Turşu Faydaları

Turşu Faydaları Haberleri

Son dakika turşu faydaları haberleri ile ilgili Posta.com.tr'ye eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan turşu faydaları gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan turşu faydaları haber sayfamızda...
Kışın canınız turşu çekiyorsa inanılmaz bir sebebi varmış! Canan Karatay’dan turşu sırrı: Kışa özel beslenme reçetesi

Kışın canınız turşu çekiyorsa inanılmaz bir sebebi varmış! Canan Karatay’dan turşu sırrı: Kışa özel beslenme reçetesi

28.11.2024
Kış mevsiminin gelişiyle birlikte, soğuk havalar vücudumuzu zorlarken, bağışıklık sistemimizi güçlü tutmak için doğru beslenmeye de daha fazla önem vermemiz gerekiyor. Prof. Dr. Canan Karatay, turşunun sağlığa olan faydalarını ve kış boyunca hangi besinlere ağırlık verilmesi gerektiğini detaylarıyla paylaşıyor. İşte Prof. Dr. Canan Karatay’dan kışa özel beslenme reçetesi!
Türkiye'den Rusya'ya kapış kapış satılıyor! Doğal antibiyotik, bağışıklığı zımba gibi yapıyor! Öksürük, balgam ve hırıltıyı kesen probiyotik deposu

Türkiye'den Rusya'ya kapış kapış satılıyor! Doğal antibiyotik, bağışıklığı zımba gibi yapıyor! Öksürük, balgam ve hırıltıyı kesen probiyotik deposu

21.10.2024
Türkiye'nin üretimde söz sahibi bölgelerinden Bursa'nın Orhangazi ilçesine bağlı kırsal Gedelek Mahallesi'nde mucize besinin üretim mesaisi sürüyor. Peki, o besin ne? Faydaları neler? İşte yanıtı
Görünce burun kıvırıyoruz ama antioksidan deposu! Pazarda gören kapış kapış alıyor: Organları demir gibi yapıyor

Görünce burun kıvırıyoruz ama antioksidan deposu! Pazarda gören kapış kapış alıyor: Organları demir gibi yapıyor

4.01.2024
Kış ayları geldiğinde sofraların olmazsa olmazı olan ve her yemeğin yanına yakışan turşular tezgahlarda yerini aldı. Bağışıklık güçlendirici ve antioksidan özelliği ile kapış kapış satılan turşular, sağlığa faydalarıyla da dikat çekiyor. Özellikle bu yıl vatandaşlar çeşit çeşit turşulara yoğun ilgi gösteriyor.
Yapımı 15 gün sürüyor! Suyunu içen doktor yüzü görmüyor: Bağırsaklardaki iltihabı şıp diye söken besin

Yapımı 15 gün sürüyor! Suyunu içen doktor yüzü görmüyor: Bağırsaklardaki iltihabı şıp diye söken besin

4.01.2024
Kış aylarının favori besinleri arasında bulunan turşu, içeriğindeki yüksek protein oranıyla bağışıklığı güçlendiriyor. Turşu, aynı zamanda bağırsak hareketlerini düzenlemeye de yardımcı olabiliyor.
Sivas'a giden poşet poşet alıyor! 62 çeşit var: Tezgahlarda yerini aldı, bağışıklığı çelik gibi yapıyor

Sivas'a giden poşet poşet alıyor! 62 çeşit var: Tezgahlarda yerini aldı, bağışıklığı çelik gibi yapıyor

5.12.2023
Kış ayları geldiğinde sofraların olmazsa olmazı olan ve her yemeğin yanına yakışan turşular tezgahlarda yerini aldı. Bağışıklık güçlendirici ve antioksidan özelliği ile kapış kapış satılan turşular, sağlığa faydalarıyla da dikat çekiyor. Özellikle bu yıl vatandaşlar çeşit çeşit turşulara yoğun ilgi gösteriyor.
Uzmanlar uyardı: Turşunun evde yapılanı makbul

Uzmanlar uyardı: Turşunun evde yapılanı makbul

8.10.2023
Turşu tüketimi kış mevsiminde arıyor. Yemeklerin yanında tüketilen turşu, metabolizmanın çalışması için de çok faydalı. Uzman isim yapıldığı yiyeceğe göre faydası artan turşunun tüketilmesindeki püf noktalarına değindi.
En güçlü doğal antibiyotik: Kış aylarında bol bol tüketin, salgın hastalıklarla savaşıyor

En güçlü doğal antibiyotik: Kış aylarında bol bol tüketin, salgın hastalıklarla savaşıyor

1.10.2023
Son zamanlarda yaygın olan üst solunum yolu hastalıkları sağlığı tehdit etmeye başladı. Solunum yolu enfeksiyonuna neden olan grip salgını başta çocuklar olmak üzere herkeste etkili olabiliyor. Özellikle bağışıklık sistemi zayıf olan vatandaşların yakalandığı ve ağır geçirdiği hastalık, hastanelerde de zaman zaman yoğunluğa neden olabiliyor. Bağışıklığını güçlendirmek isteyenler ise Türk sofralarının vazgeçilmez lezzetlerinden turşuya yöneliyor
Kabızlığı önlüyor, depresyona iyi geliyor... Ancak tadında tüketilirse ve doğru yapılırsa! İşte turşu ile gelen 5 fayda

Kabızlığı önlüyor, depresyona iyi geliyor... Ancak tadında tüketilirse ve doğru yapılırsa! İşte turşu ile gelen 5 fayda

6.03.2022
Turşunun en dikkat çeken faydası bağırsak sağlığına destek olması. İçeriğindeki yararlı bakteriler; probiyotikler ile prebiyotik lifler bağırsak florasının zenginleşmesini sağlıyor. Bu da güçlü bir bağışıklık sistemi anlamına geliyor. Turşuda kullanılan meyve ve sebzeler çoğunlukla yüksek miktarda vitamin, mineral ve antioksidan içeriyor. Turşu içerdiği iyi bakteriler sayesinde bağırsak florasının iyileşmesine katkı sağlayarak K2 vitamini sentezini arttırabiliyor. Bir diğer yandan turşunun çok ilginç bir etkisi var; depresyona iyi gelmesi. İşte haftada 1-2 gün tüketimi ile turşunun vücudumuza sağlayacağı ilginç faydalar ve turşu tüketirken bilmeniz gerekenler...
Canan Karatay'ın da favorisi! Ömrü 10 yıl uzatıyor: Bağışıklık sistemini harıl harıl çalıştırıyor, kalbi saat gibi çalıştırıyor

Canan Karatay'ın da favorisi! Ömrü 10 yıl uzatıyor: Bağışıklık sistemini harıl harıl çalıştırıyor, kalbi saat gibi çalıştırıyor

12.12.2024
Prof. Dr. Canan Karatay, kış aylarında vücudu hastalıklardan korumak için beslenme alışkanlıklarında değişiklik yapmanın önemini vurguluyor. Özellikle boğaz ağrısı, öksürük, grip ve soğuk algınlığı gibi hastalıkların önüne geçmek için belirli yiyecekleri öneriyor. Peki, Canan Karatay'ın önerdiği besin nedir?
Dünyanın en zengin potasyum ve magnezyum kaynağı! Tıkalı bağırsakları boşaltıyor

Dünyanın en zengin potasyum ve magnezyum kaynağı! Tıkalı bağırsakları boşaltıyor

5.12.2024
Diyarbakır’da yazın vazgeçilmez ürünlerinden biri olan sebze, tezgahlarda yerini almıştı. Turşu döneminde de sık rağbet gören sebzenin faydalarına ise doyum olmuyor. Bu sebzeyi ilk kez görenler için acurun faydaları ve sağlığımız üzerindeki etkileri de merak konusu. Peki, bu mucize besinin sağlık faydaları neler? İşte yanıtı...
40 yıllık turşucudan turşu tarifi! 1 yıl taze kalıyor: Kütür kütür lezzet, çıtırlığı asla kaybolmayan turşunun püf noktası buymuş

40 yıllık turşucudan turşu tarifi! 1 yıl taze kalıyor: Kütür kütür lezzet, çıtırlığı asla kaybolmayan turşunun püf noktası buymuş

28.11.2024
Kış aylarının vazgeçilmez lezzetlerinden biri olan turşu, sadece iştah açıcı bir atıştırmalık değil, aynı zamanda yemeklerimize de enfes bir tat katıyor. Birçok kişi, turşunun çıtırlığını ve tazeliğini korumanın zor olduğunu düşünür. Peki, turşu nasıl yapılır? Kütür kütür turşunun faydaları nelerdir?
Dünyanın en zengin potasyum ve magnezyum kaynağı! Tıkalı bağırsakları boşaltıyor

Dünyanın en zengin potasyum ve magnezyum kaynağı! Tıkalı bağırsakları boşaltıyor

17.11.2024
Diyarbakır’da yazın vazgeçilmez ürünlerinden biri olan sebze, tezgahlarda yerini almıştı. Turşu döneminde de sık rağbet gören sebzenin faydalarına ise doyum olmuyor. Bu sebzeyi ilk kez görenler için acurun faydaları ve sağlığımız üzerindeki etkileri de merak konusu. Peki, bu mucize besinin sağlık faydaları neler? İşte yanıtı...
Uzmanı kadınlara müjdeyi verdi: Adet kramplarını geçirmenin en kolay yolu! Meğer gözümüzün önündeymiş...

Uzmanı kadınlara müjdeyi verdi: Adet kramplarını geçirmenin en kolay yolu! Meğer gözümüzün önündeymiş...

14.11.2024
Uzman isim, adet krampları son derece yoğun olan kadınlar için şok eden bir öneride bulundu. Gözümüzün önündeki o besini tüketenlerin kramplarının son bulacağını iddia eden uzmanı takip eden şimdiden oldukça fazla kişi var gibi görünüyor. Peki, PMS sancılarını tamamen yok etmenin sırrı ne? İşte yanıtı...
Kışın tüketenler doktor yüzü görmüyor! Doğal probiyotik deposu: Pazarda gören kapış kapış alıyor

Kışın tüketenler doktor yüzü görmüyor! Doğal probiyotik deposu: Pazarda gören kapış kapış alıyor

31.10.2024
Asırlardır çeşitli kültürlerde hem bir lezzet unsuru hem de sağlık açısından faydalı bir sıvı olarak bilinir. Sağlıklı bir sindirim sistemi için faydalı olan turşu suyu, probiyotiklerin yanı sıra elektrolitler ve mineraller bakımından da zengindir. Geleneksel bir lezzet olmanın ötesinde sağlık açısından çeşitli faydalar sunan bir sıvıdır. Peki, turşu suyunun faydaları nelerdir?
Ermeni salatalığı olarak biliniyor, dünyanın en zengin potasyum ve magnezyum kaynağı! Tıkalı bağırsakları boşaltıyor

Ermeni salatalığı olarak biliniyor, dünyanın en zengin potasyum ve magnezyum kaynağı! Tıkalı bağırsakları boşaltıyor

29.10.2024
Diyarbakır’da yazın vazgeçilmez ürünlerinden biri olan sebze, tezgahlarda yerini almıştı. Turşu döneminde de sık rağbet gören sebzenin faydalarına ise doyum olmuyor. Bu sebzeyi ilk kez görenler için acurun faydaları ve sağlığımız üzerindeki etkileri de merak konusu. Peki, bu mucize besinin sağlık faydaları neler? İşte yanıtı...
Turşu kurmak için geç kalmadınız! Kütür kütür turşunun sırrı buymuş: Bir kez yapanlar tüm kış yiyor, hem kütür kütür hem de tüm kış bozulmuyor

Turşu kurmak için geç kalmadınız! Kütür kütür turşunun sırrı buymuş: Bir kez yapanlar tüm kış yiyor, hem kütür kütür hem de tüm kış bozulmuyor

26.10.2024
Turşu, Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biri olarak, sadece kış aylarında değil, yazın da sofraları süsleyen bir gelenektir. Kütür kütür, çıtır çıtır turşular, hem iştah açıcı hem de besleyici özelliği ile tüm yemeklere eşlik eder. Peki, turşunun faydaları nelerdir? Turşu neye iyi gelir? İşte tüm detaylar...
Kış boyu yiyince hastalıktan koruyor! Bağışıklık sistemini çelik gibi güçlendiriyor: Kan pıhtılaşmasını engelliyor

Kış boyu yiyince hastalıktan koruyor! Bağışıklık sistemini çelik gibi güçlendiriyor: Kan pıhtılaşmasını engelliyor

20.10.2024
Turşu tüketimi, vücut için oldukça faydalıdır ve birçok sağlık sorununa karşı koruyucu bir etkiye sahiptir. Düzenli olarak tüketildiği zaman içeriğindeki doğal bileşenler sayesinde bağışıklığı güçlendirir ve vücudun dengesini korur. Farkında olmadan sağladığı bu faydalar, uzun vadede etkisini gösterir. Peki, turşunun faydaları nelerdir?
Safra kesesindeki taşları çatır çatır kırıp vücudu zımba gibi yapıyor! En doğal antibiyotik, yiyen 30 yıl hastalanmıyor!

Safra kesesindeki taşları çatır çatır kırıp vücudu zımba gibi yapıyor! En doğal antibiyotik, yiyen 30 yıl hastalanmıyor!

19.10.2024
Konya'da kış aylarında özellikle son zamanlarda artan grip salgınlarından sonra vatandaşlar bağışlıklarını güçlendirmek için turşu ve turşu suyuna yöneldi. Peki, turşunun faydaları neler?
Turşusunu kurup yiyin! Doğal probiyotik kaynağı: Bağırsakları motor gibi çalıştırıp kabızlığa son veriyor

Turşusunu kurup yiyin! Doğal probiyotik kaynağı: Bağırsakları motor gibi çalıştırıp kabızlığa son veriyor

15.10.2024
Bazı gıdaların turşusunu kurup tüketmek, vücuda çeşitli faydalar sunar. Doğru malzemelerle hazırlanan bir turşu, sadece lezzet değil, aynı zamanda sağlıklı bir destek de sağlar. Fermente gıdalar, bağışıklık sistemini güçlendirirken sindirime de katkıda bulunur. Küçük bir kavanozla büyük farklar yaratmak mümkündür. Peki, hangi gıdanın turşusu kurulur? Faydaları nelerdir?
Markette ateş pahası ama tarlada 5 TL! Doğadan sofralara uzanan yolculuk: Doğal probiyotik kaynağı, vücudu demir gibi güçlendiriyor

Markette ateş pahası ama tarlada 5 TL! Doğadan sofralara uzanan yolculuk: Doğal probiyotik kaynağı, vücudu demir gibi güçlendiriyor

13.10.2024
Van’ın Erciş ilçesinde, sonbaharın gelişiyle birlikte salça, turşu ve konserve hazırlıkları hız kazandı. Marketlerde yükselen sebze fiyatları, vatandaşları tarlalara yönlendirdi. İnsanlar, hem taze hem de ekonomik ürünler bulmak için sabahın erken saatlerinde tarlaların yolunu tuttu. Doğrudan üreticiden alınan sebzelerle dolan sepetler, evlerin kilerlerine kış hazırlığı olarak taşınıyor. İşte tüm detaylar...
Dünyanın en zengin potasyum ve magnezyum kaynağı! Ermeni salatalığı olarak da biliniyor: Tıkalı bağırsakları boşaltıyor

Dünyanın en zengin potasyum ve magnezyum kaynağı! Ermeni salatalığı olarak da biliniyor: Tıkalı bağırsakları boşaltıyor

8.10.2024
Diyarbakır’da yazın vazgeçilmez ürünlerinden biri olan sebze, tezgahlarda yerini almıştı. Turşu döneminde de sık rağbet gören sebzenin faydalarına ise doyum olmuyor. Bu sebzeyi ilk kez görenler için acurun faydaları ve sağlığımız üzerindeki etkileri de merak konusu. Peki, bu mucize besinin sağlık faydaları neler? İşte yanıtı...
Zararlı diye içmiyorduk ama şifa saçıyormuş! Canan Karatay olmazsa olmaz dedi: 30 saniyede etki ediyor, bağışıklığı demir gibi güçlendiriyor!

Zararlı diye içmiyorduk ama şifa saçıyormuş! Canan Karatay olmazsa olmaz dedi: 30 saniyede etki ediyor, bağışıklığı demir gibi güçlendiriyor!

1.10.2024
Prof. Dr. Canan Karatay, sağlığımız için faydalı önerileri ile sıklıkla gündeme geliyor. Yaptığı açıklamalar, önerdiği besinler ve söylemleri ile gündemden düşmeyen uzman isim bu kez uzun yaşam sırrını ifşa etti! Üstüne basa basa açıkladığı ve önerdiği bu besini tüketenlerin bağışıklığı demir gibi güçleniyor! Her derde deva olan, vücudu zımba gibi yapan o besin bakın neymiş...
Bu turşunun ölçüsü şaşmaz! 1 yıl taze kalıyor: Kütür kütür lezzet, çıtırlığı asla kaybolmayan turşunun püf noktası buymuş

Bu turşunun ölçüsü şaşmaz! 1 yıl taze kalıyor: Kütür kütür lezzet, çıtırlığı asla kaybolmayan turşunun püf noktası buymuş

19.09.2024
Kış aylarının vazgeçilmez lezzetlerinden biri olan turşu, sadece iştah açıcı bir atıştırmalık değil, aynı zamanda yemeklerimize de enfes bir tat katıyor. Birçok kişi, turşunun çıtırlığını ve tazeliğini korumanın zor olduğunu düşünür. Peki, turşu nasıl yapılır? Kütür kütür turşunun faydaları nelerdir?
Kur'an'da da adı geçiyor, dünyanın en zengin potasyum ve magnezyum kaynağı! Tıkalı bağırsakları boşaltıyor

Kur'an'da da adı geçiyor, dünyanın en zengin potasyum ve magnezyum kaynağı! Tıkalı bağırsakları boşaltıyor

19.09.2024
Diyarbakır’da yazın vazgeçilmez ürünlerinden biri olan sebze, tezgahlarda yerini almıştı. Turşu döneminde de sık rağbet gören sebzenin faydalarına ise doyum olmuyor. Bu sebzeyi ilk kez görenler için acurun faydaları ve sağlığımız üzerindeki etkileri de merak konusu. Peki, Kur'an'da da geçen bu mucize besinin sağlık faydaları neler? İşte yanıtı...
Onsuz ne salça oluyor ne turşu! Kışlık hazırlığının demirbaşı: İçine eklediğiniz zaman lezzetini artırıp ömrünü uzatıyor

Onsuz ne salça oluyor ne turşu! Kışlık hazırlığının demirbaşı: İçine eklediğiniz zaman lezzetini artırıp ömrünü uzatıyor

27.08.2024
Salça ve turşu yapımında kullanılan bazı gıdalar, bu lezzetlerin kalitesini ve dayanıklılığını artırmada önemli rol oynar. Doğal yollarla elde edilen malzemeler, fermente sürecini olumlu yönde etkileyerek ürünlerin uzun süre tazeliğini korumasını sağlar. Bu bileşenler, lezzetin derinleşmesine katkıda bulunur. Peki, salça ve turşu yapımında hangi gıda kullanılır? Etkisi nedir?