Pişirme

Pişirme Haberleri

Son dakika pişirme haberleri ile ilgili Posta.com.tr'ye eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan pişirme gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan pişirme haber sayfamızda...
Evde kokusuz balık için bu yöntemi kullanın! Her zerresini emiyor, hem pratik hem lezzetli

Evde kokusuz balık için bu yöntemi kullanın! Her zerresini emiyor, hem pratik hem lezzetli

21.11.2024
Balık, sağlıklı ve lezzetli bir yemek olmasının yanı sıra, mutfakta en fazla kokusuyla sorun yaratabilen besinlerden biridir. Özellikle evde balık pişirdiğinizde, tüm evinize sinen o yoğun koku, hem sizi hem de misafirlerinizi rahatsız edebilir. Balık pişirmenin kokusuz ve pratik yolları mevcut. Peki, kokusuz balık nasıl pişirilir?
'Su bile kaynatamam'

'Su bile kaynatamam'

21.11.2024
Oscarlı aktris Nicole Kidman (57), W dergisine verdiği röportajda mutfakla arasının iyi olmadığını açıkladı.
Dana etine meydan okuyor! Hem demirle dolduruyor hem kalbinizi koruyor! Uzmanlar bu besini haşlayıp tüketin diyor

Dana etine meydan okuyor! Hem demirle dolduruyor hem kalbinizi koruyor! Uzmanlar bu besini haşlayıp tüketin diyor

20.11.2024
Günlük hayatınızda kolayca yer verebileceğiniz doğal besinlerle sağlığınızı desteklemek ve enerji seviyenizi artırmak mümkün! Özellikle doğru pişirme yöntemleriyle hazırlanan yiyecekler, vücudunuzun ihtiyaç duyduğu vitamin ve mineralleri en etkili şekilde sağlar. Peki, bu besin ve sağlığa olan faydaları nelerdir?
İlk pişirişte mucize, ikincide tehlike! Kaşık kaşık şifa dağıtıyor: Kemikleri çelik gibi, bağışıklığı yenilmez yapıyor

İlk pişirişte mucize, ikincide tehlike! Kaşık kaşık şifa dağıtıyor: Kemikleri çelik gibi, bağışıklığı yenilmez yapıyor

18.11.2024
Pekmez, kış aylarında enerji veren, bağışıklığı güçlendiren ve kansızlığa birebir gelen doğanın sunduğu mucizevi bir şifa kaynağı. Ancak dikkat! Yanlış pişirme yöntemleriyle bu sağlıklı besin, faydadan çok zarar getirebilir. Doğru tüketildiğinde kemikleri güçlendirip demir depolarını dolduran pekmez, yanlış ısıya maruz kaldığında tehlikeli hale gelebiliyor. Peki, bu mucizevi lezzeti nasıl tüketmeliyiz?
Ispanağı sakın böyle yemeyin! Besin değerlerini yok ediyor: Demir depolarını boşaltan büyük hata

Ispanağı sakın böyle yemeyin! Besin değerlerini yok ediyor: Demir depolarını boşaltan büyük hata

14.11.2024
Ispanak, yanlış şekilde tüketildiğinde tüm besin değerini kaybedebilir. Bazı kombinasyonlar ve pişirme yöntemleri, içindeki vitamin ve minerallerin emilimini zorlaştırabilir. Besleyici yönünden faydalanmak için doğru tüketim şekline dikkat edilmesi, ıspanağın sağladığı tüm yararların korunması açısından önemlidir. Peki, ıspanak hangi şekilde tüketilmemeli?
İklim değişikliği zatürre vakalarını artırdı

İklim değişikliği zatürre vakalarını artırdı

12.11.2024
Zatürre, 2021 yılında Covid-19 ile birlikte 10 milyon insanın ölümüne neden oldu. Bu oran kalp hastalıkları da dahil olmak üzere tüm nedenlerden daha fazla ölüm demek. Global Coalition Against Child Pneumonia (Çocuk Zatürresine Karşı Küresel Koalisyon) tarafından 2009 yılında ilk kez “Dünya Pnömoni Günü” ilan edildiğini belirten Türk Toraks Derneği'nden Prof. Dr. Cantürk Taşçı ve Doç. Dr. Ezgi Demirdöğen 12 Kasım “Dünya Pnömoni Günü” nedeniyle önemli açıklamalarda bulundu.
Canan Karatay en lezzetli balığı bulmanın püf noktasını paylaştı! Hemen suya atın dibe çöküyorsa...

Canan Karatay en lezzetli balığı bulmanın püf noktasını paylaştı! Hemen suya atın dibe çöküyorsa...

5.11.2024
Balık sezonu açıldı ve pek çok evde balık pişirme telaşı başladı. Prof. Dr. Canan Karatay, balıkların taze olup olmadığını anlamanın kolay bir yolunu paylaştı. Karatay’a göre, balığın tazeliğini kontrol etmenin en basit yöntemi, balığı suya koymak. İşte taze balık ayırt etmenin püf noktası.
Makarna pişirirken yaptığınız bu hata kilo aldırıyor! Basit bir ipucu ile kilo almadan makarna keyfi yapabilirsiniz

Makarna pişirirken yaptığınız bu hata kilo aldırıyor! Basit bir ipucu ile kilo almadan makarna keyfi yapabilirsiniz

4.11.2024
Makarna, lezzetiyle büyükten küçüğe herkesin severek tükettiği bir yemek. Ancak doğru pişirme ve porsiyon kontrolü yapılmadığında, masum görünen bu yiyecek, kilo alımına katkıda bulunabiliyor. İşte size kilo aldıran o pişirme şekli!
Sakın böyle tüketmeyin! Tadına bayılıyoruz ama resmen kanserli yumurta tüketiyormuşuz...

Sakın böyle tüketmeyin! Tadına bayılıyoruz ama resmen kanserli yumurta tüketiyormuşuz...

30.10.2024
Yumurta, protein ve besleyici değer açısından zengin bir gıdadır. Ancak, pişirme yöntemleri sağlığımızı doğrudan etkileyebilir. Yanlış pişirme yöntemleri, besin değerinin azalmasına ve kanserojen bileşiklerin oluşmasına neden olabilir. İşte yumurtayı sağlıklı pişirmenin yolları ...
Gastronomi festivalleri ve ekonomiye katkısı

Gastronomi festivalleri ve ekonomiye katkısı

20.10.2024
Gastronomi büyük bir endüstri demek. Bu endüstrinin içinde yer alan şefler, mutfak ve hizmet personelleri, tedarikçiler ve bu işin lojistiğinden dağıtım ağına, hatta dijital platformlara kadar bu büyük ağ, ülke ekonomisinin önemli dinamiklerinden biri.
Akşamdan kazana atıyorlar sabaha kadar pişiyor! Dünyanın en uzun sürede pişen yemeği Türklerin: Bir kez tadan bir daha bırakamıyor, ağızda dağılıp tane tane oluyor

Akşamdan kazana atıyorlar sabaha kadar pişiyor! Dünyanın en uzun sürede pişen yemeği Türklerin: Bir kez tadan bir daha bırakamıyor, ağızda dağılıp tane tane oluyor

17.10.2024
İskilip dolması, Türkiye'nin Karadeniz Bölgesi'nde, özellikle İskilip ilçesinde yapılan eşsiz bir lezzet olarak öne çıkıyor. Yüzyıllardır süregelen bu geleneksel yemek, yalnızca pişirme süresiyle değil, aynı zamanda içeriği ve sunumuyla da dikkat çekiyor. 12 saat süren zahmetli yapım aşaması, dolmanın zengin aromasının ve muhteşem lezzetinin sırrını oluşturuyor. Yavaş yavaş pişen et, baharatlar ve pirinç, birlikte adeta bir uyum içinde dans ediyor.
Isıttığınız anda kanseri tetikliyor! Kaşık kaşık yiyoruz ama vücudu zehirliyor: Protein içeriğini yok ediyor

Isıttığınız anda kanseri tetikliyor! Kaşık kaşık yiyoruz ama vücudu zehirliyor: Protein içeriğini yok ediyor

17.10.2024
Mikrodalgada bazı yiyecekleri ısıtmak, düşündüğünüzden daha zararlı olabilir. Yüksek sıcaklıkların etkisiyle bu gıdalarda istenmeyen kimyasal değişiklikler meydana gelebilir. Sağlığınızı riske atmamak için, pişirme ve ısıtma yöntemlerini dikkatlice seçmek her zaman en güvenli yoldur. Peki, hangi gıdalar mikrodalgada ısıtılmamalı? Zararları nelerdir?
Vücut direncini artırın! Uzmanından doğal yöntem önerisi

Vücut direncini artırın! Uzmanından doğal yöntem önerisi

16.10.2024
Mevsim geçişleri, ruhsal ve fiziksel hayatımızın dengelerini etkiliyor. Hem duygudurum değişiklikleri hem de vücut bağışıklığımızın zayıfladığı bu dönemlerde uzmanlar, doğal yöntemlerle güçlenmenin mümkün olduğunu söylüyor. Uzman Diyetisyen Melis Bengisu Demirci, soğuk havalara geçiş döneminde vücut direncini artırmak için antioksidanlar ve A, C, E vitaminleri ile çinko, magnezyum, selenyum gibi minerallerin takviyesini artırmak gerektiğini söyledi.
Bağışıklığı artırmanın doğal yolları nelerdir?

Bağışıklığı artırmanın doğal yolları nelerdir?

16.10.2024
Mevsim geçişleri, ruhsal ve fiziksel hayatımızın dengelerini etkiliyor. Hem duygudurum değişiklikleri hem de vücut bağışıklığımızın zayıfladığı bu dönemlerde uzmanlar, doğal yöntemlerle güçlenmenin mümkün olduğunu söylüyor. Uzman Diyetisyen Melis Bengisu Demirci, soğuk havalara geçiş döneminde vücut direncini artırmak için antioksidanlar ve A, C, E vitaminleri ile çinko, magnezyum, selenyum gibi minerallerin takviyesini artırmak gerektiğini söyledi.
Dolaplara ucuz palamut

Dolaplara ucuz palamut

14.10.2024
Palamut bolluğu tezgahlarda kendini iyice göstermeye başladı. 1 kiloyu aşan palamutların tanesi marketlerde 100 liraya satılıyor. Yerel balıkçılarda bu, 75 liraya kadar düşebiliyor. Şu anda kırmızı etten ve tavuk etinden hesaplı olan palamutları ucuz ucuz alarak derin dondurucuda 5-6 ay saklayabilirsiniz.
Uzmanı açıkladı: Pişirme yöntemine dikkat! Kolesterolü dengeleyip kalp hastalığı riskini azaltıyor…

Uzmanı açıkladı: Pişirme yöntemine dikkat! Kolesterolü dengeleyip kalp hastalığı riskini azaltıyor…

13.10.2024
Kahve ve çay, dünya genelinde her yaştan insanın sıkça tükettiği içecekler arasında yer alıyor. Çoğu insan için bu içecekler sadece bir alışkanlık değil, aynı zamanda günlük yaşamın vazgeçilmez bir parçası. Ancak, kahve ve çayın kalp sağlığı üzerindeki etkileri hakkında farklı görüşler bulunuyor. Kardiyoloji Uzmanı Dr. Gülsüm Bingöl, kahve ve çayın kalp sağlığı üzerindeki etkilerini bilimsel araştırmalar ışığında değerlendiriyor.
Şefler yöntemini açıkladı! Meğer balığı böyle pişirmek gerekiyormuş: Vücudu omega-3 deposuna çeviriyor, adeta ömrü uzatıyor

Şefler yöntemini açıkladı! Meğer balığı böyle pişirmek gerekiyormuş: Vücudu omega-3 deposuna çeviriyor, adeta ömrü uzatıyor

10.10.2024
Balık, havaların soğuması ve sezonun açılmasıyla beraber mutfakların vazgeçilmezlerinden biri haline geldi. Ancak bu besin kaynağından tam anlamıyla fayda sağlayabilmek için doğru pişirme tekniği büyük önem taşıyor. Uygulanan yöntem, balığın doğal değerlerini koruyarak sofralara taşınmasını sağlar. Her detay, sağlıklı bir seçim yapmayı gerektirir. Peki, balık hangi yöntemle pişirilmeli?
Anne olmak meme kanserinden koruyor mu?

Anne olmak meme kanserinden koruyor mu?

2.10.2024
Medikal Onkoloji Uzmanı Prof. Dr. Şener Cihan, ‘meme kanseri farkındalık ayı’ dolayısıyla açıklamalarda bulundu. Meme kanserinin tanımını yapan Prof. Dr. Cihan, “Kanserler genellikle köken aldıkları organa göre isimlendirilirler. Meme kanseri de üreme döngüsünde süt üreten organ olan memeden kaynaklanan kanserlerdir. Bu yüzden meme kanserlerinin çoğu süt kanallarından kaynaklanmaktadır. Sanılanın aksine erkeklerde de meme kanseri görülebilmektedir” diye konuştu.
Sütün dibini tutmasını engelleyen yöntem! Sütçüler bu işin sırrını biliyor: Tencere dibinin yanmaması için uygulayın

Sütün dibini tutmasını engelleyen yöntem! Sütçüler bu işin sırrını biliyor: Tencere dibinin yanmaması için uygulayın

1.10.2024
Süt pişirirken yaşanan en yaygın sorunlardan biri, dibe yapışıp yanmasıdır. Bu durum, hem zaman alıcı hem de tadı bozucu olabilir. Ancak basit ve doğal yöntemlerle bu sorunun önüne geçmek mümkün. Doğru tekniklerle süt pişirme süreci sorunsuz hale gelebilir. Peki, sütün dibini tutmasını engelleyen doğal bir yöntem var mı?
Türk şeflerin yükselişi...

Türk şeflerin yükselişi...

22.09.2024
Yemek, Türk kültürünün önemli bir parçasıdır. Yıllar boyunca, Türk mutfağı dünya çapında tanınmış ve sevilen bir mutfak haline gelmiştir. Ancak, son yıllarda Türkiye’deki gastronomi sahnesinde daha da büyük büyük bir değişim
MASTERCHEF MASTERCLASS YARIŞMASINI KİM KAZANDI? MasterChef son bölüm MasterClass nedir, hangi yarışmacı kazandı?

MASTERCHEF MASTERCLASS YARIŞMASINI KİM KAZANDI? MasterChef son bölüm MasterClass nedir, hangi yarışmacı kazandı?

21.09.2024
MasterChef Türkiye'nin son bölümünde MasterClass heyecanı yaşandı. Mehmet Yalçınkaya, Danilo Zanna ve Somer Sivrioğlu'nun jüri üyeliğinde gerçekleşen yarışmada, şefler yarışmacılara balık pişirme, risotto yapımı ve etin ideal pişirme yöntemlerini öğrettiler. Peki, MasterChef MasterClass yarışmasını kim kazandı? MasterChef son bölüm MasterClass nedir, hangi yarışmacı kazandı?
110 milyon dolar yatırımla Mısır'a bölgesel üs kurdu

110 milyon dolar yatırımla Mısır'a bölgesel üs kurdu

20.09.2024
Beko’nun, Mısır’da 110 milyon dolarlık yatırımla hayata geçirdiği beyaz eşya fabrikası faaliyete geçti. Ortadoğu ve Afrika’ya ihracatta önemli bir rol oynayacak fabrika, yıllık 1.5 milyon üretim kapasitesine sahip. Mısır ve çevre ülkeler dahil 13 milyon adetlik pazar ve 500 milyonluk nüfuslu bölgeye hitap edecek fabrikada üretilen ürünlerin yüzde 60’ının ihraç edilmesi hedefleniyor. Fabrika, Beko’nun Ortadoğu’da yer alan ilk fabrikası olma özelliği taşırken, bölgesel üs olarak rekabette önemli rol oynayacak. Dünyanın ikinci büyük üreticisi konumuna gelen Beko, kısa süre sonra Bangladeş fabrikasını da açacak.
Gebelik döneminde nasıl beslenmek gerekir?

Gebelik döneminde nasıl beslenmek gerekir?

18.09.2024
Dünya Sağlık Örgütü verilerine göre, dünya üzerinde her 6 kişiden birinin infertilite olarak adlandırılan kısırlık sorunu yaşadığına dikkat çeken Uzm. Dyt. Edanur Usta, çocuk sahibi olmak isteyenler için önerilerde bulundu.
Kilo vermeyi engelleyen gizli kaloriler

Kilo vermeyi engelleyen gizli kaloriler

16.09.2024
Kilo verme sürecinde birçok kişi, sağlıklı beslendiğini düşündüğü halde farkında olmadan aldığı bazı gizli kalori kaynakları sebebiyle hedefine ulaşmakta zorlanabiliYOR...
Aşçıların sığınağı...

Aşçıların sığınağı...

15.09.2024
Basılı ilk yemek kitabı Melceü’t- Tabbâhîn yani, ‘Aşçıların Sığınağı’ 1844 yılında Mehmet Kamil tarafından yazılan ve basılan ilk Türkçe yemek kitabıdır. Osmanlı mutfağına ilgi duyanlar için 300’e yakın t