Son dakika sohbet robotu haberleri ile ilgili Posta.com.tr'ye eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan sohbet robotu gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan sohbet robotu haber sayfamızda...
Yapay zeka teknolojileri bebek bakımına da el attı. Amaç, miniklerin dünyasını daha derinlemesine anlamak ve onların ihtiyaçlarına daha hızlı yanıt verebilmek. Bu noktada ebeveynlerin en önemli yardımcısı olmaya aday olan yapay zeka, örneğin bebek ağladığında bunun sebebini, yüz mimiklerinden anlık duygu durumlarını, çıkardığı seslerle dil gelişimlerini ve uykudaki durumlarını anlık olarak analiz edebiliyor. Özetle yapay zeka sadece ebeveynlerin yaşamlarını kolaylaştırmakla kalmıyor, aynı zamanda bebeklerin sağlıklı gelişimine de katkıda bulunuyor. İşte bu kapsamda geliştirilen yeni nesil uygulamalar...
Dünyada “NEET” (Not in Education, Employment or Training) yani “ne eğitimde ne istihdamda olan ne de iş arayan” olarak nitelendirilen gençlik, gelecek için “alarm” veriyor. Tüm dünya bu “ev gençleri”ne çözüm arıyor.
Yapay zeka dünyasında yeni bir dönem başladı. GPT-4o güncellemesiyle birlikte yapay zekanın sesli sohbetlerde gerçek bir insan gibi konuşabildiği dikkat çekti. Yeni GPT-4o yapay zeka modeline artık sadece yazıyla ulaşılmıyor, konuşarak ve görüntüyle etkileşim kurulabiliyor. Peki görüntülü aramalarda karşımızdaki kişinin gerçekliğinden nasıl emin olacağız? Dolandırılma riskine karşı alınması gereken önlemler neler? Prof. Dr. Ali Murat Kırık, “Şifre veya parola belirleyerek görüntülü aramalarda karşınızdaki kişiye sormak güvenlik sağlama açısından oldukça etkili!” diyerek vatandaşları uyardı.
Yapay zeka sohbet robotu ChatGPT’nin geliştiricisi OpenAI, ses, görüntü ve metin üzerinden gerçek zamanlı mantık yürütebilen yeni modeli ‘GPT-4o’yu tanıttı. Yeni model 50 dilde sesli tercüme yaparken, kamera yoluyla resimleri yorumlayabiliyor, öğretmen gibi ders de anlatıyor.
Yapay zeka sohbet robotu ChatGPT’nin geliştiricisi OpenAI, ses, görüntü ve metin üzerinden gerçek zamanlı mantık yürütebilen yeni modeli ‘GPT-4o’yu tanıttı. Yeni model 50 dilde sesli tercüme yaparken, kamera yoluyla resimleri yorumlayabiliyor, öğretmen gibi ders de anlatıyor.
Teknolojinin hızla ilerlediği günümüz dünyasında, insan ilişkileri üzerindeki etkileri giderek daha karmaşık hale geliyor. Özellikle büyük şehirlerde yaşayan insanlar, yoğun iş temposu ve kentsel izolasyon nedeniyle romantik ilişkiler kurmakta zorlanıyorlar. Ancak Çin'de, bu sorunu çözmek için ilginç bir çözüm ortaya çıktı: yapay zekâ destekli sevgili robotları.
Teknoloji tarafında en çok konuşulan konu yapay zekâ ve gelişim hızı. Evet çok konuşuluyor ama konunun biz işin içinde olmayanlara biraz karışık geldiğini düşünüyorum. Bu yüzden teknoloji dünyasını oldukça heyecanlandıran yapay zekâdaki son yenilikleri en yalın haliyle anlatmaya çalışacağım.
Teknoloji şirketi Meta’nın sohbet botlarında kullanmak üzere dünyaca ünlü yıldızların dijital kopyalarına kişi başı 1 milyon dolar ödediği iddia ediliyor.
ABD istihbarat teşkilatı CIA, kendi yapay zeka robotunu geliştiriyor. Ajanlar da istihbarat yeteneklerini geliştirmek için yapay zekadan hem faydalanacak hem de onunla rekabet etmek zorunda kalacaklar.
İstanbul Ticaret Odası Stratejik Araştırmalar Merkezi tarafından hazırlana rapor kamuoyuna sunuldu. Anket sonuçlarına göre şirketler e-ticaret’te en çok 4 konuda zorluk yaşıyor. İşte Posta'dan Murat Gülderen'in yazısı.
İstanbul Ticaret Odası (İTO) Stratejik Araştırmalar Merkezi tarafından hazırlanan ‘Reel sektörün dönüşümünde e-ticaret ve e-ihracat’ başlıklı rapor kamuoyuna sunuldu. 513 şirket ile yapılan anket sonuçlarına yer verilen rapora göre şirketler e-ticaret’te en çok 4 konuda zorluk yaşıyor. Bunların başında yüzde 56.5 ile yüksek komisyon oranları yer alırken, kargo ücretlerinin yüksek olması yüzde 45.5 ile ikinci, e-ticarette aşırı rekabet yüzde 37.8 ile üçüncü, lojistik problemler ise yüzde 30.9 ile dördüncü temel zorluk olarak sıralandı.
ChatGPT, kamu hizmetlerinde vatandaşlara yeni bir deneyim sunmaya hazırlanıyor. Yapay zeka sohbet robotu ChatGPT’nin kamu hizmetlerinde kullanılmasının vatandaşlara kolaylık sağlayacağına dikkat çeken Doç. Dr. Ali Murat Kırık, “ChatGPT, kamu hizmetlerinde vatandaşlara hızlı ve etkili hizmetler sunulabilir. Bu noktada gereksiz verilerin imha edilmesi kritik önem taşıyor” diyerek veri güvenliği ve gizliliği konusunda alınması gereken tedbirleri anlattı.
ABD’li yazar Amy Ettinger aynı zamanda akıl hocası olan annesini kaybettikten yıllar sonra gündelik dertleriyle ve can sıkıcı sorularıyla ‘rahatsız edebileceği’ yapay zekâlı bir arkadaş edindi.
İçerik üretimi, müşteri hizmetleri ve sanal asistanlar derken ChatGPT’nin artık İnsan Kaynakları (İK) sektöründe de kullanılacağı öngörülüyor. Yapay zekanın insanlara göre daha hızlı ve doğru sonuçlar üretebileceğine dikkat çeken, Doç. Dr. Ali Murat Kırık, “ChatGPT, işe alım süreçlerinde adaylara sorular sorabilir ve hızlıca CV taraması yapabilir” diyerek bazı mesleklerde değişimin çoktan başladığını örneklerle anlattı.
Çin'de ve ABD'de yaşanan iki farklı olay, yapay zekanın zararlarını ortaya koyuyor. Çin'de deepfake dolandırıcılığının sonucu 12 milyon liraya mâl olurken ABD'nin Teksas eyaletindeki üniversitede yapay zekaya ödev yaptıran öğrencilerin hepsi sınıfta kaldı.
Gelişimini birçok kişinin endişeyle izlediği yapay zeka ilk ‘darbe’sini ekonomi sektörüne vurdu. Yapay zekanın ürettiği ve Twitter’da yayılan bir foto, ABD borsasında 500 milyar dolarlık zarara neden oldu.
Son zamanlarda yaygın olarak kullanılmaya başlanan yapay zeka uygulamaları sosyal medyanın gündeminden düşmüyor. Günümüzde telefonlarda kullanılan uygulamalara dikkat çeken, Doç. Dr. Ali Murat Kırık, “Geçmişte ‘Gözümle görmeden inanmam’ sözünü kullanırdık. Artık gözümüzle görsek de inanmayacağımız günlere doğru gidiyoruz” diyerek yapay zeka konusunda vatandaşları uyardı.
11 şehrimizi vuran depremin etkisi, ekonomik zorluklar, seçim atmosferi derken dünyada olup bitenden biraz uzaklaştık. Tüm dünya şu sıra yapay zekanın hızına yetişmeye çalışıyor. Önce elektrik daha sonra internet nasıl bir dönüşümü beraberinde getirdiyse yapay zekanın hızlı yükselişi, dünyanın şimdiye kadar gördüğü her şeyden daha büyük bir değişikliğe sebep olabilir.