Son dakika Ramazan'da beslenme önerileri haberleri ile ilgili Posta.com.tr'ye eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan Ramazan'da beslenme önerileri gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan Ramazan'da beslenme önerileri haber sayfamızda...
Ramazan ayı, hem manevi hem de fiziksel olarak bir dayanıklılık sınavı gibidir. Özellikle iş hayatının yoğun temposunda oruç tutmak, kişileri sağlıklı beslenme alışkanlıklarını sürdürmeleri konusunda oldukça zorlayabilir. Gün boyunca açlık ve susuzlukla mücadele ederken, iftar vaktinde hem ruhsal hem de bedensel ihtiyaçları karşılamak önemlidir. Peki, iftarı iş yerinde yapmak zorunda kalanlar, sağlıklı ve huzurlu bir Ramazan geçirmek için nelere dikkat etmeliler? Beslenme ve Diyetetik Uzmanı Beste Mum; oruç tutan ve çalışma saatleri iftar ya da sahur saatleri içinde olan kişilerin beslenmesinde dikkat edilmesi gerekenleri Posta.com.tr okurları için tek tek anlattı. İşte detaylar...
Ramazan ayını sağlıklı bir şekilde geçirmek için mutlaka sahura kalmanız ve hem iftarda hem de sahurda dengeli beslenmeniz gerekir. Ramazan ayını sağlıklı geçirdiğinizde oruç tutmayı da kolaylaştırabilirsiniz. Ancak vücut sağlığınız için sahur sonrasında dikkat etmeniz gereken bazı noktalar var.
Ramazan ayı boyunca vücut sağlığınızı korumak için iftar ve sahur sofralarında hem yeterli hem de dengeli beslenmeniz gerekiyor. Ramazan ayı boyunca karbonhidrat ve protein ihtiyacının dikkatli ölçüde karşılanması öneriliyor. Bunun yanı sıra özellikle bazı yiyeceklerin Ramazan sofralarından uzak tutulması gerekiyor.
Ramazan ayında oruç tutan herkesin beslenme düzeni tamamen değişiyor. Ramazan ayıyla birlikte uzun saatler aç kalındığını, beslenme düzeninin oldukça değişmesiyle birlikte dengeli beslenmenin çok daha büyük önem taşıyor. Ramazan ayında sağlıklı beslenmenin 7 püf noktasını Posta.com.tr okurları için derledik.
İlk teravih namazı 22 Mart Çarşamba günü kılınacak, çarşambayı perşembeye bağlayan gece de ilk oruç için sahura kalkılacak. Ramazan ayına sayılı saatler kala uzmanlar iftarda ve sahurda fazla yemek yenmesinin ve sahurda yemekten hemen sonra yatılmasının reflü ataklarını tetikleyeceği uyarısında bulundu.
Ramazan ayında bazı besinlerin, özellikle uzun açlık süresinin ardından mideyi zorlayabileceğini ve mide sorunlarına yol açabileceğini belirten Gastroenteroloji Uzmanı Prof. Dr. Aslı Çifcibaşı Örmeci, ‘Baharatlar, mide asidini artırabilir ve mide yanması gibi sorunlara yol açabilir. Portakal, domates gibi asidik gıdalar, özellikle mide asidini artırarak reflü gibi sorunlara yol açabilir. Şekerli tatlılar kan şekerini hızlıca yükseltip ardından düşmesine sebep olur, bu da halsizlik ve yorgunluk yaratabilir’ dedi.
Ramazan ayında fazla kilolarından kurtulmak isteyenlerin hem sahurda hem de iftarda doğru besinleri tercih etmesi öneriliyor. Ramazan ayında yediklerinize dikkat ettiğiniz sürece kilo vermenin mümkün olduğunu söyleyen Beslenme ve Diyet Uzmanı Asya Naz Al, Ramazan ayında kilo vermenin yollarını anlattı ve Posta.com.tr okurlarına özel örnek diyet menüsü paylaştı.
Ramazan ayı geldiğinde oruç tutan herkesin beslenme şekli tamamen değişiyor. Bu sebeple vücut sağlığını koruyabilmek için hem iftarda hem de sahurda sağlıklı beslenmeyi önemsemek gerekiyor. İşte sağlıklı bir Ramazan ayı geçirebilmek için beslenme öneriler...
Ramazan ayını sağlıklı geçirebilmek için iftar ve sahurda tükettiğiniz besinlere dikkat etmeniz gerekir. Beslenme ve Diyet Uzmanı Özge Başkülekçi, Ramazan ayında oruç tutacaklara beslenme uyarılarında bulundu.
Ramazan ayını sağlıklı geçirebilmek için oruç tutan herkesin tükettiği besinlere çok dikkat etmesi gerekiyor.İç Hastalıkları Ana Bilim Dalı Öğr. Üyesi Prof. Dr. Mehmet Baştemir, yaklaşan Ramazan ayında doğru beslenme yöntemleri ve oruç tutan kişilerin dikkat etmesi gereken konulara ilişkin açıklama yaptı.
Ramazan bayramını sağlıklı bir şekilde geçirebilmek için beslenmenize çok dikkat etmeniz gerekir. Uzmanlar özellikle Ramazan bayramı yiyecek ve içecek tüketimi açısından aşırıya kaçılmaması gerektiğini vurguluyor. Ramazan bayramı için doğru beslenme önerilerini Posta.com.tr okurları için derledik.
Ramazan ayı boyunca yeme içme alışkanlıklarındaki farklılıkların metabolizmada değişiklikler meydana getiriyor. Ramazandan sonra da beslenme düzeniniz tamamen değişiyor. Özellikle bayramda çok fazla aşırıya kaçmadan yemek ve tatlı tüketmek gerekiyor. Ramazan bayramını sağlıklı geçirmenin püf noktalarını uzman isim açıkladı.
Hayatın her döneminde yeterli ve dengeli beslenme büyük önem taşıyor. Ramazan ayı ile birlikte öğün sayılarının azaldığını belirten uzmanlar, bayramla birlikte bu düzendeki ani değişikliğin bazı rahatsızlıklara yol açabileceğini söyledi. Ramazan bayramını sağlıklı geçirebilmek için bu beslenme önerilerine bir göz atın.
Ramazan ayını sağlıklı geçirebilmek için hem iftar ve sahurda tükettiğiniz besinler hem de içtiğiniz su miktarı büyük önem taşıyor. Uzmanlar su tüketiminin iftar ve sahur arasındaki zaman dilimine yayılması konusunda uyarıyor. Suyu iftardan sonra sahura kadar aklınıza geldikçe tüketmeniz öneriliyor.
Ramazan ayında doğru besinleri iftar ve sahura dahil ederek uzun süre midenizi tok tutabilirsiniz. Uzmanlar özellikle Ramazan ayı için doğru beslenme uyarısında bulunuyor. Oruç tutarken mutlaka yeterli ve dengeli beslenmeye özen göstermeniz gerekiyor. Ramazan ayı için beslenme önerilerini merak ediyorsanız bu yazımıza mutlaka bir göz atın.
Ramazan ayında hem oruç tutmayı kolaylaştırmak hem de vücut sağlığınızı korumak için iftar ve sahuru mutlaka düzgün bir şekilde yapmanız gerekir. Özellikle iftar açarken mideyi bir anda doldurduğunuzda bir çok hastalığa sebep olabilirsiniz. Beslenme düzeninizin tamamen değiştiği Ramazan ayında enerjik ve sağlıklı hissedebilmek için tükettiğiniz yiyeceklere çok dikkat etmeniz gerekiyor. Prof. Dr. Vedat Göral, Ramazan ayında sağlıklı beslenmek için dikkat etmeniz gereken önerileri açıkladı.
Ramazan ayının başlamasıyla birlikte oruç ibadetini yerine getirmek isteyen vatandaşlar iftar ve sahurda nasıl beslenilmesi gerektiği sorularının yanıtlarını aramaya başladı. Vatandaşlar 'sahurda ne yenir, tok tutan yiyecekler nelerdir? Hangi yiyecekler susatmaz, sahurda ne yenirse acıktırmaz?' sorularının cevabını aradı. Uzman isim Ramazan Ayı'nda aşırı yağlı yemekler ve hamur işlerinden uzak durulmasının altını çizdi.
Ramazan boyunca beslenme alışkanlıkları değişir, bayramla birlikte ise eski yeme sistemine dönüş başlar ancak bu süreci en sağlıklı şekilde kilo almadan geçirmek oldukça önemlidir. Uzmanından ramazanda beslenmenin 5 kritik kuralı...
Ramazanda oruç tutarken yaptığınız bazı hataların oruç tutmanızı zorlaştırdığını, size gün içinde ağırlık verdiğini ve daha fazla acıkmanıza yol açtığını biliyor musunuz? İftar ile sahur arasında yetersiz su tüketimi, sahurda ağır yemekler, karbonhidrat zengini hamur işleri ve yetersiz protein tüketimi oruç tutarken hem daha fazla acıkmanıza hem de daha fazla susamanıza yol açıyor. İşte oruç tutmayı kolaylaştırmak için sakınmanız gereken beslenme hataları ve sizi daha tok tutacak, daha az susatacak öğün önerileri...
Ramazan aynın gelmesiyle birlikte birçok kişi sindirim problemleri yaşamaya başlıyor. Bu durum kabızlığı artırmakla birlikte hızlı kilo alımına da sebep oluyor. Peki, Ramazanda sindirimi kolaylaştırmak için neler yapılmalı? Ramazan ayını kolay geçirmenizi sağlayacak ve kilo almanızı engelleyecek beslenme önerileri haberimizde.
İftar ile sahur arasında en az 12-14 bardak su için. Çünkü sıcağın da etkisiyle terleme artar. Yeterince su da içilmezse bayılma, bulantı ve baş dönmesi gibi sağlık problemleri ortaya çıkar.