Karpuz Çekirdeği

Karpuz Çekirdeği Haberleri

Son dakika karpuz çekirdeği haberleri ile ilgili Posta.com.tr'ye eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan karpuz çekirdeği gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan karpuz çekirdeği haber sayfamızda...
KARPUZ ÇEKİRDEĞİ FAYDALARI NELERDİR? KARPUZ ÇEKİRDEĞİ NASIL TÜKETİLİR, NE İŞE YARAR?

KARPUZ ÇEKİRDEĞİ FAYDALARI NELERDİR? KARPUZ ÇEKİRDEĞİ NASIL TÜKETİLİR, NE İŞE YARAR?

8.12.2024
Karpuz, yaz aylarının vazgeçilmezi olan serinletici ve lezzetli bir meyvedir. Genellikle sulu ve tatlı kısmı tercih edilse de, karpuz çekirdeği de sağlık açısından oldukça faydalıdır. Karpuz çekirdekleri, besin değeri açısından zengin olup, vücuda pek çok yarar sağlar. Karpuz çekirdeğini doğru şekilde tüketerek sağlığınızı iyileştirebilir, çeşitli sağlık problemleriyle mücadele edebilirsiniz.
Bayıla bayıla yiyoruz ama kabız yapıyor! Yaz aylarının gözde meyvesi: Tereyağıyla birlikte tüketince zararı azalıyor

Bayıla bayıla yiyoruz ama kabız yapıyor! Yaz aylarının gözde meyvesi: Tereyağıyla birlikte tüketince zararı azalıyor

15.04.2024
Yaz aylarının baş meyvelerinden ve severek tüketilen karpuzun pek çok faydası bulunuyor. Özellikle kilo vermek isteyenler karpuzu çekirdekleriyle birlikte tüketiyor. Karpuz gibi karpuzun çekirdeklerinde vücuda hiç beklemediğiniz faydaları sağlayabilir. Ancak karpuz çekirdeğini tüketirken aşırıya kaçmamak gerekiyor. Çünkü fazla karpuz çekirdeği tüketmek bazı sağlık sorunlarını beraberinde getiriyor.
Çinko eksikliğine bire bir! Çekirdeğini yemenin faydası saymakla bitmiyor

Çinko eksikliğine bire bir! Çekirdeğini yemenin faydası saymakla bitmiyor

10.09.2023
Yaz aylarında severek tüketilen karpuzun vücuda olan faydaları saymakla bitmiyor. Özellikle karpuz çekirdeği tüketmenin pek çok yararı bulunuyor. Vücudunuzda çinko eksikliği varsa karpuz çekirdeği tüketmeniz öneriliyor.
Triptofan içeren besinler nelerdir? En çok triptofan hangi gıdalarda var?

Triptofan içeren besinler nelerdir? En çok triptofan hangi gıdalarda var?

29.08.2023
Triptofan, serotonin ilk maddesidir. En çok et, balık, peynir, meyve ve sebze gibi gıdalarda vardır. Tohumlu gıdalarda sıkça bulunur. Günlük birçok gıdada rahatlıkla bulunabilir. En temel protein taşlarından biridir ve vücudun olmazsa olmazıdır. Triptofan içeren besinler nelerdir, en çok triptofan hangi gıdalarda var sizler için derledik.
Çekirdeğinden bile vitamin fışkırıyor! Yiyen doyamıyor yemeyen bin pişman

Çekirdeğinden bile vitamin fışkırıyor! Yiyen doyamıyor yemeyen bin pişman

6.12.2024
Tüm kış boyunca özlemi çekilen bu meyve, mevsimin gelmesiyle birlikte sofralarda yerini aldı. Aşırı sıcaklarda tercih edilen bu yaz meyvesi, içimizi serinletmekle kalmıyor aynı zamanda sağlıklı cilt yapısını da destekliyor. Yazların vazgeçilmez meyvesinin yararları saymakla bitmiyor. İşte o şifa deposu ve diğer önemli faydaları...
Her gün 1 avuç karpuz çekirdeği yemenin vücuda sayısız faydası

Her gün 1 avuç karpuz çekirdeği yemenin vücuda sayısız faydası

19.06.2023
Karpuz yazın en sık ve severek tüketilen meyvelerin başında geliyor. Karpuzun vücuda pek çok faydası bulunuyor. Karpuz tohumları, genel cilt görünümünü iyileştirmeye yardımcı olan magnezyumla doludur. Cildin kuru ve kaşıntılı olduğu egzama ve diğer cilt rahatsızlıklarında kullanılır. Cilt ve vücut sağlığınız için her gün 1 avuç karpuz çekirdeği tüketebilirsiniz.
Yiyeceklerin artıklarını da yemeyi denediniz mi?

Yiyeceklerin artıklarını da yemeyi denediniz mi?

31.10.2019
Karpuzunuzun çekirdeklerini çıkarıp atıyor musunuz? Bir kerevizi gövdesinden ayırıp yeşil saplarını atıyor musunuz? Bir elmanın çekirdeği yemeye cesaretiniz var mı? Son gıda trendine göre, - yukarıdakilerin tümü dahil olmak üzere - yemeğimizin her lokmasını yemeliyiz. Eko-savaşçı yemek bloggerları ve yiyecek israfımızı en aza indirgemek amacıyla yeni tarifler icat eden yazarlar sürdürülebilir beslenme konusunda hayli ilginç adımlar atıyor. İşte sürdürülebilir beslenme ile tasarruf sağlayacak ilginç fikirler…
Kış kilolarından bahar diyetiyle kurtulun

Kış kilolarından bahar diyetiyle kurtulun

28.03.2019
Bahar geliyor, kış kilolarından kurtulmanın zamanı geldi. Peki takip etmesi zor diyet listeleri gözünüzü mü korkutuyor? Beslenme ve Diyet Uzmanı Hatice Sultan Kirişci, her keseye uygun kolayca takip edilecek alternatifleri sıralıyor...
Karpuzu mutlaka çekirdeğiyle tüketin çünkü...

Karpuzu mutlaka çekirdeğiyle tüketin çünkü...

5.06.2018
Yüksek oranda protein içeren karpuz çekirdeği bakın neye iyi geliyor? Diyetisyen Fatma Gönen; karpuzun faydalarını sıraladı, karpuz çekirdeğinin yararından bahsetti.
Deliksiz bir uyku için karpuz çekirdeği ve kiraz

Deliksiz bir uyku için karpuz çekirdeği ve kiraz

26.04.2018
UYKUDER Başkanı Prof. Mehmet Karadağ iyi uyutan besinler listesini açıkladı: Kiraz, karpuz çekirdeği, süt, yumurta, fındık ve muz
Nefes borusuna kaçan karpuz çekirdeği Eymen'i öldürdü!

Nefes borusuna kaçan karpuz çekirdeği Eymen'i öldürdü!

25.04.2018
İzmir’de boğazına karpuz çekirdeği kaçan 2 yaşındaki Eymen Çınar Tel, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti
9 aylık Ecrin bebek umut oldu

9 aylık Ecrin bebek umut oldu

25.04.2018
Gaziantep'te soluk borusuna kaçan karpuz çekirdeği nedeniyle beyin ölümü gerçekleşen 9 aylık Ayşe Ecrin bebeğin organları, ailesi tarafından bağışlandı. Diğer organları hasar gördüğü için bebeğin karaciğeri İstanbul'daki bir hastaya nakledilecek
Karpuzu iftarla sahur arasında açken tüketin

Karpuzu iftarla sahur arasında açken tüketin

25.04.2018
Yazın vazgeçilmez meyveleri arasında bulunan karpuzun faydasından tam yararlanmak için doğru zamanda tüketilmesi gerekiyor. Beslenme ve Diyet Uzmanı Ayça Türkel, karpuzun iftar ile sahur arasında yenmesini öneriyor
Karpuz faydalı, peki ya çekirdeği?

Karpuz faydalı, peki ya çekirdeği?

25.04.2018
Yaz aylarının en sevilen meyvelerinden karpuzun önceleri sadece şeker ve sudan ibaret, besin değeri olmayan bir meyve olduğu düşünülürdü. Ancak yapılan çalışmalar karpuzun aslında çok değerli bir meyve olduğunu gösteriyor
Karpuz faydalı, peki ya çekirdeği?

Karpuz faydalı, peki ya çekirdeği?

24.04.2018
Yaz aylarının en sevilen meyvelerinden karpuzun önceleri sadece şeker ve sudan ibaret, besin değeri olmayan bir meyve olduğu düşünülürdü; ancak yapılan çalışmalar karpuzun aslında çok değerli bir meyve olduğunu gösteriyor...
'Pidelerin bile eski tadı yok'

'Pidelerin bile eski tadı yok'

27.04.2018
Gönül Paksoy, giysi ve yemek tasarımcısı. Tasarladığı yemekler bir sanat eseri gibi. 20 yıldır Teşvikiye'deki dükkanında dostlarına yılda bir kez verdiği yemek daveti dillere destan. Hazırladığı yemek kitapları yurtdışında da yayınlanıyor
Fermente gıdaların büyülü dünyası: Geçmişten gelen şifa...

Fermente gıdaların büyülü dünyası: Geçmişten gelen şifa...

8.12.2024
Fermente gıdalar, insanlık tarihinin en eski muhafaza yöntemlerinden biri olmasının ötesinde, sağlıklı beslenmenin önemli bir parçası olarak yeniden değer kazanıyor.
Mutlu bir balık sezonuna 'vira bismillah'

Mutlu bir balık sezonuna 'vira bismillah'

8.09.2024
Av yasağının bitmesiyle başlayan yeni sezon, tüm balıkçı kardeşlerimize hayırlı olsun. Yasağın bitmesiyle başlayan palamut bolluğu balık sevenleri de mutlu etti. Bu bolluk, bereket balık fiyatlarını yarı yarıya düşürdü. Her yıl 15 Nisan’da başlayan av yasağının bitişiyle bayram havasında denize açılan, doğaya duyarlı, yaşama saygılı balıkçı dostlarımızı sevgiyle kucaklıyorum. Üç tarafı denizlerle çevrili ülkemizde ağlarını denize tekrar atan ve deniz mahsulleriyle vatandaşları buluşturan, bu vesileyle evlerine aş, ekmek sağlayan denizci dostlarımızın yüzü gülsün, bereketi bol olsun.
Gebelikte mide bulantısının sebebi açığa kavuştu: Meğer o şekilde yaşayanlarda daha sık görülüyormuş!

Gebelikte mide bulantısının sebebi açığa kavuştu: Meğer o şekilde yaşayanlarda daha sık görülüyormuş!

21.02.2024
Gebelikte yaşanan mide bulantıları ve kusmalar, yaşam kalitesini büyük oranda düşürüyor. Bu noktada özellikle bazı anne adaylarının çok daha sık mide bulantısı yaşadığı görülebiliyor. İşte o mide bulantılarının sebebi ve hamilelik sırasında yapılmaması gerekenler!
TÖDEB ve Marmara Üniversitesi iş birliği ile bir ilk

TÖDEB ve Marmara Üniversitesi iş birliği ile bir ilk

24.10.2023
TÖDEB (Türkiye Ödeme ve Elektronik Para Kuruluşları Birliği) Fintek Çırağı Açılış Programı, Marmara Üniversitesi Göztepe Yerleşkesi Dr. İbrahim Üzümcü Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.
Ödem attıran besinler neler? İşte ödem söktürücü yiyecekler...

Ödem attıran besinler neler? İşte ödem söktürücü yiyecekler...

6.10.2023
Ödem, birçok nedenden kaynaklanabilir. Ödem, ayaklarda, ayak bileklerinde, ellerde ve yüz gibi vücudun çeşitli yerlerinde şişlik olarak kendini gösterebilir. Beslenme ile ödem atma denenebilir.
Karpuz ve kavun çekirdeğiyle zayıflamak mümkün! Lif zengini ve gün boyu tok tutuyor

Karpuz ve kavun çekirdeğiyle zayıflamak mümkün! Lif zengini ve gün boyu tok tutuyor

3.08.2023
Yaz aylarıyla birlikte fazla kilolarından kurtulmak isteyen herkes zayıflamanın yollarını arıyor. Son zamanlarda karpuz ve kavun çekirdeği ile kilo verme popüler hale geldi. Prof. Dr. Vedat Göral, kavun ve karpuz çekirdeklerinin liften zengin olduğunu belirterek bu meyvelerin çekirdeklerinin tok tuttuğunu söyledi.
'El ele bitirmek' çok mu anlaşılmaz?

'El ele bitirmek' çok mu anlaşılmaz?

4.06.2023
Mehmet Aslantuğ-Arzum Onan çiftinin el ele boşanması şaşırttı herkesi. Tabii beni de! ‘El ele tutuşacak kadar değerliyseniz birbiriniz için, niye boşanıyorsunuz?’ hesabı sorgulamalar, şaşkınlıklar, anlam aramalar vs... Fazıl Say ve Ece Dağıstan boşandığında da aynı şey olmuştu. O zaman şöyle yazmıştım: “…
Potasyum içeren besinler nelerdir? En çok potasyum hangi gıdalarda var?

Potasyum içeren besinler nelerdir? En çok potasyum hangi gıdalarda var?

27.05.2023
Kasların kasılması ile normal kan basıncını dengelemesi noktasında potasyum oldukça etkilidir. Birçok farklı yiyecek içerisinde bulunan potasyum vücutta mutlaka belirli oranda bulunmalıdır. Potasyum içeren besinler nelerdir? En çok potasyum hangi gıdalarda var? İşte, merak edilen tüm detaylar.
Büyükannelerimizden gelen fermente mucizesi

Büyükannelerimizden gelen fermente mucizesi

10.09.2021
Fermente, bir tür mayalama işlemidir. Esas amacı besinlerin uzun süre muhafazası olan fermantasyon işlemi, faydalı bakterilerden yararlanmamızı sağlar. Fermantasyon işlemine tabi tutulan ve fermente olan besinler, özellikle doktorlar ve bilim insanları tarafından son günlerde sıkça gündeme getiriliyor. Bu besinleri tüketmenin sağlığa faydaları gün geçtikçe daha çok konuşulur hale geldi.