Son dakika Arkeoloji Müzesi haberleri ile ilgili Posta.com.tr'ye eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan Arkeoloji Müzesi gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan Arkeoloji Müzesi haber sayfamızda...
Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Danimarka’dan iadesi sağlanarak Antalya'ya getirilen tarihi eserleri tanıtarak, kültür varlıklarının korunması ve yasadışı olarak yurt dışına çıkarılanların geri kazandırılmasına yönelik yaptıkları çalışmaların mutluluk verici bir sonucunu daha paylaşmaktan duyduğu memnuniyeti bildirdi.
Ankara’da Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 102’nci yılına özel, ’100+2 Süreli Müze Sergileri Projesi’nin lansman töreni gerçekleştirildi. Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 102’nci yılına ithafen ’102+2 Süreli Müze Sergileri Projesi’nin lansman töreni, Resim ve Heykel Müzesi’nde gerçekleştirildi. Törende 16’ncı yüzyıldan 19’uncu yüzyıl sonlarına kadar geniş bir zaman diliminde kullanılan ve yüksek sanat değeri taşıyan 102 eser sergilendi.
ING Türkiye Kupası’nda Fenerbahçe Beko ve Beşiktaş Fibabanka şampiyonluk için kapışıyor. Saat 16.00’da başlayacak maçı TRT Spor Yıldız canlı yayınlayacak.
Şanlıurfa’da, Osmanlı dönemine ait İslam sanatının seçkin örneklerini bir araya getiren 'Tarihin akışında meşhur hattatlar' sergisi, sanatseverlerle buluştu.
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır "Sektörlerin rekabet gücünü ve üretimini korumayı hedefliyoruz, bunun için de KOSGEB eliyle çalışan başına 2 bin 500 liraya kadar bir destek sunuyor olacağız" dedi. Kacır ayrıca 2025 yılı ajandasına ilişkin de önemli bilgiler verdi.
BigChefs restoran zincirlerinin yaratıcısı Gamze Cizreli ile ortağı Saruhan Tan, 32 yıllık gastronomi yolculuklarından edindikleri tecrübeyle yeni bir restoran markası daha yarattı.
Kültür ve Turizm Bakanlığı, Neolitik döneme ait kazıların sürdüğü Şanlıurfa’daki Göbeklitepe ve Karahantepe’de ortaya çıkarılan eserlerin tarihe yeni yorumlar getirebileceğini kaydetti.
Muazzez İlmiye Çığ'ın kurucusu ve başkanı olduğu HZİ (Hafize/Zekeriya/ İtil) Vakfı'nın; Batı'nın, kendi insanı üzerinde denenmesine izin vermediği ilaçları Türkiye'de nasıl denediğini, bizzat kurbanların ağzından, dün anlattım. Çığ'ın ölümü üzerine değerlendirmeler yapılırken, hayatı ve ürettikleri üzerine övgüler düzülürken, HZİ Vakfı'nın üzerinden bir tartışma başladı.
Türk bilim dünyasının çınarlarından, dünyaca ünlü Sümerolog Muazzez İlmiye Çığ, 110 yaşında hayata veda etti. Sümer uygarlığı üzerine yaptığı çalışmalarıyla adını tarihe altın harflerle yazdıran Çığ, bilimsel başarılarıyla sadece Türkiye’de değil, dünya genelinde de tanınmış bir isimdi. Peki, Muazzez İlmiye Çığ kimdir? Türk Sümerolog Muazzez İlmiye Çığ öldü mü, neden öldü? Muazzez İlmiye Çığ’ın ölüm sebebi ne?
Milliyet Arkeoloji dergisi, 15 Eylül Pazar günü yayımlanacak 41. sayısında Efes’i mercek altına alıyor. Dergide ayrıca Avusturya’nın başkenti Viyana’da bulunan Efes Müzesi’nde, Anadolu tarihine ait önemli eserler inceleniyor.
Türkiye’nin gözü kulağı olimpiyat oyunlarında. Paris’te çeşitli branşlarda yarışan (toplamda 101 sporcu gitti) oyunculara dikkat kesildik ama en çok da Filenin Sultanları’na! Kızlar çıktıkları ilk maçta Hollanda’yı yendi. Üstelik 2-0 geriye düşmelerine rağmen maçı 3-2 kazanarak yine büyük sevinç yaşattılar. İkinci maçları bugün Dominik Cumhuriyeti ile.
Zannediyoruz ki eski çağlarda yaşamış olan insanlar, ellerinde taşla sopayla sadece hayvan öldüren ilkel varlıklardı. Hiçbir şey bilmiyor, hiçbir şeyden anlamıyorlar, yabanlardı.
Mavi Bayrak ödüllü altın renkli kumları, tertemiz denizi, renkli gece hayatıyla Çeşme her yıl binlerce yerli ve yabancı turisti ağırlıyor. Çeşme, İzmirlilerin hafta sonları keyifli vakit geçirmek için de uğrak noktası…
İnsanlık tarihi Türkiye’de yeniden yazılıyor. Farkında mısınız? Şanlıurfa bu günlerde dünya tarihini değiştiriyor. Üstüste bulunan kalıntılarla, şimdiye kadar inandıklarımız siliniyor. Önce Göbeklitepe, şimdilerde de Karahantepe 12 bin yıl öncesine dair öyle bilgileri açığa çıkarıyor ki, o dönemin insanlarını anlamaya çalışırken aslında kendi aslımızı anlamaya başlıyoruz. Tam da bu yüzden Şanlıurfa’ya çok şey borçluyuz.
Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, devlet müzelerinin yanı sıra özel müzelerle de gücüne güç katan Türk müzeciliğinin dünyada ödül üstüne ödül alan ve örnek gösterilen bir konuma geldiğini söyledi.
Turizmde rekorlarla dolu bir yılı geride bıraktıklarını söyleyen Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy “2024 yılı hedefimiz ise 60 milyon turist ve 6o milyar dolar turizm geliri. Sadece ülkemizin değil dünyanın en önemli turizm merkezlerinden biri olan gözbebeğimiz Antalya’da rekor kırarak tüm zamanların en yüksek ziyaretçi sayısına ulaştık" dedi.
Teknolojinin sunduğu imkanlarla, dünyaca ünlü müzeleri keşfetmek artık ev konforunda mümkün. Birçok kültürel miras, sanal turlar aracılığıyla ziyaretçilere, fiziksel mesafeye rağmen unutulmaz bir deneyim sunuyor.