Son dakika kitaplar haberleri ile ilgili Posta.com.tr'ye eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan kitaplar gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan kitaplar haber sayfamızda...
Kültür ve Turizm Bakanlığı Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen Uluslararası Kütüphane ve Teknoloji Festivali, bu yıl ikinci kez ziyaretçilere kapılarını açtı. Rami Kütüphanesi’nde gerçekleştirilen festival, teknoloji ve bilgi dünyasını bir araya getirmeyi hedefliyor. Açılış törenine katılan İstanbul Valisi Davut Gül, festivalde yer alan akıllı kütüphane robotu ve yapay zeka temelli kişisel kütüphane asistanından bahsederek, “Her alanda değişen gelişmelerin kütüphanecilik anlamında da değişmemesi imkansız. Bu teknolojinin takip edilmesi lazım. Evlerimizin en kıymetli odaları kütüphanelerimiz olacak” dedi.
Ünlü İngiliz oryantalist ressam John Frederick Lewis’in 1800’lü yıllarda İstanbul’da yaşadığı dönemde yaptığı çizimler, ‘Lewis’in İstanbul İllüstrasyonları’ adlı kitapta bir araya getirildi. Osmanlı döneminin renkli İstanbul’unu; camileri, sokakları, kahvehaneleri, pazarları ve halkın günlük yaşamını gözler önüne seren eser, okuyuculara zamanda bir yolculuk vadediyor. Kitabın İstanbul’un tarihine ve kültürüne ilgi duyanlar için eşsiz bir kaynak niteliği taşıdığını söyleyen usta gazeteci ve sanat eleştirmeni Doğan Hızlan, “Bir şehri veya ülkeyi siyaset bilimi yardımı olmadan anlayamazsınız. O bakımdan bu kitap sadece tarih ve sanat açısından değil, hayatımız açısından da önemli. Geçmişe baktığımızda böyle miydi diye soruyoruz, şaşırıyoruz. Şaşırmamak için bu kitapları okumak lazım” dedi.
Türkiye’nin cesur ve ilkeli gazetecilerinden biri olan Uğur Mumcu, araştırmacı gazetecilik anlayışıyla toplumsal sorunları gündeme taşımış, pek çok karanlık noktayı aydınlatmaya çalışmıştır. Yazdığı yazılar, kitaplar ve yaptığı araştırmalarla halkın gerçekleri öğrenmesini sağlayan Mumcu, sadece gazeteci değil, aynı zamanda bir hukukçu ve yazar olarak da dikkat çekmiştir.
Bir yerlerde çaldığı zaman bağıra bağıra eşlik ettiğimiz, o güzelim rock ritmiyle zıplaya zıplaya dans ettiğimiz, Barış Manço’nun ‘Kara Sevda’ şarkısını bilmeyeniniz yoktur herhalde.
Ümraniye'de okul açılışı ve karne dağıtım törenine katılan Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, “Okullarımızın teknolojik altyapısı itibariyle dünyada örnek gösterilen bir ülke konumuna geldik. Hemen hemen bütün ortalamalarda OECD ortalamalarının üzerine çıktık” dedi.
MEB'den açıklama geldi. Milli Eğitim Bakanlığınca yapılan yeni mevzuat doğrultusunda özel okullarda çocuğu bulunan veliler, 'ders kitabı' adı altında hiçbir ücret ödemeyecek. MEB'den yapılan açıklamada, 'Özel okullarda da devlet okullarında olduğu gibi Bakanlıkça ücretsiz dağıtılan ders kitapları okutulacak.' denildi. İşte detaylar...
Artık görselliğin her şeyin yerini aldığı bu çağda, kitap okuyanlar giderek azalıyor. Kimsenin vakti yok, sabrı yok, konsantrasyonu yok. O yüzden ‘en çok satan kitaplar’ listesi görünce ister istemez ilgimi çekiyor. Kim okuyor, neyi okuyor merak ediyorum. 2024’te Türkiye’de en çok satan kitaplar açıklandı.
Enfeksiyonların büyük kısmının el hijyeninin yetersizliğinden bulaşabiliyor. Çocuk Hastalıkları ve Sağlığı Bölümü’nden Uzm. Dr. Özge Yendur, el hijyeni konusunda çocukları bilinçlendirmenin toplumun üzerinde önemli olduğunu ifade ederek, el yıkamanın önemi hakkında uyarılarda bulundu.
Marmaris; Muğla’nın doğal ve tarihi güzellikleriyle öne çıkan 13 ilçesinden biri… Yeşilin ve mavinin tüm tonlarını yılın on iki ayında görebileceğiniz cennet gibi bir yer… Uzun kıyı şeridindeki koyları, antik kentlere yakınlığı, mavi tur yolculukları, modern yat limanları, su sporlarına olanak sağlayan körfezi, beş yıldızlısından en mütevazı pansiyonuna kadar herkese uygun tatil olanakları ile Marmaris; bugün büyük bir turizm merkezi...
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, fikri mülkiyet alanında nitelikli insan kaynağı havuzunu genişletmek için önemli bir adım attıklarını belirterek, "'Türk Patent ve Marka Kurumu (TÜRKPATENT) Akademi' ile coğrafi engelleri ortadan kaldırarak ülkemizin her köşesinden katılımcılara ulaşacak, zaman ve mekandan bağımsız bir dijital akademiyi devreye alacağız." dedi.
Yılın ikinci günündeyiz. Yeni umutlar, taptaze başlangıçlar... Beyaz bir sayfa açtık. Heyecanla hedefler koyduk, büyük sözler verdik. Lakin bu sözler birkaç hafta geçmeden lezzetli bir mercimek çorbası gibi, bir güzel afiyetle içilir ve unutulur olmasın! Peki bu yıl farklı bir şey yapmaya ne dersiniz? İşte sizi yormayacak, hayatınıza uyarlanabilir, sürdürülebilir hedefler için 15 etkili adım:
Ardımızda bıraktığımız yılın son gününü yeni yılın ilk gününe bağlayan yılbaşı gecesi, sevdiklerimize bizim için ne kadar özel olduklarını hissettirme fırsatı sunuyor. Yüzlerde tebessüm oluşturacak hediyeleri bulmak da özen ve çaba gerektiriyor.
Sultan II. Abdülhamid’in ‘Her resim bir fikirdir’ anlayışıyla Osmanlı topraklarının dört bir tarafından çektirdiği fotoğraflar, Filistin’in 1900’lerdeki tarihine ışık tutuyor. Filistin coğrafyası ‘Sultan II. Abdülhamid Dönemi Filistin’ adıyla ilk kez bütün olarak ele alındı ve bir kısmı daha önce yayımlanmamış fotoğraflar tek kitapta toplandı. Eser hakkında görüşlerini anlatan usta gazeteci ve sanat eleştirmeni Doğan Hızlan, “Bu kitaplar daima gizli kalmış eserlerdir, devrin sadece siyasi değil yaşam biçimini de gösterir. Sultan II. Abdülhamid’in nasıl biri olduğunu, fotoğrafa ve resime düşkünlüğünü de göstermiş oldu. Bu yüzden kitabı okuyanlar Osmanlı’nın sadece bir dönemini görmeyecekler” dedi.
Hepimiz çocuklarımızın sağlıklı, mutlu ve güvenli bir yaşam sürmelerini istiyoruz, öyle değil mi? İşte bu nedenle büyüme sürecinde, onlara sadece fiziksel sağlık değil, aynı zamanda cinsel sağlık konusunda da doğru bilgileri vermek büyük önem taşıyor...
Anadolu Ajansı (AA) ve Boğaziçi Üniversitesi işbirliğinde, Kültür ve Turizm Bakanlığının katkılarıyla düzenlenen "II. Haberin Telifi ve Medyada Yapay Zeka Sempozyumu" İstanbul'da başladı. Sempozyumda konuşan Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun ve Telif Hakları Genel Müdürü Erkin Yılmaz, Dijital Telif Yasasıyla ilgili olarak dikkat çeken açıklamalarda bulundu.
Okul döneminde bir öğrencinin en çok kullandığı ürünlerden biri sırt çantası oluyor. Defterler, kitaplar, kalemler çantaya yerleştirildikçe ağırlığı artabiliyor. İlkokul, ortaokul ve lisede eğitim gören çocukların bu denli ağır çantaları yüklenmesi ise beklenmedik sağlık sorunlarına yol açabiliyor. Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Op. Dr. Hikmet Çetin, ağır sırt çantası taşımaktan dolayı oluşabilecek problemlerle ilgili kapsamlı bilgiler paylaşıyor.