Son dakika yumurta sarısı haberleri ile ilgili Posta.com.tr'ye eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan yumurta sarısı gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan yumurta sarısı haber sayfamızda...
Saç dökülmesine son veren ve kepeği yok eden bu mucizevi çözüm, saçın sağlıklı büyümesine yardımcı olur. Doğal içerikleriyle derinlemesine besler, zayıf kökleri güçlendirir ve hızlı uzamasını sağlar. Düzenli kullanımda, saçın daha güçlü, canlı ve hacimli görünmesini sağlayarak kendinizi yeniden keşfetmenize yardımcı olur.
Yumurtalar, zengin besin içeriği ve pratik kullanımlarıyla sofralarımızın vazgeçilmez bir parçası olsa da, özellikle az pişmiş olarak tüketildiklerinde ciddi sağlık risklerini beraberinde getiriyor. Gıda güvenliği açısından yumurtanın tam ısıtılmaması, göz ardı edilmemesi gereken tehlikeleri barındırıyor. İşte az pişmiş yumurta tüketiminin riski!
Uzm. Dr. Arzu Jalilova, çocukluk döneminde kemik sağlığına yapılacak yatırımın hem büyüme sürecinde hem de ileri yaşlarda pek çok sağlık sorununun önüne geçebileceğini söyledi. Güçlü kemiklere sahip olmanın yalnızca genetik bir miras olmadığını belirten Uzm. Dr. Jalilova, ebeveynlerden bu süreçte aktif rol almalarını istedi; “Çocuklarınızın yeterli kalsiyum almasını sağlayın, D vitamini ile kemiklerini güçlendirin. Çocuklarınızın dengeli ve çeşitli beslenmesi kadar işlenmiş gıdalar ve aşırı tuzlu yiyeceklerden kaçınmaları da çok önemli” dedi, 6 altın öneride bulundu.
Sevgili okurlar, bildiğiniz gibi her hafta yaptığımız yarışma programında bir takım pişirme tekniklerinden bahsediyoruz. Bu teknikleri buradan da sizlerle paylaşarak gastronomi hafızamıza bir not düşürmek istedim. Evde yapabileceğiniz bu farklı tekniklerle farklı yemekler hazırlayabileceğinizi düşünüyorum.
Yılın ilk hafta sonu en huzurlu sofraların günü olsun. Yeni yılımız huzur, kabul ve mutlulukla dolsun. 2025 için pek çok öngörü, kanaat sofralarımızın tadını da etkiliyor elbette.
Kış ayına girilmesi ile birlikte birçok kişi kapalı alanlarda daha fazla vakit geçiriyor. Hareketsizlik sürelerinin artması, vücudumuzun bağışıklık seviyesinin düşmesine yol açıyor. Peki Kış aylarında hem sağlıklı hem de formda kalmak için hangi adımları atmalıyız?
Bağışıklık sisteminin güçlendirilmesi, genel sağlık için oldukça önemlidir. Sağlıklı bir bağışıklık sistemi, vücudu enfeksiyonlara karşı korur ve hastalıklara karşı daha dirençli olmasını sağlar. Bağışıklığı güçlendirebilmek için şu yöntemler etkili olabilir:
17 Kasım 2016’da Siirt’in Şirvan ilçesindeki maden faciasında kaybettiğimiz madencilerimizi rahmetle anarken, bu toprağın derinliklerinde çalışarak geçimlerini sağlayan emekçilerin anısına bir Siirt yemeğiyle kültürel bir köprü kurmak istedik.
Geçtiğimiz hafta Türkiye gündemine oturan bu tartışmayı gündeme taşımak istiyorum. Bu konu ülkede menemenden daha çok tartışıldı. İzleyenler bilir, yarışmacılarımızdan biri yaptığı kebabı bana ikram ederken limon sıkmasına tepki olarak
Safranın vücutta önemli görevlerde bulunduğunu belirten Prof. Dr. Onur Yaprak, “Tekrarlayan enfeksiyonlar, bağışıklık düzensizliği veya kabızlık ile mücadele ediyorsanız kendinize safranızda bir sıkıntı olup olmadığını mutlaka sorun. Bunların dışında; otoimmun hastalıklar, kanser, diyabet, kronik yorgunluk, iltihabi bağırsak hastalıkları, hipertansiyon gibi semptomlarla uğraşıyorsanız safranız biraz durgun olabilir. Bu semptomlar genellikle ya toksik bir yükten ya da ince bağırsaklarda mikrobiyal aşırı büyümeden kaynaklanır” dedi.
Günümüzde meme kanseri vakaları artmakla birlikte tedavideki önemli gelişmeler de yaşam oranlarını artırmaktadır. Erken dönemde teşhis edilen meme kanseri vakaları, günümüzde tamamen tedavi edilebilmekte ve hasta kanserden kurtulmaktadır. Kanser tanısı konulan hastalar; sosyal yaşamdan kopmamaları, morallerini yüksek tutmaları ve tedavi sürecinde yaşanabilecek sıkıntıları en aza indirecek önlemler açısından bilgilendirilmelidir. Hastaların günlük yaşamlarına devam etmelerini sağlamak, tedavi sürecinin olumlu sonuçlanması için oldukça önemlidir.
MasterChef'te şefler tarafından istenen kruvasan tarifi pek çok kişi tarafından merak ediliyor. Şeflerin yarışmacılara dikkatle yapmaları gerektiğini söylediği kruvasanı yapmanın birkaç püf noktası bulunuyor. İşte kolay ve pratik bir şekilde yapılabilen kruvasan tarifi...
Yemek, Türk kültürünün önemli bir parçasıdır. Yıllar boyunca, Türk mutfağı dünya çapında tanınmış ve sevilen bir mutfak haline gelmiştir. Ancak, son yıllarda Türkiye’deki gastronomi sahnesinde daha da büyük büyük bir değişim
Okula giden özellikle de anaokulu çağındaki çocuklar için beslenme önerileri paylaşan Diyetisyen Zeynep Dolu, “Çocukların özellikle kemik ve diş gelişimi için günde 2-3 porsiyon süt ve süt ürünü tüketmeleri önemlidir. Günlük beslenme planı içine yüksek kaliteli proteinlerden yumurta, 2-2,5 su bardağı kadar süt veya yoğurt, 1-2 köfte kadar et veya 1 porsiyon kuru baklagiller tüketiliyorsa çocuk için protein alımı yeterlidir” dedi.
Sonbahar, havaların soğumaya başladığı ve bağışıklık sistemimizin daha fazla desteğe ihtiyaç duyduğu bir mevsimdir. Özellikle bu dönemde hastalıklar daha yaygın hale gelebilir, ancak güçlü bir bağışıklık sistemi sayesinde hastalıklardan korunmak mümkündür. İşte sonbaharda bağışıklığınızı güçlendirecek etkili yöntemler:
MasterChef yarışmasının kaptanlık oyunun fragmanı yayınlandı. Fragmanla beraber jüri üyelerinden Danilo Zanna'nın ünlü "Al Beni Yukarı" tiramisu tarifi yeniden gündeme geldi. Danilo Şef'in özel olarak hazırladığı ve imza tatlısı haline gelen bu tiramisu, büyük ilgi görüyor. Peki, Danilo Şef'in "Al Beni Yukarı" adıyla bilinen tiramisusu nasıl yapılır? İşte Danilo Şef'in tarifine dair detaylar.
Her kültürün kendine dair hamur işleri, evde sabah sofralarını süsleyen börekler, kruvasanlar, simitler ya da akşam yemeğinde sunulacak içerikleri daha zengin öğünleri vardır. Özellikle sabah fırıncıların erken saatlerde pişirdiği ekmek ve eşlikçileri olan poğaça, simit gibi geleneksel kahvaltılıklarla hızla güne başlarken aslında bir kültürü de tüketiyoruz diyebiliriz. Bu hafta dünyada sıkça karşımıza çıkan, ülkemizde de yaygınlaşan Kruvasan-Fransızca: croissant hikayesinden bahsetmek istiyorum.Yaygın olarak Fransız sanılan kruvasan aslen Viyanalı. Hikayesi de Osmanlı’nın Viyana Kuşatması’na dayanıyor.
Dengeli beslenmenin hastalıklardan korunmanın bir yolu olduğunu söyleyen Burcu Akbeyaz, “Dengeli beslenmek hem sağlığımızı korumak hem de hastalıklara karşı korumak için en güzel yollardan biri. Dengeli beslenirken de bazı besinleri bir arada kullanmak aslında birçok fayda sağlayacaktır. Bunları beslenmenin kısa yolları olarak düşünebiliriz. Demir, oksijen taşıyan bağışıklığımızı geliştiren kırmızı kan hücrelerini üretmek için ihtiyacımız olan besin gruplarından biri aslında. Bu besin grubunu C vitamini ile birlikte tükettiğimizde demirin emilimini oldukça arttırmış oluyoruz. Demire et ve baklagiller olarak örnekler verebiliriz. C vitamini açısından ise narenciyeler, bol limonlu salatalar, kırmızı ve yeşilbiberleri kullanabiliriz. Bir diğeri ise yağda çözünen A,D,K vitaminleridir. Bu A,D,K vitaminlerinden A vitamini kırmızı ve turuncu sebzelerin içinde bulunur. D vitamini ise oldukça yağlı balıkların içerisinde bulunmaktadır. K vitamini de yeşil sebzelerin içinde bulunur. Bunların zeytinyağı, avokado, ceviz ve badem gibi yağlı tohumlar ile birlikte tükettiğimizde de vücudumuzdaki emilimini arttıracağız” dedi.
D vitamini, vücutta önemli işlevlere sahip olan bir vitamindir. Güneş ışığı, vücudun D vitamini üretimi için en doğal ve etkili kaynaktır. Yaz mevsiminde sıklıkla konusu geçen D vitamini ne işe yarar, faydaları nelerdir? İşte D vitamini hakkında temel bilgiler
Vişneli tart, hem lezzetli hem de görsel olarak etkileyici bir tatlıdır. Tatlı ve ekşi tatların mükemmel uyumu, her lokmada keyif verir. İşte vişneli tart tarifi!
Kanal D'nin ilgi ile izlenen yarışması Gelinim Mutfakta programında gelinler bugün misafir doyuran börek tarifi yapıyor. Ekran başında izleyen seyirci ise oldukça farklı olan misafir doyuran börek tarifi araştırıyor. Peki, Misafir doyuran börek nasıl yapılır? Hem sunumu hem de lezzetiyle misafir doyuran börek tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...
Biliyorum, hemen hepiniz sarımsak konusuna biraz temkinli yaklaşıyorsunuz. Elbette çiğ olarak ve zamansız tüketilen sarımsak, yaydığı o keskin kokuyla pek de öveceğimiz bir şey gibi gelmiyor.
Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Şirin Güven, ''Normal doğum, bağırsak mikrobiyotasını destekliyor . Dost bakteriler ve zararlı bakteriler denge halinde ise vücut sistemlerimiz de sağlıklıdır'' dedi.
Kanal D'nin sevilen yarışması Gelinim Mutfakta programında gelinler bugün tiramisu şelalesi tarifi yapıyor. Ekran başında izleyen seyirci ise internette tiramisu şelalesi tarifi araştırıyor. Peki, tiramisu şelalesi nasıl yapılır? Görüntüsüyle ayrı, lezzetiyle ayrı büyüleyen tiramisu şelalesi tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...
Dünyada 1 milyara yakın kişide görülen D vitamini eksikliği ülkemizde de çok yaygın. D vitamini doğada iki formda bulunur. Güneş ışınlarının deride sentezi sonucu D3 formu, beslenme sayesinde de D2 formu sağlanır. D3 formunun vücut dolaşımında kalma süresi D2 formunun 2 katından fazladır.