Son dakika künefe haberleri ile ilgili Posta.com.tr'ye eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan künefe gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan künefe haber sayfamızda...
Bugün sizi son günlerde adını sıkça duymaya başladığım Yeşilköy sahilindeki Müstakil 22 Ocakbaşı’na götüreceğim. Yeşilköy’ün Art Nouveau esintili zarif köşkleri ve ahşap yalılarıyla geçmişin zarafetini bugüne taşıyan sokaklarında bir tur attıktan sonra soluğu İskele Caddesi’nin deniz kenarındaki Müstakil 22’de aldım. 20 yıldır uğramadığım Yeşilköy Atatürk Müzesi’nin de yer aldığı cadde müthiş canlanmış. Kahvecilerden balıkçılara, dünya mutfağından farklı örnekler sunan onlarca restoran açılmış.
Bugün ne pişirsem diyenler ve lezzetli, farklı alternatifler arayanlar buraya! Tadını çok seveceğiniz, yapımı pratik, birbirini tamamlayan lezzetler günün menüsünde... Eğer 'Akşam ne yesek, bugün ne pişirsem?' diyorsanız bu menü tam size göre! İşte damak zevkinize uyacak yayla çorbası, hünkar beğendi, pilav, acılı ezme ve künefe tarifi.
Bugün ne pişirsem diyenler ve lezzetli, farklı alternatifler arayanlar buraya! Tadını çok seveceğiniz, yapımı pratik, birbirini tamamlayan lezzetler günün menüsünde... Eğer 'Akşam ne yesek, bugün ne pişirsem?' diyorsanız bu menü tam size göre! İşte damak zevkinize uyacak yayla çorbası, hünkar beğendi, pilav, acılı ezme ve künefe tarifi.
Danış Ulaş, 5 yıl önce Gündoğan Küçükbük’te açtığı modern ocakbaşı restoranı ‘Danış’, Bodrum’un en popüler kebapçısı olunca restoranının kışlığını aynı yıl İstanbul-Arnavutköy’de açmıştı. Mezopotamya’nın eşsiz lezzetlerini otantik atmosferinde lezzet düşkünlerine sunan mekanın patronu Danış Ulaş ve oğlu Berat, yeni ocakbaşı restoranını bu hafta Boğaz’ın gözde semti Kuruçeşme’de açtı.
Bugün ne pişirsem diyenler ve lezzetli, farklı alternatifler arayanlar buraya! Tadını çok seveceğiniz, yapımı pratik, birbirini tamamlayan lezzetler günün menüsünde... Eğer 'Akşam ne yesek, bugün ne pişirsem?' diyorsanız bu menü tam size göre! İşte damak zevkinize uyacak yayla çorbası, hünkar beğendi, pilav, acılı ezme ve künefe tarifi.
MasterChef Türkiye'de heyecan dolu anlar devam ediyor. Peki, MasterChef dün akşam kim gitti, elendi? MasterChef son bölümde dokunulmazlık oyununu kim kazandı?
Bugün ne pişirsem diyenler ve lezzetli, farklı alternatifler arayanlar buraya! Tadını çok seveceğiniz, yapımı pratik, birbirini tamamlayan lezzetler günün menüsünde... Eğer 'Akşam ne yesek, bugün ne pişirsem?' diyorsanız bu menü tam size göre! İşte damak zevkinize uyacak yayla çorbası, hünkar beğendi, pilav, acılı ezme ve künefe tarifi.
Bugün ne pişirsem diyenler ve lezzetli, farklı alternatifler arayanlar buraya! Tadını çok seveceğiniz, yapımı pratik, birbirini tamamlayan lezzetler günün menüsünde... Eğer 'Akşam ne yesek, bugün ne pişirsem?' diyorsanız bu menü tam size göre! İşte damak zevkinize uyacak yayla çorbası, hünkar beğendi, pilav, acılı ezme ve künefe tarifi.
MasterChef dörtlü eleme turunda şefler tarafından istenen geleneksel Türk tatlısı künefe pek çok kişi tarafından araştırılıyor. Şeflerin oldukça sevdiklerini söylediği künefenin tarifiyse son derece kolay! İşte evde kolay ve pratik bir şekilde hazırlanabilen künefe tarifi...
Mavi Bayrak ödüllü altın renkli kumları, tertemiz denizi, renkli gece hayatıyla Çeşme her yıl binlerce yerli ve yabancı turisti ağırlıyor. Çeşme, İzmirlilerin hafta sonları keyifli vakit geçirmek için de uğrak noktası…
Sektörde kadın istihdamını artırmak için düzenlenen "Kadınlararası Ev Baklavası Yarışması"nın birincisi Ceylan Varlı, ikincisi Pınar Yalçınkaya, üçüncüsü Tuğba Altay, dördüncüsü ise Reyhan Saparlavarlı oldu.
Bursalı İskender Bey’in yaklaşık 150 yıl önce kuzu çevirme tekniklerinden esinlenerek geliştirdiği döner, hem ülkemizin hem de dünyanın en popüler yiyecekleri arasında başı çekiyor.
Türkiye'nin AB coğrafi işaret tescili aldığı son ürün Ezine Peyniri oldu. Farklı iklim koşulları ve coğrafi çeşitlilik ile birçok farklı lezzetin yer aldığı Türkiye'nin dört bir yanında bugüne kadar coğrafi tescil almış ürünleri sizler için derledik. İşte AB Coğrafi işaret tescili almış ürünlerin tam listesi...
Bugün ne pişirsem diyenler ve lezzetli, farklı alternatifler arayanlar buraya! Tadını çok seveceğiniz, yapımı pratik, birbirini tamamlayan lezzetler günün menüsünde... Eğer 'Akşam ne yesek, bugün ne pişirsem?' diyorsanız bu menü tam size göre! İşte damak zevkinize uyacak patates çorbası tarifi, ıspanak yemeği tarifi, çoban salata pilavı tarifi ve künefe tarifi.
Türk mutfağının geleneksel lezzetlerinden birisi olan tarhana çorbasını yapmak için evde kendi hamurunuzu hazırlayabilirsiniz. Yoğunluğunu kendi isteğinize göre ayarlayabileceğiniz tarhana yapımı, tahmin ettiğinizden daha kolay. Peki, evde tarhana nasıl yapılır? Tarhana hamuru tarifi, yapılışı, gerekli malzemeler, hazırlanışı ve püf noktası...
Türkiye’nin Avrupa Birliği (AB) Daimi Temsilcisi Faruk Kaymakcı, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Antakya Künefesi, AB’de tescil edilen 9. Türk ürünümüz oldu” dedi. Paylaşımın üzerine Macaristan Büyükelçisi Viktor Matis, “Kutlamak için bugün bir künefe söyleriz Sayın Büyükelçi” cevabını verdi.
Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Gaziantep'in Nurdağı ve İslahiye ilçelerini ziyaret eden Emine Erdoğan ile BM Habitat İcra Direktörü Maimunah Mohd Sharif, konteyner kentte kalan depremzedelerle bir araya geldi. Emine Erdoğan deprem bölgesinde "Çok zor günler geçiriyoruz. Bunları hep birlikte aşacağız. Birbirimizin elinden tutarak, birbirimize teselli olacağız" ifadelerini kullandı.
6. Uluslararası Adana Lezzet Festivali’nde bu yıl Geçmişten Geleceğe Miras: Mutfak teması işlendi. Festivalde düzenlenen yarışmada vatandaşlar künefenin içerisindeki gram altını bulabilmek için birbirleriyle yarıştı. Yarışma, renkli görüntülere sahne oldu.
Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü (UNESCO) tarafından gastronomi şehirler ağına alınan Hatay’ın meşhur tatlısı künefe Kurban Bayramı’nda da sofraların vazgeçilmezi...
Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü (UNESCO) tarafından gastronomi şehirler ağına alınan Hatay’ın meşhur tatlısı künefe Kurban Bayramı’nda da sofraların vazgeçilmezi.
Baklava üreticileri fıstık fiyatlarını protesto etmek için fıstıklı baklava üretimine bir süre ara vereceklerini açıkladı. Baklava ve Tatlı Üreticileri Derneği (BAKTAD) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Yıldırım, "Bir süre fıstıklı ürünlere ara verelim, üretmeyelim. Ürünlerimizi cevizli, fındıklı yapalım. Halkımızı da yanımıza alarak bu girişimimizi tüm esnafımıza iletelim. Halkımız boş baklavaya değil, bol fıstıklı ve cevizli baklavalara layıktır" dedi.
Geçen cumartesi çıktığım mekan turunda birkaç canlı sahneyi izleme fırsatı buldum. İlk durağım Beşiktaş’taki Four Seasons Bosphorus’un içindeki Aqua Restaurant oldu. Deniz ürünleri ağırlıklı menüsünden şahane bir balık çorbası ve dülger balığı seçtim.
Sanal evren metaverse'lerde arazi satın almak her geçen gün yaygınlaşırken, MetaMetric verilerine göre 2021'de dört büyük platformda 501 milyon dolar hacme ulaşan metaverse arazi satışlarının, bu yıl 1 milyar doları bulacağı öngörüldü.
Jack Dorsey'in tweet'inden internetin kaynak kodlarına, bir gazete makalesinden viral videolara her gün adından söz ettiren sıra dışı NFT projelerine bir yenisi eklendi. Bir Türk tatlı restoranı künefe, baklava ve dolama gibi tatlıların NFT versiyonlarını üretti.