Son dakika mayonez haberleri ile ilgili Posta.com.tr'ye eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan mayonez gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan mayonez haber sayfamızda...
Mayonez, yaygın olarak tüketilen ve lezzetini yemeklere katmak için kullanılan bir sos olmasına rağmen, fazla tüketildiğinde kilo alımına yol açabilecek unsurlar barındırmaktadır. Özellikle sağlıklı beslenmeye dikkat edenlerin, kilo verme hedeflerine ulaşmalarını zorlaştırabilir. Peki, mayonez kilo verememeye nasıl etki eder?
Gastroenteroloji Uzmanı Prof. Dr. Esin Korkut, bakterinin tehlikelerine ve gıda hijyenine değindi. Prof. Dr. Korkut, “Salmonella, en sık gıda zehirlenmesine yol açan bakterilerden biridir. Özellikle iyi pişmemiş et ve et ürünleri, kümes hayvanları, çiğ yumurta, mayonez gibi çiğ süt ürünleri ve pastörize edilmemiş sütlerden bulaşma riski oldukça yüksektir” dedi.
Yoğurt ve mayonez gibi günlük besinler, aslında vücudun pH dengesini korumada ve inflamasyonu azaltmada önemli roller oynayabilir. Modern beslenme alışkanlıkları, genellikle asidik gıdaların fazlalığına odaklansa da, pH seviyesini dengeleyebilmek vücudun sağlıklı işlemesi için oldukça kritik. Peki, vücudun pH dengesini koruyan besinler nelerdir?
Fermente gıdalar, insanlık tarihinin en eski muhafaza yöntemlerinden biri olmasının ötesinde, sağlıklı beslenmenin önemli bir parçası olarak yeniden değer kazanıyor.
Mayonez, mutfakların vazgeçilmez lezzetlerinden biridir ve evde yapmak oldukça kolaydır. Basit malzemelerle hazırlanabilen bu sos, yemeklere ayrı bir tat katar. Pratik tariflerle sağlıklı ve taze mayonezi evinizde kolayca hazırlayabilirsiniz. Denemeye değer bir lezzet! Peki, evde mayonez nasıl yapılır?
MasterChef Türkiye yeni sezonun takım oyununda yarışmacıların balıkçı salatası yapmaları talep edildi. Şeflerin tüm detaylarıyla anlattığı balıkçı salatasını yapmak ise son derece kolay. İşte evde kolay ve pratik bir şekilde hazırlanabilen lezzetli balıkçı salatası tarifi...
Av yasağının bitmesiyle başlayan yeni sezon, tüm balıkçı kardeşlerimize hayırlı olsun. Yasağın bitmesiyle başlayan palamut bolluğu balık sevenleri de mutlu etti. Bu bolluk, bereket balık fiyatlarını yarı yarıya düşürdü. Her yıl 15 Nisan’da başlayan av yasağının bitişiyle bayram havasında denize açılan, doğaya duyarlı, yaşama saygılı balıkçı dostlarımızı sevgiyle kucaklıyorum. Üç tarafı denizlerle çevrili ülkemizde ağlarını denize tekrar atan ve deniz mahsulleriyle vatandaşları buluşturan, bu vesileyle evlerine aş, ekmek sağlayan denizci dostlarımızın yüzü gülsün, bereketi bol olsun.
İzmir'de tarihi Kemeraltı Çarşısı'ndaki Abacıoğlu Hanı'nda 90 yıllık dükkanlarında baba yadigarı mesleğini devam ettiren Rafael Palombo (80), sazan balığı yumurtasından unutulmaya yüz tutmuş sefarad lezzeti olan 'tarama' mezesi ile mumlu kefal yumurtasından 'bottarga' yapıyor. Palombo, "Balık yumurtası kültürü devam ediyordu ama tarama, unutulmaya yüz tutmuş bir mezeydi. Çünkü yapmak biraz beceri istiyor. Kimse de uğraşmıyor, yeni nesil bu lezzetleri yapmıyor. Sırf lezzet kaybolmasın diye uğraşıp, yapıyorum" dedi.
Tatil dönüşü artan turist ishalleri, özellikle çocuklarda ciddi sağlık sorunlarına yol açabilir. Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Ahmet Güzel, sıvı kaybı ve beslenme bozukluklarına karşı aileleri uyardı.
Bugüne kadar tüm sohbetlerde, deniz mahsullüriyle ilgili karşıma çıkan algı bu. Herkes “Perdelere koku siniyor. O kadar zamanımız olmuyor” diyor. Bence bu yanlış algıyı değiştirmeliyiz. Eskiden evlerde haftada bir bile olsa balık pişirilmesi adettendi. Üstelik bu kadar çok ürüne daha kısıtlı zaman ve yerde ulaşılmasına rağmen yine de evde pişirmek sorun teşkil etmezdi.
Sofralarımıza sürekli koyduğumuz, severek tükettiğimiz bazı besinler bulunur. Bu besinler her ne kadar leziz gözükse de aslında sağlığımızı içten içe bitirebiliyor. Bir tanesi var ki sofralarımızdan eksik etmiyoruz ama damarları tıkayıp ömrü 10 yıl birden kısaltıyor! Karaciğeri bitiren ve tansiyona tavan yaptıran o besin bakın neymiş...
Hava sıcaklıklarının yüksek seyrettiği son günlerde gıda zehirlenmeleri sıklıkla gündeme gelirken uzmanlar uyarılarını yineledi. Toplu bulunulan alanlar, satış noktaları ya da çeşitli alanlarda sıcakta veya uygunsuz şekillerde bekletilen, pişirilen gıdaların zehirlenmelere yol açabildiğini söyleyen uzmanlar, besinlerin saklama ve tüketim durumlarının büyük önem taşıdığını vurguladı. Dahiliye Uzmanı Dr. Fatih Mehmet Velibeyoğlu da gıda zehirlenmelerine karşı vatandaşlara önemli uyarılarda bulundu. Uzm. Dr. Velibeyoğlu, gıda zehirlenmesi nedeniyle başvurularda artış olduğunu söylerken yapılması gerekenler konusunda bilgi verdi.
Yaz aylarının gelmesiyle birlikte gıda zehirlenmelerinin oranı arttı! Birçok kişinin zehirlenme şikayeti duyurması sonucunda uzmanlardan uyarı gecikmedi! Peki, gıda zehirlenmeleri neden olur? Gıda zehirlenmesi belirtileri nelerdir?
Hayatınız boyunca sizin veya etrafınızdaki kişilerden bazılarının bir diyet serüveni olmuştur. Çoğu zaman “Su içsem yarıyor”, “Ekmek yemiyorum ama kilo alıyorum”, “Canım sık sık tatlı yemek istiyor”, “Yemek yedikten sonra bana bir uyku basıyor”, “Bir türlü doymak bilmiyorum” cümlelerine maruz kalmışızdır. Yaşanan bu sorunların bir sorumlusu olabilir. İşte bu sorumlu insülin direnci!
Kökeni Yunanca ‘mise’ kelimesine dayanan ‘meze’ kelimesi aslında küçük parçalar halinde kesilmiş veya hazırlanmış yiyecekler demektir. Özellikle Antik Yunan’da şölenlerin vazgeçilmez unsuru olan, t
Sağlıklı bir yaşam sürdürmek için yediğimiz içtiğimiz tüm besinlere dikkat etmemiz gerekiyor. Bir besin var ki neredeyse her yemeğin içinde ve yemelere doyamıyoruz ama aslında zehir saçıyor! Yiyenin ömrünü kısaltan o besin damarların tıkanmasının da asıl sebebi. Kalbi bitiren besin yüzünden sağlığımız günden güne elden gidiyor. Her sofrada ve yemekte yer alan, kaşık kaşık yediğimiz o zehirli besin bakın neymiş...
Migren, şiddetli baş ağrıları, mide bulantısı, ışık ve sese hassasiyet gibi semptomlarla karakterize edilen bir tür baş ağrısıdır. Migren atağını tetikleyen faktörler arasında besinler de önemli bir rol oynayabilir. İşte migreni tetikleyebilecek bazı besinler ve migren yönetimi için öneriler!
Koç Holding, Tat Gıda'nın sermayesinin toplam %49,04'üne denk gelen kısmı ve ayrıca 15 adet kurucu intifa senedinin Memişoğlu Tarım Ürünleri Ticaret Limited Şirketi'ne satışına yönelik Pay Alım Satım Sözleşmesi imzaladı. Böylece Tat Gıda 80.9 milyon dolara satılmış oldu.
Cilt sağlığını korumak için dengeli beslenmeniz, düzenli bakım yapmanız ve bol su içmeniz gerekir. Diyetisyen Ayşegül Akkaya Erden, güneşin yıprattığı ve yaşın olumsuz etkilediği cildimizin sağlığını ve güzel görünümünü korumak için beslenmenin ve suyun önemini vurgulayarak “Doğru beslenme eşittir sağlıklı cilt” dedi. Diyetisyen Erden, yağlı, tuzlu, şekerli ve karbonhidrat içeren gıdalardan uzak durulmasını tavsiye etti.
56 yıllık Tat Gıda'nın yeni sahibinin belirlenmesine az bir zaman kaldı. Koç Holding, satın alma tekliflerini değerlendirme aşamasına geçti. Çeşitli uluslararası kuruluşlar, Dardanel ve Yayla Agro satın alma için bağlayıcı teklifte bulundu.
Kuver kelimesi, Fransızca’da bulunan Couvert kelimesinden gelir. Günlük hayatta sık sık duyulan kelimeler arasında yer alır. Son dönemlerde özellikle de restoran menülerinde sık karşılaştığımız bir kelimedir. Aynı zamanda bu kelimenin bir de ücret anlamı bulunuyor. Hesap ödenirken karşılaştığımız kuver ücreti ise, pek çok kişi tarafından merak ediliyor. Kuver nedir, neden alınır sizler için derledik.
Okullar kapandı, çocuklarımız karne hediyelerini aldı. Çocuklarımıza verebileceğimiz en güzel hediye yaşanılabilir bir dünya. Bunun için hep altını çizdiğim sürdürülebilirlik hareketine katılmak çok kıymetli. Tüketimin her aşamasında yapabileceğimiz pek çok aksiyon var.
Bugün size ekmeğinden sosuna, garnitüründen balık köftesine kadar her parçasını kendinizin hazırlayabileceği efsane bir balık burger tarifi vereceğiz. Şef Mehmet Yalçınkaya'nın Balık Tacı adını verdiği ekmek üstü balık lezzetini sote mantar ve karamalize soğan ile derinleştireceğiz. Ayrıca daha farklı bir lezzet elde etmek için, içine pastırma da ekleyeceğiz. Nasıl mı? Balık tacı adlı tarifin detaylarını öğrenmek için haberimize göz atın. İşte MasterChef Mehmet Yalçınkaya'dan pastırmalı balık burger Balık Tacı tarifi, malzemeleri, püf noktaları...