Turşu

Turşu Haberleri

Son dakika turşu haberleri ile ilgili Posta.com.tr'ye eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan turşu gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan turşu haber sayfamızda...
Turşu suyuna 1 dilim ekleyin! Turşunun lezzetini 10 kat artırıyor: Aylarca taze kalmasını sağlıyor

Turşu suyuna 1 dilim ekleyin! Turşunun lezzetini 10 kat artırıyor: Aylarca taze kalmasını sağlıyor

24.12.2024
Turşu, sofralarımızda vazgeçilmez bir lezzet olarak yer alırken, hem sağlığa faydaları hem de yoğun aromasıyla mutfaklarımızda sıkça yer bulur. Ancak, turşu yapmanın incelikleri vardır; doğru malzemeler, tarif ve saklama koşulları lezzetini belirler. Fakat bir sır var ki turşunun suyuna bir dilim eklemek, onun tadını tam anlamıyla zirveye taşıyor.
Turşu kurar gibi kurun! 10 litre suyun içine 1 parça ekleyin: Suyunu içen 10 yıl hastalanmıyor

Turşu kurar gibi kurun! 10 litre suyun içine 1 parça ekleyin: Suyunu içen 10 yıl hastalanmıyor

24.12.2024
Şalgam, Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biri olup, özellikle kış aylarında sofraların baş tacıdır. Şalgam yalnızca bir içecek değil, aynı zamanda sağlığa pek çok faydası olan bir fermente ürün olarak da dikkat çeker. Geleneksel olarak, şalgamın kurulumunda kullanılan yöntem, tıpkı turşu kurma tekniğiyle benzerlik gösterir. Peki, şalgamın faydaları nelerdir? Şalgam neye iyi gelir?
Turşu, limon suyuyla mı yapılır sirkeyle mi? Kış boyu erimeyen kütür kütür turşu tarifi: İçine bir miktar ekleyin

Turşu, limon suyuyla mı yapılır sirkeyle mi? Kış boyu erimeyen kütür kütür turşu tarifi: İçine bir miktar ekleyin

20.12.2024
Turşu yaparken dikkat edilmesi gereken bazı püf noktaları, her seferinde mükemmel bir sonuç elde etmenizi sağlar. Bu detaylar, sadece lezzet değil; aynı zamanda turşunun kıvamı ve uzun süre taze kalmasını etkileyebilir. İşin sırrı, doğru oranları ve doğru zamanı bulmakta gizli. İşte tüm detaylar!
Canan Karatay'ın da favorisi! Ömrü 10 yıl uzatıyor: Bağışıklık sistemini harıl harıl çalıştırıyor, kalbi saat gibi çalıştırıyor

Canan Karatay'ın da favorisi! Ömrü 10 yıl uzatıyor: Bağışıklık sistemini harıl harıl çalıştırıyor, kalbi saat gibi çalıştırıyor

12.12.2024
Prof. Dr. Canan Karatay, kış aylarında vücudu hastalıklardan korumak için beslenme alışkanlıklarında değişiklik yapmanın önemini vurguluyor. Özellikle boğaz ağrısı, öksürük, grip ve soğuk algınlığı gibi hastalıkların önüne geçmek için belirli yiyecekleri öneriyor. Peki, Canan Karatay'ın önerdiği besin nedir?
Fermente gıdaların büyülü dünyası: Geçmişten gelen şifa...

Fermente gıdaların büyülü dünyası: Geçmişten gelen şifa...

8.12.2024
Fermente gıdalar, insanlık tarihinin en eski muhafaza yöntemlerinden biri olmasının ötesinde, sağlıklı beslenmenin önemli bir parçası olarak yeniden değer kazanıyor.
Dünyanın en zengin potasyum ve magnezyum kaynağı! Tıkalı bağırsakları boşaltıyor

Dünyanın en zengin potasyum ve magnezyum kaynağı! Tıkalı bağırsakları boşaltıyor

5.12.2024
Diyarbakır’da yazın vazgeçilmez ürünlerinden biri olan sebze, tezgahlarda yerini almıştı. Turşu döneminde de sık rağbet gören sebzenin faydalarına ise doyum olmuyor. Bu sebzeyi ilk kez görenler için acurun faydaları ve sağlığımız üzerindeki etkileri de merak konusu. Peki, bu mucize besinin sağlık faydaları neler? İşte yanıtı...
Kışın canınız turşu çekiyorsa inanılmaz bir sebebi varmış! Canan Karatay’dan turşu sırrı: Kışa özel beslenme reçetesi

Kışın canınız turşu çekiyorsa inanılmaz bir sebebi varmış! Canan Karatay’dan turşu sırrı: Kışa özel beslenme reçetesi

28.11.2024
Kış mevsiminin gelişiyle birlikte, soğuk havalar vücudumuzu zorlarken, bağışıklık sistemimizi güçlü tutmak için doğru beslenmeye de daha fazla önem vermemiz gerekiyor. Prof. Dr. Canan Karatay, turşunun sağlığa olan faydalarını ve kış boyunca hangi besinlere ağırlık verilmesi gerektiğini detaylarıyla paylaşıyor. İşte Prof. Dr. Canan Karatay’dan kışa özel beslenme reçetesi!
40 yıllık turşucudan turşu tarifi! 1 yıl taze kalıyor: Kütür kütür lezzet, çıtırlığı asla kaybolmayan turşunun püf noktası buymuş

40 yıllık turşucudan turşu tarifi! 1 yıl taze kalıyor: Kütür kütür lezzet, çıtırlığı asla kaybolmayan turşunun püf noktası buymuş

28.11.2024
Kış aylarının vazgeçilmez lezzetlerinden biri olan turşu, sadece iştah açıcı bir atıştırmalık değil, aynı zamanda yemeklerimize de enfes bir tat katıyor. Birçok kişi, turşunun çıtırlığını ve tazeliğini korumanın zor olduğunu düşünür. Peki, turşu nasıl yapılır? Kütür kütür turşunun faydaları nelerdir?
Prof. Dr. Canan Karatay öve öve  bitiremedi: Tam mevsimi! Yiyen 95 yaşına kadar yaşar

Prof. Dr. Canan Karatay öve öve bitiremedi: Tam mevsimi! Yiyen 95 yaşına kadar yaşar

27.11.2024
"Dünyanın en güzel besini hangisidir?" sorusuna Prof. Dr. Canan Karatay'ın cevabı net. "Bunu yiyen 95 yaşına kadar yaşar!" diyerek bahsettiği ve Prof. Dr. Karatay'ın en favori besini, koronavirüs zamanında da enfeksiyonlardan korunmak adına yüksek bağışıklık için önerdiği turşu. Kelle paçadan sonra kendi önerdiği ikinci faydalı besinin turşu olduğunu belirten Prof. Dr. Karatay, lahana turşusu için "dünyanın en sağlıklı gıdası" diyor ve lahana turşusunun en önemli tıbbi malzemelerden biri olduğunu ifade ediyor. Peki neden ve tabii ki nasıl? Yanıtlar haberimizde.
1 parça eklemek yetiyor! Turşunun ömrünü uzatıp kütür kütür olmasını sağlıyor, sebzelerin erimesini engelliyor!

1 parça eklemek yetiyor! Turşunun ömrünü uzatıp kütür kütür olmasını sağlıyor, sebzelerin erimesini engelliyor!

17.11.2024
Turşu, geleneksel mutfaklarımızın vazgeçilmez lezzetlerinden biridir. Ancak turşu yaparken bazı zorluklarla karşılaşmak mümkündür. Turşunun erimesi, yumuşaması veya istediğiniz o kütür kütür kıvamı elde edememek, en sık karşılaşılan sorunlardan bazılarıdır. Turşunun erimesini önlemek ve kütür kütür olmasını sağlamak için dikkat edilmesi gereken bazı önemli noktalar ve doğal yöntemler vardır. İşte bu konudaki ipuçları!
Dünyanın en zengin potasyum ve magnezyum kaynağı! Tıkalı bağırsakları boşaltıyor

Dünyanın en zengin potasyum ve magnezyum kaynağı! Tıkalı bağırsakları boşaltıyor

17.11.2024
Diyarbakır’da yazın vazgeçilmez ürünlerinden biri olan sebze, tezgahlarda yerini almıştı. Turşu döneminde de sık rağbet gören sebzenin faydalarına ise doyum olmuyor. Bu sebzeyi ilk kez görenler için acurun faydaları ve sağlığımız üzerindeki etkileri de merak konusu. Peki, bu mucize besinin sağlık faydaları neler? İşte yanıtı...
Kasım Ayında Tüketilmesi Gereken Sebze ve Meyveler Nelerdir?

Kasım Ayında Tüketilmesi Gereken Sebze ve Meyveler Nelerdir?

14.11.2024
Sonbaharın son ayı olan kasım, mevsim geçişleriyle birlikte sofralarımıza sağlıklı ve taze ürünler getiriyor. Bu ayda tüketilen sebze ve meyveler, vücudun ihtiyacı olan vitamin ve mineralleri sağlarken bağışıklığı güçlendirmeye yardımcı oluyor. İşte kasım ayında tüketilmesi gereken sebze ve meyveler!
Uzmanı kadınlara müjdeyi verdi: Adet kramplarını geçirmenin en kolay yolu! Meğer gözümüzün önündeymiş...

Uzmanı kadınlara müjdeyi verdi: Adet kramplarını geçirmenin en kolay yolu! Meğer gözümüzün önündeymiş...

14.11.2024
Uzman isim, adet krampları son derece yoğun olan kadınlar için şok eden bir öneride bulundu. Gözümüzün önündeki o besini tüketenlerin kramplarının son bulacağını iddia eden uzmanı takip eden şimdiden oldukça fazla kişi var gibi görünüyor. Peki, PMS sancılarını tamamen yok etmenin sırrı ne? İşte yanıtı...
1 parça eklemek yetiyor! Turşunun ömrünü uzatıp kütür kütür olmasını sağlıyor, sebzelerin erimesini engelliyor!

1 parça eklemek yetiyor! Turşunun ömrünü uzatıp kütür kütür olmasını sağlıyor, sebzelerin erimesini engelliyor!

6.11.2024
Turşu, geleneksel mutfaklarımızın vazgeçilmez lezzetlerinden biridir. Ancak turşu yaparken bazı zorluklarla karşılaşmak mümkündür. Turşunun erimesi, yumuşaması veya istediğiniz o kütür kütür kıvamı elde edememek, en sık karşılaşılan sorunlardan bazılarıdır. Turşunun erimesini önlemek ve kütür kütür olmasını sağlamak için dikkat edilmesi gereken bazı önemli noktalar ve doğal yöntemler vardır. İşte bu konudaki ipuçları!
Kış sofralarının gizli tehlikesi! Bağışıklığı güçlendiriyor sanıyorduk ama...

Kış sofralarının gizli tehlikesi! Bağışıklığı güçlendiriyor sanıyorduk ama...

4.11.2024
Turşu, kış aylarının vazgeçilmez lezzetlerinden biri olsa da, fazla tüketildiğinde sağlığa olumsuz etkiler yaratabiliyor. Probiyotik kaynağı olarak bilinen ve bağışıklık sistemini destekleyen turşu, sindirim sistemine faydalı olsa da yüksek tuz içeriği nedeniyle dikkatli tüketilmesi gereken bir yiyecek.
Kışın tüketenler doktor yüzü görmüyor! Doğal probiyotik deposu: Pazarda gören kapış kapış alıyor

Kışın tüketenler doktor yüzü görmüyor! Doğal probiyotik deposu: Pazarda gören kapış kapış alıyor

31.10.2024
Asırlardır çeşitli kültürlerde hem bir lezzet unsuru hem de sağlık açısından faydalı bir sıvı olarak bilinir. Sağlıklı bir sindirim sistemi için faydalı olan turşu suyu, probiyotiklerin yanı sıra elektrolitler ve mineraller bakımından da zengindir. Geleneksel bir lezzet olmanın ötesinde sağlık açısından çeşitli faydalar sunan bir sıvıdır. Peki, turşu suyunun faydaları nelerdir?
Ermeni salatalığı olarak biliniyor, dünyanın en zengin potasyum ve magnezyum kaynağı! Tıkalı bağırsakları boşaltıyor

Ermeni salatalığı olarak biliniyor, dünyanın en zengin potasyum ve magnezyum kaynağı! Tıkalı bağırsakları boşaltıyor

29.10.2024
Diyarbakır’da yazın vazgeçilmez ürünlerinden biri olan sebze, tezgahlarda yerini almıştı. Turşu döneminde de sık rağbet gören sebzenin faydalarına ise doyum olmuyor. Bu sebzeyi ilk kez görenler için acurun faydaları ve sağlığımız üzerindeki etkileri de merak konusu. Peki, bu mucize besinin sağlık faydaları neler? İşte yanıtı...
Turşuya doyacağız

Turşuya doyacağız

29.10.2024
Kış aylarının yaklaşmasıyla birlikte turşu sezonu açıldı. Türkiye’de yılda 300 bin ton turşu üretiliyor. Bunun 200 bin tonu iç pazarda tüketilirken kalanı ise başta Avrupa ve Ortadoğu ülkeleri olmak üzere dünyanın hemen her yerine ihraç ediliyor.
Turşuya doyacağız

Turşuya doyacağız

29.10.2024
Kış aylarının yaklaşmasıyla birlikte turşu sezonu açıldı...
Turşu kurmak için geç kalmadınız! Kütür kütür turşunun sırrı buymuş: Bir kez yapanlar tüm kış yiyor, hem kütür kütür hem de tüm kış bozulmuyor

Turşu kurmak için geç kalmadınız! Kütür kütür turşunun sırrı buymuş: Bir kez yapanlar tüm kış yiyor, hem kütür kütür hem de tüm kış bozulmuyor

26.10.2024
Turşu, Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biri olarak, sadece kış aylarında değil, yazın da sofraları süsleyen bir gelenektir. Kütür kütür, çıtır çıtır turşular, hem iştah açıcı hem de besleyici özelliği ile tüm yemeklere eşlik eder. Peki, turşunun faydaları nelerdir? Turşu neye iyi gelir? İşte tüm detaylar...
Pirinç salatası nasıl yapılır? MasterChef 23 Ekim 2024 pirinç salatası tarifi, yapılışı, malzemeler

Pirinç salatası nasıl yapılır? MasterChef 23 Ekim 2024 pirinç salatası tarifi, yapılışı, malzemeler

23.10.2024
Ekranların sevilen yarışması MasterChef Türkiye'de bu akşam yarışmacılar pirinç yemekleri yapıyor. Pirinç ile yapılan ve sevilen bir lezzet olan pirinç salatası tarifi, MasterChef masasını lezzetlendiren müthiş bir tarif. Peki, pirinç salatası nasıl yapılır? Her lokmasında ayrı lezzet alacağınız pirinç salatası tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...
Türkiye'den Rusya'ya kapış kapış satılıyor! Doğal antibiyotik, bağışıklığı zımba gibi yapıyor! Öksürük, balgam ve hırıltıyı kesen probiyotik deposu

Türkiye'den Rusya'ya kapış kapış satılıyor! Doğal antibiyotik, bağışıklığı zımba gibi yapıyor! Öksürük, balgam ve hırıltıyı kesen probiyotik deposu

21.10.2024
Türkiye'nin üretimde söz sahibi bölgelerinden Bursa'nın Orhangazi ilçesine bağlı kırsal Gedelek Mahallesi'nde mucize besinin üretim mesaisi sürüyor. Peki, o besin ne? Faydaları neler? İşte yanıtı
1 parça eklemek yetiyor! Turşunun ömrünü uzatıp kütür kütür olmasını sağlıyor, sebzelerin erimesini engelliyor!

1 parça eklemek yetiyor! Turşunun ömrünü uzatıp kütür kütür olmasını sağlıyor, sebzelerin erimesini engelliyor!

21.10.2024
Turşu, geleneksel mutfaklarımızın vazgeçilmez lezzetlerinden biridir. Ancak turşu yaparken bazı zorluklarla karşılaşmak mümkündür. Turşunun erimesi, yumuşaması veya istediğiniz o kütür kütür kıvamı elde edememek, en sık karşılaşılan sorunlardan bazılarıdır. Turşunun erimesini önlemek ve kütür kütür olmasını sağlamak için dikkat edilmesi gereken bazı önemli noktalar ve doğal yöntemler vardır. İşte bu konudaki ipuçları!
Bursa'nın merkezinde verimli topraklar diyarı Nilüfer

Bursa'nın merkezinde verimli topraklar diyarı Nilüfer

21.10.2024
Bursa’nın gözde ilçesi Nilüfer, doğal zenginlikleri, kültürel mirası, arkeolojik buluntuları ve modern yerleşimi ile ön plana çıkıyor...
Kış boyu yiyince hastalıktan koruyor! Bağışıklık sistemini çelik gibi güçlendiriyor: Kan pıhtılaşmasını engelliyor

Kış boyu yiyince hastalıktan koruyor! Bağışıklık sistemini çelik gibi güçlendiriyor: Kan pıhtılaşmasını engelliyor

20.10.2024
Turşu tüketimi, vücut için oldukça faydalıdır ve birçok sağlık sorununa karşı koruyucu bir etkiye sahiptir. Düzenli olarak tüketildiği zaman içeriğindeki doğal bileşenler sayesinde bağışıklığı güçlendirir ve vücudun dengesini korur. Farkında olmadan sağladığı bu faydalar, uzun vadede etkisini gösterir. Peki, turşunun faydaları nelerdir?