Son dakika selenyum haberleri ile ilgili Posta.com.tr'ye eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan selenyum gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan selenyum haber sayfamızda...
Aksaray'da organik olarak üretilen ve selenyum ile germanyum oranı yüksek olması nedeniyle Türkiye'de ilk olarak yurtdışındaki ilaç fabrikalarına antibiyotik ilaçlarda kullanılmak üzere ihraç edilen sarımsaklara İspanya'dan yatırım desteği geldi. İspanya'dan bir sarımsak üretim ve endüstriyel ekipman firması Aksaray'daki sarımsak üretimini son teknoloji makine, ekipman desteğiyle artırarak kendi ülkesine ithal edecek.
Aksaray'da organik olarak üretilen ve selenyum ile germanyum oranı yüksek olması nedeniyle Türkiye'de ilk olarak yurtdışındaki ilaç fabrikalarına antibiyotik ilaçlarda kullanılmak üzere ihraç edilen mucize besine İspanya'dan yatırım desteği geldi. Peki, bu şifası say say bitmeyen besin ne, faydaları neler? İşte yanıtı...
Birçok çeşidi bulunan, bakır, magnezyum, selenyum ve manganez açısından zengin bir meyve olarak bilinen hurma, yılın tamamında bulunabilmesine karşın özellikle ramazan ayında tüketiliyor.
Kuruyemişler, sağlığımız açısından büyük önem taşıyor. Brezilya'da özel olarak yetiştirilen bir yemiş var ki onu yiyen faydasına da lezzetine doyamıyor. Dünyanın en zengin selenyum deposu olan o besin, tiroidi düzenleyip kolesterolü damardan kazıyor! İşte yemelere doyamayacağınız, faydası kendinden büyük o mucize yemiş!
Amazon Ormanları'nda yetişen özel bir kuruyemiş, sağlığa sayısız faydasıyla dikkatleri üzerine çekiyor. Selenyum açısından dünyanın en zengin kaynaklarından biri olan bu yemiş, bağışıklık sisteminden kalp sağlığına kadar pek çok konuda vücudumuza destek sağlıyor. Günde sadece bir ya da iki tane tüketmek, beyin fonksiyonlarını artırabilir. İşte Amazon Ormanları'nda yetişen o özel kuruyemiş!
Balık ve balık yağları, yüzyıllardır sağlık için önemli bir besin kaynağı olarak bilinmektedir. Eskimoların geleneksel beslenme alışkanlıklarında balık ve balık yağlarının önemli bir yeri vardır. Bu soğuk iklimde yaşayan halk, yıllardır balık tüketiminin faydalarını deneyimleyerek sağlıklarını korumuştur. Peki, balık yağlarının faydaları nelerdir? Balık neye iyi gelir?
Erkek üreme sağlığına yönelik yapılan değerlendirmelerde spermler sayı, hareket ve hız kriterlerine göre incelendikleri gibi şekil (morfoloji) açısından da incelenmektedirler. Spermin baş, gövde ya da kuyruk kısmında görülen yapısal bir bozukluk şekil bozukluğu olarak adlandırılmaktadır diye belirten Üroloji Uzmanı Dr. Taha Uçar; “Geçmişten günümüze yapılan bazı araştırmaların sonuçları spermin sayısı ve hareketliliği kadar şekil bozukluğunun da kısırlık riskini artırdığını ortaya koymaktadır. Genetik hastalıklar, obezite, sigara-alkol kullanımı, hava kirliliği, radyasyon, ısı, varikosel problemi, geçirilen ateşli hastalıklar spermde şekil bozukluğu oluşmasına neden olan faktörler arasında yer almaktadır. Spermde şekil bozukluğu yaşayan bazı erkeklerin doğal yolla baba olma şansı varken bazı erkekler ise sadece tüp bebek tedavisiyle çocuk sahibi olabilmektedir. Bu noktada detaylı bir inceleme sonucunda kişiye özel yaklaşımda bulunmak ve doğru tedavi şekline karar vermek büyük önem taşımaktadır. Sağlıklı beslenmek, fazla kilonun verilmesi, sigaranın bırakılması, doktor kontrolünde alınan vitamin takviyelerinin kullanılması da sperm morfolojisi üzerinde olumlu etkiler yaratmaktadır” dedi.
Dünyanın en zengin selenyum kaynağını keşfetmek, sağlığınız üzerinde devrim yaratabilir. Son yıllarda yapılan araştırmalar, bazı besinlerin içerdikleri mikro besinlerle vücudu gençleştirip bağışıklık sistemini güçlendirdiğini gösteriyor. Özellikle selenyum gibi önemli mineraller, kemik sağlığından cilt güzelliğine kadar pek çok alanda büyük faydalar sağlıyor. Peki, selenyum nedir? Kivinin faydaları nelerdir?
Güney Amerika toprakları, benzersiz iklimi ve verimli topraklarıyla adeta bir besin kaynağı cennetidir. Burada yetişen bazı özel gıdalar, yüksek vitamin ve mineral içeriğiyle dikkat çeker ve sağlık üzerinde sayısız fayda sağlar. Özellikle tropikal çeşitler, güçlü etkileriyle öne çıkar. Peki, bu besin nedir? Vücuda faydaları nelerdir?
Vücut sağlığı için gerekli olan selenyum, farklı besinlerde doğal olarak bulunur. Dengeli bir yaşam tarzının parçası olan bu mineral, çeşitli işlevleri destekler. Sağlıklı bir diyetle alınması önerilir, ancak aşırıya kaçmamak önemlidir.
İskoç bilim insanları, Brezilya cevizinin içerisinde bulunan temel bir mineralin, meme kanserinin vücuda yayılmasını önleyecek yeni tedavilerin bulunmasına yardımcı olabileceğini keşfetti. Araştırma sonucunda ise elde edilen sonuç herkesi şoke etti. İşte detaylar...
Mevsim geçişleri, ruhsal ve fiziksel hayatımızın dengelerini etkiliyor. Hem duygudurum değişiklikleri hem de vücut bağışıklığımızın zayıfladığı bu dönemlerde uzmanlar, doğal yöntemlerle güçlenmenin mümkün olduğunu söylüyor. Uzman Diyetisyen Melis Bengisu Demirci, soğuk havalara geçiş döneminde vücut direncini artırmak için antioksidanlar ve A, C, E vitaminleri ile çinko, magnezyum, selenyum gibi minerallerin takviyesini artırmak gerektiğini söyledi.
Mevsim geçişleri, ruhsal ve fiziksel hayatımızın dengelerini etkiliyor. Hem duygudurum değişiklikleri hem de vücut bağışıklığımızın zayıfladığı bu dönemlerde uzmanlar, doğal yöntemlerle güçlenmenin mümkün olduğunu söylüyor. Uzman Diyetisyen Melis Bengisu Demirci, soğuk havalara geçiş döneminde vücut direncini artırmak için antioksidanlar ve A, C, E vitaminleri ile çinko, magnezyum, selenyum gibi minerallerin takviyesini artırmak gerektiğini söyledi.
Kastamonu'nun Ağlı ilçesinin verimli topraklarında yetişen doğanın eşsiz lezzetleri, özenle toplanarak fabrikalarda işleniyor. Yerel halkın emekle hazırladığı bu ürünler, uluslararası pazarlarda büyük ilgi görüyor. İşlem sürecinde her adım, ürünlerin doğallığını korumaya ve en yüksek kalitede sunulmasına özen gösterilerek yürütülüyor. Peki, Kastamonu'da hangi gıda üretiliyor?
Bazı süt çeşitleri, içerdiği besin değerleri sayesinde vücut için oldukça faydalıdır. Özellikle doğru seçildiği zaman sağlığa olan katkıları yadsınamaz. Kimi sütlerin sindirimi kolaydır ve bağışıklık sistemi üzerinde olumlu etkiler bırakır. Doğal bir destek arayanlar için iyi bir tercihtir. Peki, hangi süt çeşidi doğal probiyotik kaynağı? Faydaları nelerdir?
Yeni av sezonunun açılması ile birlikte balıklar tezgahlarda yer almaya başladı. Balık tüketimi, sağlık açısından oldukça önemlidir. İçeriğinde yer alan Omega 3, A ve D vitaminlerinin yanı sıra mineraller bakımından da zengin olan balıklar Çinko, Selenyum ve İyot gibi vücut için gerekli olan mineralleri barındırır. Peki Eylül ayında hangi balıkları tüketmeliyiz.
Okulda, kapalı sınıf ortamında saatlerce bir arada kalan öğrenciler arasında salgın hastalıklar görülebiliyor. Çocukların da hijyen kurallarına yeterince dikkat edememesi, kendilerini oyunlara kaptırıp birbirlerine yakın temasta bulunmaları, bulaş oranını artırıyor. Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. İhsan Başpınar, okulların açılmasıyla birlikte çocukları viral enfeksiyonlardan koruyabilmeleri için ailelere önemli uyarılarda bulundu.
1 Eylül'de av yasağının kalkmasıyla birlikte balıkçılar denizlere açılmak için büyük bir heyecanla hazırlıklarını tamamladı. Aylarca süren bekleyişin ardından denizlerde bereketli bir sezon umuduyla ağlarını onardılar, teknelerini bakımdan geçirdiler. Özellikle bu sezon, lezzetiyle damakta iz bırakan o balıktan büyük beklentileri olan balıkçılar, rotalarını bu değerli balığın olduğu bölgelere çevirecekler. Peki, faydalarıyla ve lezzetiyle oldukça kıymetli olan bu balık hangisi?
Kırmızı et, protein açısından en güçlü besinler arasında yer alırken son yıllarda bir besin öne çıkıyor ve kırmızı etin yerini alabilecek bir alternatif olarak dikkat çekiyor. Bu besin, yüksek protein içeriği ve sunduğu sağlık faydalarıyla giderek daha fazla tercih ediliyor. Peki, bu besin hangisi? Faydaları nelerdir?
Tiroid sorunları, vücudun metabolizmasını etkileyen hormonların dengesizliğinden kaynaklanır. Hipotiroidizm enerji düşüklüğüne ve kilo alımına yol açarken, hipertiroidizm aşırı enerji ve kilo kaybına neden olabilir. Tiroid fonksiyon bozuklukları, genellikle ilaç tedavisi ve yaşam tarzı değişiklikleri ile yönetilir. Ahmet Maranki'nin önerdiği kür ise tiroidin sağlığını destekleyen özellikler taşır. Peki, bu kür nasıl yapılır?
Uzun ve sağlıklı saçlar, birçok kişinin hayali. Gün içerisinde dış ortamdan alınan kirin saçı yıpratması, zamanla solgun bir görünüme yol açıyor. Bu problemi ortadan kaldırmak isteyenler, çareyi doğal gıdalardan yana buluyor. Bazı besinleri düzenli olarak tüketmek, vücutta pek çok organın sağlığını olumlu yönde etkilediği gibi saçı da kuvvetlendiriyor. Peki, bu besinler hangileri? Faydaları nelerdir?
Beslenme ve Diyet Uzmanı Çisem Gündüz, besin değeri açısından faydalı ve düşük kalorili olması sebebiyle genellikle sağlıklı beslenme ilkesini benimsemiş, spor ve diyet yapan kişilerce tercih edilen yulaf ile ilgili bilgi verdi.
Günümüzde her 6 çiftten biri sperm sayısının azlığı veya sperm kalitesinin kötü olmasından dolayı çocuk sahibi olma konusunda problem yaşamaktadır. Kadınlar dünyaya belirli bir yumurta kapasitesiyle gelir ve sonradan yumurta üretmeleri mümkün değildir. Erkek üreme hücresi olan spermin üretimi ise ileri yaşlara kadar devam eder diye belirten Üroloji Uzmanı Doç. Dr. Semih Tangal “Sperm sayısının azalması ilerleyen yaşın yanı sıra beslenme alışkanlığı, stres seviyesi, geçirilen enfeksiyonlar, kullanılan ilaçlar gibi etkenlere bağlı olarak daha erken dönemde de gerçekleşebilir. Sperm sayısının azalması aynı zamanda sperm kalitesinin de düşmesine yol açar. Dolayısı ile spermin yumurtayı dölleme yetisi azalır. Tüm bu faktörler değerlendirildiğinde erkeklerin genellikle 40 yaşından sonra doğal yolla çocuk sahibi olma şansları azalabilir.
Çocuk sahibi olmak her zaman ciddi bir karar olmuştur ve öyle de olmalıdır. Bazen normalden biraz daha fazla çaba gerektirirken bazen pat diye olur. Ama hayatımızda bu niyetle ya da niyetimiz yokken oluvermişse bile bu gerçekle yaşamaya başladığımız noktada, elbette bazı sorumluluklarımız, dikkat etmemiz gerekenler listesi var.