Salça

Salça Haberleri

Son dakika salça haberleri ile ilgili Posta.com.tr'ye eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan salça gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan salça haber sayfamızda...
Adana kebabına limon sıkılır mı?

Adana kebabına limon sıkılır mı?

27.10.2024
Geçtiğimiz hafta Türkiye gündemine oturan bu tartışmayı gündeme taşımak istiyorum. Bu konu ülkede menemenden daha çok tartışıldı. İzleyenler bilir, yarışmacılarımızdan biri yaptığı kebabı bana ikram ederken limon sıkmasına tepki olarak
Kilosu 5 TL'ye düştü! Kapış kapış satılıyor: Kolesterolü yere çakıyor, yağları cayır cayır yakıp kemikleri beton gibi yapıyor

Kilosu 5 TL'ye düştü! Kapış kapış satılıyor: Kolesterolü yere çakıyor, yağları cayır cayır yakıp kemikleri beton gibi yapıyor

25.10.2024
Kayseri'de domates hasadının başlamasıyla birlikte salçalık hazırlığı yapanların yüzü güldü! 5-6-7 TL olmak üzere birçok farklı fiyatla satışa sunulan domates, her bütçeye uyuyor! Salçalık yapmak isteyenlerse kilo kilo satın alıyor. Peki, salçalık domatesin faydaları nelerdir? Kışlık salça nasıl yapılır? İşte merak edilenler...
Bursa'nın merkezinde verimli topraklar diyarı Nilüfer

Bursa'nın merkezinde verimli topraklar diyarı Nilüfer

21.10.2024
Bursa’nın gözde ilçesi Nilüfer, doğal zenginlikleri, kültürel mirası, arkeolojik buluntuları ve modern yerleşimi ile ön plana çıkıyor...
Markette ateş pahası ama tarlada 5 TL! Doğadan sofralara uzanan yolculuk: Doğal probiyotik kaynağı, vücudu demir gibi güçlendiriyor

Markette ateş pahası ama tarlada 5 TL! Doğadan sofralara uzanan yolculuk: Doğal probiyotik kaynağı, vücudu demir gibi güçlendiriyor

13.10.2024
Van’ın Erciş ilçesinde, sonbaharın gelişiyle birlikte salça, turşu ve konserve hazırlıkları hız kazandı. Marketlerde yükselen sebze fiyatları, vatandaşları tarlalara yönlendirdi. İnsanlar, hem taze hem de ekonomik ürünler bulmak için sabahın erken saatlerinde tarlaların yolunu tuttu. Doğrudan üreticiden alınan sebzelerle dolan sepetler, evlerin kilerlerine kış hazırlığı olarak taşınıyor. İşte tüm detaylar...
Bakanlık bir liste daha yayınladı! Köfte ve dönerin içinde domuz eti, salçada boya

Bakanlık bir liste daha yayınladı! Köfte ve dönerin içinde domuz eti, salçada boya

10.10.2024
Türkiye genelinde birçok şehirde şubesi bulunan Köfteci Yusuf'a ilişkin olarak Tarım ve Orman Bakanlığı yaptığı incelemeler neticesinde sağlığı tehlikeye düşürecek analizleri ortaya çıkardı. Köfteci Yusuf'un köfte ve dana eti dönerinde domuz eti tespit edildiği açıklandı. Salçada boya, zeytinyağı yerine tohum yağı, kekik yerine yabancı maddelerin satıldığı ortaya çıktı.
Antepliler herkesten saklıyormuş! 1 yıl bozulmayan salçanın sırrı: Salçayı sağlıklı tüketmek mümkünmüş

Antepliler herkesten saklıyormuş! 1 yıl bozulmayan salçanın sırrı: Salçayı sağlıklı tüketmek mümkünmüş

7.10.2024
Antepliler, geleneksel yöntemlerle salçanın tazeliğini korumak için farklı çözümler kullanıyor. Doğal malzemeler ve saklama teknikleriyle, bu lezzetli ürünün uzun süre bozulmadan kalmasını sağlıyorlar. Küçük dokunuşlarla uygulanan bu yöntemler, mutfaklardaki tadın ve kalitenin korunmasına önemli katkılar sunuyor. Peki, bu yöntemler nelerdir?
Kayseri'de hasadı devam ediyor! Kilosu 5 TL: Kolesterolü yere çakıyor, tıkalı damar ve bağırsakları temizliyor, kemikleri beton gibi yapıyor

Kayseri'de hasadı devam ediyor! Kilosu 5 TL: Kolesterolü yere çakıyor, tıkalı damar ve bağırsakları temizliyor, kemikleri beton gibi yapıyor

3.10.2024
Kayseri'de domates hasadının devam etmesiyle birlikte salçalık hazırlığı yapanların yüzü güldü! 5-6-7 TL olmak üzere birçok farklı fiyatla satışa sunulan domates, her bütçeye uyuyor! Salçalık yapmak isteyenlerse kilo kilo satın alıyor. Peki, salçalık domatesin faydaları nelerdir? Kışlık salça nasıl yapılır? İşte merak edilenler...
Mantı ilk 10'da

Mantı ilk 10'da

29.09.2024
Otantik yemek tarifleri, yemek eleştirmeni incelemeleri ve popüler malzemelerle yemekler hakkında araştırma makaleleri derleyen ünlü seyahat rehberi Taste Atlas, ülkemizden de pek çok yemeğe yer verdiği derlemede ilk 10 sıraya mantı yemeğimizi almış.
Bakanlık affetmedi! Salça üretimi yapan işletme askıya alındı

Bakanlık affetmedi! Salça üretimi yapan işletme askıya alındı

28.09.2024
Tarım ve Orman Bakanlığı Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü, asgari hijyenik şartları taşımadığı belirlenen salça üretimi yapan bir işletmenin faaliyetlerini askıya aldı.
Yemeklere kaşık kaşık katıyoruz ama tansiyona tavan yaptırıyor! Organları talan edip ömürden 10 yıl çalıyor! Diyabetin de asıl sebebi oymuş

Yemeklere kaşık kaşık katıyoruz ama tansiyona tavan yaptırıyor! Organları talan edip ömürden 10 yıl çalıyor! Diyabetin de asıl sebebi oymuş

27.09.2024
Yemekleri lezzetlendirmek için farklı pek çok besin kaynağını kullanıyoruz. Bu besinlerden bazıları son derece lezzetli fakat bir o kadar da sağlıksız olabiliyor. Özellikle bir besin var ki yemek yaparken ilk elimiz ona gidiyor ama her türlü hastalığımızın temelinde meğer o varmış! İşte organları bitirip ömrü kısaltan, kolesterole ve tansiyona tavan yaptıran o besin kaynağı ve vücudumuz üzerindeki etkileri...
Gıda güvenliğine dikkat! Onaylanmamış ürünler kesinlikle tercih edilmemeli

Gıda güvenliğine dikkat! Onaylanmamış ürünler kesinlikle tercih edilmemeli

24.09.2024
Gıda Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu Üyesi Uğur Toprak, salça üretimine ilişkin sosyal medyada paylaşılan tariflerde, bu ve benzer ürünlere 'salisilik asit' konulması gerektiği yönünde bilgiler olduğuna dikkat çekip, "Eczanede satılan ve domates ilacı olarak bilinen 'salisilik asit' hem insan hem hayvanlarda cilt başta olmak üzere birtakım hastalıkların iyileştirilmesi için kullanılıyor. Bunun gıda ürünlerinde kullanımı onaylanmamıştır. Hem evde hem sanayide salça, domates konserve veya turşu üretenleri, onaylanmamış hiçbir ürünü kullanmamaları konusunda uyarıyoruz" dedi.
Kazan kazan pişirin! 1 kez yapanlar tüm kış rahat ediyor, kolesterolü damardan kazıyıp atıyor, vücuttaki bakterileri öldürüyor, vücut direncini beton gibi yapıyor

Kazan kazan pişirin! 1 kez yapanlar tüm kış rahat ediyor, kolesterolü damardan kazıyıp atıyor, vücuttaki bakterileri öldürüyor, vücut direncini beton gibi yapıyor

21.09.2024
Kış ayları, besinlerin tazeliğini kaybetmeden uzun süre saklanabilmesi için harika bir fırsat sunar. Geleneksel yöntemlerle hazırlanan kışlık konserveler ve salçalar, hem pratik bir kullanım sağlar hem de sağlığımız üzerinde birçok olumlu etki yaratır. Peki, kışlık salça nasıl yapılır? Salçanın faydaları nelerdir?
Tarladan sofraya zorlu yolculuk başladı! Türkiye'den Dubai'ye satılıyor: Vücuttaki yağları şıpır şıpır eritiyor, kalsiyum deposu kemikleri beton gibi güçlendiriyor

Tarladan sofraya zorlu yolculuk başladı! Türkiye'den Dubai'ye satılıyor: Vücuttaki yağları şıpır şıpır eritiyor, kalsiyum deposu kemikleri beton gibi güçlendiriyor

10.09.2024
Gaziantep'in İslahiye ilçesinde, 26 bin 500 dekar alanda yapılan tarımda bu yıl 53 bin ton ürün hasadı bekleniyor. Toplanan ürünler, işçiler tarafından toplanarak evlerde ve fabrikalarda işlenip sofralara ulaşmak üzere uzun ve zahmetli bir süreçten geçiyor. Yelliburun Mahallesi'nde üretici ve işletme sahibi Mehmet Günebakan, tescilli yerel tarım ürünlerinin dalından sofralara ulaşana dek gösterilen özeni vurguladı. Ürünler, güneşte kurutularak hazırlanan salça olarak hem iç pazarda hem de Hollanda, Almanya ve Dubai gibi ülkelerde yoğun talep görüyor.
Antep sıcağında zorlu yolculuk başladı! Birleşik Arap Emirliği ve Dubai'ye satılıyor: Tarladan sofraya geliyor, kış boyu tüketebileceğiniz lezzet

Antep sıcağında zorlu yolculuk başladı! Birleşik Arap Emirliği ve Dubai'ye satılıyor: Tarladan sofraya geliyor, kış boyu tüketebileceğiniz lezzet

9.09.2024
Antep'te yetiştirilen biberler, sıcak yaz günlerinde tarlalardan toplanarak titizlikle işleniyor. Zorlu bir süreç sonunda lezzetli biber salçaları olarak hem yurt için hem de Birleşik Arap Emirliği ve Dubai gibi ülkelere ihraç ediliyor. Bu doğal ürünler, tarladan sofralara taptaze bir şekilde ulaşıyor.
Şimdi tam mevsimi ama doğru yapılmazsa ölmekten beter ediyor! Bu adımları uygulayınca aylarca bozulmadan kalıyor, yemeklere lezzet katıyor!

Şimdi tam mevsimi ama doğru yapılmazsa ölmekten beter ediyor! Bu adımları uygulayınca aylarca bozulmadan kalıyor, yemeklere lezzet katıyor!

9.09.2024
Ülkemizde domates ve biber toplama sezonunun sonlarına yaklaşılırken, salça üretimi de başladı. Özellikle çarliston, kapya ve sivri biberlerden üretilen hem acı hem de tatlı salçalar, Türk halkının vazgeçilmezleri arasında yer alıyor. Bu leziz besinlerde öyle bir tehlike var ki dikkat edilmezse sonuçları oldukça ağır olabiliyor. Peki, salça yaparken nelere dikkat edilmeli? İşte yanıtı...
Kilosu 5 TL'ye düştü! Kapış kapış satılıyor: Kolesterolü yere çakıyor, yağları cayır cayır yakıp kemikleri beton gibi yapıyor

Kilosu 5 TL'ye düştü! Kapış kapış satılıyor: Kolesterolü yere çakıyor, yağları cayır cayır yakıp kemikleri beton gibi yapıyor

6.09.2024
Kayseri'de domates hasadının başlamasıyla birlikte salçalık hazırlığı yapanların yüzü güldü! 5-6-7 TL olmak üzere birçok farklı fiyatla satışa sunulan domates, her bütçeye uyuyor! Salçalık yapmak isteyenlerse kilo kilo satın alıyor. Peki, salçalık domatesin faydaları nelerdir? Kışlık salça nasıl yapılır? İşte merak edilenler...
Gaziantep'te hummalı mesai başladı! Bir kere yapınca kış boyu yiyebilirsiniz: 5 gün kavurucu sıcakta bekletiliyor, yurt dışına kilo kilo satılıyor

Gaziantep'te hummalı mesai başladı! Bir kere yapınca kış boyu yiyebilirsiniz: 5 gün kavurucu sıcakta bekletiliyor, yurt dışına kilo kilo satılıyor

5.09.2024
Gaziantepliler, kışlık hazırlıklar için yoğun bir şekilde çalışarak salça üretimine büyük emek harcıyor. Vatandaşların taleplerine yetişmeye çalışan üreticiler, aynı zamanda yurt dışından gelen taleplerle de dikkat çekiyor. Geleneksel yöntemlerle hazırlanan bu salçalar, hem yerli hem de yabancı tüketicilerden ilgi görüyor. İşte tüm detaylar...
Bakan Yumaklı: Mazot ve gübre desteği güncellenerek devam edecek

Bakan Yumaklı: Mazot ve gübre desteği güncellenerek devam edecek

4.09.2024
Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı CNN Türk ekranlarında Dicle Canova'nın sorularını yanıtladı. Bakan Yumaklı "Biz vermiş olduğumuz mazot, gübre desteğini ürün bazına indirdik. 13 ürüne indirdik. Bunların içinde mazot ve gübre ne kadar kullanılıyor bunu belirledik. Önümüzdeki dönemlerde bu rakam güncellenerek devam edecek" dedi.
Salçalık domates 5 TL'ye düştü! Kilo kilo satılıyor: Likopen depsu, C vitamini kralı

Salçalık domates 5 TL'ye düştü! Kilo kilo satılıyor: Likopen depsu, C vitamini kralı

2.09.2024
Kayseri'de domates hasadının başlamasıyla birlikte salçalık hazırlığı yapanların yüzü güldü! 5-6-7 TL olmak üzere birçok farklı fiyatla satışa sunulan domates, her bütçeye uyuyor! Salçalık yapmak isteyenlerse kilo kilo satın alıyor. Peki, salçalık domatesin faydaları nelerdir? Kışlık salça nasıl yapılır? İşte merak edilenler...
25 yıldır İnegöl'den Hollanda'ya kapış kapış satılıyor! Yemeklere kaşık kaşık ekleyin: C vitamini kralı, kolesterolü damardan silip atıyor!

25 yıldır İnegöl'den Hollanda'ya kapış kapış satılıyor! Yemeklere kaşık kaşık ekleyin: C vitamini kralı, kolesterolü damardan silip atıyor!

1.09.2024
İnegöl'ün Kulaca Tarımsal Kalkınma Kooperatifi mucize besinde sezonunu açtı. Çalışanların yüzde 90'ının kadınların oluşturduğu tesislerde üretilecek bin 400 ton mucize besin Hollanda'ya ihraç edilecek. Peki, o besin ne? Faydaları neler? İşte yanıtı...
Onsuz ne salça oluyor ne turşu! Kışlık hazırlığının demirbaşı: İçine eklediğiniz zaman lezzetini artırıp ömrünü uzatıyor

Onsuz ne salça oluyor ne turşu! Kışlık hazırlığının demirbaşı: İçine eklediğiniz zaman lezzetini artırıp ömrünü uzatıyor

27.08.2024
Salça ve turşu yapımında kullanılan bazı gıdalar, bu lezzetlerin kalitesini ve dayanıklılığını artırmada önemli rol oynar. Doğal yollarla elde edilen malzemeler, fermente sürecini olumlu yönde etkileyerek ürünlerin uzun süre tazeliğini korumasını sağlar. Bu bileşenler, lezzetin derinleşmesine katkıda bulunur. Peki, salça ve turşu yapımında hangi gıda kullanılır? Etkisi nedir?
Kilosu 6 TL'ye düştü! Salça yapmak isteyenler kilo kilo alıyor, kolesterolü düşürüyor, süper sebze vücuda vitamin yüklüyor

Kilosu 6 TL'ye düştü! Salça yapmak isteyenler kilo kilo alıyor, kolesterolü düşürüyor, süper sebze vücuda vitamin yüklüyor

21.08.2024
Kayseri'de salçalık domateslerin kilosunun 6 TL'ye düşmesi, ev yapımı salça yapmak isteyenler için müjde niteliğinde bir haber oldu. Domatesin bol olduğu bu dönemde, kış hazırlıkları yapmanın tam zamanı. Peki, salçalık domatesin faydaları nelerdir? Salçalık domates nasıl kullanılır? İşte merak edilenler...
Hatay'da salça yapan kadınların kazanı bomba gibi patladı! O anlar kamerada

Hatay'da salça yapan kadınların kazanı bomba gibi patladı! O anlar kamerada

19.08.2024
Hatay’da salça yapan kadınların salça yaptığı kazanın sabitlendiği zemin, yaşanan aşırı ısınmayla patladı. Meydana gelen patlamayla kadınların yaşadığı şok ve salçanın etrafa yayıldığı anlar güvenlik kamerasına yansıdı.
Evde kolay domates salçası nasıl yapılır? Pratik domates salçası tarifi

Evde kolay domates salçası nasıl yapılır? Pratik domates salçası tarifi

15.08.2024
Domates salçası, Türk mutfağının vazgeçilmezlerinden biridir ve birçok yemeğin temel malzemesidir. Özellikle kış aylarında domateslerin mevsimi geçtiğinde, yazın bol domates ile yapılan bu salça, çeşitli yemeklerde kullanılarak yıl boyunca taze domates tadını sofralarımıza taşır. Peki, evde domates salçası nasıl yapılır? Salça yapmanın püf noktaları nelerdir?
Yılancı Osman'ın hayatı dram dolu çıktı! 'İnsanlardan darbe yedikçe yılanları sevmeye başladım'

Yılancı Osman'ın hayatı dram dolu çıktı! 'İnsanlardan darbe yedikçe yılanları sevmeye başladım'

7.08.2024
Adana'da koynunda beslediği yılanlar ile şov yaparken kaşından ısırıldığı için gündem olan 'Yılancı Osman’ın hayatından dram çıktı! 'Derdimi anlatsam 1 sene dinlersiniz. Ben insanlardan darbe yedikçe yılanları sevmeye başladım' diyen Yılancı Osman, başından geçenleri anlattı.