Son dakika çam fıstığı haberleri ile ilgili Posta.com.tr'ye eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan çam fıstığı gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan çam fıstığı haber sayfamızda...
Bazı besinlerin düzenli tüketimi, vücutta önemli faydalar sağlayabilir. Doğal içeriğe sahip bu gıdalar, bağışıklık sistemini güçlendirirken enerji verir ve genel sağlığı destekler. Bu besinler, günlük hayatın vazgeçilmez sağlık kaynakları haline gelebilir. Peki, hangi besin günlük olarak tüketilmeli?
Mart ayı, doğanın uyanışını ve baharın gelişini kutlayan birçok kültürel ritüele ev sahipliği yapar. Bunların en köklülerinden biri, Orta Asya’dan Mezopotamya’ya, İran’dan Anadolu’ya uzanan Nevruz geleneğidir. Bahar ekinoksu ile birlikte doğanın yeniden doğuşu kutlanırken, mutfaklar da bu dönüşüme ayak uydurur.
Bazı besinlerin düzenli tüketimi, vücutta önemli faydalar sağlayabilir. Doğal içeriğe sahip bu gıdalar, bağışıklık sistemini güçlendirirken enerji verir ve genel sağlığı destekler. Bu besinler, günlük hayatın vazgeçilmez sağlık kaynakları haline gelebilir. Peki, hangi besin günlük olarak tüketilmeli?
Sevgili dünlük, bir yol düşün, bu güzel Ege topraklarından kıvrıla kıvrıla geçilen, bir yanı alabildiğine mavi sular, diğer yanı sedir, göknar, ladin. Bu yolları severiz sevmesine ama bir de ulaştığımız yerde oraya has bir lezzet varsa tadına doyum olmaz. Biz hem keşfin, hem yolun, hem lezzetin peşinde koşanlar böyleyizdir. Bazı yemeklerin, adını duyduğumuz anda hızlı atmaya başlar kalbimiz. Hemen plan yapmaya başlar küçük zihinlerimiz. Hele mevsimlerden yazsa, çifte lezzet bulmak garantilidir. Benim güzel yollarım! Öğreten, mutlu eden, ilham veren yollarım. Ege’nin tatlı yolları, bu hafta bizi yaz lezzetlerine götürecek!
Sağlığımız için faydalı olan pek çok besin grubu bulunuyor. Kuruyemişler özellikle hem faydalı hem de leziz olan besinlerin başında geliyor. Bir kuruyemiş var ki onun şifası saymakla bitmez. İşte mucize etkileri ile kolesterol düşmanı o besin...
Sağlıklı ve uzun yaşamın sırrı, dengeli ve doğal beslenmekten geçiyor. Doğanın insanoğluna sunduğu gıdalardan yararlanarak beslenen kişiler, hastalıkların tedavisinde büyük bir avantaj sahibi oluyor. İbn-i Sina da dahil olmak üzere pek çok bilim insanının önerdiği öyle bir besin var ki bunu tüketen uzun bir ömre sahip oluyor. İşte tüm detaylar…
Osmanlıda büyük şifa kaynağı olarak görülen bal, özellikle el değmemiş coğrafyalarda, endemik bitkilerle beslenen arılarla çok özel bir beslenme kaynağına dönüşüyor. Hakkari ve ilçelerinde üretilen bu en özel bal, tarihte de adından bahsettiriyor.
Masterchef Moderatörü Şef Mehmet Yalçınkaya, 2023 yazında Bodrum Merkez Marina’daki Kocadon Museum Hotel içinde Denizden Restoran’ı açmış ve yaza damgasını vurmuştu.
Yoğun sabah saatlerinde hızlıca hazırlayabileceğiniz pratik kahvaltılar, güne enerjik başlamanızı sağlar. İşte hem besleyici hem de kısa sürede hazırlayabileceğiniz lezzetli kahvaltı alternatifleri.
İbn-i Sina önemli bir tıp doktorumuz. İbn-i Sina'ya göre sağlıklı besinler ömrü uzatmaya yardımcı oluyor. İşte İbn-i Sina'ya göre ömrü uzatan 3 besin...
Cumhuriyetimizin 100. yılı yurdun her yerinde coşkuyla kutlandı. Birbirinden anlamlı kutlamalar sürerken ben de Batman Kitap Fuarı’nda kitapseverlerle buluşma fırsatı buldum.
Triptofan, serotonin ilk maddesidir. En çok et, balık, peynir, meyve ve sebze gibi gıdalarda vardır. Tohumlu gıdalarda sıkça bulunur. Günlük birçok gıdada rahatlıkla bulunabilir. En temel protein taşlarından biridir ve vücudun olmazsa olmazıdır. Triptofan içeren besinler nelerdir, en çok triptofan hangi gıdalarda var sizler için derledik.
Semizotu veya Portulaca oleacera, Portulacaceae ailesinin bir bitkisidir. Bu bitki Akdeniz bölgelerine ve Girit diyetine özgüdür. Semizotu kelimesi, bu kümes hayvanının bacağına benzer şekilde houndstooth anlamına gelen Latince pullipedem'den gelir.
Sevgili okuyucularım, zeytinyağı serisine devam ediyoruz. Bu hafta size mutfağımızda çok önemli bir yer tutan zeytinyağlı yemeklerimizden bahsedeceğim. Bildiğiniz gibi yüzyıllar boyu pek çok kültürle kaynaşan zengin Türk mutfağı, dünya mutfakları arasında en eskilerden biridir.
Anadolu’da ‘ölmez ağacı’ denilen zeytinin hikayesi çok eskilere dayanır. İlk köklerini 10 binlerce yıl önce Akdeniz’de salmış olan zeytin, M.Ö. 4000 yılında Samiler tarafından ıslah edilmiştir ve ısınmadan vücut temizliğine; törenlerden yemeklere pek çok yerde kullanılmıştır.
Dünya genelinde yaşanan enerji krizi ile birlikte artan kömür fiyatları üzerine, vatandaşları alternatif yakıta yöneldi. Aydın'ın Koçarlı başta olmak üzere Karpuzlu ve civar ilçelerde halkın geçim kaynaklarının başında çam fıstığı kabukları en fazla rağbet gören yakacaklar arasında yerini aldı. Meyvesi altınla yarışan çam fıstığının kabukları da en değerli yakacak olarak üreticisinin yüzünü güldürüyor.
Hz. Adem ve Havva Ana kadar eskidir meyvenin hikayesi. Elma, incir, üzüm, nar… Kutsal kitaplarda yeri vardır. Bildim bileli de hep bir tartışma konusu olmuştur. Ne meyve ne değil?
İzmir'in Bergama ilçesi Kozak Yaylası'nda en değerli ürünlerden birinin hasadı başladı. Kilogram fiyatı 1000 liranın üzerinde ve altınla yarışıyor. Bergama Ziraat Odası Başkanı Nuri Taşkıranoğulları 'Bölgede daha çok yaşlılar kaldı, gençlerimiz başka yerlere gidiyor. İleride toplayacak genç bulamayacağız. İsteriz ki verim fazla olsun, fiyatı düşsün' dedi. İşte görüntüler.
TV8 ekranlarının sevilerek izlenen yarışması MasterChef Türkiye'de 98. bölümünde yarışmacılar dolmalar yapıyor. Kırmızı ve mavi takım en lezzetli dolmaları yapabilmek için kıyasıya mücadele ederken her iki takımdan birer kişi kavun dolması tarifi yapacak. Peki, kavun dolması nedir? Kavun dolması nasıl yapılır? Akşam yemeklerinin vazgeçilmezi olan kavun dolması tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...
Kanal D'nin popüler yarışması Gelinim Mutfakta programında bugün Nursel Ergin gelinlere perde dolması tarifi yapacaklarını söyledi. Ağızları sulandıran perde dolması tarifi izleyicilerinde dikkatini çekiyor. Peki, perde dolması nasıl yapılır? Dolma içi gibi hazırlanan harç ile yapabileceğiniz ve lezzetine doyum olmayan perde dolması tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...
Sevgili dünlük, bu sabah bir “Ayşecik” filminde, ahşap iskelenin üstünde bakkalla manavla, kasabanın tüm kadınları ve çocuklarıyla dans ettiği filmin müziği kulağımda; “Hayat sevince güzel, sevince tatlı günler, bir kuşu kelebeği bir taşı sevin yeter!”