Son dakika ata tohumu haberleri ile ilgili Posta.com.tr'ye eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan ata tohumu gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan ata tohumu haber sayfamızda...
Sabah uyandığında gördüğü manzara karşısında şoke olan İsmail Öksüz; yarım asırlık emeğinin bir anda yitip gitmesinden dolayı üzgün olduğunu söyleyerek; "60 yıllık çiftçilik hayatımız bitti" dedi.
Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, ata tohumlarının şubat ayından itibaren Tarım Kredi Kooperatifleri marketlerde satışa sunulacağını belirterek, "Vatandaşlarımızın bunları ihtiyaçlarına göre kullanması mümkün olabilecek." dedi.
Yozgat’ın Sorgun ilçesinde asırlık ata tohumu ile yetiştirilen mucize besinin hasadına başlanmıştı. Kalitesi ve fiyatı ile üreticinin yüzünü güldüren besinin faydaları da saymakla bitmiyor. Peki, kilosu 90 TL'den satılan bu mucize ne faydaları neler? İşte yanıtı...
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, kadın çiftçilere, "Ekilmemiş tek bir karış toprağımız kalmasın. İmece kültürümüzü burada da yürürlüğe koyalım. El birliğiyle ekelim, el birliğiyle toplayalım." çağrısında bulundu.
Edirne'nin Meriç ilçesinde bağlı Alibeyköy'de alternatif ürün olarak ata tohumu ile ekilmeye başlanan coğrafi işaretli yer fıstığında hasat mesaisi başladı. Peki, yer fıstığının faydaları nelerdir? Yer fıstığı kalorisi ne kadar? İşte yer fıstığı hakkında merak edilenler...
İşlenmeyen tarım arazilerinin üretime kazandırılması amacıyla kiralama düzenlemesi yapıldı. Üst üste 2 yıl işlenmeyen tarım arazileri, sezonluk kiraya verilecek. İlk listeler, 30 Eylül’de ilan edilecek.
Sivas'ta ata tohumundan üretilen bu ürün, eşsiz lezzeti ve aromasıyla talep görüyor. Coğrafi işaret tescili almış olan gıda, özellikle büyük şehirlere gönderiliyor. Üretim aşamasında kullanılan tohumların köklü bir geçmişi var ve yıllarca korunmuş. Ürünün ince kabuklu yapısı, taze tüketimi daha yaygın hale getiriyor. Peki, bu ürün nedir? Hangi özelliklere sahip?
Bilecik'in Çukurören köyünde yetiştirilen acı kırmızı biber, coğrafi işaretle tescillendikten sonra büyük ilgi görüyor. Mayıs ayında 320 dekar alana ekilen ata tohumu biberler, eylül ayında hasat ediliyor. Hasadın ardından biberler, doğal ortamda kurutulup öğütülerek birçok kente gönderiliyor. İşte tüm detaylar...
Yozgat’ın Sorgun ilçesinde asırlık ata tohumu ile yetiştirilen mucize besinin hasadına başlandı. Kalitesi ve fiyatı ile üreticinin yüzünü güldüren besinin faydaları da saymakla bitmiyor. Peki, kilosu 60 TL'den satılan bu mucize ne faydaları neler? İşte yanıtı...
Anadolu'da harman zamanı kurulan kazanlarda buğdayın kaynatılmasıyla hedik hazırlanıyor. Yıllardır gelenek olarak yapılan bu işlem Kayseri'nin Develi ilçesinde devam ettiriliyor. Ata tohumu buğdayların kazanlarla buluşması ise ortaya görsel bir şölen çıkarıyor.
Ata tohumu kullanılarak elde edilen mahsul alınmaya başladı! Tekirdağ'da hasadı başlayan mahsul, tarlada kapanın elinde kalıyor. Her derdin şifa kaynağı olarak görülen gıda, pek çok kişi tarafından severek tüketiliyor. İşte şifalı sebze hakkında merak edilenler...
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, "Ekilmemiş tek bir karış toprağımız kalmasın. İmece kültürümüzü burada da yürürlüğe koyalım. El birliğiyle ekelim, el birliğiyle toplayalım" dedi.
Tarih kokan sokakları, lezzet şöleni yaşatan yemekleri ve kültürel zenginlikleriyle Türkiye’nin güneydoğusunda adeta bir hazine saklayan kadim şehir Gaziantep’e yolunuzu düşürdüğünüz ilk anda, bir kerede keşfedilebilecek bir yer olmadığını da görüyorsunuz...
Diyetisyen Pınar Demirkaya, ‘Ya Suçlu Lektinse!’ adını verdiği kitabıyla, beslenme konusunda hepimizi yeni bir farkındalığa davet ediyor. Lektin, topraktan gelen bazı besinlerde bulunan bir protein ama tüketimine dikkat edilmediğinde bedenimize çok ciddi zararlar verebiliyor.
Bilecik’te hobi amaçlı kurduğu serada Bulgaristan'dan getirdiği ata tohumuyla organik sebze yetiştiren Mesut Kolay bu yıl 1 kilo 712 gramlık domatesi üretirken hedefinin seneye 2 kiloluk domates yetiştirmek olduğunu söyledi.
Bakliyat ürünlerinin gıda sektörünün geleceğine yön vereceğinin altını çizen Duru Gıda Yönetim Kurulu Başkanı Emin Duru, “Küresel ısınma ve iklim değişikliği tehlikesi göz önünde bulundurulduğunda, bakliyatın sürdürülebilir gıda sistemleri açısından önemi çok büyüktür. Bu konudaki farkındalığın artması için çalışmalarımıza devam ediyoruz” dedi.
Gazi şehrin güneşten, topraktan ve tarihten gelen yerel lezzetlerini tüm dünyaya tanıtmak için 16-24 Eylül arasında 5’incisi düzenlenen GastroANTEP, Kültür Yolu Festivalleri kapsamına girerek bu yıl iki festivali içinde barındırıyor.
Ankara Büyükşehir Belediyesi başkentin geleceği için çok önemli bir projeye imza atıyor. Ankara’nın Gölbaşı ilçesinde Karaoğlan Mahallesi’nde 3.5 milyon metrekarelik alana kurulan BAKAP Tarım Kampüsü ve Rekreasyon Alanı bugün vatandaşların kullanımına açılıyor.
Bursa’da Yenişehir Belediyesi’nin, üreticiyi pazarda söz sahibi yapacak, vatandaşı da tarım ürünleriyle uygun fiyatla buluşturacak soğuk hava ve paketleme tesisinin proje çalışmaları tamamlandı. 25 bin metrekare kapalı alanı olacak tesisin temeli önümüzdeki günlerde atılacak. Maliyeti 800 milyon TL olarak açıklanan tesisin yap-işlet-devret modelli ihalesini uluslararası bir firma kazandı. Belediye Başkanı Davut Aydın, 300 kişinin istihdam edileceği, yılda 50 bin ton ürünün işlenip paketleneceğini tesisin 29 yıl sonra tüm makine ve ekipmanıyla kooperatiflere teslim edileceğini söyledi.
Sevgili dünlük, arada bir, görünmez bir tuşa basıp durduruyorum dünyayı. Kısa bir süreliğine ve kendime kadar kullanabiliyorum bu süper gücümü. Soruyorum, “Sana ne iyi gelecek?” “Ne olursa toparlayacaksın dağıttıklarını?” Çok bekletmeden yanıtlıyor beni evren! “Su kenarına otur, bir ağaç gövdesine sarıl, bir avuç toprağı kokla!” diyor. Beni doğa, doğaya verebileceklerim ve onun bana hak gördükleri iyileştiriyor.
Bizim Toptan, 6’ncı sürdürülebilirlik raporunu yayımladı. ‘Bağımsız Güvence Beyanı’ ile yayımladığı Sürdürülebilirlik Raporu’nda, yenilenebilir enerji kaynakları, atık yönetimi, sürdürülebilir tarım, sorumlu tedarik zinciri ve fırsat eşitliğiyle ilgili çalışmalar paylaşıldı. Bizim Toptan CEO’su Hüseyin Balcı, “Attığımız tüm adımlarda paydaşlarımız için uzun vadeli ve sürdürülebilir değer yaratmayı amaçlıyoruz. Tüm faaliyetlerimizde çevre ve iş etiği sorumluluklarını en üst seviyede uygulamaya devam edeceğiz” dedi.