Baklava

Baklava Haberleri

Son dakika baklava haberleri ile ilgili Posta.com.tr'ye eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan baklava gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan baklava haber sayfamızda...
Ustasından evde baklava yapacaklara önemli uyarı! En lezzetli çıtır çıtır anne baklavasının tarifini verdi...

Ustasından evde baklava yapacaklara önemli uyarı! En lezzetli çıtır çıtır anne baklavasının tarifini verdi...

29.03.2025
Ramazan Bayramı’nda tatlı telaşı Türkiye’nin dört bir yanında olduğu gibi Düzce’de de yoğun bir şekilde devam ediyor. Tezgahları süsleyen baklavaların yanı sıra evlerde de tatlılar hazırlanıyor. Düzce’de yıllardır baklava ustası olarak çalışan Feyim Özkan, anne baklavasının her zaman en iyisi olduğunu belirterek tatlı yapacaklara önemli uyarılarda bulundu.
Baklavacıların bayram mesaisi! Yurt içi ve dışından gelen siparişleri yetiştirmek için sabaha kadar çalışıyorlar

Baklavacıların bayram mesaisi! Yurt içi ve dışından gelen siparişleri yetiştirmek için sabaha kadar çalışıyorlar

28.03.2025
Gaziantep'te, Ramazan Bayramı'na özel baklava üretimi, yoğun talep nedeniyle iki katına çıktı. Kentin ünlü baklava ustaları, yurt içi ve yurt dışından gelen siparişleri yetiştirebilmek için iftar sonrasında başladıkları yoğun mesaiye sabaha kadar devam ediyor.
Bayram öncesinde 'sahte baklava' tehlikesi! Antep fıstığı diye bezelye, ıspanak yemeyin: Renginden kendini ele veriyor

Bayram öncesinde 'sahte baklava' tehlikesi! Antep fıstığı diye bezelye, ıspanak yemeyin: Renginden kendini ele veriyor

27.03.2025
Bayram günlerinin vazgeçilmez lezzetlerinden biri olan baklavayı satın alırken çok dikkatli olmak gerekiyor. Piyasada giderek artan sahte gıda olaylarına karşı bilinçli davranmak, en doğru ve kaliteli baklavayı seçmenize yardımcı olacaktır. İşte baklavanın sahtesini anlamanın tüm yolları!
Ramazan sonrasında bu hataya sakın düşmeyin!

Ramazan sonrasında bu hataya sakın düşmeyin!

27.03.2025
Sağlık Bakanlığı Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü'nde görevli diyetisyen Melek Atabey, ramazan ayı sürecinde beslenme düzeni, uyku düzeni, metabolizma düzeninin farklılaştığına dikkat çekti. Diyetisyen Atabey, "Hamur işleri, börekler, baklava, şekerleme ve çikolata gibi şeyler hem enerji içeriği yoğun hem de kan şekerini çok hızlı yükselten besinlerdir. Bayramda ilk gün hafif bir kahvaltı ile başlanmasını öneriyoruz" dedi.
Ramazan sonrası beslenme uyarısı

Ramazan sonrası beslenme uyarısı

27.03.2025
Sağlık Bakanlığı Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü'nde görevli diyetisyen Melek Atabey, ramazan ayı sürecinde beslenme düzeni, uyku düzeni, metabolizma düzeninin farklılaştığına dikkat çekti. Diyetisyen Atabey, "Hamur işleri, börekler, baklava, şekerleme ve çikolata gibi şeyler hem enerji içeriği yoğun hem de kan şekerini çok hızlı yükselten besinlerdir. Bayramda ilk gün hafif bir kahvaltı ile başlanmasını öneriyoruz" dedi.
Baklava alırken 2 kere düşünün! Renginden kendini ele veriyor: Antep fıstığı diye bezelye ve ıspanak yemeyin

Baklava alırken 2 kere düşünün! Renginden kendini ele veriyor: Antep fıstığı diye bezelye ve ıspanak yemeyin

27.03.2025
Bayram günlerinin vazgeçilmez lezzetlerinden biri olan baklavayı satın alırken çok dikkatli olmak gerekiyor. Piyasada giderek artan sahte gıda olaylarına karşı bilinçli davranmak, en doğru ve kaliteli baklavayı seçmenize yardımcı olacaktır. İşte baklavanın sahtesini anlamanın tüm yolları!
‘Ekonomik Bade’ye alkış!

‘Ekonomik Bade’ye alkış!

27.03.2025
Bade İşçil’i tanırsınız... Kendisi bir oyuncu, tanınan kişilik yani. Dolayısıyla da alışverişini Bebek’te en lüks manavdan yapması, özel şoförünün kullandığı bir cipe binmesi bekleniyor kendisinden. Peki o ne yapıyor? Ezber bozuyor. Lüks marketler yerine, uygun fiyatlı bir marketten alışveriş yapıyor, sonra da belediye otobüsüne binerek evine gidiyor. Bu sırada görüntüleniyor ve ‘Ekonomik Bade’ başlıkları atılıyor.
Bayramda bilinçli harcama

Bayramda bilinçli harcama

27.03.2025
Bayram geliyor. Kalabalık sofralar, kocaman sevgi, çokça “Yedik ama değdi!” cümleleri… Ve tabii ki: Bolca harcama.
Tadına doyum olmuyor, bir yiyen bir daha istiyor! Yapamam diyenlerin bile kolayca yapacağı çıtır çıtır pratik baklava tarifi

Tadına doyum olmuyor, bir yiyen bir daha istiyor! Yapamam diyenlerin bile kolayca yapacağı çıtır çıtır pratik baklava tarifi

26.03.2025
Baklava, Türk kültürü için büyük önem taşıyan bir lezzet olarak öne çıkıyor. Özellikle Ramazan ayının yarısını bitmişken herkesin aklında bayramda yapacağı tatlılar yer edinmeye başladı. Vazgeçilmezimiz olan baklavayı yapmak ise bir hayli emek ve zahmet gerektiriyor. Bir tarif var ki yapınca hem tadına doyum olmuyor hem de el açması baklavaya ayıracağınız vaktin yalnızca dörtte birini kullanarak hazırlamak mümkün oluyor. İşte dünyanın en pratik baklava tarifi!
Bayrama günler kala uzmanından uyarı! Özellikle diyabet hastaları dikkat etmeli

Bayrama günler kala uzmanından uyarı! Özellikle diyabet hastaları dikkat etmeli

26.03.2025
Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Alper Sönmez, “Ramazan Bayramı, uzun süren açlık döneminden sonra lezzetli sofraların kurulduğu, geleneksel tatlıların bolca tüketildiği bir dönem. Şeker hastaları için bu sofralar, bayram sevincini gölgede bırakabilecek sağlık riskleri taşıyabilir. Hastalar ‘bir kereden bir şey olmaz’ düşüncesiyle bayramı sağlıkları pahasına kutlayabiliyor. Oysa bu bir kere yeme durumları, diyabet komplikasyonlarını tetikleyebilir” dedi.
Uzmanından diyabet hastalarına bayramda beslenme uyarısı

Uzmanından diyabet hastalarına bayramda beslenme uyarısı

26.03.2025
Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Alper Sönmez, “Ramazan Bayramı, uzun süren açlık döneminden sonra lezzetli sofraların kurulduğu, geleneksel tatlıların bolca tüketildiği bir dönem. Şeker hastaları için bu sofralar, bayram sevincini gölgede bırakabilecek sağlık riskleri taşıyabilir. Hastalar ‘bir kereden bir şey olmaz’ düşüncesiyle bayramı sağlıkları pahasına kutlayabiliyor. Oysa bu bir kere yeme durumları, diyabet komplikasyonlarını tetikleyebilir” dedi.
Bayram gelmeden öğrenenler yaşadı! Meğer çıtır çıtır baklavanın sırrı buymuş: Hamuruna 1 kaşık sirke ekleyince...

Bayram gelmeden öğrenenler yaşadı! Meğer çıtır çıtır baklavanın sırrı buymuş: Hamuruna 1 kaşık sirke ekleyince...

25.03.2025
Bayramlar, tatlılarla dolu sofraların en çok tercih edilen zamanlarıdır. Özellikle baklava, her sofranın baş tacı olur. Ancak, son yıllarda baklavanın kilosunun 1000 TL’yi bulması, bu geleneksel lezzeti daha pahalı hale getiriyor. Peki, baklava nasıl yapılır? Evde baklava yapmanın püf noktaları nelerdir?
Ramazan Bayramı öncesi 'taklit' ve 'tağşiş' uyarısı! Bu ürünlere dikkat

Ramazan Bayramı öncesi 'taklit' ve 'tağşiş' uyarısı! Bu ürünlere dikkat

24.03.2025
Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Gıda Mühendisleri Odası İzmir Şube Başkanı Ulaş Kırım, bayrama sayılı günler kala çikolata ve şeker gibi ürünlerdeki taklit ve tağşişe dikkat çekip, "Buradaki en büyük risklerden biri, şekerle yapılan şerbet yerine nişasta bazlı olan glikoz ve fruktoz şuruplarının ürünlerin içine tatlandırıcı olarak katılması oluyor. Bu da vücutta emilimi zorlaştırdığı için insan sağlığı açısından risk taşıyor" dedi.
Kültürel lezzetler ve ritüeller...

Kültürel lezzetler ve ritüeller...

23.03.2025
Mart ayı, doğanın uyanışını ve baharın gelişini kutlayan birçok kültürel ritüele ev sahipliği yapar. Bunların en köklülerinden biri, Orta Asya’dan Mezopotamya’ya, İran’dan Anadolu’ya uzanan Nevruz geleneğidir. Bahar ekinoksu ile birlikte doğanın yeniden doğuşu kutlanırken, mutfaklar da bu dönüşüme ayak uydurur.
Baklava yedikten sonra 1 fincan için! Kan şekerini saniyesinde dengeliyor: Bayramda mide fesadı geçirmeye son

Baklava yedikten sonra 1 fincan için! Kan şekerini saniyesinde dengeliyor: Bayramda mide fesadı geçirmeye son

19.03.2025
Baklava yedikten sonra tüketmeniz gereken bu içecek, kan şekerinizi hızla dengelemeye yardımcı olur. Şeker seviyenizin yükselmesini engeller ve bayramın tadını çıkarmanızı sağlar. Bu doğal çözüm, sindiriminizi düzenler ve rahatlamanızı sağlar. Böylece bayram boyunca kendinizi daha enerjik hissedersiniz. İşte tüm detaylar!
Gastronomi kenti Antep'te bayram mesaisi! Dünyanın dört bir yanına kapış kapış satılıyor: Baklavada '24 ayar altın' rengi detayı

Gastronomi kenti Antep'te bayram mesaisi! Dünyanın dört bir yanına kapış kapış satılıyor: Baklavada '24 ayar altın' rengi detayı

18.03.2025
Gastronomi kenti Gaziantep'te bayram mesaisi başlıyor. Bayramda geleneksel lezzetler, Antep mutfağının ustaları tarafından özenle hazırlanıyor. Şehirde yöresel tatlar sofralara taşınırken baklava siparişlerinde de ciddi bir yoğunluk yaşanıyor. İşte tüm detaylar!
Uzmanı uyardı: Tatlıyı iftardan 1-2 saat sonra tüketin

Uzmanı uyardı: Tatlıyı iftardan 1-2 saat sonra tüketin

15.03.2025
Ramazanda tatlı tüketimi konusunda uyarılarda bulunan Beslenme ve Diyet Uzmanı Fatma Gizem Bahadır, “Tatlıyı iftarı açar açmaz tüketmek yerine iftardan 1-2 saat sonra tercih etmek sindirimi kolaylaştırır. Küçük porsiyonlar tercih edilmeli, aşırı şeker ve yağ içeren tatlılardan kaçınılmalıdır. Şerbetli, ağır tatlılar yerine sütlü tatlılar veya meyve bazlı tatlılar tercih edilmelidir” dedi.
Uzmanından sahurdan sonra uyumayın tavsiyesi

Uzmanından sahurdan sonra uyumayın tavsiyesi

12.03.2025
Diyetisyen Hale Aslantaş, Ramazan ayı içerisinde sahurun imsak vaktine yakın yapılarak, sonrasında ise uyumamanın sağlık için en doğrusu olduğunu söyledi.
Uzmanı uyardı: sahurdan sonra uyumayın!

Uzmanı uyardı: sahurdan sonra uyumayın!

12.03.2025
Manisa Celal Bayar Üniversitesi Hafsa Sultan Hastanesi’nden Diyetisyen Hale Aslantaş, Ramazan ayı içerisinde sahurun imsak vaktine yakın yapılarak, sonrasında ise uyumamanın sağlık için en doğrusu olduğunu söyledi.
'Kalp hastaları iftarda ağır yemeklerden kaçınmalı'

'Kalp hastaları iftarda ağır yemeklerden kaçınmalı'

10.03.2025
Oruç tutabilen kalp hastalarına beslenme önerilerinde bulunan Kardiyoloji Uzmanı Dr. Yunus Amasyalı, "Ramazan'da acil servise başvurular, iftar sonrası ilk birkaç saatte artmaktadır. Bunun iftarda tüketilen gıdalara bağlı olduğu düşünülmektedir. Kalp ve damar hastaları, Ramazan boyunca iki öğün yerine üç öğün yemek yemelidirler. Bu üç öğün iftar, iftardan 2-3 saat sonra ve sahur şeklinde olmalıdır. Bu sayede öğün miktarı bölündüğünden hastanın kardiyak yükü artmamış olacaktır" dedi.
İftarda hızlı aceleci yemek yemekten kaçınmalısınız

İftarda hızlı aceleci yemek yemekten kaçınmalısınız

2.03.2025
Besin Hijyeni ve Teknolojisi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Tayar, "İftarda hızlı ve telaşlı yemeyin. Hafif gıdalarla oruç açıldıktan 2 saat sonra bol sebzeli yemekler tüketilmesine, menüde yoğurt olmasına özen gösterin" diye uyardı.
Uzmanlardan Ramazan ayı tavsiyeleri

Uzmanlardan Ramazan ayı tavsiyeleri

28.02.2025
Van'da, Ramazan ayında sıklıkla karşılaşılan bilinçsiz beslenme alışkanlıklarının farklı şikâyetlere davetiye çıkarabildiğini ifade eden uzmanlar, vatandaşlara tavsiyelerde bulundular.
Bayram gelmeden öğrenenler yaşadı! Dışarıda kilosu 1000 TL: Çıtır çıtır baklavanın püf noktaları, Osmanlı padişahlarının vazgeçilmezi

Bayram gelmeden öğrenenler yaşadı! Dışarıda kilosu 1000 TL: Çıtır çıtır baklavanın püf noktaları, Osmanlı padişahlarının vazgeçilmezi

27.02.2025
Bayram öncesi tatlı alışverişi yapmak isteyenler için, dışarıda satılan tatlıların fiyatları oldukça dikkat çekici! Özellikle çıtır çıtır, ağızda saniyesinde dağılan fıstıklı baklavanın kilosu 1000 TL'yi bulabiliyor. Herkesin damağında unutulmaz bir tat bırakan bu tatlının fiyatı, hem içeriği hem de işçiliğiyle doğru orantılı. Peki, dışarıda böylesine pahalı olan bu baklavayı evde yapmak mümkün mü? Hem de daha uygun fiyatlarla ve aynı lezzeti yakalayarak!
'Bugün ne pişirsem' diyenlere günün menüsü (17 Şubat 2025)

'Bugün ne pişirsem' diyenlere günün menüsü (17 Şubat 2025)

17.02.2025
Bugün ne pişirsem diyenler ve lezzetli, farklı alternatifler arayanlar buraya! Tadını çok seveceğiniz, yapımı pratik, birbirini tamamlayan lezzetler günün menüsünde... Eğer 'Akşam ne yesek, bugün ne pişirsem?' diyorsanız bu menü tam size göre! İşte damak zevkinize uyacak düğün çorbası tarifi, ıspanak yemeği tarifi, mevsim salatası tarifi ve soğuk baklava tarifi.
Yeşilköy'ün en iyisi 'Müstakil 22'

Yeşilköy'ün en iyisi 'Müstakil 22'

16.02.2025
Bugün sizi son günlerde adını sıkça duymaya başladığım Yeşilköy sahilindeki Müstakil 22 Ocakbaşı’na götüreceğim. Yeşilköy’ün Art Nouveau esintili zarif köşkleri ve ahşap yalılarıyla geçmişin zarafetini bugüne taşıyan sokaklarında bir tur attıktan sonra soluğu İskele Caddesi’nin deniz kenarındaki Müstakil 22’de aldım. 20 yıldır uğramadığım Yeşilköy Atatürk Müzesi’nin de yer aldığı cadde müthiş canlanmış. Kahvecilerden balıkçılara, dünya mutfağından farklı örnekler sunan onlarca restoran açılmış.