Son dakika karpuzun faydaları haberleri ile ilgili Posta.com.tr'ye eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan karpuzun faydaları gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan karpuzun faydaları haber sayfamızda...
Türkiye'nin en önemli karpuz üretim merkezlerinden Adana'da fideler toprakla buluştu. Havaların sıcak gitmesi halinde Nisan ayının sonunda hasadı başlaması beklenen karpuzun kilogram fiyatının tarlada en az 10 lira olması bekleniyor. Peki, karpuzun faydaları nelerdir? Karpuz neye iyi gelir?
Takvimler yaz mevsimini gösterdiği anda pazar tezgahındaki yerini alan o lezzetli meyve, pek çok kişinin vazgeçilmezi halinde. Hem tadıyla damakta bıraktığı iz hem de kavurucu sıcaklarda serinletmesi sayesinde her gün sık sık tüketiliyor. Bu meyvenin fiyatındaki indirim ise yüzleri gülümsetiyor. Peki, neredeyse yüzde yüzden fazla indirim gören bu meyve hangisi? Neden bu kadar fazla tercih ediliyor? Vücuda faydaları nelerdir?
Yaz aylarının gelmesiyle birlikte pek çok meyve sıklıkla tüketiliyor. Ferahlamayı sağlayan meyveler arasında bulunan karpuzun faydaları saymakla bitmiyor. Soğuk soğuk tüketilen ve faydaları saymakla bitmeyen karpuz neye iyi gelir? Karpuzun faydaları nelerdir?
Bafra Ovası'nda kavurucu sıcakta mucize meyvelerin hasadı başladı! Geniş bir alanda ekilen mucize meyveler sağlığımız açısından da pek çok fayda sağlıyor. Peki hem tadına hem şifasına doyum olmayan o meyveler hangisi? Faydaları neler? İşte yanıtı..
Hatay'da kavurucu sıcakta hasadı başladı! Üreticisi sırf yanmasın diye üstünü gazete ile kaplıyor! Geniş bir alanda ekilen mucize meyve sağlığımız açısından da pek çok fayda sağlıyor. Peki hem tadına hem şifasına doyum olmayan o meyve hangisi? Faydaları neler? İşte yanıtı..
Adana'da yaklaşık 10 bin 500 dönüm alanda ekilen mucize meyve, Avrupa ülkelerinin sofralarını süslerken ülke ekonomisine de katkı sağlıyor. Peki hem tadına hem şifasına doyum olmayan o meyve hangisi? Faydaları neler? İşte yanıtı..
Karpuz, hem lezzeti hem de sağlık için sunduğu pek çok fayda ile dikkat çeken bir meyve. Yüksek su içeriği, düşük kalorisi, vitamin ve mineral zenginliği, antioksidanlar ve potasyum gibi sağlık için önemli bileşenleriyle yaz aylarında tüketildiğinde hem serinletici hem de besleyici bir seçenek. Özellikle Diyarbakır karpuzunun faydaları ise saymakla bitmiyor. Peki, karpuzu bu kadar faydalı yapan etken nedir?
Yaz sıcaklarında sık tercih edilen meyvelerden kavun ve karpuzun yüksek şeker içerikleri nedeniyle kararında tüketilmesi gerektiğini dile getiren Diyetisyen Melike Aslıhan Kara, “Karpuz, potasyum ve magnezyum içeriği sayesinde tansiyonu dengeler. Tıpkı domates gibi likopeni yüksek bir meyve olması, kansere karşı karpuzu güçlü bir savaşçı kılar. Ancak diyabet hastaları tarafından doktor önerisiyle çok kontrollü tüketilmelidir” dedi.
Avrupa Futbol Şampiyonası’nda futbol şöleninin başlama vuruşu 14 Haziran 2024’te Münih’te yapılacak. 1 ay sürecek şampiyonada Türkiye’nin bulunduğu 24 ülkenin futbol takımı kupayı almak için mücadele edecek. Bu sene Almanya’da düzenlenecek Avrupa Futbol Şampiyonası, Adana’daki karpuz üreticilerinin yüzünü güldürdü.
Pazar tezgahlarında yerini alan İran ve Antalya karpuzuna Silifke’de Rus vatandaşlar büyük ilgi gösteriyor. Dilimle satışa sunulan kapuzun tanesi 200 ila 400 lirayı buluyor. Cepleri yakan karpuzu vatandaşlar dilimle alıyor.
Türkiye'nin en önemli karpuz üretim merkezlerinden Adana’da tescilli turfanda karpuz hasadı başladı. Tarlada kilosu 11-12 liradan satılan karpuzlar, kamyonlara yüklenerek Türkiye’nin dört bir yanına gönderiliyor. Karpuzun vücuda pek çok faydası bulunuyor. Kalorisi düşük olan karpuz özellikle yazın kilo vermek isteyenler için ideal.
Yaz aylarının vazgeçilmezi pek çok besin bulunuyor. Özellikle o meyvenin adı anıldığında akla doğrudan güneş, kum ve deniz geliyor. Herkesin sıcak havalarda serinlemek için tercih ettiği o meyve akla tatlımsı bir lezzet getirse de özel bir türü var ki anında ağzı ve burnu yakıyor ama faydaları bin kat daha fazla! İşte Asya ülkelerinin vazgeçilmezi, kalbin ve karaciğerin en iyi dostu olan o besin!
Yaz mevsimi denildiğinde akla ilk gelen meyvelerden biri olan karpuz, pazar tezgahında yerini almaya başladı. Şu sıralar tanesinin fiyatı 300 TL'yi bulan karpuz, tüketicilerin talebiyle dilimle de satılmaya başlandı. Güçlü bir antioksidan kaynağı olan karpuza ilgi çok büyük. İran karpuzu olarak pazardaki yerini alan karpuzun kilosu 50 liradan satışa sunulurken, karpuzdan talep edenler ortalama 300-400 lirayı gözden çıkarıyor.
Karpuz, yaz aylarının en sevilen ve ferahlatıcı meyvelerinden biri olarak, sadece lezzetiyle değil, aynı zamanda sağlık için sunduğu faydalarla da dikkat çeker. Yüksek su içeriği ve zengin besin değeriyle karpuz, vücudun ihtiyaç duyduğu vitamin ve mineralleri karşılayarak sağlığı pek çok açıdan destekler. Peki, karpuzun vücuda faydaları nelerdir ve hangi hastalıklara iyi gelir?
Karpuz yazın en sık tüketilen meyvelerin başında yer alıyor. Karpuz, tam bir su deposu olduğu için sıcak yaz günlerinde vücudun su ihtiyacını karşılıyor. Karpuz diyet listelerinin de vazgeçilmez meyvelerinden biri. Çünkü sindirim sistemini çalıştırarak kabızlık sorununu ortadan kaldırıyor. Karpuzun vücuda faydaları saymakla bitmiyor. İşte yazın karpuz tüketmeniz için en geçerli sebepler...
Diyet yapanlar karpuzu çok tüketir. Çünkü karpuz lifli ve kalorisi düşük bir meyve. Fakat her şeyin fazlası zarar olduğu gibi karpuzun da fazlası riskli. Hatta kahvaltıda tüketilen karpuz çok hızlı acıktırabiliyor. Karpuz tüketim saatinin önemli olduğunu söyleyen uzmanlar, karpuzlu diyetin püf noktasını açıkladı.
Yüzde 92’si sudan oluşan karpuz; içerdiği yüksek su oranı, barındırdığı vitaminler ve mineraller ile kanserden cildi gençleştirmeye, saçları beslemesinden kilo vermeye dek çok sayıda fayda sağlar. Buna karşın glisemik indeksi yüksek bir meyve olduğundan dikkatli tüketilmesi gerekir. Peki, karpuzu peynirle tüketmek doğru mu?
Yazın en ikonik meyvelerinden biri olan karpuz, kalorisi düşük ve su bakımından zengindir. Aynı zamanda mükemmel bir A ve C vitamini ve likopen kaynağıdır, ancak diğer iyi bilinen likopen ve C vitamini sağlayıcıları olan turunçgiller ve domateslerden daha az asidiktir. / ÖZEL
Yazın en güzel meyvelerinden biri karpuz olabilir. Bol miktarda su içeren karpuzun faydaları çok fazla bilinmese de içeriğindeki güçlü vitamin ve besin değerleri onu diyetinize eklemek için harika bir meyve yapar. Karpuz, kilo vermenize, iltihabı azaltmanıza ve vücudunuzdaki toksinleri temizlemenize yardımcı olabilir. İşte ayrıntılar...
Lezzetiyle tadını damağınızda bırakan karpuzun cilt üzerinde inanılmaz bir faydası olduğu ortaya çıktı. Karpuzun cilt sağlığı için önemi oldukça büyük. Cildin nemlenmesi için inanılmaz derecede etkili olan karpuz, pürüzsüz ve dolgun bir cilde sahip olmanızı sağlar. Karpuzun cilt bakımı üzerindeki faydalarını posta.com.tr okuyucuları için araştırdık.
Yaz aylarını hafif ve sevilen meyvesi karpuz düşünüldüğü gibi su ve şekerden ibaret değil... 1 dilim büyük karpuzun 90 kalori olduğunu düşünürsek, karpuz doyuruculuğuyla da diyetinizin önemli bir parçasıdır. Özellikle organik bir karpuzun faydalarını öğrendiğiniz de yaz aylarının keyifli meyvesini daha da çok seveceksiniz.
Karpuz kabuğunun cilde faydaları nedir? Bu mevsimde rahatlıkla ulaşabildiğimiz karpuz, aslında cildimizin de bir numaralı ilacı. Karpuzun faydaları denince akla genelde kısa sürede kilo verdiren diyetler gelse de, çöp deyip attığımız karpuz kabuğunun faydaları bir o kadar çok. Sık aralıklarla 'kabuklarını atmayın' başlıklarıyla meyvelerin kabukları övülse de karpuz kabuğunun cilde faydaları gözardı edilemeyecek kadar çok. İşte 7'den 70'e herkesin deneyebileceği, karpuz kabuğunun cilde faydaları!
Yaz mevsiminin gelmesiyle tüketilen meyveler çeşitlenmeye başladı. Medical Park Ordu Hastanesi Beslenme ve Diyet Uzmanı Dyt. Seda Demetgül, özellikle sıcak havalarda serinlemek için en çok tercih edilen meyvelerden olan karpuzun antioksidan içeriği sayesinde prostat kanseri riskini azaltan meyvelerden biri olduğunu söyledi. Karpuzun sağlığa olan faydaları saymakla bitmese de fazla tüketimi bazı sağlık sorunlarına yol açabiliyor.
Acıbadem Kayseri Hastanesi Diyetisyeni Fatma Uçan, karpuzda meyve şekeri yüksek olduğu için az tüketilmesi gerektiğini belirterek, "Karpuzu bir öğünde herkesin kendi avucunun ortası kadar tüketmesini önerebiliriz. Bunun fazlası hem şekeri yükseltir hem fazla şeker alımından dolayı kilo aldırabilir” dedi.