Baklava

Baklava Haberleri

Son dakika baklava haberleri ile ilgili Posta.com.tr'ye eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan baklava gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan baklava haber sayfamızda...
Engelli girişimciye hibe musluğu açıldı

Engelli girişimciye hibe musluğu açıldı

23.10.2024
Türkiye’de 10 milyona yakın engelli birey var. Bu vatandaşların yaklaşık 1 milyonu kamu ve özel sektörde istihdam ediliyor. Devlet, kendi işini kurmak isteyen engelli vatandaşlara fırsat eşitliği sunmak ve bu bireylerin iş hayatında daha fazla yer almalarını sağlamak için hibe destekleri veriyor. Koşulları sağlayan bireylerin bu fırsattan yararlanmamaları için hiçbir neden yok.
'Bugün ne pişirsem' diyenlere günün menüsü (15 Ekim 2024)

'Bugün ne pişirsem' diyenlere günün menüsü (15 Ekim 2024)

14.10.2024
Bugün ne pişirsem diyenler ve lezzetli, farklı alternatifler arayanlar buraya! Tadını çok seveceğiniz, yapımı pratik, birbirini tamamlayan lezzetler günün menüsünde... Eğer 'Akşam ne yesek, bugün ne pişirsem?' diyorsanız bu menü tam size göre! İşte damak zevkinize uyacak düğün çorbası tarifi, ıspanak yemeği tarifi, mevsim salatası tarifi ve soğuk baklava tarifi.
Bugün ne pişirsem diyenlere günün menüsü (06 Ekim 2024)

Bugün ne pişirsem diyenlere günün menüsü (06 Ekim 2024)

6.10.2024
Bugün ne pişirsem diyenler ve lezzetli, farklı alternatifler arayanlar buraya! Tadını çok seveceğiniz, yapımı pratik, birbirini tamamlayan lezzetler günün menüsünde... Eğer 'Akşam ne yesek, bugün ne pişirsem?' diyorsanız bu menü tam size göre! İşte damak zevkinize uyacak düğün çorbası tarifi, ıspanak yemeği tarifi, mevsim salatası tarifi ve soğuk baklava tarifi.
Kadın esnaflardan ilham dolu öyküler

Kadın esnaflardan ilham dolu öyküler

1.10.2024
Ekonomik kalkınma için kadınların iş hayatına katılması şart...
Kadın esnaflardan ilham dolu öyküler

Kadın esnaflardan ilham dolu öyküler

1.10.2024
Ekonomik kalkınma için kadınların iş hayatına katılması şart. İşgücüne katılma oranı erkeklerde yüzde 72.4 iken kadınlarda yüzde 36.8. Bu durum ülke ekonomisinde önemli bir potansiyel kaybı olduğunu gösteriyor. Girişimci kadınlar, bu resmin değişmesinde öncü bir rol üstlenerek örnek oluyorlar.
Tatlı tatlı söyledi!

Tatlı tatlı söyledi!

18.09.2024
Bengü, geçtiğimiz akşam Gaziantep Kültüryolu Festivali’nde sahneye çıktı.
Bu yol güzel yol

Bu yol güzel yol

17.09.2024
13 Nisan’da Adana’da başlayan 2024 Kültür Yolu Festivalleri sırasıyla Şanlıurfa, Bursa, Samsun, Trabzon, Van, Nevşehir, Erzurum, Çanakkale’de devam etti...
Masterchef'te takım kaptanları belli oldu! Danilo Şef'in şaşkınlığı: Böyle bir şey görmedim

Masterchef'te takım kaptanları belli oldu! Danilo Şef'in şaşkınlığı: Böyle bir şey görmedim

10.09.2024
Masterchef'te kıran kırana mücadele devam ediyor. Şefler yarışmacılardan baklava yapmalarını istedi. Danilo Şef baklava ile ayran için "Ben hayatımda böyle bir şey görmedim" dedi. Haftanın Mavi Takım Kaptanı belli oldu. Kırmızı Takım ile Mavi Takım'da yarışacak yarışmacılar da belli oldu. İşte Masterchef'te merak edilen detaylar...
Masterchef baklava tarifi! Baklava nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir? Kolay ve pratik baklava tarifi

Masterchef baklava tarifi! Baklava nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir? Kolay ve pratik baklava tarifi

10.09.2024
MasterChef Türkiye yeni sezonun takım oyununda yarışmacıların baklava yapmaları talep edildi. Şeflerin tüm detaylarıyla anlattığı baklavayı yapmak ise son derece zahmetli. İşte evde kolay ve pratik bir şekilde hazırlanabilen lezzetli baklava tarifi...
Kebabın başkentinde keşfedildi! Kilosu 600 tl, içindekini kimse bilmiyor, ortaya çıkan lezzet Adana'nın yeni favorisi

Kebabın başkentinde keşfedildi! Kilosu 600 tl, içindekini kimse bilmiyor, ortaya çıkan lezzet Adana'nın yeni favorisi

15.08.2024
Kebabın başkenti Adana'da bir tatlıcının et ile tatlıyı birleştirip yaptığı "Kıymalı baklavayı" yiyen vatandaşlar önce şaşırdı sonra beğendi. Peki, kıymalı baklava nedir? İşte detaylar...
40 derece sıcakta hasadı yapılıyor! Güneydoğu'nun "yeşil altını" olarak da biliniyor: Doğanın en güçlü protein kaynağı, kötü kolesterolü yerle bir ediyor

40 derece sıcakta hasadı yapılıyor! Güneydoğu'nun "yeşil altını" olarak da biliniyor: Doğanın en güçlü protein kaynağı, kötü kolesterolü yerle bir ediyor

8.08.2024
Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde 'yeşil altın' olarak bilinen ürün, adını aldığı Gaziantep'te son yılların en yüksek verimi bekleniyor. İlk mahsul olan baklavalık boz fıstığın hasadı başladı. Gün doğumuyla birlikte tarlalara giden işçiler, gün batımına kadar 40 dereceyi bulan sıcaklıklarda, damakları şenlendiren bu özel ürünü topluyor. İşte tüm detaylar...
Almanya ile döner krizi

Almanya ile döner krizi

26.07.2024
1991 yılının yaz aylarıydı. Bir bursla davet edildiğimiz Almanya’nın Hamburg kentinden yaz tatilimizi geçirmek üzere ailecek tam üç haftalığına Tunus’un Cerba adasına gitmiştik.
Akropolis yok caciki var

Akropolis yok caciki var

23.07.2024
Tzatziki’ler (caciki), ‘moussaka’lar (musakka), ‘kalamari’ler (kalamar), ‘garida’lar (karides), ‘baklavas’lar (baklava) havada uçuşuyor...
Kurban Bayramı sonrası detoks

Kurban Bayramı sonrası detoks

24.06.2024
Sevdiklerimizle kalabalık sofralarda geçirdiğimiz, keyifli yemekler yediğimiz bir Kurban Bayramı geride kaldı. Ya da belki de bu bayram uzaklara seyahat etmeyi seçtiniz ve bol yürümeli olsa da aynı zamanda bol yemeli içmeli geçen bir tatilden döndünüz. Bu süreci sınırsız yeme içme ile geçirdiyseniz bayram sonrası beslenme düzenine dikkat ederek durumu toparlayabilirsiniz.
Kurban Bayram'ında anne adaylarına beslenme önerileri

Kurban Bayram'ında anne adaylarına beslenme önerileri

17.06.2024
Kurban Bayram'ında et tüketiminin artmasıyla birlikte anne adaylarının özellikle Toksoplazma riskine karşı dikkatli olması gerektiğini belirten Kadın Hastalıkları ve Tüp Bebek Uzmanı Doç. Dr. Önder Sakin, “Vücutlarında Toksoplazma paraziti bulunduran bazı hayvanların etlerinin çiğ ya da az pişmiş olarak yenmesi ile insana bulaşabilen enfeksiyon hem anne adayı hem de bebek sağlığı açısından olumsuz sonuçlar doğurabilir. Bu nedenle daha önce Toksoplazma geçirmemiş olan hamilelerin çiğ ete temas etmemesi, etleri iyi pişmiş olarak tüketmesi gerekir. Az pişmiş etlerde Toksoplazma dışında Salmonella, Brusella ve tenya gibi enfeksiyon riskleri de bulunmaktadır. Diğer yandan etlerin çok yüksek ısılarda uzun süre pişirilmesi de ette protein kaybına neden olmaktadır. Bu sebeple etlerin haşlama şeklinde pişirilerek tüketilmesini önermekteyiz" diye konuştu.
Kurban bayramı için anne adaylarına uyarı

Kurban bayramı için anne adaylarına uyarı

13.06.2024
Kurban bayramında et tüketiminin artmasıyla birlikte anne adaylarının özellikle Toksoplazma riskine karşı dikkatli olması gerektiğini belirten Kadın Hastalıkları ve Tüp Bebek Uzmanı Doç. Dr. Önder Sakin, “Vücutlarında Toksoplazma paraziti bulunduran bazı hayvanların etlerinin çiğ ya da az pişmiş olarak yenmesi ile insana bulaşabilen enfeksiyon hem anne adayı hem de bebek sağlığı açısından olumsuz sonuçlar doğurabilir. Bu nedenle daha önce Toksoplazma geçirmemiş olan hamilelerin çiğ ete temas etmemesi, etleri iyi pişmiş olarak tüketmesi gerekir. Az pişmiş etlerde Toksoplazma dışında Salmonella, Brusella ve tenya gibi enfeksiyon riskleri de bulunmaktadır. Diğer yandan etlerin çok yüksek ısılarda uzun süre pişirilmesi de ette protein kaybına neden olmaktadır. Bu sebeple etlerin haşlama şeklinde pişirilerek tüketilmesini önermekteyiz" diye konuştu.
Bu tarif hem gözünüze hem midenize hitap edecek! Çıtır çıtır ağızda dağılan bir lezzet: Nasıl yapılır? Malzemeleri neler? Hangi püf noktalara dikkat edilmeli?

Bu tarif hem gözünüze hem midenize hitap edecek! Çıtır çıtır ağızda dağılan bir lezzet: Nasıl yapılır? Malzemeleri neler? Hangi püf noktalara dikkat edilmeli?

6.06.2024
Tatlı yapmanın en zorlu süreçlerinden biri ne yapacağına karar vermek oluyor. Hem hafif hem lezzetli hem de görünümüyle dikkat çeken bir tatlıyı seçmek, zaman alıcı olabiliyor. Sizler için hazırladığımız bu tarif, sizi bu dertten kurtarıyor. Hamurunun çıtırlığı, kremasının lezzetiyle ikram ettiğiniz kişiler tabak tabak yemek isteyecek. Peki, bu tatlı hangisi? İçerisinde hangi malzemeler yer alıyor?
Bayram için en pratik baklava ve şekerpare tarifi! Yarım saatte hazır olacak, misafirleriniz ayıla bayıla yiyecek

Bayram için en pratik baklava ve şekerpare tarifi! Yarım saatte hazır olacak, misafirleriniz ayıla bayıla yiyecek

5.06.2024
Her bayram misafirlerimiz için pek çok ikram hazırlıyoruz. Özellikle tatlılar bu ikramlardan en çok özenilenleri arasında yer alıyor. Şekerpare, baklava gibi klasik lezzetler ise vazgeçilmezimiz. Oldukça zahmetli görülseler de verdiğimiz özel tarifler sayesinde yarım saatte bu lezzetleri hazırlayabileceksiniz! İşte en pratik şekilde hazırlayabileceğiniz şekerpare ve baklava tarifi!
Gelinim Mutfakta mor baklava nasıl yapılır? Mor baklava tarifi, yapılışı, malzemeler

Gelinim Mutfakta mor baklava nasıl yapılır? Mor baklava tarifi, yapılışı, malzemeler

5.06.2024
Kanal D'nin sevilen yarışması Gelinim Mutfakta programında gelinler bugün mor baklava tarifi yapıyor. Ekran başında izleyen seyirci ise internette mor baklava tarifi araştırıyor. Peki, mor baklava nasıl yapılır? Çay ve kahve keyfinize keyif katacak mor baklava tarifi, yapılışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...
Bayram sofralarına yakışan baklava tarifi! Çıtır çıtır olması için tek yapmanız gereken…

Bayram sofralarına yakışan baklava tarifi! Çıtır çıtır olması için tek yapmanız gereken…

30.05.2024
Kurban Bayramı’nın yaklaşmasıyla beraber evlerde tatlı bir telaş başlıyor. Bayram öncesi temizlikler, alışverişler, yemek seçimleri derken yılın heyecanla beklenen o günlerine hazırlık yapılıyor. Bu tatlı telaşın en önemli parçası ise misafirlere ikram edilecek baklavanın tarifini bulmak oluyor. Peki, çıtır çıtır baklava nasıl yapılıyor? Püf noktaları neler?
Lokanta ve kafelerde KDV düzenlemesi Resmi Gazete'de

Lokanta ve kafelerde KDV düzenlemesi Resmi Gazete'de

27.04.2024
Lokanta ve kafelerde yüzde 8 olan KDV, yüzde 10'a, yüzde 18 olan KDV, yüzde 20'ye çıkarıldı. Tebliğ Resmi Gazete'de yayımlandı.
Bayram kahvaltısı uyarısı geldi! Uzmanı açıklamada bulundu: Sofranıza asla koymayın!

Bayram kahvaltısı uyarısı geldi! Uzmanı açıklamada bulundu: Sofranıza asla koymayın!

9.04.2024
Beslenme ve Diyet Uzmanı Dyt. Sena Pekşen, Ramazan Bayramı dolayısıyla bilgilendirmelerde bulundu. Pekşen, bayramda aile ve arkadaşların bir araya gelmesi, özel yemekler hazırlanması ve zengin sofraların kurulması gibi çeşitli geleneksel uygulamaları içerdiğini belirterek önemli uyarılar yaptı.
Ucuz baklavanın bedeli yüksek çıktı: Yüksek şeker içeriğine dikkat! Bir dilimden sonra kesiyorsa...

Ucuz baklavanın bedeli yüksek çıktı: Yüksek şeker içeriğine dikkat! Bir dilimden sonra kesiyorsa...

9.04.2024
Bu bayramda bir kilo kaliteli fıstıklı baklavanın maliyeti 600 liraya çıkınca, sektör temsilcilerinden kilosu 150-200 liradan satılan baklavalar için uyarı geldi.
Bayramda aman dikkat! Uzmanı uyardı: Hastalanmak istemiyorsanız yemeyin!

Bayramda aman dikkat! Uzmanı uyardı: Hastalanmak istemiyorsanız yemeyin!

8.04.2024
Dr. Yasin Yılmaz, “Bayram ziyaretlerinde sunulan ikramlara dikkat edilmeli, aşırıya kaçılmamalı, yeterli ve dengeli beslenme ilkeleri unutulmamalıdır” uyarısında bulundu.
Sofrada en az 20 dakika kalın! Uzman isim açıkladı: Kahvaltıda onları asla yemeyin!

Sofrada en az 20 dakika kalın! Uzman isim açıkladı: Kahvaltıda onları asla yemeyin!

8.04.2024
Diyetisyen Büşra Nur Enez Baş, bayram sabahında hafif bir kahvaltıyla güne başlamak gerektiğine dikkat çekerek “Sofranızda salam sucuk gibi işlenmiş et ve et ürünleri ile kızartmalardan ziyade sebzelere yer verin. Hızlı yemeyin, gıdaları iyi çiğneyin ve sofrada en az 20 dakika zaman geçirin” dedi.