha zengin öğünleri vardır. Özellikle sabah fırıncıların erken saatlerde pişirdiği ekmek ve eşlikçileri olan poğaça, simit gibi geleneksel kahvaltılıklarla hızla güne başlarken aslında bir kültürü de tüketiyoruz diyebiliriz. Bu hafta dünyada sıkça karşımıza çıkan, ülkemizde de yaygınlaşan Kruvasan-Fransızca: croissant hikayesinden bahsetmek istiyorum.Yaygın olarak Fransız sanılan kruvasan aslen Viyanalı. Hikayesi de Osmanlı’nın Viyana Kuşatması’na dayanıyor.
Beslenme uzmanı tek tek açıkladı! 24 saat kuralına dikkat edin

Beslenme uzmanı tek tek açıkladı! 24 saat kuralına dikkat edin

17.06.2024
Beslenme ve Diyet Uzmanı Büşra Nur Enez Baş, Kurban Bayramı’nda et tüketimiyle ilgili, “Etli yemeklere lezzet vermesi için eklenen kuyruk yağı ya da iç yağı kalp damar sağlığını olumsuz etkiler. Bu yağların yerine et kendi suyuyla kısık ateşte pişirilmelidir” dedi. Beslenme Uzmanı Baş, pişirme yöntemi olarak da kızartma yerine haşlama ya da ızgara yönteminin tercih edilmesi gerektiğini söyledi.
Diyetisyenden Kurban Bayramı uyarısı! “Eti kendi suyunda pişirin”

Diyetisyenden Kurban Bayramı uyarısı! “Eti kendi suyunda pişirin”

17.06.2024
Kurban Bayramı’nda kesim sonrası etin 24 saat bekletildikten sonra tüketilmesi gerektiğini belirten Diyetisyen Rengin Özbey, vatandaşlara kızartma, kavurma ya da mangal yerine haşlama ve fırında pişirme yöntemini tercih etmeleri gerektiği uyarısında bulundu.
Kurban Bayram'ında anne adaylarına beslenme önerileri

Kurban Bayram'ında anne adaylarına beslenme önerileri

17.06.2024
Kurban Bayram'ında et tüketiminin artmasıyla birlikte anne adaylarının özellikle Toksoplazma riskine karşı dikkatli olması gerektiğini belirten Kadın Hastalıkları ve Tüp Bebek Uzmanı Doç. Dr. Önder Sakin, “Vücutlarında Toksoplazma paraziti bulunduran bazı hayvanların etlerinin çiğ ya da az pişmiş olarak yenmesi ile insana bulaşabilen enfeksiyon hem anne adayı hem de bebek sağlığı açısından olumsuz sonuçlar doğurabilir. Bu nedenle daha önce Toksoplazma geçirmemiş olan hamilelerin çiğ ete temas etmemesi, etleri iyi pişmiş olarak tüketmesi gerekir. Az pişmiş etlerde Toksoplazma dışında Salmonella, Brusella ve tenya gibi enfeksiyon riskleri de bulunmaktadır. Diğer yandan etlerin çok yüksek ısılarda uzun süre pişirilmesi de ette protein kaybına neden olmaktadır. Bu sebeple etlerin haşlama şeklinde pişirilerek tüketilmesini önermekteyiz" diye konuştu.
Kurban eti nasıl pişirilmeli?

Kurban eti nasıl pişirilmeli?

17.06.2024
Kurban Bayramı’nda günün ilk öğününe etle başlandığını ancak yeni kesilen etin sert ve pişmesi zor olduğu için sindirim problemi yaşatabileceğini dile getiren Beslenme ve Diyet Uzmanı Büşra Nur Enez Baş, kurban etinin en az 24 saat dinlendirilmesi gerektiğini söyledi.
Kurban Bayramı'nda beslenme

Kurban Bayramı'nda beslenme

17.06.2024
Bayramlar, tüm aileyi bir araya getiren, sevgi ve mutluluk ile özdeşleşen, uzun sofraların kurulduğu özel günlerdir. Bir arada olmanın verdiği sevinç sofraların içeriğine fazlasıyla yansıdığında yoğun ve yüksek kalorili öğünlere sebep olabilir. Özellikle Kurban Bayramı’nda kırmızı et tüketiminin yanında bir de işin içine tatlılar, limonata gibi şekerli içecekler ve yüksek kafein de girince bazı sağlık sorunları görülebilir. Ülkemizde özellikle Kurban Bayramı’nda, kırmızı etin tüketim miktarı ve sıklığı da artmaktadır. Hayvansal kaynaklı proteinlerin, doymuş yağ ve kolesterol içeriği yüksek olduğundan, bu dönemde tüketim miktarına dikkat edilmelidir. Aynı zamanda kurban etlerini pişirirken ve saklarken çok özen gösterilmelidir.
Uzman uyardı: Kurban keserken sağlığınızdan olmayın!

Uzman uyardı: Kurban keserken sağlığınızdan olmayın!

16.06.2024
Kurban bayramı nedeniyle hayvanlarla daha fazla temas edilmesi ve kurban eti tüketilmesinin bazı t-zoonotik hastalıklara yakalanma riskini artırdığını söyleyen Dr. Ulusoy, “Bu hastalıklardan bazıları tüberküloz, brusellozis, şarbon, kuduz ve kist hidatiktir. Bu nedenle hastalık yapan ve bozulmaya neden olan mikroorganizmaların ete bulaşmasının önlenmesi için kesim işlemlerinin tercihen belediyeler tarafından belirlenmiş kesim alanlarında, eğer mümkün değilse serin yerlerde yapılması gerekmektedir. Su tesisatı, depo, okul gibi alanlara yakın yerlerde kesim gerçekleştirilmemelidir” dedi.
Bayramda aşırı et tüketimi kalp krizi riskini arttırıyor!

Bayramda aşırı et tüketimi kalp krizi riskini arttırıyor!

14.06.2024
Kurban bayramında etin aşırı tüketilmemesi gerektiğini belirten Kardiyoloji Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Doğaç Okşen, “Kırmızı etin bağırsak bakterileri ile etkileşimi sonrası trimetilamin N-oksit (TMNO) denilen bir yan ürün ortaya çıkmaktadır. TMNO, damar duvarlarına kolesterol birikimini artırır ve pıhtılaşma hücrelerini teşvik ederek inme, kalp krizi gibi risklerde artışa yol açar. Kırmızı eti aşırı tüketmek, vücutta inflamasyon (yangı) artışına yol açar ve böylece kalp damarlarında plak birikimi hızlanır ve birikmiş plakların pıhtılaşma riskinde artış görülür" dedi.
Kurban bayramı için anne adaylarına uyarı

Kurban bayramı için anne adaylarına uyarı

13.06.2024
Kurban bayramında et tüketiminin artmasıyla birlikte anne adaylarının özellikle Toksoplazma riskine karşı dikkatli olması gerektiğini belirten Kadın Hastalıkları ve Tüp Bebek Uzmanı Doç. Dr. Önder Sakin, “Vücutlarında Toksoplazma paraziti bulunduran bazı hayvanların etlerinin çiğ ya da az pişmiş olarak yenmesi ile insana bulaşabilen enfeksiyon hem anne adayı hem de bebek sağlığı açısından olumsuz sonuçlar doğurabilir. Bu nedenle daha önce Toksoplazma geçirmemiş olan hamilelerin çiğ ete temas etmemesi, etleri iyi pişmiş olarak tüketmesi gerekir. Az pişmiş etlerde Toksoplazma dışında Salmonella, Brusella ve tenya gibi enfeksiyon riskleri de bulunmaktadır. Diğer yandan etlerin çok yüksek ısılarda uzun süre pişirilmesi de ette protein kaybına neden olmaktadır. Bu sebeple etlerin haşlama şeklinde pişirilerek tüketilmesini önermekteyiz" diye konuştu.
Uzmanlar bayram öncesi uyarıyor: O hastalığa sahip olanlar dengeli et tüketimine dikkat etsin!

Uzmanlar bayram öncesi uyarıyor: O hastalığa sahip olanlar dengeli et tüketimine dikkat etsin!

13.06.2024
Kurban Bayramında sağlıklı beslenilmesi için uzmanlar et tüketimi konusunda uyarıda bulunurken, kronik rahatsızlığı olanların sakatat tüketmemesi gerektiğine dikkat çekildi.
Faydalı diye kase kase içiyorduk ama adeta zehir deposuymuş! Bu çorbayı içerken 50 kere düşünün: İçtiğiniz anda kalp hastası olabilirsiniz

Faydalı diye kase kase içiyorduk ama adeta zehir deposuymuş! Bu çorbayı içerken 50 kere düşünün: İçtiğiniz anda kalp hastası olabilirsiniz

7.06.2024
Sakatat çorbaları, özellikle hastalık dönemlerinde sık sık tercih ediliyor. Alternatifler arasında yer alan kelle paça ve işkembe; kıkırdak, kemik ve bağ dokusu içeren geleneksel çorbalardır. Yüksek kolajen içeriğiyle cildin sağlığı desteklediği düşünülerek bol bol içiliyor. Besleyici ve doyurucu gibi özelliklere sahip olduğu için sofralardan eksik edilmiyor. Fakat uzmanlar tarafından yapılan açıklamaya göre gerçek tam olarak böyle olmayabilir. Alanında başarılı isimlerin paylaştıkları bilgilere göre bu tür çorbaları sık sık içmek, beraberinde bazı sağlık problemlerini getirebiliyor. Peki, bu çorbaları çok fazla içmek neden zararlı olabilir?
Kaşık kaşık içen 10 yaş gençleşiyor! Bunu içen antibiyotik nedir bilmiyor: Mideyi yormuyor, bakterileri vücuttan def ediyor, sindirim sistemini iyileştiriyor

Kaşık kaşık içen 10 yaş gençleşiyor! Bunu içen antibiyotik nedir bilmiyor: Mideyi yormuyor, bakterileri vücuttan def ediyor, sindirim sistemini iyileştiriyor

21.05.2024
Türk mutfağının geleneksel lezzetleri saymakla bitmiyor. Sakatatla yapılan yemekler ise bunların başında yer alıyor. Hayvanın belli bölümleri, sakatat olarak kabul ediliyor. Tüketildiği zaman vücuda şifa depoluyor, hastalıkların oluşmasını önlüyor ve var olan sağlık problemlerinin tedavi edilmesine yardımcı oluyor. Peki, sakatat yemeklerinin arasında en şifalı olan hangisi? Neden bu kadar faydalı? Yemeği nasıl yapılır?
Yüzüne bile bakmıyoruz ama uzmanlar kaşık kaşık yiyin dedi: Demir ve B12 depolarını fullüyor, cilde içten kolajen yüklüyor!

Yüzüne bile bakmıyoruz ama uzmanlar kaşık kaşık yiyin dedi: Demir ve B12 depolarını fullüyor, cilde içten kolajen yüklüyor!

10.05.2024
Ciğer, hayvanların vücudunda bulunan ve insanlar için de oldukça besleyici olan bir organdır. Bu sakatat çeşitli şekillerde tüketilebilse de pek çok kişi yemekten imtina eder. Her ne kadar yüzüne bakılmayan bir besin olsa da ciğer son derece sağlıklıdır. Peki, ciğer yemenin faydaları nelerdir? İşte faydaları say say bitmeyen ciğerin sağlığımız üzerindeki etkileri...
Uzmanı açıkladı: İftarda hafif bir çorba içerek biraz ara vermek lazım

Uzmanı açıkladı: İftarda hafif bir çorba içerek biraz ara vermek lazım

22.03.2024
Ramazan'da vücut sağlığını koruyabilmek için iftarda ve sahurda dengeli beslenmek gerekiyor. Beslenme ve Diyet Uzmanı Pakize Gizem Akgül, oruç tutanların dikkat etmedikleri takdirde yaşayabilecekleri sindirim problemlerine değinerek, “İftarda su ile orucunuzu açın. Sonrasında ise hafif bir çorba içip yemeğe ara verebilirsiniz. Ramazan pidesini de çok fazla ve çok sıcak tüketmekten kaçının” dedi.
Uzmanı açıkladı: Ramazan ayında böbrek sağlığını korumanın yolları

Uzmanı açıkladı: Ramazan ayında böbrek sağlığını korumanın yolları

8.03.2024
Böbrek sağlığı için su tüketimine dikkat etmeniz gerekir. Peki, Ramazanda oruç tutan kişiler böbrek sağlığını nasıl koruyabilir? Nefroloji Uzmanı Dr. Burak Canver, böbrek taşı oluşma riskine karşı sahur ve iftar vakitlerinde yeterli su tüketimine özen gösterilmesi gerektiğini söyledi.
'İnci taneleri'nde 'Uykuluk'

'İnci taneleri'nde 'Uykuluk'

3.03.2024
Sevgili okurlar, bildiğiniz üzere Yılmaz Erdoğan’ın ‘İnci Taneleri’ dizisi reyting rekorları kırmaya devam ediyor. Dizide usta oyuncu Yılmaz Erdoğan’ın o muhteşem kaleminden dökülen zeki, öğretici replikleri,
B12 ve demir eksikliğini tarihe gömüyor! Seveni de çok nefret edeni de: Hafızayı zehir gibi yapıyor

B12 ve demir eksikliğini tarihe gömüyor! Seveni de çok nefret edeni de: Hafızayı zehir gibi yapıyor

24.02.2024
B12, vücudumuzda önemi son derece büyük olan önemli bir besin değeri olarak öne çıkıyor. Eksikliğinde vücudun işleyişi duraksıyor, unutkanlık, kronik yorgunluk ve daha pek çok problem ortaya çıkıyor. Bir besin kaynağı var ki onu düzenli olarak tükettiğinizde B12 eksikliğini tarihe gömüyor! Seveni de nefret edeni de çok olan o besin kaynağı duyanları şaşkına çeviriyor. İşte demir eksikliğini de bitiren, B12 eksikliğini ve unutkanlığı tarihe gömen o mucize...
Türklerin doğal antibiyotiği! Bol bol yiyen doktor yüzü görmüyor: Suyu ayrı eti ayrı şifa deposu

Türklerin doğal antibiyotiği! Bol bol yiyen doktor yüzü görmüyor: Suyu ayrı eti ayrı şifa deposu

19.01.2024
Kış aylarında bol bol tüketilen sakatat vücuda vitamin ve mineral desteği sağlıyor. Bu özelliği ile bağışıklığı güçlü hale getirip vücudu hastalıklara karşı koruyor. Türkiye'de bol bol yenen sakatat doğal antibiyotik olarak tanımlanıyor. Sakatata ilgi günden güne artıyor. Özellikle Erzincan'da kapış kapış satılan sakatat ürünlerinin fiyatı kırmızı etle yarışıyor.
Karacadağ'ın eteklerinden toplanıyor! Diyarbakırlıların doğal antibiyotiği: Kaşık kaşık içen zımba gibi ayağa kalkıyor

Karacadağ'ın eteklerinden toplanıyor! Diyarbakırlıların doğal antibiyotiği: Kaşık kaşık içen zımba gibi ayağa kalkıyor

7.01.2024
Tam bir şifa deposu Günün her saati zevkle tüketilen paçaya ilgi arttı. Kış mevsimi geldiğinde kelle paça, mumbar gibi sakatat ürünlerin talebi daha çok artıyor. Bağışıklığı güçlendiren bu sakatat ürünleri adeta bir vitamin deposu. Özellikle bu kış Diyarbakırlıların vazgeçilmezi haline gelen kelle paça, soğan ve sarımsakla birlikte tüketildiğinde doğal antibiyotik etkisi sağlıyor.
Sakatat fiyatları eti solladı

Sakatat fiyatları eti solladı

7.01.2024
Kırmızı et fiyatındaki artış sonrası sakatatın fiyatında da ciddi oranda artış yaşandı.